benzin bitince ne bileyim ya bitmez heralde benzin:D. Bitmez dimi uniprof? :D
Bu arada römork bence gereksiz yere ağırlık artışı olur hem sürtünme de artar ki bunu istemeyiz. Neden böyle koymayı düşündün peki avantajları ne olacak?
Avantajı şu olacak istediğin zaman sökülebilecek istenildiği zamanda takılabilecek hem daha ekonomik ve rahat imal edilebilir
sanırım soldaki dişli mile bağlı değil sadece janta bağlı. Dolayısıyla dönmüyodur diye düşünüyorum
sanırım haklısın. Sanki bir yerde okumuştum hafiften bir ağırlaşma oluyormuş
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan1992
sanırım haklısın. Sanki bir yerde okumuştum hafiften bir ağırlaşma oluyormuş
senin proje sana kaça mal oldu ?
quote:
Orijinalden alıntı: 15
skyhawkta da zaten istediğin zaman bisiklete çevirebiliyorsun.Römork yapmak hem çok pahalıya gelir,hem de kontrol zorlaşır.Zincirin atmaması için römorkun sabit olması gerekir ki o zaman da virajı alamazsın vs. yani imkansız gibi bir şey.
Bu arada adamlar skyhawkı yapmış da nasıl yamış anlamadım
Arka teker bir bütün halinde.Motorun zinciri soldaki dişliyi döndürdüğünde sağdaki dişli de dönmez mi?Dolayısıyla pedallar da döner?
bu römork fazla pahalıya gelmez bir mobilet motoru tek scooter arka tekeri ve römorkun şasesi birde ufak detaylar en fazla 150 lira olur diye düşünüyorum şu viraj ve jincir meselesini anlamadım bisiklete zimcir takmayacağız motor altındaki scooter tekerini çevirecek ve virajlar tek teker oluduğu için rahal alınabilecek diye düşündüm
henüz bitmedi ama şu ana kadar 70 liraya yakın harcadım. Şu aşamadan sonra alınacak fazla bişey yok. En fazla 10tl daha harcarım. 80tl ye falan malolur diye düşünüyorum. Tanıdık bi bisikletçi sağolsun çıkma parça ve zincirleri ücretsiz olarak edarik edebiliyorum. Somunlar vidalar falanda ondan. Sağolsun çok yardımcı oldu
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: llmertll
quote:
skyhawkta da zaten istediğin zaman bisiklete çevirebiliyorsun.Römork yapmak hem çok pahalıya gelir,hem de kontrol zorlaşır.Zincirin atmaması için römorkun sabit olması gerekir ki o zaman da virajı alamazsın vs. yani imkansız gibi bir şey.
Bu arada adamlar skyhawkı yapmış da nasıl yamış anlamadım
Arka teker bir bütün halinde.Motorun zinciri soldaki dişliyi döndürdüğünde sağdaki dişli de dönmez mi?Dolayısıyla pedallar da döner?
bu römork fazla pahalıya gelmez bir mobilet motoru tek scooter arka tekeri ve römorkun şasesi birde ufak detaylar en fazla 150 lira olur diye düşünüyorum şu viraj ve jincir meselesini anlamadım bisiklete zimcir takmayacağız motor altındaki scooter tekerini çevirecek ve virajlar tek teker oluduğu için rahal alınabilecek diye düşündüm
sen diyorsun ki motor römorkun tekerini çevirsin.O da bisikleti itsin?
aynen öyle
quote:
henüz bitmedi ama şu ana kadar 70 liraya yakın harcadım. Şu aşamadan sonra alınacak fazla bişey yok. En fazla 10tl daha harcarım. 80tl ye falan malolur diye düşünüyorum. Tanıdık bi bisikletçi sağolsun çıkma parça ve zincirleri ücretsiz olarak edarik edebiliyorum. Somunlar vidalar falanda ondan. Sağolsun çok yardımcı oldu
vay be süper uygun olmuş motoru kaça aldın ?
motoru uniprof sağolsun 50tl + 7.2tl kargo parası ile aldım.
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan1992 motoru uniprof sağolsun 50tl + 7.2tl kargo parası ile aldım.
umarım başarılı bir şekilde tamamlarsın :D
ya bisiklet motor kit bişey var bukadar uğraşmaya ne gerek var 300 tl alıyosun paket te gönderiyolar tık tık takıyosun. kullanıyosun. ne gerek var bukadar beyin fırtınasına.
Lütfen üstünüze alınmayın çevremden de çok garip tepkiler alıyorum. Bizim insanımızı çalışkan ve zeki sanırdım. Zeki olduğu kısmı doğru ama çalışkan değiliz. Sizin dediğinizi yaparsam: yabancılar zaten yapmış ben onlardan alayım mobileti bineyim otomobili de yapmışlar alayım gezeyim çamaşır makinesini yapmışlar onu yapmışlar bunu yapmışlar herşeyi yapmışlar o zaman biz hiç bişey yapmayalım. Biz ne zaman bişeyler üreteceğiz? Birazcık anlayışlı olalım arkadaşlar.Belki biz 3-4 kişi burda uğraşıyoruz ama burayı okuyan ya da en azından göz gezdiren binlerce insan var. Belki de bu yaptığımız 1 kişiye ilham verecek ve yabancılar yapmadan önce ilk biz yapacağız.
quote:
Lütfen üstünüze alınmayın çevremden de çok garip tepkiler alıyorum. Bizim insanımızı çalışkan ve zeki sanırdım. Zeki olduğu kısmı doğru ama çalışkan değiliz. Sizin dediğinizi yaparsam: yabancılar zaten yapmış ben onlardan alayım mobileti bineyim otomobili de yapmışlar alayım gezeyim çamaşır makinesini yapmışlar onu yapmışlar bunu yapmışlar herşeyi yapmışlar o zaman biz hiç bişey yapmayalım. Biz ne zaman bişeyler üreteceğiz? Birazcık anlayışlı olalım arkadaşlar.Belki biz 3-4 kişi burda uğraşıyoruz ama burayı okuyan ya da en azından göz gezdiren binlerce insan var. Belki de bu yaptığımız 1 kişiye ilham verecek ve yabancılar yapmadan önce ilk biz yapacağız.
bende 3 yıldır buggy yapmak için araştırma yapıyordum ve para biriktiriyordum defalarca kez projeler çizdim mühendis tanıdığıma kaç defa danıştım onlarca kez maliyetini hesapladım ve çevremdekilere anlattım (anlatmayı severim) herkes yapamazsın dedi bende yaparım dedim nitekim yapamadım çünkü ailem bana hiç mali destek vermedi ama bir gün kendi paramı kazandığımda mutlaka yapacağım şimdilikte ucuz uygun projelerle uğraşmak istiyorum
sana kolay gelsin yarın ne zaman biter senin proje
arın malum pazar. Birde ertesi gün ehliyet kursu var biraz alıştırma yapmak lazım . Yarın bişey yapamayabilirim ama belli olmazda. tahminimce 2-3-4 gün içinde biter. Yani umarım
dikkat konudan dahii çıkabilir.!!!!!!!
İlgilenmeyebilirsin ama insanların şevkini de kaçırma !!
son durum nedir bayadır giremiyom biri özetleyebilir mi ?? :))
quote:
Orijinalden alıntı: clubberkay
dikkat konudan dahii çıkabilir.!!!!!!!
Daha iyisini yapabiliyorsan buyur
Oguz motoru denedin mi ya rüyalarıma giriyor artık
Motoru daha denemedim yav panik yok denicem bugün tamam . Sakin ol be abi orda çalıştıysa burda da çalışır heralde yeni bişey eklemedim ya da çıkarmadım . Buda bahsettiğim parçanın son hali. Açık bir demirci buldum ve hallettim. Bu da çıktı aradan.
Bu arada motoru çalıştıramadım . Nerde hata yapıyorum acaba? Benzin yağ karışımını şırınga yardımıyla hortuma doldurdum.Sonra hortumu depoya soktum. Motorun ipini çekip duruyorum ama olmuyor. Anahtar diyorsunuz sanırım o kablonun ucunda metal parça var hani onu diğer tarafa çektim gene denedim. Yine çalışmadı . 10 dakka uğraştım. Turuncu kapağı söktüm.Fotoğrafta çektim isterseniz ekleyebilirim