Şimdi Ara

BİTİRME PROJESİ ÇOK ÇOK ÇOK ACİL ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Esasinda bende de elektronik muh diplomasi var. Konuyu acan arkadasi cok iyi anliyorum, ayni yollardan biz de gectik.

Tamam teknisyenler pratikte bizden daha iyi, ama adamlar yillardir ayni isi yapiyor. Elektronik muhendisligi mufredati ise elektrik motorlarindan basliyor da, isletim sistemleri ve gercek zamanli sistemlere kadar gidiyor. Matematik modellemeyi filan hesaba bile katmiyorum. Bunlarin hepsini iyi derecede ogrenmek imkansiz.

Ornegin, benim ev sahibim elektrikci. Bizim televizyonu actik gecenlerde adam 1-2 olcum ile hatanin nerede oldugunu cok rahat buldu, parca siparisi verildi ve tamir etti. Universitede tuner devresi yaptigimi filan anlattim adama, bu da ona cok ilginc geldi.

2 yilliklardan farkli olarak, 4 yillik universiteler ileri konularda calismak icin belli bir birikim veriyor ve bunlari nasil kullanacagimiz bize bagli. Universite egitimi alan biri hazir muhendis olarak mezun olmuyor, sadece gelecekte kullanmasi gerekecegi araclara ve temele sahip oluyor.

Bence, endustri meslek lisesi mezunlarindan iyi muhendis olur ama imam hatip liselerinden kaynaklanan problemden dolayi endustri meslek liseleri haylaz lisesi konumunda...

• arkadaşlar buı kdar tartışmanın ne greği var hayat hayatta öğreniliyor işte mühendis olur ya da olmaz bu ne tartışmadır
  • damdan düşenin halinden kim anlar ?
    yine damdan düşen anlar....
  • bütün yazıları okuyamadım.
    öncelikle kimse işe yaramayan birisine çuvalla para vermez.etiketi olsun olmasın mutlaka
    yaptığı bir iş vardır.bir de bazen iş yapamadığı için para verilir.onun görevide iş "yapamamaktır" ama
    yinede karşılığı verilir.çünkü öyle birisine ihtiyaç vardır ve o boşluk bu şekilde doldurulur.
    bir de bazı insanlar hiçbirşey yapmıyormuş gibi gözükür.ne iş yaptığını ise ancak o insan ortalıktan kaybolduğu zaman anlarsınız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

bir de bazı insanlar hiçbirşey yapmıyormuş gibi gözükür.ne iş yaptığını ise ancak o insan ortalıktan kaybolduğu zaman anlarsınız.

yooo. yokluğu farkedilmiyor bile!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taka8604 -- 30 Ocak 2007; 17:22:56 >
  • bence eğitim konusunda insanlar çok geç yaşta yönlendiriliyorlar. neden ilköğretimde çocukların yeteklerinin neye yatkın olduğu belirlenip ona göre yönlendirilmiyor. yukarda meslek lisesinden iyi mühendis olur denmiş. bunun anlamı bence sadece üniversiteye göre +4 sene daha fazla eğitimdir. düz lise 1. sınıftaki öğrenci ile meslek lisesi 1. sınıftaki ögrenci arasında hiçbir fark yoktur. bu yüzden çocuğun neye yatkın olduğunu çok erken yaşta anlayıp ona göre eğitim uygulanmalıdır. tabii burda önemli olan yönlendirecek insanın ve yönlendirilecek yerin olmasıdır... gelişmiş ülkelerde böyle değilmi.
  • Yok be birader, gelismis ulkeler de 10-15 yaslarinda muhendis yetistirmiyor.

Bizde normal 3 sene lise okuyan biri 18 hatta 17 yasini doldurmadan yani 16-17 yaslarinda liseyi bitiriyor ve sinifta kalmayan 20 yasinda muhendis olabiliyor. Bati ulkelerinde 18 yasindan daha erken universiteye baslayan pek yok. bu da demektir ki 22 yasindan once muhendis olamiyorlar. Hayatimda gordugum en iyi muhendisler Almanlar ki onlar da universite egitimi 5 yil, daha uzun okuduklari ve daha cok calistiklari icin daha iyi oluyorlar. Sonra Almanlarda askerlik gibi sivil servis vardi, hala var mi bilmiyorum, bir Almanin muhendis olmasi 25 yasina kadar cikabiliyor.

Bence 16 yasi universiteye gitmek icin cok erken bir yas, liselerin 4 seneye cikmasi bir acidan iyi. Ama liselerde secmeli dersler yetersiz kaliyor. 90larda bir ara kredili secmeli ders sistemi denendi ama ogretmen eksikliginden dolayi yine normal egitim verildi.

Endustri meslek lisesine giden biri 4 sene daha fazla meslek egitimi gordugu icin, universitede herseyi daha kolay algilayacagindan daha iyi muhendis olabilir diyorum. Ben buna gercekten de inaniyorum. Ama su an akademik olarak endustri meslek liseleri zayif kaliyor. Benim kuzenim endustride ogretmen, ogrenci kalitesi gercekten de cok kotu anladigim kadariyla. MEB ve YOK meslek liselerini ara eleman yetistirme yeri olarak goruyor, ki muhendis kadar ara elemana da ihtiyac var o yuzden onlar da toplumdaki gorevlerini yerine getiriyorlar...

Atolyede yada fabrikada iyi bir usta muhendisten daha iyi para da aliyor, bunu da unutmayin... merakli, calisan biri her meslekte iyi sonuc elde eder...

• tahmin edebiliyorum mühendisliğin ne kadar zor olduğunu, belki hiç vaktin olmadı böyle şeylerle uğraşmaya ama şahsen mühendislik okusaydım ve aynı durumda olsaydım böyle bir konu açmaya çekinrdim.zaten internette sorunun cevabı bolca mevcut.örn:http://microloji.com/index.php?topic=39.0

Türkiye'de eğitim düzenimiz bozuk ne yapalım.inşallah gün gelecek bir el atacağız!
    meslek lisesi çıkışlıyım, iki yıllık okuyorum, mühendislik de okuyacağım.Ama o zaman kendime mühendis demeyeceğim!
  • quote:

Türkiye'de eğitim düzenimiz bozuk ne yapalım.inşallah gün gelecek bir el atacağız!
    meslek lisesi çıkışlıyım, iki yıllık okuyorum, mühendislik de okuyacağım.Ama o zaman kendime mühendis demeyeceğim!

ilginctir, bende muhendisim demiyorum. :-)

Ben sizinleyim birader. Onemli bir pozisyonda olsam endustri meslek lisesi mezunlarina muhendislik okumalari icin ek puan verirdim... ama sen de kabul edersin ki meslek liseleri akademik egitim olarak iyi degil, ve bu biraz da ogrencilerin ilgisizliginden kaynaklaniyor. Ogrenciler calissa bile universiteye gidemiyor o yuzden de calismiyor dersen, o zaman birsey diyemem...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali_7 -- 30 Ocak 2007; 22:56:57 >
  • bende elek-elektronik müh. 2. sınıf öğrencisiyim.öncelikle bilalso arkadaşıma ALLAH yardımcın olsun diyorum. Çünkü geröektende hem dersleri takip edip hemde araştırma yapmak zordur. (tabi ben o kadar kapsamlı bir araştırma yapmadım ama final zamanına sıkışan ödevler,quızler,araştırma projeleri falan filan... yaptık..)
    arkadaş yardım istemiş konu eğitim tartışmasına dönmüş gördüğüm kadarıyla..
    bence herkes araştırıp o konuyu kendi bulup üretmek ister ancak arkadaşın bu konuya zamanı yetmemiş yazdığı kadarıyla bu da normaldir.. derslere gir . akşam gel quız vize final derken yeterli araştırma yapamamış zaten konusuda öyle 1-2- saat araştırıp bulabileceği yada üretebileceği bi konu değil zannımca.
    yani arkadaşa bu kadar yüklenmek yersiz bence..
    herkese saygılar....
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ali_7

quote:

ilginctir, bende muhendisim demiyorum. :-)

Ben sizinleyim birader. Onemli bir pozisyonda olsam endustri meslek lisesi mezunlarina muhendislik okumalari icin ek puan verirdim... ama sen de kabul edersin ki meslek liseleri akademik egitim olarak iyi degil, ve bu biraz da ogrencilerin ilgisizliginden kaynaklaniyor. Ogrenciler calissa bile universiteye gidemiyor o yuzden de calismiyor dersen, o zaman birsey diyemem...

ilgisiz olanlar yanlış seçim sonucu ortama girenlerdir genelde. düzene baş kaldıranı da çok gördüm, boyun eğeni de çok gördüm.dediğin gibi akademik kariyerin kötü olması da boyun eğenlerin yüzündendir bence.

• sen demezsen ben hiç demem
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.