Haftasonu portföyümü şöyle bir değerlendirirken hem kendime bir not olması açısından hem de sizin değerlendirip yorumlamanız açısından portföyümü paylaşmak istedim. Hisseleri açıkça belli etmedim ancak sektörün en önemli ve en büyük şirketleri olduğunu bilmeniz hangi hisse olduğunu az çok tahmin etmenizi sağlayacaktır (Tamamı BİST30 hisseleri). Sizce durumu nasıl? Hangi sektörleri arttırıp azaltmalıyım. Yatırım tavsiyesi olmayacak yorumlarınızı ve dilerseniz portföylerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Bu ve bundan sonraki foruma yazacağım diğer cevaplar yatırım tavsiyesi değildir.
%80 halka en son arz olmuş madencilik şirketindeyim. Özellikle 1 senede bist30 hisselerinden elde ettiğim karları ve ana parayı da duruma göre bu senede geçirmeyi düşünüyorum. Çok küçük oranda deneme amaçlı gözaltı pazarı hissesi almıştım o da bir senede %70 civar getiri sağladı. Onu dışında bist30 içindeki son bir senedeki performansı oldukça kötü olan madencilik hissesi ve rafineri ulaşım hissem var.
Size gelince kimya ve plastik hissenizin ne olduğunu tahmin ediyorum ancak çoğu kişinin dediği gibi çoğu şeyi fiyatladı gibi o hisse. Hatta en son 2 sene önce başlayan rallide şok olacağım miktarlarda paralar kazandım ancak çoğunu bist 100 deki zaten deli gibi yükselmiş olan kozalda batırmıştım. O hisse oysa biraz fazla gibi oranınız.
Onun dışında borsa maceram üniversitenin başındabaşladı. 4 senedir borsadayım iç sesimle ve sosyal medyada gidecek dedikleri hisseleri almaya başladım. Ancak tahta yapıcı bıktırınca satıp portfoyu dağıttım. Kalıp ekleme yapsaydım belki paramı 3-4 senede 40 katına çıkaracaktım. Sonra baktım nedense seçtiğim ancak sonradan sattığım yüksek getiri sağlayan hisselerin çoğunun dolaşımdaki payı 50 milyonun altında ve ödenmiş sermayeleri çok az. Siz de bist100 dışı bu tarz hisseler bulursanız 5-10 sene vadeli saklayıp unutursanız güzel hediyelerle karşılabilirsiniz.
Yazdıklarımın hiçbiri yatırım tavsiyesi değildir. Özellikle sığ hisselerin çok fazla risk içerebileceğini uyarırım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme