mert motor bisikletin koltuk altında ola boşluğuna sığmıyor mu
altnkrtl haklı mertO tekerleğin üsütyne monte edersen hem mobiletin orjinal kayışını kullanırsın hemde kayış boyu kısa oalcağı için atma gibi bir sorun olmaz diye düşünüyorum.Hem kaynatabilirsin de bisiklete de zarar vermezsin bu sayede.Önce bisiklet dişlisini bul derim ben.Daha sonra dişlinin içine geçireceğin demir mili bul(demircilerde bulursun ve "1 parmak" diye geçiyor sanırım demirin genişliği). Daha sonra buna uygun 2 tane rulman alıp o tekerleğin üstündeki yere kaynattırabilirsin.Eğer anlatamadıysam resmini çizebilirim? Bu arada sen nerede oturuyosun?İstanbul mu ?
izmirde oturuyor
Tamam.
Mert bak şimdi. Bisikletin arkasına sonradan taktığın sağdaki demire bir platform tutturabilirsin. Hem çok da sağlam olur gibi geliyor.demirden olan platformun altına rulman ve mil dişli ve kasnağı yerleştirirsin.Bu sayede kasnak motorun kavramasıyla aynı hizada olur
quote:
Orijinalden alıntı: oguzhan1992
Tamam.
Mert bak şimdi. Bisikletin arkasına sonradan taktığın sağdaki demire bir platform tutturabilirsin. Hem çok da sağlam olur gibi geliyor.demirden olan platformun altına rulman ve mil dişli ve kasnağı yerleştirirsin.Bu sayede kasnak motorun kavramasıyla aynı hizada olur
aha fikir süper hiç aklıma gelmemişti teşekkür ederim
quote:
Tamam.
resimde tek demir gözüküyor ama ben ikinciyi takıcam (daha sağlam olması amacıyla) bu fikir içinde var olan demiri söküp kaliteli profil kullanıcam dediğin gibide mobiletin orjinal kayışını kullanma imkanım olacak hemde bisiklete kaynak deymemiş olacak
quote:
Orijinalden alıntı: llmertll
quote:
Tamam.
resimde tek demir gözüküyor ama ben ikinciyi takıcam (daha sağlam olması amacıyla) bu fikir içinde var olan demiri söküp kaliteli profil kullanıcam dediğin gibide mobiletin orjinal kayışını kullanma imkanım olacak hemde bisiklete kaynak deymemiş olacak
Haydi kardeşim ilk fırsatta yap ve ekle fotoğraflarını merakla bekliyorum .
umarım seninde aklını çelip derslerinden mahrum bırakmadım dimi ? öyle olduysa silerim yorumları haa
mert motoru hiç çalıştırdın mı ??
quote:
Orijinalden alıntı: altnkrtl
bu meret bağlamadan çalıştırılmıyor benzinde yok zaten
quote:
quote:
Bağlamadan çalışmıyor derken anlamadım.
quote:
quote:
quote:
Bağlamadan çalışmıyor derken anlamadım.
mobilet motoru kavramadan çalıştırılır bende şimdi kavramayı döndürdümmü sadece dıştaki demir dönüyor krank dönmüyor kavramanında krankla birlikte dönmesi için gergin bir kayışın kavramaya bağlı olması vede hızlı bi şekilde dönmesi gerekiyor bu işi yapabilmek için bisiklete takıp pedal çevirmem gerekecek anlamayan varsa anlamadığı yeri sorsun
Aynı yönde volantı çevirsen aynı şey olmaz mı ?
quote:
Aynı yönde volantı çevirsen aynı şey olmaz mı ?
olmuyor bende aldıktan sonra farkettimki bu kavramalar kayışı şıkıştırarak çalışıyormuş zaten motor sadece bi noktadan havada sallancak şekilde monte edilip yaylada kayışın bağlandığı yönün tersine motor itiliyor kavrama kayışı sıkıştırdığındada yay kavramaya tolerans yapıyor
Anladım. Vallahi biraz karışıkmış ne yalan söyleyeyim :). Ama yine de ilk hareketi verince motorun çalışması gerek değil mi ?
quote:
Anladım. Vallahi biraz karışıkmış ne yalan söyleyeyim :). Ama yine de ilk hareketi verince motorun çalışması gerek değil mi ?
bende bilmiyorum ama öyle olmasını umut ediyorum :)
Çalıştır kardeşim ya sen benim gibi korkak olma . 1 motoru çalıştırmak için 1 hafta uğraşmıştım . Bir bilenin yanında çalıştır gitsin . Hızlı gidiyor gibi bu proje
quote:
Çalıştır kardeşim ya sen benim gibi korkak olma . 1 motoru çalıştırmak için 1 hafta uğraşmıştım . Bir bilenin yanında çalıştır gitsin . Hızlı gidiyor gibi bu proje
proje hızlı gidiyor gibi ama ben yavaşım derslerden dolayı hiç ilgilenemiyorum
quote:
quote:
proje hızlı gidiyor gibi ama ben yavaşım derslerden dolayı hiç ilgilenemiyorum
ilk haftaları değerlendir derim adam gibi ders olmaz zaten. Geç olsun güç olmasın
konuyu 2 gündür okuyorum sonunda video koymuşsunuz demek ben geceleri sürekli bu motor takma olayını düşünürken siz burada bütün işi uygulamaya koymuşsunuz helal size.
şimdi gelelim bana. ben motoru suluk olan yere koymayı düşünüyordum dedemin 17 lik sthill testereyi denedim tam sığdı. 2 tane sorunum var; 1. si elimde kullanabileceğim motor yok. 2. si diyelim ki herşeyi yaptım bisikletime motoru taktım bunu 3 ay boyunca kullanabileceğim kalan 9 ayda motorun içine benden başka herşey girer buda bozabilir motoru.