Şimdi Ara

Bit derinliği ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Telefonumdan bir kaç ekran görüntüsü çekip bunları yan yana birleştirdim.Birini bir program kullanarak,diğerini de bir site kullanarak yaptım.

Sağ tıklayıp Özellikler - Ayrıntılara baktığımda birinde "Bit Derinliği" 32 yazarken diğerinde 24 yazıyor.Yani bu rakamlar şimdi ne anlama geliyor?Yüksek olması mı düşük olması mı iyidir?

Bu arada her iki resimde aynı boyutta.

• Bildiğim kadarı ile bit derinliği yüksek ise iyidir. Fakat bunun ilk üreticisinin (yani eğer foto makinası çıktısı ise dosya ve makina 24 bit çıktı verebilme özelliğine sahip ise sonradan bu dosyayı 32 yada 64 bit kayıt etmenin zerre tesiri olmaz. Olmayan bir şey var edilemeyeceğinden 24 bitten sonrası kısımlarda veri falan olmaz. Bilgi içermez, o dosya da 24 bitten daha iyidir denilemez.

Mesela monitörler de önemlidir. Genelde TN panelli monitörler sRGB ışık tayfının %72 sini falan gösterebilirler. Yani foto makinanızın çektiği fotoğrafı gerçek renklerle tamamen göremezsiniz TN panelli bir monitörde. Bu nedenle televizyonlar ve fotoğrafçılıkla ilgilenenler için de IPS panelli monitörler üretilmiş.
    en.wikipedia.org
    Color depth - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Color_depth

Günümüzde çok özel bir sisteminiz yok ise eğer 24bit kullanılır cep tellerde, foto makinalarında, monitörlerde vs. Bir nevi son kullanıcı için endüstrinin geldiği nokta bu. Bilgisayar aleminde de mesela işlemciler uzun yıllardan beridir 64 bit üretiliyorken işletim sistemleri çok yeni bir geçmişte 64 bit olarak da kodlanmaya başlanmıştır. Hatta 4-5 yıl evveline kadar 32 bit işletim sistemi ve programların daha hızlı ve etkin çalıştığı testlerle kanıtlanıyordu. Daha yeni bir test var mı bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 19 Ekim 2018; 14:57:33 >

• Yüksek olması iyidir, ne kadar yüksekse o kadar fazla renk var demektir. Renk sayısını 2 üstü bit derinliği ile bulunur (2^8 = 256 renk) İngilizce wikipedia da güzel bir karşılaştırma var

Bit derinliği ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 19 Ekim 2018; 20:59:21 >
  • Cevap için teşekkürler

@mrunseen @jiddi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.