Şimdi Ara

biri artık yardım etsin lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkese selamlar. beni delirtmek üzere olan sorunumu kısaca yaziimm bi fikri olan varsa lütfen yardımcı olsun.
    arabam 97 model clio. yaklaşık 2 ay önce seyir halindeyken gaz kesme ve stop etme sorunuyla servise götürdüğüm arabama benzin pompası teşhisi koydular. benzin pompasını değiştirdim. bunu takiben iki hafta sonra tekrar aynı sıkıntı başladı özellikle araba ısındığı zamanlar gaz birden kesilip stop ediyor. sonraları sıklaşan sorun 15 km kadar yol gidip arabayı parkettikten sonra çalışmaması oldu. ya araba bir kaç saat sonra ya da 5. çalışmada çalışıyor. tekrar bir ustaya götürdüm bi haftadır onda arabanın herşeyini değiştirerek kontrol etti. sorunun ısı müşürü olduğunu söyledi. dün aracımı teslim aldım eve dönerken tekrar yolda kaldım. araba şu an tekrar aynı ustada ve ben ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.
    acil yardım lütfen fikri olan varsa ........

• allah yardımcın olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesdi

allah yardımcın olsun
    ustanı değiştir bence. başka ustaya göster. ben kendi arabamı sorunlu görürdüm ama clioların sorunu hakaten bariz, bu konuda sükse yapmışlar.

distribütöre ve bujilere baktır bir de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

ustanı değiştir bence. başka ustaya göster. ben kendi arabamı sorunlu görürdüm ama clioların sorunu hakaten bariz, bu konuda sükse yapmışlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Clio symbol Türkiyede en çok satılan araç, sorun muhakkak olacak.

• ustadan aldım bugün arabayı... yaklaşık 20 kere stop edip her kaldıında da 15 dakika bekleyerek eve ancak ulaştım. usta yapamayacağını söyledi. denemedeği işlem, değiştirmediği parça kalmadı. bilgisayarda da arıza görünmüyor.
  • ateşleme bobinini değiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: N KUL

ateşleme bobinini değiştir
    aynısını ben yaşadım.bendeki sorun ancak mesela yolda aniden tık diye gidip gelmesiydi ama araba böyle bir vites düşürüp kompresöre biner gibi gidip geliyordu.ayrıca park ettikten sonra yarım saat çalışmıyordu.benim sorunum yakıt pompasından veya filtredendi.fazla dip benzin kullanmaktan.şu anda bir sorun yok.bence kötü bir pompa taktılar yerine tam barını basmıyor benzine.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gekren

aynısını ben yaşadım.bendeki sorun ancak mesela yolda aniden tık diye gidip gelmesiydi ama araba böyle bir vites düşürüp kompresöre biner gibi gidip geliyordu.ayrıca park ettikten sonra yarım saat çalışmıyordu.benim sorunum yakıt pompasından veya filtredendi.fazla dip benzin kullanmaktan.şu anda bir sorun yok.bence kötü bir pompa taktılar yerine tam barını basmıyor benzine.

Alıntıları Göster
    pompa kötü olabilir die 4 kere deişti hiç bişi bulamıyolar. bayan olmama raamen uzmanlaştım 2 aydır. tüm önerilerinizi de uygulattım ama..

• quote:

Orijinalden alıntı: pinktrip

pompa kötü olabilir die 4 kere deişti hiç bişi bulamıyolar. bayan olmama raamen uzmanlaştım 2 aydır. tüm önerilerinizi de uygulattım ama..

Alıntıları Göster
    daha büyük bir servise götür bence sanayide hem paranı hemde zamanını kaybedersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: corollad4d

daha büyük bir servise götür bence sanayide hem paranı hemde zamanını kaybedersin

Alıntıları Göster
    elektrik aksamdan olabilir mi acaba? belki yakıt pompasına yeterli güç gitmiyor olabilir.
  • su hararet müşürünü değiştir.sorun %90 ihtimal ile çözülecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteg

su hararet müşürünü değiştir.sorun %90 ihtimal ile çözülecektir.
    Hocam aynı sorunu 97 polo da yaşadım. Burda da defalarca fikir aldım. Haftada bir pat diye stop ediyor, 10 dk uğraşsan daçalışmıyordu. 12-13 dakika geçince hiçbişey olmamış gibi çalışıyordu. Denemedik şey kalmadı. Sonunda sorun beyinde çıktı. Beyinde sorun varsa zaten hata sorgusunda hata yoktur diyor. Beyin değiştirdik numarası tutmamış, falan filan derken sattım napiyim. İkinci bir ihtimal ateşleme bobinidir. Bir de benzin rolesi. Allah kolaylıklar versin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Hocam aynı sorunu 97 polo da yaşadım. Burda da defalarca fikir aldım. Haftada bir pat diye stop ediyor, 10 dk uğraşsan daçalışmıyordu. 12-13 dakika geçince hiçbişey olmamış gibi çalışıyordu. Denemedik şey kalmadı. Sonunda sorun beyinde çıktı. Beyinde sorun varsa zaten hata sorgusunda hata yoktur diyor. Beyin değiştirdik numarası tutmamış, falan filan derken sattım napiyim. İkinci bir ihtimal ateşleme bobinidir. Bir de benzin rolesi. Allah kolaylıklar versin...

Alıntıları Göster
    Bulunduğun ilde BOSCH CAR SERVİCE varsa hemen oraya götür kendi görüşüm BENZİN FİLTRESİ sorunu

• quote:

Orijinalden alıntı: n a v y_35

Alıntıları Göster
    http://forum.donanimhaber.com/m_30138831/mpage_1/key_/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: 1999 Siena 16 16V

http://forum.donanimhaber.com/m_30138831/mpage_1/key_/tm.htm

Alıntıları Göster
    aracın 1.4 75 hp 8 valf olan motormu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

aracın 1.4 75 hp 8 valf olan motormu ?

Alıntıları Göster
    toyota korolla 96 model araba da da aynı sorun vardı o sorunu çözmesi adamı arabadan soğutur.
    ama distribütorü değiştirince sıkıntı gitti onu diyeyim.
    bizde 2 üç kere yolda kaldık.araba yolda kalmadan önce gaz kesiyor stop ediyor tekrar çalışıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: esat_emin

toyota korolla 96 model araba da da aynı sorun vardı o sorunu çözmesi adamı arabadan soğutur.
    ama distribütorü değiştirince sıkıntı gitti onu diyeyim.
    bizde 2 üç kere yolda kaldık.araba yolda kalmadan önce gaz kesiyor stop ediyor tekrar çalışıyordu.

Alıntıları Göster
    çalışmadıgı zaman pompalayarak mı çalıştırmaya çalışıyorsun ?

eğer pompalıyorsan iyice boğarsınız aracı...

gaza çok az dokunun ayağınızı o şekil tutun öyle çalıştırmayı deneyin. kömürlerde bi sorun olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: onnurnno1

gaza çok az dokunun ayağınızı o şekil tutun öyle çalıştırmayı deneyin. kömürlerde bi sorun olabilir

Alıntıları Göster
    nacizane önerim boğaz kelebeğini temizlet aynı sorunların tıpa tıp aynısnı geçen sene yaşamıştım ve temizletince düzelmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnurnno1

Alıntıları Göster
    Orjinalden alıntı: onnurnno1

çalışmadığı zaman araba soğumadan kesinlikle çalışmıyor. marş basıyor ama ateşlemeyi engelleyen bişey var gibi. çalışsa da 10 km fln anca gidiyor. 4 farklı ustaya götürdüm arabanın beynine kadar herşeyini değiştirdiklerini söylüyolar ama sonuç yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: pinktrip

çalışmadığı zaman araba soğumadan kesinlikle çalışmıyor. marş basıyor ama ateşlemeyi engelleyen bişey var gibi. çalışsa da 10 km fln anca gidiyor. 4 farklı ustaya götürdüm arabanın beynine kadar herşeyini değiştirdiklerini söylüyolar ama sonuç yok.

Alıntıları Göster
    ankaradaysan , istanbul yolunda oray reno servis var, orada davut bey var, muhtemelen sorununu halledecektir. (hala çalışıyor mu bilemiyorum, en son geçen sene gitmiştim) adresini de buldum;http://www.orayrenault.com/

ben aklıma gelenleri yazayım

araba zor çalışıyorsa öncelikle ateşleme sisteminden başlamalı, aldığınız benzin sorunlu olabilir, depoyu tamamen boşaltıp , yeni-güvendiğiniz biryerden aldığınız benzinle değiştirin bunun yanında benzin filtresi, ateşleme bobini, uygun olmayan buji (bu önemli!!!) , benzin pompası , buji kabloları....

ısındıktan sonra soğumadan çalışmıyorsa, soğutma ile ilgili aksamlara bakılmalı devirdaim pompası , radyatör, ısı müşürü , ayrıca hava filitresine de bakılmadı, belki tıkanmıştır.

birde aracın hararet yapıyor mu? eğer yapıyorsa çok zormaladan hemen servise gitmeli. mümkünse çalıştırılmadan.

ancak tüm bunları denemeden önce, araçta kutunun içinde bi bölüm var, aracın beyni. bunun soketlerini çıkarıp WD40 ile temizletin. bundan önce sizinkine benze bir sorunla gitmediğim tamirci kalmamıştı. benzin pompası v.s. değiştirtmiştim. en sonunda reno servisi aracın beynine giden soketleri çıkarttı, wd40 sıkıp yerine taktı. tüm sorunlar halloldu.

Orjinalden alıntı: pinktrip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 12 Mayıs 2009; 17:53:26 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.