Şimdi Ara

birleştirilmiş power supply güç kaynağı şalter attırıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese iyi forumlar arkadaşlar elimdeki 17 15 18 ve 13 amperlik 4 psuyu birleştirdim.
    Psuların 12 volt çıkışları ve 220 girişleri komple paralel çalışmasında sıkıntı yok ölçtüm 12 v veriyor ancak oto amfisine bağlıyken açınca amfinin yeşil ışığı yanar yanmaz evin şalteri atıyor. Teyp bağlayıp açıyorum sorun yok ama amfi bağlıyken açınca evin şalteri atıyor.
    Guç kaynağı açıkken amfiye bağlamayı denemedim korkudan
    ne yapmam gerek yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edobedo -- 26 Nisan 2013; 16:12:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Güç kaynakları ilk açılışta normalden yüksek akım çekiyor ve sigorta atıyor.Yapman gereken psuları aynı anda degilde sırayla açmak veya psuları çalıştırıp anfiyi bağlaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psular açıkken amfiye bağlamayı denemedim yakarım falan diye ama dediğiniz gibi sorun olmazsa psular ile amfi arasına anahtar atıp önce psuyu sonra anfinin anahtarını açtığımda sigorta atma durumu olmaz sanırım. Ya da psular arasına anahtar atsam ikişer ikişer açılsa. Akşam teker teker deneyim bakim duman attırmam inş yardımınız için teşekkür ederim
  • 17 + 15 + 18 +13 = 63 A
    63x12 = 756 W
    756/220= 4 A (yaklaşık olarak)

Ic=PSU Akımı
    Uvcc=Besleme voltajı

Fişi taktığında:
    Ic= 10x4 =40 Amper(yaklaşık olarak)
    Uvcc= 0 Volt

Bir süre sonra:
    Ic=4 Amper (Yaklaşık)
    Uvcc=220 Volt

Çözüm:
    Tüm beslemenize (PSU) 1500 Wat seri rektans bağlayınız.(Silisli saç üzerine sarılmış emayeli bobin)
    Hemen hemen tüm elktronik kompenantlarda mevcuttur(Anakart, ekran kartı,cep telefonu vs vs).
    Normal çalışma akımınız 4 amper olmasına karşı şebekeden yaklaşık 40 Amper akım çekiyorsunuz. Bu akımı sınırlandırmak için elektronik dimmer devreside kullanabilirsiniz(Triyak,diyak kapasitör vs).
    Bu probleminiz kullandığınız PSU ların kalitesiz olduğunu gösterir ve normal şartlar altında anti demeraj devresi built-in (içinde) olması gerekmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Failed_disk

17 + 15 + 18 +13 = 63 A
    63x12 = 756 W
    756/220= 4 A (yaklaşık olarak)

Ic=PSU Akımı
    Uvcc=Besleme voltajı

Fişi taktığında:
    Ic= 10x4 =40 Amper(yaklaşık olarak)
    Uvcc= 0 Volt

Bir süre sonra:
    Ic=4 Amper (Yaklaşık)
    Uvcc=220 Volt

Çözüm:
    Tüm beslemenize (PSU) 1500 Wat seri rektans bağlayınız.(Silisli saç üzerine sarılmış emayeli bobin)
    Hemen hemen tüm elktronik kompenantlarda mevcuttur(Anakart, ekran kartı,cep telefonu vs vs).
    Normal çalışma akımınız 4 amper olmasına karşı şebekeden yaklaşık 40 Amper akım çekiyorsunuz. Bu akımı sınırlandırmak için elektronik dimmer devreside kullanabilirsiniz(Triyak,diyak kapasitör vs).
    Bu probleminiz kullandığınız PSU ların kalitesiz olduğunu gösterir ve normal şartlar altında anti demeraj devresi built-in (içinde) olması gerekmektedir.

yardımınız için teşekkür ederim hocam psuların markaları asus ve fsp ama 220v ta sigorta attıracak kadar yüksek amper akım çekmesine anlam veremedim bende. Ancak devre elemanları hakkında pek teknik bilgim yok nasıl ne değerlerde bir bobin veya kapasitör olmalı nereye ne şekilde bağlamam gerekir detaylı bilgi verebilirmisiniz rica etsem.
    birde psuların birinde bir ucu 220v girişinin + sına diğer bacağı - sine bağlı sigortaya benzer bir devre elemanı vardı çıkarttığım bu olayla bir ilgisi varmıdır

• PSU lar DC to DC çeviricilerdir. Alternatif akımı önce DC ye sonra düşük voltaj DC ye dönüştürür. İçinde (giriş)muhtelif büyüklükde kapasitörler bulunur ve bu kapasitörler boş iken yüksek akım çeker. Kapasitörleri boş iken "Kısa devre" Kabul edebilirsin. Bu kısa devre akımını sınırlandırman gerekiyor. Bunu Elektronik dimmer devresi(elektrikçilerde var lamba ayarlıyan(parlaklık) anahtarlar mevcut) takarsan bir nevi psu larına yol vermiş olacaksın. Söktüğün parça yüksek ihtimalle karbon bobin içeren "Akım sınırlayıcısı" dır veya kapasitör(tahmini)dür. Burdan sana ancak teorik yardım yapabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.