Şimdi Ara

Birim Hesabı Yapan Youtuberlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
5.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Keşke önce konuyu txt dosyasına açıp bir kaç hafta analiz etseydin yazdıklarını.

PS4 almak için kim kaç saat çalışıyor ona bakmak lazım. Yada 1 kg peynir almak için kaç saat çalışması gerekiyor. Zaten buradan da anlaşılacağı gibi alım gücü ortaya çıkıyor. Birim hesabı hemen hemen doğru. Şu anda Almanya'da çalışan birisinin Türkiye'de çalışan bir kişiden alım gücü 7-8 kat fazladır. Elektronik, araba vb ürünlerde 12-13 kat fazladır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: moritanyalı

Şöyle düşünmek lazım, mesela aylık 3000 euro kazandığınız bir mobil uygulamanız var, Avrupa'da mı yaşardınız yoksa Türkiye'de mi? Sadece ekonomik olarak bakmanızı istiyorum. Kültür, düşünce özgürlüğü falan bunları göz önüne getirmeyin.

Dışarıdan birisi için tabii ki Türkiye daha ucuz. (Belli başlı yüksek vergisi olan ürünler hariç araç, oyun konsolları vb.) Arkadaşın da anlatmak istediği bu. Ve haklı da. Siz kızgınlıkla kendinize göre düşünüyorsunuz fakat bir de elin İngiliz'i için düşünün bakalım 1000 pound ile burada yapabildiklerini herhangi bir Avrupa ülkesinde yapabiliyor mu?

Türkiye'de 3.000 Euro kazanan adam sadece ekonomik olarak düşünüyorsa Türkiye'de kalması mantıklı ama kaç kişi 3.000 Euro kazanıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: MMistanbul

Türkiye'de 3.000 Euro kazanan adam sadece ekonomik olarak düşünüyorsa Türkiye'de kalması mantıklı ama kaç kişi 3.000 Euro kazanıyor?

Alıntıları Göster

Çoğu kişi elbette kazanmıyor ama demek istediğim burada aynı para birimiyle hangi ülkede ne kadar alım gücünün olduğu. Ucuzluk pahalılık kıstası bu olmalı evrensel çapta bahsediyorsak. Eğer insanların alım gücüne bakarsak elbette Almanya'nın asgari maaşıyla Türkiye'nin asgari maaşına göre yapabileceklerin çok daha fazla. Ama Almanya'da 2000 euro alıp Türkiye'de 20000 TL alırsan Türkiye'de daha fazla alım gücün olur. Çünkü daha ucuz.

• Ortalama zekanın altında olup da kendini zeki sananlar lütfen konu açmasın. Kendi discord grubunuzu fln kurun orda tartışın.

-Ben zekiyim.

-Yok ben daha zekiyim.

diye bütün gün tartışın durun.

• Persheid1903 kullanıcısına yanıt

Küçük bir forum araştırmasıyla AKP ile en ufak bir ilişkim olmadığı gibi ne AKP'ye ne de onun yandaşlarına bir kere oy çıkmamıştır, ne şahsımdan ne ailemden ne de yakın çevremden. Bir insan bu kadar yanılabilir, bu kadar cahil ve bu kadar 15 iqlu olabilir. Bir blok daha geldi. İşler güzel bugün.

• MMistanbul kullanıcısına yanıt

ahahahaha, halen aynı argümanlar. halen playstation diyolar. ahahaha. bir blok daha my below 35iq friend.

• moritanyalı kullanıcısına yanıt

ya hocam sen kime ne anlatmaya çalışıyorsun? blokla geç bunları.

• Verilerin ortada olduğu bir ortamda millet halen matematikle kavga etmeye çalışıyor. Halen ortalama bir almanın ortalama bir türkten 7-8 kat alım gücünün yüksek olduğunu düşünenler var. Bu rakama real gdp per capita ile bile ulaşamazken, neyin kafasını yaşıyosunuz siz? AKP neden iktidar biliyor musunuz? Çünkü gerek mualif olanların gerekse AKP seçmenin iq ortalaması 35 de ondan. Siz bu seviyede zekaya sahip olduğunuz sürece AKP'de iktidarda kalmaya devam edecek.

Aziz Nesin sağlam yanılmış. En az %95...

• Banane istiyorum

• Sana laf anlatmaya çalıştığım için forumun diğer üyelerinden, telefonumdan, internet servis sağlayıcımdan ve kaybedilen zamanım için kendimden özür dilerim. Kakanda boğulmaya devam et.

• quote:

Orijinalden alıntı: moritanyalı

Çoğu kişi elbette kazanmıyor ama demek istediğim burada aynı para birimiyle hangi ülkede ne kadar alım gücünün olduğu. Ucuzluk pahalılık kıstası bu olmalı evrensel çapta bahsediyorsak. Eğer insanların alım gücüne bakarsak elbette Almanya'nın asgari maaşıyla Türkiye'nin asgari maaşına göre yapabileceklerin çok daha fazla. Ama Almanya'da 2000 euro alıp Türkiye'de 20000 TL alırsan Türkiye'de daha fazla alım gücün olur. Çünkü daha ucuz.

Alıntıları Göster

İşte anlatılmak istenen de o. Almanya'da hemen herkes 2000 Euro maaş alıyor. Ama Türkiye'de kaç kişi 20.000 maaş alıyor.

• Karşılaştırmalar neden hep ABD ile onu anlamıyorum. Aynı kulvarda değiliz ki önce bu gerçekle yüzleşmek lazım.

• Turkiye (ötv dayanmis urunleri saymazsak:telefon, araba, benzin, oyun konsolu vs) pahali bir ulke degil arkadaslar

Buna sabahtan akşama kadar oturduğum organla gülerim. En basitinden markete girince ürünlerin çoğu çift haneli fiyatlar bak anla diye en basiti yazıyoruz.

• MKarlion kullanıcısına yanıt

Bunu bizi kiskandiklarini iddia eden kişiler de anlasa ya

• Ben şuna bakarım 3 yıl önce metrodan 200, 250tl ye yaptığım alışverişin aynısını geçen 500tl ye yaptım. Toplam 3 poşet ürün... Gelirim 3 yıl öncekine göre de fazla artmadı yani... Demekki alım gücüm düşmüş. Elin conisinin 3 yıl önceki fiyatları ile şimdiki fiyatları arasında fark yok denecek kadar... Demek ki bizim durumlar iyiye gitmiyor... Başka bir kaynağa bakmaya gerek yok en güzel kaynak market arabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: besttrr

Okumus bile olaman. Zaten okumadigin icin bu haldesin. Halini bilsen oturur aglarsin :)

Kardesim sen cok bos konusuyorsun, ben 2 senedir Ingiltere'de yasiyorum sana birinci agizdan soyliyeyim

Turkiye bana bile pahali geliyor!

Arkadaslar burada 2 senedir muhendis olarak calisiyorum cok da guzel miktarlar kazaniyorum ama turkiyeye gidince UK'yi ozluyorum diyebilirim

Burada Aldi'ye gecen gun christmas icin gittim 17p 'ye 1 kilo havuc, 90p'ye 1 kg muz, £6'a 1 kg yagsiz daha kusbasi vs. vs. alip ciktim.

Alin tr'deki fiyatlara bakin

https://www.migros.com.tr/havuc-beypazari-paket-kg-p-1ad370d

https://www.migros.com.tr/muz-ithal-kg-p-1a01f58

https://www.migros.com.tr/dana-kusbasi-az-yagli-kg-dana-kol-eti-p-17d9fa1

Anamurdan cikan muz turkiye'de 15 lira, ingiltere'de 9 lira

TR'de min gelir 2300 TL, Ingiltere'de 12.720 TL. Ve ingiltere'de min maasla nufusun az bir kesimi calisir (genellikle ogrenciler)

Daha ne anlatiyorsun? Neyin okumus cahilinden bahsediyorsun? Ulan finans doktorasi mi yapmak lazim ortada bir b*kluk oldugunu anlamak icin? Araba teknoloji fiyatlarina girmiyorum oturup aglarsiniz zaten. Burda polonyali kiz arkadasima TR'deki bir peynirin resmini gosterdim (Yarim kilosu 60 TL kilit takilmis) boyle bakti yuzume insanlar burada nasil yasiyor dedi bildigin inanamadi.

Kalkip bos bos GODOPO bokon cohiller diyecegine realiteyle yuzles,

Ulke b*ka dogru surukleniyor ve siz bunu kabullenmediginiz surece damat gibi ben oraya bakmiyorum diyerek bos bos isler pesinde kosarsiniz

Once realiteyle yuzles sonra ne yapabiliriz onu dusun, buradaki en cahil adam sensin haberin yok

Tam Dunning Kruger Effect konusunda deneklik adam yemin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saveyourself -- 28 Aralık 2020; 2:14:13 >

• Evet doğru dolar 1 TL iken 300 dolar olan mali 300 TL gibi hemen hemen aynı fiyata alıyordun peki asgari ücret ? Burda 500 TL iken orda 1000 dolar civarı eee hani yakalamıştik nerdeyse Amerikayi ? Sadece Birim hesabı yapmak evet yanlış asgari ücrete oranla fiyata bakacaksın atıyorum x eşyası burda asgari ücretin yarısı orda asgari ücretin 4de biri bunun gibi baktığın zaman doğru bir karşılaştırma yapmış olursun
  • besttrr kullanıcısına yanıt
    Blokluyorsun diye ne kadar üzüldük bilemezsin. Herkes 35 iq altındaki kişileri blokluyorsa ben de seni blokluyorum o zaman.
  • İlk okuyunca trollüyor sandım. Adam ciddi ciddi diğer yorumlarında da bunu savunuyor. Bir de aksi fikir belirtenlere cahil muamelesi yapıyor. ÖTV'yi de destekliyormuş.

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH harika kafa.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.