Şimdi Ara

BİRİ GHAİ BİRİ DİZEL SİZCE HANGİSİ.(artık ikiside degil) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tabi sonuçta arkadaşın araçtan beklentisi önemli. Ben devir ekonomi devri 3 kuruş az yaksın derdindeyim. Arkadaşı bilemem. Ha benzinciden çıkmak istemiyorsa Focus benzinli ideal. Yani eski kasa 2000 focus vardı sadece ve sadece benzini yüzünden satıp dizel fiesta almıştım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tzar34

ARKADAŞLAR YORUMLARINIZ İÇİN SAGOLUN ANLADIGIM KADARIYLA DİZEL DAHA AGIR BASIYOR
    BİRDE TREND MODELİNE EK OLARAK:Focus Stil Paketi 1.615,02 YTL
    16" aluminyum jantlar + ön sis farları + deri direksiyon simidi + cruise control EKLESEK SİZCE NASIL OLUR BİRDE BU GHAİ DA KULANILAN SONY MP3 ÇALARI OPSİYON OLARAK ALIP TAKABİLİYORMUYUZ.FİYATI HAKINDA BİLGİNİZ VARMI?

Stil paket zaten Trendin eksiklerini kapatıyomuş MP3 çalarıda serviste takarlar ancak fiyatı konusunda bi bilgim yok
  • 35250 YTL GHİA SON FİYATI FAKAT DİZEL TREND İÇİN SON FİYATI ALMADIM AMA İNİDİRİMSİZ FİYATLARI BİRBİRİNE ÇOK YAKIN TAHMİMİN 3 AŞAGI 5 YUKARI AYNI OLUR STİL PAKET EKLEMEYE KALKARSAM O ZAMAN ARADA SANIRIM BİRAZ FARK OLUR
  • Bence Biraz daha Zorlanip Iyi Donanimli bir dizel alirsaniz daha rahatlarsaniz.

Mantik Dizel, Ve cok donanimlisi az donanimlisi size kaliyor burada, Onemli olan aracin donanima ne kadar deger verdiginiz mesela benim aracimda, Isik Sensoru var, Ancak ben Kullanmiyorum Kendim Acip Kapatiyorum ki surekli acik neredeyse.

Yagmur Sensoru ehh fena Olmuyor, kullaniyorum.

Hiz Sabitleyicisi Maalesef yok ama olmasini cok isterdim daha once kullandigim araclarin bazilarinda vardi , benim gibi gunde 50 km sehir disina cikiyorsaniz siz ayarliyorsunuz arac gidiyor konforlu, Ancak bu sistemi sonradan taktirabilirsiniz 150 -200 ytl arasinda Opellerde.

Guvenlik konusunda birsey diyemem yorum sizin.

Bence Onemli olan Xenon Olmasi, Mercekli Far varmi Her model focusta bilmiyorum ama xenon rahat oluyor , Yoksa cikmacidan Projectorlu farlari bulup degistirmek Xenon Kit taktirmak 1000 YTL yi buluyor.

Yani demek istedigim gerisi size kalmis.

Cift Bolgeli Klima Sacmaliktan Ote birsey degil, Gercekten Onemli Kullaniyorum diyeni gormedim, hatta kullanani gormedim...

• quote:

35250 YTL GHİA SON FİYATI FAKAT DİZEL TREND İÇİN SON FİYATI ALMADIM AMA İNİDİRİMSİZ FİYATLARI BİRBİRİNE ÇOK YAKIN TAHMİMİN 3 AŞAGI 5 YUKARI AYNI OLUR STİL PAKET EKLEMEYE KALKARSAM O ZAMAN ARADA SANIRIM BİRAZ FARK OLUR

Bence almışken stil paketide al sanırım dizele niyetin var zaten yalnız önce bir test sürüşü yap
  • ARKADAŞLAR PEKİ BU FOCUSLARIN SES YLITIMI NASIL MOTOR VE RÜZGAR SESİNİ İÇERİ ÇOK ALIYORMU BİRDE süspansiyon SİSTEMİ NASIL MALUM SPORTİNGDE ÇOK SERTİ SÜSPANSİYONLAR EN UFAKBİR ÇUKURDA ARABADA ZIPLIYORDUK.
  • Ben olsam donanım düşkünü olduğumdan dolayı biraz daha az binmeye gayret eder ve lüksün tadını çıkarmaya bakardım.Bilmiyorum ama boş bi araçtan bir zevk alamıyorum.Ee ben o hazzı alamayınca ne yapayım parayı.
  • FORD FOCUS GHAİ BENZİNLİ
  • quote:

ARKADAŞLAR PEKİ BU FOCUSLARIN SES YLITIMI NASIL MOTOR VE RÜZGAR SESİNİ İÇERİ ÇOK ALIYORMU BİRDE süspansiyon SİSTEMİ NASIL MALUM SPORTİNGDE ÇOK SERTİ SÜSPANSİYONLAR EN UFAKBİR ÇUKURDA ARABADA ZIPLIYORDUK.

ford un focus modeli sınıfının en iyi yol tutan aracıdır..dizel motorlar ısınana kadar biraz kendini dinletmekle birlikte normal sıcaklıklarına eriştiğinde benzinlilerle eşdeğer desibelmetre ölçümlerine sahiptir..yani benzinli ile dizel ayrımı çok hassas kulaklar haricinde yapılamamaktadır..focus süspansiyonu orta sertlikte bir süspansiyon olup bağımsız süspansiyon geometrisi sayesinde 2000 yılından beri sınıfında en iyi yol tutan araçların başında gelir..ford araçlarının tamamı süspansiyon,şanzıman(ASM şanzıman hariç),direksiyon ve motor konusunda sınıf kriterlerini belirleyen özelliklerdedir..yani anlatmak istediğim kriterler eğer yol tutuş,şanzıman,direksiyon ve motor ise ford modelleri sınıfının en iyileri arasındadır..fakat ford araçlarının iç mekan plastik kalitesi sınıflarındaki diğer araçlardan daha düşüktür..

• Türbülans@

Elektrikli kararn iç dikiz aynasının parçacılarda 50 ytl olduğuna emin misiniz?
    Yani bu parçacılara olan orjinali ile aynı mı?
    Opel astra enjoy donanımına arkadaş taktırmak istedi ama takamayacaklarını belirtti servis...

Bundan sonraki her aracımda mutlaka olmassa olmaz bir özellik ve bir hava yastığı kadar önemli bir güvenlik donanımı, helede son dönemlerde far ayarsız xenon ve şehir içi trafikde, uzun yolda arkadan gelen uzun farlara karşı mükemmel...

benim fikrim astra olsaydı enjoy olabilirdi cosmoya göre ama focus ise kesinlikle ghia, trend de sadece

donanım eksiği değil ön konsol da çok kalitesiz duruyor. Fakat astrada içeriye oturan bir insan ilk bakışta

enjoy/cosmo ayrımı yapamaz!!!

NOt: klimanın çift bölgeli olması değil elektronik olması önemli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 10 Nisan 2007; 0:29:54 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Türbülans@

Opel astra enjoy donanımına arkadaş taktırmak istedi ama takamayacaklarını belirtti servis...

Bundan sonraki her aracımda mutlaka olmassa olmaz bir özellik ve bir hava yastığı kadar önemli bir güvenlik donanımı, helede son dönemlerde far ayarsız xenon ve şehir içi trafikde, uzun yolda arkadan gelen uzun farlara karşı mükemmel...

benim fikrim astra olsaydı enjoy olabilirdi cosmoya göre ama focus ise kesinlikle ghia, trend de sadece

donanım eksiği değil ön konsol da çok kalitesiz duruyor. Fakat astrada içeriye oturan bir insan ilk bakışta

evet otomatik kararan iç dikiz aynası parçacılarda 50 ytl dir..kendi aracıma taktığım için biliyorum..elektrikli kararan olayını anlayamadım..bu aynaların elektrik ile bir alakası yoktur..bahsedilen yan aynalar değil araç içi ön camdaki dikiz aynasıdır...

xenon olayını hiç anlayamadım zaten..ghiada da xenon far donanımı yoktur..

ön konsol olayına gelince kullanılan plastik malzeme tamamıyle aynıdır..kalitesiz görünmesi nasıl oluyor onu da anlayamadım...

elektronik klima bence çok ta gerekli bir donanım değil..klasik klima donanımından ne gibi bir farkı var pratikte onu incelemek lazım..bence hiçbir farkı yok..sadece belli dereceye ayarladığınızda otomatik olarak devreye giriyor..kullanım esnasında biz bir tuş çevirerek te aynı işi görebiliriz..

• O zaman anlamanıza biraz daha yardımcı olayım...

Normal-orjinal bir iç dikiz aynası bile bu kadar ucuz mu?

Otomatik karan iç dikiz aynası sizin ki ile aynı mı?

Nasıl kararıyor?

Benim aynamda aynanın hemen altında bir göz ver, o gözü kapttığında kararma olmuyor ve normal bir dikiz aynası gibi oluyor. Servisde enjoya kararn dikiz aynası takılamayacağının nedenini olarak gerekli elektrik tesisatı olmadığını söyleyerek açıkladılar...

Ghia ve trendin ön koltuğuna oturan birisi hangisine oturduğunun fark edebilir mi?
    Trende ön konsol parlak gri renkte, ghida ise daha en baştan klima ve mp3 ün olduğu ön konsol çok farklı, enjoy/cosmo ise ön konsol tamamen aynı...

(Elektronik iklim kontrollü) Otomatik klima ise çok güzel, seni rahatsız etmeden hasta etmeden arabanın her yerine homojen ısı dağılımı, tozlu, pis dış hava varlığında dışarıdan hava alımını otomatik keserek içi hava ile sirkülasyonu sağlaması, ısı derecesini direkt ekran dan görerek ayarlayabilmek, çok sıcak oldu yada çok soğuk oldu kelimelerini unutmak...

Umarım anlatabilmişimdir...

Unutmadan bende sizin ghia da xenon donanım yok cümlenizi anlamadım, ghia da xenon far VAR diyen oldu mu?

Okuyun lütfen tekrardan....

quote:

Orjinalden alıntı: türbülans

quote:

Orjinalden alıntı: gorele2000

Türbülans@

evet otomatik kararan iç dikiz aynası parçacılarda 50 ytl dir..kendi aracıma taktığım için biliyorum..elektrikli kararan olayını anlayamadım..bu aynaların elektrik ile bir alakası yoktur..bahsedilen yan aynalar değil araç içi ön camdaki dikiz aynasıdır...

xenon olayını hiç anlayamadım zaten..ghiada da xenon far donanımı yoktur..

ön konsol olayına gelince kullanılan plastik malzeme tamamıyle aynıdır..kalitesiz görünmesi nasıl oluyor onu da anlayamadım...

elektronik klima bence çok ta gerekli bir donanım değil..klasik klima donanımından ne gibi bir farkı var pratikte onu incelemek lazım..bence hiçbir farkı yok..sadece belli dereceye ayarladığınızda otomatik olarak devreye giriyor..kullanım esnasında biz bir tuş çevirerek te aynı işi görebiliriz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 10 Nisan 2007; 1:08:10 >

• Eğer performans çok önemli değilse,Trend Deluxe modelinede bakabilirsiniz,Trendin üstüne:Çok şık 16 jantlar,Sony Mp3 Player,Sis farı ve bikaç ufak detay,Yanlız motor 1.6 90 hp ve arka fren kampana

+Focusun ön konsolu nasıl kalitesiz duruyor anlamış değilim,Ghia konsolu mükemmel ,Anti alerjik malzeme var üstelik kalitesizlik böyle mi oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FullPerfromance -- 10 Nisan 2007; 7:50:05 >
  • quote:

quote:

Yağmur sensörü
    Otomatik yanan farlar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Sony radyo/CD/MP3
    Ön ve arkada yan hava perdeleri
    Çift Bölgeli İklim Kontrollü Otomatik Klima
    Hız kontrol sistemi GİBİ BİRDE DIŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK BUYÜK FARKLILIKLAR 195/65 lastikler - 15 inç çelik jantlar TREND-- 205/55 lastikler - 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar GHAİ GİBİ AMA DİGERİDE DİZEL EKONOMİK KAFAMI KARIŞTIRANDA BU ZATEN EKONOMİMİ DONANIMMI???????

ben herkesin zevki ayrıdır olayına katılmakla birlikte kendime göre bu özellikleri yorumlayayım...
    yağmur sensörü:yağmur yağınca kendi kendine çalışan silecekler..bunu farkedip kendimizde silecek çalıştırabiliriz değil mi?
    otomatik yanan farlar:gündüz bile farların açık olmasının önerildiği bir zamanda ne kadar gerekli sizce?
    otomatik kararan iç dikiz aynası:parçacılarda 50 ytl..isterseniz rahatlıkla taktırabilirsiniz..
    sony radyo/cd/mp3:aracında sürekli müzik dinleyenler için gerekli bir donanım..(trendde radyo/cd var..sony kadar olmasada bence ses kalitesi yeterli)
    ön ve arkada yan hava perdeleri:güvenlik açısından dikkate değer bir donanım
    çift bölgeli klima:benim arabada bildiğimiz klima var..eşimin arabasında çift bölgeli klima..4 senedir hiç ona ayrı bana ayrı soğuklukta hava üfletme gereği duymadık...
    hız kontrol sistemi:otobanda faydalı gibi..ama ne kadar faydalı o da ayrı bir konu..
    alaşım jantlar:görünüş olarak güzel gösteriyor..4 tanesi 800 ytl civarı..sonradan da taktırılabilir..

bunlar benim görüşlerimdir..bence arada bu kadar az fiyat farkı varken dizel aracı alıp zamanla üzerine aksesuar eklemek daha mantıklı..

Yağmur sensörü sadece çalıştırmak değil yağmurun şiddetine göre otomatik olarak kendini ayarlıyor bunu elle yapamazsınız.
    Otomatik yanan farlar tünellerden yada köprü altlarından geçerken çok faydalı ayrıca benim gibi unutkan biri için gerekli.
    Mp3 çalması başlı başına gerekli bir olay benim için . Audio Cd den en az 10 kat daha fazla şarkı alabiliyor.
    Çift bölgeli klima gerekli bir özellik bana göre çünkü sinüzitim var çok soğuk hava baş ağrısı yapıyor yandaki daha fazla serinlerken siz rahatsız olmuyorsunuz.
    Hız kontrol sisteminin rahatlığını kullananlar bilir. + ve - tuşlarıyla hız değiştirmek gibisi yok.

Bunların dışında yazılmayan

ayrıca ghia da elektirik ayarlı sürücü koltuğu,
    Radyatör çerçevesi - krom kaplama,
    Ön sis farları,
    Deri kaplı direksiyon simidi,
    Güneş gözlüğü haznesi,
    Yol bilgisayarı,
    Gecikmeli sönen ön farlar (Follow me Home özelliği),
    Ön koltuk kol dayanağı ve kapaklı eşya saklama bölmesi,
    Okuma lambaları - ön / arka (trendde sadece önde var)
    Soğutmalı torpido
    Sürücü ve yolcu koltuğunda ayarlanabilir bel desteği (Benim için ve beli hassaslar için önemli)
    Arka kapıya entegre güneşlikler (perdeler)
    ESP + TCS (Ghia da opsiyonel olarak alınabiliyor)
    Çift kilitleme
    Alarm

bunlarda benim aklıma gelen donanımlar içinde önemli ve gerekli donanımlar var tabiki hepside gerekli değil bazı kişiler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaom -- 10 Nisan 2007; 8:33:57 >

• ARKADAŞLAR BU FOCUSUN 90 HP DİZEL MOTORU HAKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARMMI?
  • Yazdım yukarıya ama görmedin galiba 1.6 90 hp Trend Deluxe modeliyle sunulur bu donanın seviyesi de bir önceki mesajımda açıklanmaktadır,Bu motor 0-100 km 12.6 sn de çıkar(1.6 tdci 10.0) ve max hızı 177 km (1.6 tdci 188)
    quote:

ARKADAŞLAR BU FOCUSUN 90 HP DİZEL MOTORU HAKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN VARMMI?
  • ghia al bak keyfine
  • Hocam fiyatları sanırım epeyce yükselmiş fordların. Bence başka bayiileri de dolaş derim. Daha uygun fiyatlara alabileceğine eminim. Geçen sene 36.000ytl'ye Ghia TDCI almıştık.
  • ön ve arkada yan hava perdeleri denen şey sadece arka koltuklarda bulunmakta ve tek amacı güneşi kesmektir,güvenlikle bir alakası yoktur
    quote:

quote:

Yağmur sensörü
    Otomatik yanan farlar
    Otomatik kararan iç dikiz aynası
    Sony radyo/CD/MP3
    Ön ve arkada yan hava perdeleri
    Çift Bölgeli İklim Kontrollü Otomatik Klima
    Hız kontrol sistemi GİBİ BİRDE DIŞ GÖRÜNÜŞ OLARAK BUYÜK FARKLILIKLAR 195/65 lastikler - 15 inç çelik jantlar TREND-- 205/55 lastikler - 16 inç alüminyum alaşımlı jantlar GHAİ GİBİ AMA DİGERİDE DİZEL EKONOMİK KAFAMI KARIŞTIRANDA BU ZATEN EKONOMİMİ DONANIMMI???????

ben herkesin zevki ayrıdır olayına katılmakla birlikte kendime göre bu özellikleri yorumlayayım...
    yağmur sensörü:yağmur yağınca kendi kendine çalışan silecekler..bunu farkedip kendimizde silecek çalıştırabiliriz değil mi?
    otomatik yanan farlar:gündüz bile farların açık olmasının önerildiği bir zamanda ne kadar gerekli sizce?
    otomatik kararan iç dikiz aynası:parçacılarda 50 ytl..isterseniz rahatlıkla taktırabilirsiniz..
    sony radyo/cd/mp3:aracında sürekli müzik dinleyenler için gerekli bir donanım..(trendde radyo/cd var..sony kadar olmasada bence ses kalitesi yeterli)
    ön ve arkada yan hava perdeleri:güvenlik açısından dikkate değer bir donanımçift bölgeli klima:benim arabada bildiğimiz klima var..eşimin arabasında çift bölgeli klima..4 senedir hiç ona ayrı bana ayrı soğuklukta hava üfletme gereği duymadık...
    hız kontrol sistemi:otobanda faydalı gibi..ama ne kadar faydalı o da ayrı bir konu..
    alaşım jantlar:görünüş olarak güzel gösteriyor..4 tanesi 800 ytl civarı..sonradan da taktırılabilir..

bunlar benim görüşlerimdir..bence arada bu kadar az fiyat farkı varken dizel aracı alıp zamanla üzerine aksesuar eklemek daha mantıklı..

• @maestro_34

Şaka yapmıyorsun değil mi ??? Lütfen bunu şaka olarak yazdığını söyle...

Hava perdesi Camların üzeri ile tavan arasında ve döşemenin altında bulunur ve herhangi bir kaza anında airbag tarzı açılarak güvenliği sağlar...

edit : ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yarbay -- 10 Nisan 2007; 20:56:17 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.