Şimdi Ara

Bitmeyen kartuşlu printer önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Haftada 50 sayfa tümü renkli çıktı yapıyorum. Epson dolan kartuşlarda çok sorun yaşadım (reset).
    Reset sorunu olmayan bitmeyen kartuş sistemlerinden en az problemlisi hangisidir? fax veya scanner ihtiyacım yok. EPson sx125 den çok daha hızlı olması lazım
    teşekkürler

• Merhaba dostum.
    2 hafta önce bitmeyen kartuşlu yazıcı aldım.Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım.
    Öncelikle kolay dolumlu yazıcılar yerine yanında mürekkep tankı olanlardan almanı öneririm.Şırıngayla falan uğraşmazsın.
    Yazdıklarını göz önünde bulundurarak , sana Canon IP 2700 tavsiye edebilirim.Özellikleri şu şekilde ;

Baskı Çözünürlüğü-s/b (dpi): 4800 x 1200
    Bağlantı: Hi-Speed USB - B Port
    Baskı Türü: Renkli
    Menşei: İthal
    Yazıcı Tipi: Inkjet Yazıcı
    Baskı Hızı-renkli (sf/dk): 4,8 ipm
    Ağırlık (kg): 3,4
    Model: PIXMA IP2700
    Fotoğraf Baskısı: Var

Aldığın şekli ile 3000 sayfa siyah ve 3000 sayfa renkli çıktı alabiliyorsun.
    Fiyatı : 159 TL
    Nereden alayım dersen ben BURADAN aldım.
    Müşteri memnuniyeti açısından hayatımda gördüğüm en ilgili firmalardan biri.Sitelerinde 7/24 Canlı destek var.Hatta şöyle bir sorunum oldu ,
    Ben kendi sitelerinden aldım yazıcıyı , daha sonra GG de aynı fiyata gördüm yine aynı firmadan.Yanında bir set mürekkep hediye olduğu yazıyordu.
    Bende canlı destekten talebimi ilettim.Ben neden yararlanamıyorum bu kampanyadan diye.Ekstra bir set mürekkebi direk gönderdiler.

Başka aklına takılan bir şey olursa Pm atabilirsin.

• bitmeyen kartuş sistemi nasıl oluyor? okula böyle birşey alsak ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uk.bjk

bitmeyen kartuş sistemi nasıl oluyor? okula böyle birşey alsak ne önerirsiniz?

Kartuş yerine yazıcılarda tank sistemi kullanıyor hortumlar sayesinde mürekkepler baskı kafasına iletilip baskı alınıyor. Bunu orjinal olarak tek yapan Epson. L100-200-300-355-550-800 modelleri olmak üzere bir çok modeli var epsonun tanklı yazıcılarının. Birde piyasada dolumcuların makinaları delip yandan taktıkları tanklı yazıcılar var ki burda en çok canonlara yapiyorlar. Ancak bu sistemlerde kartuşlarda ve tanklarda cıkan sorunlar yüzünden pek tutulmuyor. Eğer tanklı yazıcı alınıcaksa orjinal almalı diye düşünüyorum en azindan garanti ve fabrikasyon ayar yapıldıgı için.

Eğer aşırı baskı alınmıyorsa dolan kartuşlu bir yazıcı almanız çok daha mantıklı olacaktır.

• Merhabalar.

benimde bir arkadaşım EPSON L100 almış ve sonderece de memnun kalmış .

Baskı kalitesi çok iyi bende bir iki resim gördüm fotoğrafçıda basılandan farksızdı .
    Yazma hızı oldukça yavaşmış ama benim gibi ev kulllanıcıları için çokta dert edilebilecek bir durum değil bu .

internetten araştırma gafletinde bulundum fakat okadar fazla bilgi kirliliği varki seçim yapmayı iyice zorlaştırıyor .

L100 ile L800 un özelliklerinde baskı kaliteleri aynı görünyor belirgin tek fark baskı hızı ki oda beni kasmıyor .

Diğer markalardan önerebileceğiniz bir ürün varmıdır ? CANON un fiyatlarının bunun üçte biri kadar olması biraz kafamı karıştırdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademkoc

Merhabalar.

benimde bir arkadaşım EPSON L100 almış ve sonderece de memnun kalmış .

Baskı kalitesi çok iyi bende bir iki resim gördüm fotoğrafçıda basılandan farksızdı .
    Yazma hızı oldukça yavaşmış ama benim gibi ev kulllanıcıları için çokta dert edilebilecek bir durum değil bu .

internetten araştırma gafletinde bulundum fakat okadar fazla bilgi kirliliği varki seçim yapmayı iyice zorlaştırıyor .

L100 ile L800 un özelliklerinde baskı kaliteleri aynı görünyor belirgin tek fark baskı hızı ki oda beni kasmıyor .

Diğer markalardan önerebileceğiniz bir ürün varmıdır ? CANON un fiyatlarının bunun üçte biri kadar olması biraz kafamı karıştırdı.

L100 ile L800'ün baskı kaliteleri siyahla beyaz kadar farklıdır L800 özellikle foto baskısında uzman bir yazcıdır eğer L100'ün baskılarını beğendiyseniz L800'ün baskısına aşık olursunuz ancak ev kullanıcıs için bu tarz makineler çokda gerekli değil dolan kartuşlu bir epson ev kullanıcısı için idealdir hele hele bitmeyen kartuşlu canonlardan falan uzak durun ara sıra baskı alacak bir ev kullanıcısı için çok sorun çıkartır başınızı ağrıtır.

• Çok teşekkür ederim .

Ozaman EPSON da karar kıldım diyebilirim bu durumda Ev kullanıcısı olarak Gözümü karartıp L800 mü alayım Yoksa L200 yada L100 de aynı şekilde işimi görürmü .

ilk aşamada yüzlerce resmi ( iki çocuğum varda ) A4 olarak çıktı alacağım , almak için internetten sadece fiyat / yorum bakıyorum yoksa güvenmediğim biryerden alabileceğim bir ürün değil .

yalnız L200 de daha fazla baskı yapılabiliyor gibi görünüyor aşağıdaki sitenin dedikleri doğru ise tabiki :)

sizin dediğiniz gibi aralarında çok çok büyük fark varsa bir kere alınan bir üründür diye düşünerek L800 alacağım .

Yok diğerleride aynı işi görür derseniz L200 alacağım

bu arada Fotoğrafların kalitesinin kalıcılığı da önemli tabiki

L200 = 1-Sayfa-Renkli-Baski-002-TL
    http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-L200-ORJINAL-4-Renk-Bitmeyen-Kartuslu-1-Sayfa-Renkli-Baski-002-TL,PR-1503.html

L800 = 1-Sayfa-Renkli-Baski-005-TL

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-L800-ORJINAL-6-Renk-Bitmeyen-Kartuslu-1-Sayfa-Renkli-Baski-005-TL,PR-1504.html

• quote:

Çok teşekkür ederim .

Ozaman EPSON da karar kıldım diyebilirim bu durumda Ev kullanıcısı olarak Gözümü karartıp L800 mü alayım Yoksa L200 yada L100 de aynı şekilde işimi görürmü .

ilk aşamada yüzlerce resmi ( iki çocuğum varda ) A4 olarak çıktı alacağım , almak için internetten sadece fiyat / yorum bakıyorum yoksa güvenmediğim biryerden alabileceğim bir ürün değil .

yalnız L200 de daha fazla baskı yapılabiliyor gibi görünüyor aşağıdaki sitenin dedikleri doğru ise tabiki :)

sizin dediğiniz gibi aralarında çok çok büyük fark varsa bir kere alınan bir üründür diye düşünerek L800 alacağım .

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-L200-ORJINAL-4-Renk-Bitmeyen-Kartuslu-1-Sayfa-Renkli-Baski-002-TL,PR-1503.html

http://www.bitmeyenkartus.com.tr/Epson-L800-ORJINAL-6-Renk-Bitmeyen-Kartuslu-1-Sayfa-Renkli-Baski-005-TL,PR-1504.html

rica ederim ne demek

hocam eğer fotoğraf basmaksa yazıcıyı almaktaki maksat ve bu iki makineden biriyse alternatifler elbette L800'ün baskı kalitesi L200'den çok çok daha üst düzeydedir, mürekkepleri daha pahalı ve 6 ayrı renk kullanıyor. bence karar vermeden canon mg5350'yü bir inceleyin L800'ün aksine çok fonksiyonlu bir cihaz foto baskısıda canonun en iyilerinden ama tabi baskı kalitesi açısından bir L800 değil fotoğraf baskısını en iyi 6 renk kullanan epsonlar verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bmbj

quote:

Kartuş yerine yazıcılarda tank sistemi kullanıyor hortumlar sayesinde mürekkepler baskı kafasına iletilip baskı alınıyor. Bunu orjinal olarak tek yapan Epson. L100-200-300-355-550-800 modelleri olmak üzere bir çok modeli var epsonun tanklı yazıcılarının. Birde piyasada dolumcuların makinaları delip yandan taktıkları tanklı yazıcılar var ki burda en çok canonlara yapiyorlar. Ancak bu sistemlerde kartuşlarda ve tanklarda cıkan sorunlar yüzünden pek tutulmuyor. Eğer tanklı yazıcı alınıcaksa orjinal almalı diye düşünüyorum en azindan garanti ve fabrikasyon ayar yapıldıgı için.

Eğer aşırı baskı alınmıyorsa dolan kartuşlu bir yazıcı almanız çok daha mantıklı olacaktır.

teşekkür ederim.

biz okulda a4 boyuntunda çıktılar alacağız .çok da canlı renkler olmasına gerek yok.

bu durumda bizim için için en ideal yazıcı ne olmalı?

• quote:

Çok teşekkür ederim .

Eğer ki tarayıcı ve fotokopi özelliğine ihtiyaciniz yok ise ve fotoğraf baskısı yaparım diyorsanız hiç düşünmeden piyasadaki en iyi yazıcının L800 oldugunu ve o makinayi almanız gerektiğini söylerim. Ancak tarayıcı ve fotokopi özelliğine ihtiyaciniz var ise L200de sizi yormadan kullanabileceginiz makinadır. Burada önemli olan sizin ihtiyaçlarınız :)

• quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.

biz okulda a4 boyuntunda çıktılar alacağız .çok da canlı renkler olmasına gerek yok.

Eğer peşpeşe fotokopi falan çekmiyorsanız veyahut coğaltma yapmıyorsanız L200 sizin için ideal. Eğer coğaltma veya peşpeşe fotokopi çekiyorsanız L550yi düşünün derim. Üzerindeki çoklu döküman besleyici sayesinde 30 sayfaya kadar çoklu fotokopiyi otomatik olarak çekiyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.

Eğer peşpeşe fotokopi falan çekmiyorsanız veyahut coğaltma yapmıyorsanız L200 sizin için ideal. Eğer coğaltma veya peşpeşe fotokopi çekiyorsanız L550yi düşünün derim. Üzerindeki çoklu döküman besleyici sayesinde 30 sayfaya kadar çoklu fotokopiyi otomatik olarak çekiyor.

hocam teşekkür ederim.fotokopi konusundan hiçbir sıkıntımız yok.birkaç tane çok kaliteli fotokopi makinamız var. Bizim için ihtiyaç olan şey güzel ve kaliteli renkli çıktı alabilmek.Fotoğraf çıkartmak gibi de bir ihtiyacımız yok. Kartuş bitti yenisi al ya da doldurt gibi bir derdimiz olmasın yeter. anladığım kadarıyla bunu da L 200 ile yapabiliriz herhalde. Sadece yazıcıyı almak yetmiyor bir de bu bitmeyen kartuş sisteminden almak ve taktımak mı gerekiyor yoksa herşey üstünde mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

teşekkür ederim.

hocam teşekkür ederim.fotokopi konusundan hiçbir sıkıntımız yok.birkaç tane çok kaliteli fotokopi makinamız var. Bizim için ihtiyaç olan şey güzel ve kaliteli renkli çıktı alabilmek.Fotoğraf çıkartmak gibi de bir ihtiyacımız yok. Kartuş bitti yenisi al ya da doldurt gibi bir derdimiz olmasın yeter. anladığım kadarıyla bunu da L 200 ile yapabiliriz herhalde. Sadece yazıcıyı almak yetmiyor bir de bu bitmeyen kartuş sisteminden almak ve taktımak mı gerekiyor yoksa herşey üstünde mi?

Epsonun L serisi cihazlarında Ciss sistemi yani sürekli mürekkep besleme tankı üzerlerinde takılı ve dolu olarak geliyor. %5 yoğunluk oranına göre 4000 siyah 6500 sayfa renkli baskı alabiliyorsunuz ve kutusundan extra olarak 2 şişe siyah daha geliyor bildiğim kadarıyla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.