Şimdi Ara

biri artık yardım etsin lütfen (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • biraz pahalıya çıksada daha kapsamlı yetkili servise götürmen sanayide harcadığın para ve zamana yazık
  • Orjinalden alıntı: _KUZEY

ankaradaysan , istanbul yolunda oray reno servis var, orada davut bey var, muhtemelen sorununu halledecektir. (hala çalışıyor mu bilemiyorum, en son geçen sene gitmiştim) adresini de buldum;http://www.orayrenault.com/

ben aklıma gelenleri yazayım

araba zor çalışıyorsa öncelikle ateşleme sisteminden başlamalı, aldığınız benzin sorunlu olabilir, depoyu tamamen boşaltıp , yeni-güvendiğiniz biryerden aldığınız benzinle değiştirin bunun yanında benzin filtresi, ateşleme bobini, uygun olmayan buji (bu önemli!!!) , benzin pompası , buji kabloları....

ısındıktan sonra soğumadan çalışmıyorsa, soğutma ile ilgili aksamlara bakılmalı devirdaim pompası , radyatör, ısı müşürü , ayrıca hava filitresine de bakılmadı, belki tıkanmıştır.

birde aracın hararet yapıyor mu? eğer yapıyorsa çok zormaladan hemen servise gitmeli. mümkünse çalıştırılmadan.

ancak tüm bunları denemeden önce, araçta kutunun içinde bi bölüm var, aracın beyni. bunun soketlerini çıkarıp WD40 ile temizletin. bundan önce sizinkine benze bir sorunla gitmediğim tamirci kalmamıştı. benzin pompası v.s. değiştirtmiştim. en sonunda reno servisi aracın beynine giden soketleri çıkarttı, wd40 sıkıp yerine taktı. tüm sorunlar halloldu.

Orjinalden alıntı: pinktrip

Orjinalden alıntı: onnurnno1

çalışmadıgı zaman pompalayarak mı çalıştırmaya çalışıyorsun ?

eğer pompalıyorsan iyice boğarsınız aracı...

gaza çok az dokunun ayağınızı o şekil tutun öyle çalıştırmayı deneyin. kömürlerde bi sorun olabilir

çalışmadığı zaman araba soğumadan kesinlikle çalışmıyor. marş basıyor ama ateşlemeyi engelleyen bişey var gibi. çalışsa da 10 km fln anca gidiyor. 4 farklı ustaya götürdüm arabanın beynine kadar herşeyini değiştirdiklerini söylüyolar ama sonuç yok.

wd 40 hehee olabilir bizim bir tanidik ta kangoo var onunda ayni boyle bir problem var di bas bas calismiyor ara sonra bir bakiyorsun hic bir sey olmamis gibi calisiyor

neyse bir tanidik ustaya goturduk adam oara bakti buraya bakti en sonunda dedi anahtardan dedi anahtari gidip yeniden kodlayalim dedi
    neyse renault a gitti anahtari kodlamislar geldi bastik calisti tamam dedik oldu neyse biraz daha oyalandik orada sainda solunda bakilacak yerler vardi onlara bakti tam gidecegiz yine yapti tabi yine donduk basa

bizim ki en sonunda deid beyindne galiba dedi beyin gittiyse yeni almak lazim dedi siparis vermek lazim falan dedi
    neyse bir bakalim dedi neyse blenler bilir kangoo nun beyin oartalikta bir yerde neyse cikartti bakti soyle bir sihirli sprey WD 40 skti sokete ve karsiligina taktik sonra bastik calisti ::):)
    yani olabilir
    ama bizimki yolda stop etme srunu yoktu sadec stop edince calismiyordu neyse kolay gelsin bir de beyine baktir

•  biri artık yardım etsin lütfen
  • ilgilenen herkese teşekkür ederim... orjinal reno servisinde benzin pompasını tekrar değiştirdim. sorun ortadan kalktı :) 900 tl tuttu ama artık sorun yok..
  • Geçmiş olsun :)
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.