Merhaba, Ben de bisiklet bakıyorum, daha çok sahilde binebileceğim, ince teker. Scott speedster serilerine baktım ama çok bilmediğim için (viteslerde hangi seri daha iyi vs) almadım. Fiyat/performans olarak önerileriniz nelerdir? |
Bisiklet Konusunda yardıma ihtiyacı olanlar yazabilir :) (25. sayfa)

-
-
Konu ölü arkadaşlar boşuna yazmayın. Facebook da tonla gruplar var oralardan konu açın daha fazla bilgi alırsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Tunca/Atlas markalı bir bisiklet aldım ve bisikletten de hiç anlamam :)
Aynakol 3 kademeli ancak bir türlü en büyük kademeye alamıyorum.
Kadans ı 3 e atıyorum ancak 2 den öteye gitmiyor?
-
İyi forumlar
Arkadaşım için katlanır bisiklet almayı düşünüyoruz, ulaşım amaçlı kullanıcak kısa mesafe, 7-8km lik bir cap içinde.
Yollar düz pek bir eğim yok
Önemli olan katlanıp hafif olması çünkü kadın kullanıcı. Kısa boylu 155, zayıf 50 kilo falan. Bisikletin onu değil de, o bisikleti yonetmeli o yüzden büyük şehir bisikletleri yerine Katlanır a kaydık ergonomik olarak.
Mosso marine 7v 20
Corelli pocket 7v 20
Carraro flexi 8v 108
Carraro flexi 21v 121
Arasında kaldık. Bütçe icin de böyle. Yardımcı olacak var mıdır
Lütfen anlamayan kafasına göre yorum yapmasın genç bir kadın kullanıcının fiziksel güvenliği de önemli olduğu için anlayanı tavsiye verirse minnettar ve duacisi oluruz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Konu ölü hocam. Bisiklet forum var oraya konu aç yada telegram da gruplar var oralardan yardım alabilirsin.
Telegram grubunu nasıl bulurum hocam sagolasin
quote:
Orijinalden alıntı: J.sins
Konu ölü hocam. Bisiklet forum var oraya konu aç yada telegram da gruplar var oralardan yardım alabilirsin.site grup veya face sayfaları neler,paylaşır mısın
-
Hocam bisiklet yaz arama kısmına tonla sayfa çıkıyor.
Aldınız mı bisiklet?
-
Arkadaşlar merhaba bisikletim Salcano ng450 hd . Dış lastiği yandan biraz çatlama yirtilma mevcut sanırım havası biraz azaldığında bir yerden geçerken yanlar yerle temas etti . Bu lastikler yanları çok ince pek ömürlü birşey değil gibi yada siz ne dersiniz. Şimdi lastiği değiştirmek istiyorum ama karar veremedim aynı lastik 150 TL . 27.5 2.20 yazıyor üzerinde aslında illede böyle geniş olacak diye birşey yok sağlam olsun çatlama yapmasın istiyorum şuan üzerindeki lastik linkteki aynısı
m.n11.com
SALCANO BİSİKLET DIŞ LASTİK ORJİNAL 24,26,27.5,29 JANT 2.20 (2021 Fiyatları ve Özelliklerihttps://m.n11.com/salcano-bisiklet-dis-lastik-orjinal-242627529-jant-220-2021-P376251468
Fiyat abartı olmayacak şekilde yeni alıp değiştirmek istiyorum varmı tavsiyeniz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ölü konuyu hortlatmak lazım.
Yeni bir şehir bisikleti almadan önce, bisiklet forumlarına bir göz attım, sanki herkes Fransa Turu'na katılıyormuş gibi üsluplar ve gereksiz detaylar gördüm, üreticilerin dediklerini okudum, bisiklet konusunun abartıldığını gördüm.
Çelik-Alüminyum kadro polemikleri mesela. Hi-Ten = Çelik malum. Alüminyum çeliğe göre daha hafif olduğundan, sürücünün daha az yorulmasını sağlar teoride. Ama pratikte öyle değil. Alüminyum kadroların 6000 ve 7000 alaşımlıları var. Daha yumuşak 6000 olanların çeliğe karşı ciddi bir üstünlüğü yok, daha sert olan 7000'lileri de bulmak zor. Bu yüzden tercihimi Hi-Ten'den yana kullandım. Niye aynı performans için 6000 alaşıma 5-10 bin lira daha verelim? Hiç paslanmaması için mi? O kadarını yağmurda sık sık bisiklet sürenler düşünebilir. Velev ki paslandı diyelim, hadi en kötü senaryo gerçek olsun, zımpara+boya çok mu zor işlerdir?
Yarışa katılacak olsam, dağa tırmanacak olsam, karbon kadro alıp geçerdim. Günlük kullanım için Çelik, yüksek performans için Karbon, başkasına çok gerek var mı? Alüminyum kadro konusu, net bir pazarlama hilesi bana göre. Çeliğe karşı üstün olmayan 6000'lerin pohpohlanması, "alüminyum olsun çamurdan olsun" zihniyeti, ilaç basılıp "organik ürün" diye pahalıya kakalanan sebze-meyveler gibi.
"Çelik kadro ağırdır, eski su borusudur, kötüdür, uzak durun" diyenlere baksak, çoğunda 7000 Alüminyum, Titanyum veya Karbon yoktur bile.
Benim için şehir bisikletinde ideal kadro boyu 51-53 cm deniyor ama kadro boyu 45 cm olan bisiklette bile sızlanmadım.
Bisiklet motorsuz, birkaç parçadan oluşan çok basit bir araç yani, ne o öyle süspansiyon, emilim, virajda yol tutuş falan, bir sürü masal yazmışlar, 2 lastikli bir şeye D sınıfı otomobil muamelesi çekiliyor :)
Markalara da takmamak lazım. "Mosso" diye bir bisiklet yok aslında, o yabancı bir parça markası, yerli bir marka onun isim hakkını almış ve o isim altında aynı bisikletini satıyor. Maksat çeşni olsun, vitrin zenginleşsin. Ticaret böyle. Bir süpermarkete girince de bir sürü isim görürsün, bir sürü değişik ürün var sanırsın ama çoğunun içeriği aynı çıkar. Bütün olay reklamda, PR çalışmasında, imajda bitiyor.
"Anlas"a yerli lastik diyorlar, bakıyorsun "made in Pakistan".
Kadro Çin, lastik Pakistan, vites Japonya, falan filan, biz işin montaj kısmında "yerli üretim" deyiveriyoruz işte. Ya da "şu marka bisiklet daha iyi" diyoruz.
Yarışçı değilseniz, detaylara hiç takılmayın. Abartıyorlar, bisiklet romantizmi yapıyorlar. 6000 ile Hi-Ten aynı kapıya çıkar. Paranız cebinizde dursun derim.
Şehir içinde çok ve dik yokuşlar çıkıyorsanız da motorsiklet alırsınız, pedal çevirirken heder olmazsınız :) Bisiklet rampaların ustası, gözlerinizin hastası bir araç olarak icat edilmemiştir :)
-
bisiklet devri bitti artık , 20 bin lirası olan 50 cc scooter alıyor , biri de ben
Scooter çok konforsuz bir araç. Bisikletle kıyas olmaz.
-
scooter dediğim 50 cc motosikletler, kuba falan ,
O zaman motosiklet demen lazım. Scooter farklı bir araç. Seninki zaten bildiğimiz motosiklet, bisikletle kıyas olmaz. Bisiklet dediğimiz zaman pedal ile güç aktararak sürülen araç anlıyoruz.
-
Bisikletin devri sizin için hiç başlayamamış ki bitsin. Bilmediğiniz konularda yorum yapmak sizi bilgili değil, "cahil" gösterir. Yapmayın etmeyin, kendinizi bu kadar ; anonim de olsanız rezil etmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 19 Ocak 2025; 21:4:3 >
-
Sorun, cevabınızdan açıkça belli zaten, sizin bisiklet macerası, çocuk bisikletinin üstüne çıkmaktan öteye geçememiş. Scooter nedir, ne değildir diye birşey yazmadım, okumada ya da anlamada bir sorun olabilir mi?
Size özel bir sorun değil, bu memleketin ortalama ekonomik ve kültür seviyesinin bir tezahürüsünüz sadece. Bu para veriliyorsa pedal mı çevirilir demek cahilce bir söylem. Bisiklet kullanmayı sevmeyebilirsiniz, tercih etmeyebilirsiniz bunlarda bir sorun yok. Yaşınız kaç bilmiyorum, sağlık sorunudur, tembelliktir bilemem pedal çeviremiyor da olabilirsiniz. Ama ne scooter ne envayi çeşit motor çeşidinden biri bisiklet alternatifi değildir. Bisiklet de onların alternatifi olamaz çoğu durumda. Bunların yerleri apayrı.
41 yaşındayım , senede 8-9.000km deviriyorum, evde 6 tane bisiklet var, ikisinin fotoğrafını alttaki konuya ekledim, demek ki maddi değeri tercihi de etkilemiyormuş değil mi?
Siz bir araştırıp öğrenin, sonra oturur bir daha konuşuruz ya da siz 50lik scooter forumundan devam edin olur mu?
Selamlar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkans -- 19 Ocak 2025; 23:11:7 >
-
www.decathlon.com.tr
Scooter Fiyatları ve Modelleri 🛴 | Decathlonhttps://www.decathlon.com.tr/tum-sporlar/paten-kaykay-ve-scooter/scooter?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=tr_t-perf_ct-search_n-2-roller_ts-gen_f-cv_o-roas_&utm_content=117486577662&utm_term=scooter&gad_source=1&gbraid=0AAAAADNRhpktUoHfTMwKqaQzpeshO7FQa&gclid=Cj0KCQiAhbi8BhDIARIsAJLOluflTMNNc1bB6MgpMgEKkgVoI0pDNEKYKPJu4D-Q-qPEUdB7FVMqNAQaAtjwEALw_wcB
-
yokuş çıkmak için çok hafif bisiklet arıyorum. mtb yada cyclocross olabilir. amacım sürat değil konfor ve hafiflik bütçem 75 bin tl. Bana yokus cikarken zorlanmayacagim rahat bir model onerirmisiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X