Evde ortak olarak kullandığımız modem üzerinden BitTorrent ve benzeri torrent programlarının kullandığı sunuculara bağlantıyı engellemek istiyorum.Bu programların modem üzerinden belirgin olarak kullandıkları bir port veya benzeri bir ayar varmı?Modemlerin ayarları üzerinden çeşitli bağlantı kısıtlama seçenekleri sunduğunu biliyorum ama bu konuda fazla bilgim olmadığından yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler.
quote:
Orjinalden alıntı: Grommash
Evde ortak olarak kullandığımız modem üzerinden BitTorrent ve benzeri torrent programlarının kullandığı sunuculara bağlantıyı engellemek istiyorum.Bu programların modem üzerinden belirgin olarak kullandıkları bir port veya benzeri bir ayar varmı?Modemlerin ayarları üzerinden çeşitli bağlantı kısıtlama seçenekleri sunduğunu biliyorum ama bu konuda fazla bilgim olmadığından yardımlarınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler.
Torrent programları kullanıcıların seçimine göre farklı portlardan bağlanabiliyorlar. Ağınızda kullanılan portu öğrenmek için ya bir ağ izleme programı yüklemeniz ya da programın kullanıldığı bilgisayardan torrent in kullandığı portu öğrenmeniz gerekiyor. Modemden ise zaten firewall u aktif dnz i pasif hale getirdiğinizde ayarlara özel portlar eklenmediği sürece torrent ten verim alınmayacaktır. (En azından teoride öyle olması gerekiyor =D)