Şimdi Ara

Bisiklete Motor Takmak İçin >> (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.363
Cevap
12
Favori
146.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum motoru motorcularda bakacaksın vede 9 ayda o motora hiçbirşey olmaz olmadı streç filmle sararsın :D :) suluk yerine takman en mantıklısı bende arkadaşlara onu anlatmak istiyorum fakat mertin biskletinde suluğu koyacak yerde yok :D
  • benim bisikletin demirleri öyle kaynaklanmışki iki adet otuz cm lik cetveli çarpı yapıp ortayı ölçmeye kalktımmı sığmıyor cetfeller

Ha bu arada kesin düşünüyormusun yapmayı ? Motora pislik girme olayını fazla merak etme o kolay . Zor olan kısım motoru sabitleme ve aktarma onları ha bide kavrama sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

benim bisikletin demirleri öyle kaynaklanmışki iki adet otuz cm lik cetveli çarpı yapıp ortayı ölçmeye kalktımmı sığmıyor cetfeller

Ha bu arada kesin düşünüyormusun yapmayı ? Motora pislik girme olayını fazla merak etme o kolay . Zor olan kısım motoru sabitleme ve aktarma onları ha bide kavrama sorun olabilir.

kavrama.
    Evet arkadaşlar yeni resimleri bekliyorum .
    Sabitlemek çok zor değil.Benim yaptklarıma da bakarsanız ben en çok u bolt denen vidayı kullandım çok işime yaradı.Sabitlemek kolay.Önemli olan aktarma kısmı.Bisiklet zinciri bu iş için uygun değilmiş bunu öğrendim.Kayış kullanmak şart gibi.
    Bu arada mobilet motoru hangi devir aralıklarında çalışıyo?

• http://bisan.com.tr/?action=com_content&page=urundetay&uid=13

işte burda yazıyor mobilet motorunun özellikleri

ben ekipman sıkıntısı çekmediğim için beş dakkada bi bi şeyler yaptım ama artık okullar açıldı bi yandan dershene bi yandan ödevler bi yandan yaprak testler ... velhasıl zamanım kasnak almaya gitmeye bile yetmiyor

ah be yazın elime geçmedi şu motor şimdiye elli defa çalıştırmıştım

şu senin motor nasıl stop ediyordu gaza basınca aniden mi ? yani öyle oluyorsa kavramanın testere motoru olmasından dolayı aniden kavraması nedeniyle stop ediyordur ...

benim bu projede muhtemelen önümüzdeki yaz tatilin başladığı ilk haftalarda biter çünkü hiç zaman ayıramıyacağım ama bu iş kesin olucak mücadelemin arkasında olucam

• quote:

http://bisan.com.tr/?action=com_content&page=urundetay&uid=13

ben ekipman sıkıntısı çekmediğim için beş dakkada bi bi şeyler yaptım ama artık okullar açıldı bi yandan dershene bi yandan ödevler bi yandan yaprak testler ... velhasıl zamanım kasnak almaya gitmeye bile yetmiyor

şu senin motor nasıl stop ediyordu gaza basınca aniden mi ? yani öyle oluyorsa kavramanın testere motoru olmasından dolayı aniden kavraması nedeniyle stop ediyordur ...

benim bu projede muhtemelen önümüzdeki yaz tatilin başladığı ilk haftalarda biter çünkü hiç zaman ayıramıyacağım ama bu iş kesin olucak mücadelemin arkasında olucam

Verdiğin linke baktım ama kavradığı devir yine yazmıyodu ya da rölanti devri.
    Motor rölantideyken bile tam kavrıyodu sanırım.Zincir azcık zorlanınca da motor dönemeyip stop ediyodu.. Bir de bişey sorcam.
    Motorun kavrama kısmını iptal etsem bir kasnağı direk motorun krank miline monte edebilir miyim ?
    Ayrıca böyle bir kasnağı nerde bulurum.Küçük olması gerekiyor. Yaşadığım yerde bulamamıştım ama şu an istanbuldayım bir fikir lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan1992

quote:

http://bisan.com.tr/?action=com_content&page=urundetay&uid=13

Verdiğin linke baktım ama kavradığı devir yine yazmıyodu ya da rölanti devri.
    Motor rölantideyken bile tam kavrıyodu sanırım.Zincir azcık zorlanınca da motor dönemeyip stop ediyodu.. Bir de bişey sorcam.
    Motorun kavrama kısmını iptal etsem bir kasnağı direk motorun krank miline monte edebilir miyim ?
    Ayrıca böyle bir kasnağı nerde bulurum.Küçük olması gerekiyor. Yaşadığım yerde bulamamıştım ama şu an istanbuldayım bir fikir lütfen

kasnağı bulma konusunda çıkma motorsiklet parçacıları veya direk yedek parçacıda istediğin kasnağı bulabilirsin diye düşünüyorum

kavramayı iptal edip yerine kasnak takma olayı ise olmayacak şey değil ama usulüyle cıvata ve kamayla takılmaz ama kaynakçıda küçük bi operasyonla halledilir ama bu seferde eski haline geri getirme imkanın ortadan kalkar

kasnak yerleştirmek istemenin sebebi u boltlarla sabitlediğin şu dişlilere kavramamı takıcaksın yoksa bi kasnak daha bulup kendi gergi ni kendinmi yapıcaksın?

• Kendi kavramamı yapmam daha mantıklı geldi .
    Ama işte o kasnağı nerden bulucam ve nasıl uydurucam onu düşünüyorum şu an
  • oğuzhan abi sana yayı kısalt diyorum Allah aşkına
  • quote:

Orijinalden alıntı: altnkrtl

oğuzhan abi sana yayı kısalt diyorum Allah aşkına

memlekete gittiğimde kavramayı söküp dediğini yapacağım.
  • sen nerdesin ki :D
  • quote:

sen nerdesin ki :D

İstanbuldayım malum okul
  • bu gün atölyeme indim ve motorumla özlen giderdim

Motoru matkapla çalıştırabilmek için mile bi kaç şey bağladım ve denedim artık çalıştırmak için illa bisiklete bağlamaya gerek kalmadı şimdi tek eksiğim benzin ...

Motoru alırken motorun beyni çalışıyormu diye denemiştik ama gçenlerde motorun üstündeki valfı çekip mili ters yöne hızlıca epey çevirdim galiba beyni yaktım (çünkü artık buji çıt etmiyor) eğer öyleyse ihtiyacım olan 4 olacak benzin, kayış, kasnak,beyin
  • la onlarda beyin yoktur geri çevirdiğin zamanda aynı şey olur. Her türlü buji çıtçıt eder sen istesende bujiye zarar veremessin. Benzinide benzinciden gidio alsaana. Matkapla nasıl çalıştırdın ki :D
  • quote:

la onlarda beyin yoktur geri çevirdiğin zamanda aynı şey olur. Her türlü buji çıtçıt eder sen istesende bujiye zarar veremessin. Benzinide benzinciden gidio alsaana. Matkapla nasıl çalıştırdın ki :D

umarım öyledir bide benim motora adam kablolarla iki küçük siyah kutu bağladı beyin diye onlara diyom matkap meselesi sandığımdan kolay oldu
    Mil azcık uzun dışarı doğru oraya lokma takımlarından birini uydurdum sıkıştırdım matkabın ucunada cırcırın ucuna benzer bi kare demir vardı onuda matkaba taktım matkabı motorun miline takabiliyorum artık
  • o siyah şey ateşlemeyi sağlıyor ;)
  • quote:

o siyah şey ateşlemeyi sağlıyor ;)

evet benim motordada vardı sanırım.
    Vay be benim elim soyulmuştu çalıştırıken adam matkapla çalıştırıyo kıskandım
    şaka şaka

• kardeş beyin yok mobiletlerde sadece bujiyi ateşleyen bobin var biraz pile benzer ama dokunursan fena çarpar motor çalışırken çevvirince bujinin ucundan küçük kıvılcımlar çıkıyorsa bobin sağlamdır çıkmıyorsa bobin bozuk olabilir veya buji bitikte olabilir. eğer büjinin uçları çok inceyse buji bitiktir ve zor ateşler hatta hiç ateşlemez.

şunuda belirteyim terse çevirirsen ters çalışır motor ama zordur ters çalıştırmak. yani bobin yanmaz terse dönüşte hadi sana koolay gelsin benzine 2 zamanlı yağ karıştırmayı unutma sakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 25 Eylül 2011; 3:56:29 >
  • alırken adam denedi çıt çıt çalışıyordu eve geldim bi denedim çalışmıyor kesin bi temazsızlık oldu ben iyice bi deniyeyim
  • Bobine giren kabloya bak çıkmış olabilir
  • tamam bakarım saol
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.