arkadaşlar ben lisede bilgisayar öğretmeniyim.. benim labaratuarımı finans bankasının verdiği vestel bilgisayarlarla döşedik.. yanlız bunlarda deepfreeze gibi korumalı bir programları vardı.. açılışta home tuşuna başınca giriliyor ama mouse devrede olmuyordu.. radio kutucuğu tıklanmış bir şekilde sistemi koruma altına alan bir kutucuk vardı.. ve bu tıklanmış kutucuğu kaldırabilmek için bütün tuşları kullandım kalkmadı..tab tuşu , yön tuşları ve enter tuşları bir türlü işe yaramadı.. altta bir buton vardı program kalksın diye onu tıkladığım anda pc kapandı ve bir daha açılamadı.. bende format atayım dedim.. bir türlü bios ayarlarına giremedim.. normal açılıyor gibi oluyor.. ram sayacı oluyor.. alttaki press to del yazılarıda geliyor.. ve sonra dos ortamı gibi oluyor şöyle bir hata veriyor missing rom: resetliyorum del tuşu home tuşu hepsini denedim bios ortamı açılmıyor.. normalde biosa girmek için del tuşuna bastığımda geliyordu.. o programın kalkmasından sonra böyle oldu.. biosa geçemediğim için formatta atamıyorum.. acaba anakart üzerindeki herhangi bişeyimi kaldırdım.. bios ayarlarının hepsimi gitti.. hiçbir fikrim yok.. biri yardım edebilirmi?
şimdiden teşekkür ederim..
Bilgisayar açarkenken insert tuşuna basılı tutarak açın otomatik olarak bios'a geçmesi gerekiyor.
Sevgili meslektaşım, Öncelikle Kolay gelsin. Bahsettigin bir deppfreez tarzı program degil RADIX kontol kartı var makinalarda. açılışta home tuşu ile kartın kendi işletim sistemini açıyorusn. Bu kartlar bir nevi deepfrezzin yaptığı işi yapan donanımsal aygıtlardır. Kullanımı deepf oaranla daha kolay ve daha iyi. deepf her yeniden başlatmada sistemi sıfırlarken bu radix kartlarda her resartta degil de sen istediğin zaman sistemi sıfırlayabilirsin. eğer işletim sistemine alışamadıysan kasayı aç PCI yuvadan kartı sök. bildigin şekilde windowsunu kur. kolay gelsin
hocam ve diğer arkadaşlar öncelikle teşekür ederim..
bahsettiğin bu kart anakart üzerinde mi? nasıl çıkartırım.. biraz açabilirmisin.. yarın gittiğimde dahada yanlış bişey yapmak istemem.. ve kullanımı nasıl biraz açabilirmisiniz..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme