Şimdi Ara

Bisiklet Sitesi Hakkında yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben biz web sitesi yaptık içeriği bisiklet ile ilgili. Sitede ne online satış, ne reklam geliri var. Sitemizin amacı sadece amatör bisikletçiliğin ülkemizde bir yerlere gelmesinde katkıda bulunmak.

Ricam bu işte daha tecrübeli arkadaşların sitemizi inceleyip, Site ile ilgili eksiklik, görüş ve yorumlarınızı benimle paylaşırsanız siteyi o yönde geliştirmeye devam edeceğiz. Olumlu ve olumsuz bütün fikir ve eleştirilere ihtiyacım var.

Google analytics ile webalizer hakkında bir durum söz konusu. ikisinin arasında korkunç fark çıkıyor. Webalizer günlük ziyaret sayısını 50 - 60 olarak gösterirken google analytcs 3-7 arasında gösteriyor. Bu durumda google analytics in yanlış saydığını düşünüyorum. Çünkü 25-30 kişilik bir bisiklet grubunun aynı gün içerisinde kendi evlerinden siteyi ziyaret ettiğini biliyorum.

Bu konularda beni aydınlatırsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim.

Siteye buradan ulaşabilirsiniz http://www.velespit.net

• arayüz tatminkar, karışık değil, ancak linklerin bazıları hiç çalışmıyor, kontrol edersiniz.

aşağıdaki gibi adresleri revize edin. Bunlar çok uzun ve anlamsız, bir süre sonra siz de karıştırırsınız.
    "http://www.velespit.net/index.php/11-tuem-makaleler/bisiklet-hakk-nda-bisikletle-alakas-z-buetuen-seyler/41-pedal-m-n-depresyonu"

fotoğraflarınıza bir standart getirin, genişlik, yükseklik bir sisteminiz olsun.
    yeni bir logo hiç kötü olmaz, prestij arttırır...
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Logo konusunda haklısınız şu anda geliştiriliyor. Sanırım bir kaç gün içinde tamamlanacaktır. Ancak linkler konusunda google için çok fazla müdahale etmeyin diyorlar. Siteyi joomla ile yaptık dolayısıyla revize edin derken takma adlarını kısaltıp, okunaklı hale getirmekten bahsediyorsunuz galiba. Başka bir yöntem gelmedi bizim aklımıza. Google da aradık bulamadık.

Birde çalışmayan linkerli anlayamadım. Ben denedim şu anda hepsi çalışıyor linklerin. Acaba apple ile denemiş olabilirmisiniz. Çünkü ben hem PC de baktım hemde androidde denedim sorunsuz çalışıyor gibi gözüküyor.

Fotoğraflar içinde hem makale olsun hemde ana sayfa düzeninde olsun bir standart belirledik.

Fikirler için çok teşekkür ederiz. Acaba bu webalizer ve analytics hakkında bir fikriniz var mı?
  • joomla'da çok güvenlik açığı oluşuyor. Fazla eklenti kurmayın ve sürekli güncel tutun.
    3.0 üstündeki sürümleri ve temaları tercih edin. Linkleri pc'den kontrol ettim ama o anda ben de çalışmayan linkler sonra düzelmiş olabilir.

Ben de çalışmayan link "http://www.velespit.net/index.php/component/content/?id=23&Itemid=143" şeklinde ana sayfada 404'e düşüyor.
    webalizer ve analytics hakkında bir fikrim malesef yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harris32 -- 10 Mart 2014; 2:10:39 >
  • Harris32 kullanıcısına yanıt
    Siz söyleyince tekrar inceledim ana sayfada bir tane link dediğiniz gibi kırık çıktı. Uyardığınız için teşekkürler.
  • Sorunu çözdüm yardımcı olmak açısından buradaki arkadaşlarla da paylaşmak isterim.
    Joomla sitelerinde google analyticsin verdiği anahtarı ilgili sablonun indexinin içine yapıştırdığınızda sorun çözülüyor.

Örneğin; Ben sitemin bulunduğu sunucudan dosya yöneticisi içerisine girdim oradan sırasıyla.
    templates -> Kullandığınız tema -> index.php

içindeki Body ve head taglarının arasında kalacak şekilde sayfanın en altına yapıştırdığınız zaman sorun çözülüyor. Şimdi Analytics ve webalizer neredeyse aynı şekilde raporluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.