Şimdi Ara

Birden fazla dil bilince ne oluyor? İkinci yabancı dil saçmalıktır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Artık ingilizce yetmiyor başka dil de bileceksin."
    "İngilizce zaten zorunluluk."
    "İş formunda ingilizce'yi kendileri tikliyor sen öbürlerini işaretliyorsun."

Bu işverenler gerizekalı mı? Bir dili gerçekten "bilmek" demek, o dilde grameri bilmek, kelimeleri bilmek, dinlediğini anlıyor olabilmek, konuşabilmek demektir. Yani Türkiye'de işini okulun hazırlık senelerini falan bırakmış İngilizce bildiğini iddaa eden insanların hiçbiri tam olarak ingilizce bilmiyorken, bu adamlar resmen gel bana yalan söyle diyor. Git bir dil kursuna Almanca, Fransızca falan dersi al grameri yarım yamalak öğren kelime haznen okuduğun gazeteyi bile anlayamayacak seviyede olsun ama sen bana Almanca, Fransız bildiğini söyle diyor.

Ulan ben 10 tane dili yarım yamalak bilsem nolur birinde bile cümle kurup karşımdakiyle anlaşamadıktan sonra?

Ayrıca türkiye'de iş yapan hiçbir firmadan mesleki ingilizce'den fazlası gerekmez. Eğitim sistemimizdeki dandikliğin aynısı işe alma süresinde de var? Nasıl üniversiteye kadar her dersten birşeyler bilip hiçbirini gerçekten bilmemeni istiyorlarsa, uzmanlaşma yerine sadece eleme sisteminden geçmeni istiyorlarsa aynısını işe alırken de yapıyorlar. Hiçbir şeyi tam bilme ama her şeyden biraz bil. Öğrendiğin şeyler ne senin işine yarasın, ne bizim.

Kendi bir dili gerçekten öğrenmiş diğerini öğrenmeye çalışan insanlara lafım yok. Bir dil yetmiyor işe almazlar diye gidip ikinci üçüncü dil belgesi için kurs kurs dolaşanlar boş adamdır. Patron olsam asıl bunları işe almam. Öğrendiğini söylediğin dilde 1 kitap okuyamıyorsan kendi işinde kendini geliştireceği zamanı boş işlerde harcayan bir insansındır.

• çalıştığım şirkette üst pozisyonlarda çalışanlar ve benim dışımda yabancı dil bilen yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen kardeşim bi zeki sensin şu ülkede
  • Anladım Abi

• Anime izliyorum japonca biliyorum sayılır mı
  • Birden fazla dil bilince ne oluyor? İkinci yabancı dil saçmalıktır

• Birden fazla dil bilince ne oluyor? İkinci yabancı dil saçmalıktır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Katılıyorum. İngilizce yeterli ama yeteneğiniz veya ilginiz varsa başka bir dil öğrenmekten de zarar gelmez. İş hayatı ve akademik hedefler için advanced seviyede ingilizce yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: MoYk

aynen kardeşim bi zeki sensin şu ülkede

kaptın şukunu
  • Abd de yaşıyorum, inşallah daha uzun süre kalıcam, her ne kadar ingilizcemin ana dilim gibi olduğunu düşünsemde, advanced olsamda bazı işverenler beni yeterli görmüyor. Duyduğum herşeyi anlamam gerekiyor. Bir zenci veya redneck gelip birşeyler saçmalıyor aksanını anlamıyorum hatta bazen etrafımdaki amerikalılarda onları anlamıyor. İngilizce kelimeleri okunuşlarını hepsini biliyorum ama o ses benden çıkmıyor çünkü bizim dilimiz kalın ve sert ses tonuyla konuşulan bir dil bir amerikalıya Türkçe öğretmek istediğim zaman %100 doğru şekilde, merhaba dedirtemiyorum adamların ses tonu gerçekten çok ince ve alışmışlar, hem Türkçe hem İngilizce 2 si bir arada konuşmak benim için çok zor ses tonumu ingilizce telaffuz için kibarlaştıramıyorum.

Yabancı dil konusunda ingilizce dil dışında dil konuşmak saçma, istediğiniz kadar 2. Yabancı dil deyin ingilizceniz ana diliniz gibi değilse iş hayatında ciddiye alınmazsınız, sadece yurtdışında o ülkede yaşayacaksanız oranın dilini öğrenin, rusça almanca fransızca öğrenin ama o adamlar zaten ingilizce konuşuyor.

• Çevirmenim.

• Dili sadece iş için öğrenmiyorum. Öğrenebildiğim kadar dil öğreneceğim. Bu beni mutlu ediyor mu? Ediyor. Gerisi önemsiz.
  • Size boş yapmak için para veriyorlar herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: thermodynamics23

Abd de yaşıyorum, inşallah daha uzun süre kalıcam, her ne kadar ingilizcemin ana dilim gibi olduğunu düşünsemde, advanced olsamda bazı işverenler beni yeterli görmüyor. Duyduğum herşeyi anlamam gerekiyor. Bir zenci veya redneck gelip birşeyler saçmalıyor aksanını anlamıyorum hatta bazen etrafımdaki amerikalılarda onları anlamıyor. İngilizce kelimeleri okunuşlarını hepsini biliyorum ama o ses benden çıkmıyor çünkü bizim dilimiz kalın ve sert ses tonuyla konuşulan bir dil bir amerikalıya Türkçe öğretmek istediğim zaman %100 doğru şekilde, merhaba dedirtemiyorum adamların ses tonu gerçekten çok ince ve alışmışlar, hem Türkçe hem İngilizce 2 si bir arada konuşmak benim için çok zor ses tonumu ingilizce telaffuz için kibarlaştıramıyorum.

Yabancı dil konusunda ingilizce dil dışında dil konuşmak saçma, istediğiniz kadar 2. Yabancı dil deyin ingilizceniz ana diliniz gibi değilse iş hayatında ciddiye alınmazsınız, sadece yurtdışında o ülkede yaşayacaksanız oranın dilini öğrenin, rusça almanca fransızca öğrenin ama o adamlar zaten ingilizce konuşuyor.

İşte budur hocam. Burdaki adamlar lisede, üni hazırlıkta gördüğü ingilizceyle ingilizceyi çok iyi bildiğini sanıyor. Okuduğum bölümde yüzlerce kişi var ben 100 alırken ikinci 70 alıyor ve bu kişi erasmus yapmış gelmiş, ben bu yüzden çok iyi ingilizce bildiğimi sanıyorken sıra konuşmaya geldiğinde 0 olduğumu gördüm. Bu kekolar ingilizce yeterli değil ingilizceyi zaten öğrendik sırada almanca fransızca var deyip öbürlerinin kurslarına gitmeye başlıyor. UZMANLAŞMA HER ZAMAN GENEL GEÇER BİLGİDEN İYİDİR. Sen ingilizce öğren, liseden beri fransızca gören adam fransızcaya devam etsin. Fransızca gerekiyorsa onu alsınlar işe, ingilizce gerekiyorsa seni. Ama ikiniz de ikisini yarım yamalak biliyorsanız ikiniz de hiçbir işe yaramazsınız.

• Tamamen haklısın. Ne demek istediğini anladım ben. Artı almak için saçmalayanlara bakma sen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel olarak bende katılıyorum bu düşünceye. Hazırlıktaki hocam da aynısını söylemişti.

Sonuçta eğer bir işte çok iyiysen ve iyi bir ingilizcen varsa kimse başka bir dil biliyor musunuz diye bakmaz.
  • Mütercim-Tercümanlık okuyorum, İngilizce ile 8 yaşından beri ilgileniyorum ve dediklerine katılmamak mümkün değil.

İngilizce bildiğini iddia edenlerin çoğu yalan yanlış İngilizce konuşup, okuduğu şeyi doğru düzgün anlamayan insanlar oluyorlar. Bana sıkça gelen yorum: "Ya abi İngilizce Tercümanlığa niye gittin ki, İngilizce'yi artık herkes biliyor" benim cevabım ise genelde "" oluyor. Karşıma öyle problematik şeyler çıkıyor ki çeviri aşamasında o İngilizce bildiğini iddia eden arkadaşlar meler cümleyi görse. Özellikle şu otellerdeki animasyon takımı o konuda çok küstah, 5-6 dil biliyorum diyeni gördüm. Ulan o kadar dili gerçek manada biliyor olsan ne işin var burada? Maksimum alacağın para üç bin liradır bu otelde. Neden kendini ziyan ediyorsun? Yabancı biriyle onun dilinde anlaşmak ile o dili bilmek çok ama çok ayrı şeyler.

Bence konu artık İngilizce'yi bilmek değil, bilmeyene cahil gözüyle bakılması -ki o gözle bakan adamın da İngilizce bildiğini zannetmiyorum- o yüzden insanlar iki kelime bir şey öğrenip başvuru formunda İngilizce'ye tik atıp geçiyor, kafadan işi kaybetmeyelim diye. Yoksa işveren de, çalışan da İngilizce'nin o iş yerinde gerekeceğini düşünmüyor zaten.

• Yabancı dil bilmek tek başına hiçbir işe yaramaz. Ama bunu kullanmayı bilirseniz kendinizi çok gelistirebilirsiniz.

Mesela geçenlerde bir konu hakkında araştırma yapacaktım. Bu konuyla ilgili en önemli kişinin yazılarını okumak istedim ama adamın hiç bir kitabı Türkçe'ye cevrilmemis. Bu durumda yabancı dil bilen adam eğer okursa benden daha bilgili oluyor.

Bir bilimadamı olduğunu, mühendis, doktor vs. olduğunu düşün. Kaç tane dil biliyorsan gelişmeleri o kadar çok takip edebilirsin, o kadar fazla kalifiye eleman haline gelebilirsin.

Az önceki konunda okumak saçma, çok fazla mezun var vs. demiştin. Çok fazla mezun var ve iş imkanları kısıtlı. O halde kimi alacaklar? Tabiki daha fazla dil bilen yani daha fazla kaynağa ulaşabilen insanı.

Ha dili kendini geliştirme amaçlı kullanmazsan turistlerle konuşmak dışında bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 5 Ağustos 2017; 21:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stoa

quote:

Orijinalden alıntı: thermodynamics23

Abd de yaşıyorum, inşallah daha uzun süre kalıcam, her ne kadar ingilizcemin ana dilim gibi olduğunu düşünsemde, advanced olsamda bazı işverenler beni yeterli görmüyor. Duyduğum herşeyi anlamam gerekiyor. Bir zenci veya redneck gelip birşeyler saçmalıyor aksanını anlamıyorum hatta bazen etrafımdaki amerikalılarda onları anlamıyor. İngilizce kelimeleri okunuşlarını hepsini biliyorum ama o ses benden çıkmıyor çünkü bizim dilimiz kalın ve sert ses tonuyla konuşulan bir dil bir amerikalıya Türkçe öğretmek istediğim zaman %100 doğru şekilde, merhaba dedirtemiyorum adamların ses tonu gerçekten çok ince ve alışmışlar, hem Türkçe hem İngilizce 2 si bir arada konuşmak benim için çok zor ses tonumu ingilizce telaffuz için kibarlaştıramıyorum.

İşte budur hocam. Burdaki adamlar lisede, üni hazırlıkta gördüğü ingilizceyle ingilizceyi çok iyi bildiğini sanıyor. Okuduğum bölümde yüzlerce kişi var ben 100 alırken ikinci 70 alıyor ve bu kişi erasmus yapmış gelmiş, ben bu yüzden çok iyi ingilizce bildiğimi sanıyorken sıra konuşmaya geldiğinde 0 olduğumu gördüm. Bu kekolar ingilizce yeterli değil ingilizceyi zaten öğrendik sırada almanca fransızca var deyip öbürlerinin kurslarına gitmeye başlıyor. UZMANLAŞMA HER ZAMAN GENEL GEÇER BİLGİDEN İYİDİR. Sen ingilizce öğren, liseden beri fransızca gören adam fransızcaya devam etsin. Fransızca gerekiyorsa onu alsınlar işe, ingilizce gerekiyorsa seni. Ama ikiniz de ikisini yarım yamalak biliyorsanız ikiniz de hiçbir işe yaramazsınız.

Neyi nasıl söylediğin çok önemli ve yanlış söyleyeni de anlamak zorundasın

• Dil bilmekle o dili belli bir seviyede öğrenmiş olmak arasında fark olduğuna katılıyorum. Ancak 2, 3, 4 ve hatta daha fazla dil "öğrenmenin" beyni farklı şekilde düşünmeye zorlama ve algılama kapasitesini yükseltmesi açısından yararlı olduğunu düşünüyorum. CV'sine şu şu dilleri biliyorum yazanların çoğunun bilmediğinde ben de hemfikirim. O nedenle en azından 1 dili konuşuyor seviyede olmak gerek bence. Bir not daha ekleyeyim, öğrendiğiniz dil sayısı arttıkça dil öğrenme yetiniz de artıyor. Bir de bazı kişilerde "dil zekası" denilen şey ortalamanın çok üstünde oluyor ki, bu insanlar 6-7 dili konuşup yazabiliyorlar. Çünkü öğrenme kapasiteleri çok yüksek oluyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.