Şimdi Ara

IPv4 bağlantısı için internet erişimi yok sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
29.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşım yeni bir laptop ve kablosuz modem aldı ancak kurulumdan sonra "IPv4 bağlantısı için internet erişimi yok" hatası veriyormuş. nedir bu nasıl çözülür yardımcı olursanız sevinirim. modem edimax diye bir marka.

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

IPv4 Bağlantısı için İnternet Erişim Sorunu

IPv4 bağlantısı, internet erişimi sağlayan en yaygın protokoldür. Ancak bazı durumlarda, IPv4 bağlantısı kesilebilir ve bu da internet erişiminin kesilmesine neden olabilir.

IPv4 bağlantı sorunları çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir, bunlar şunları içerir:

• İnternet servis sağlayıcınızdaki (ISS) kesintiler: ISS'nizde bir sorun varsa, tüm IPv4 kullanıcıları internet erişimini kaybedebilir.
    • Bozuk ağ sürücüleri: Ağ sürücüleriniz bozulursa veya güncel değilse, IPv4 bağlantısı sorunlarına neden olabilir.
    • Donanım sorunları: Ağ kartınız, yönlendiriciniz veya modem gibi donanımlarda sorunlar IPv4 bağlantı sorunlarına yol açabilir.
    • Yönlendiricinizin yanlış yapılandırılması: Yönlendiriciniz doğru yapılandırılmamışsa, IPv4 bağlantısını engelleyebilir.
    • Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar: Virüsler veya kötü amaçlı yazılımlar ağ ayarlarınızı bozabilir ve IPv4 bağlantı sorunlarına neden olabilir.

"Hepsiburada Servis Bağlantısı Kesildi Hatası"

"Hepsiburada Servis Bağlantısı Kesildi Hatası", Hepsiburada web sitesine IPv4 bağlantısıyla erişmeye çalışırken görülebilen yaygın bir hatadır. Bu hata, yukarıda belirtilen nedenlerden kaynaklanabilir.

Sorunu Giderme İpuçları

IPv4 bağlantı sorunlarını gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• ISS'nizle iletişime geçin ve herhangi bir kesinti olup olmadığını kontrol edin.
    • Ağ sürücülerinizi güncelleyin veya yeniden yükleyin.
    • Ağ donanımınızı kontrol edin ve herhangi bir hasar veya gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
    • Yönlendiricinizi yeniden başlatın ve doğru yapılandırıldığından emin olun.
    • Bilgisayarınızı kötü amaçlı yazılımlara ve virüslere karşı tarayın.

Bu adımları izledikten sonra hala IPv4 bağlantısı sorunları yaşıyorsan, daha fazla yardım için ISS'nize veya bir ağ uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Büyük ihtimal windows 7 var arkaşınızın laptopunda ve bu sorun bazen oluyor ipyi elle vermeyi deneyin.
  • çevirmeli ağ ile ayar yapılmış bunu kaldırın...
  • TTNET in ayarı varmış ttneti arayıp çözmüş. ilgilenenlere teşekkürler.
  • Arkadaşlar apartman dairesinde 4 kişi ortak olarak aldığımız Airties 206 kablolu+antenli(wirelless) modemle farklı işletim sistemi kullanılan 4 kullanıcılı bilgisayar sınırsız 7,2mb'litlik sınırsız paketli TTnet paketi kullanıyoruz. Ben Wi-fi özellik win7 işletim sistemli laptoptan bağlanırken diğerleri Xp, vista, vb...işletim sistemli bilgisayarlardan kablo ile bağlanıyorlar. İnternetten sıklıkla program indirme adreslerinde 1 gb üzerinde indirmeler yapıyorum. Diğerleri oyun indiriyor. Online film izliyor vb... Son 1 haftadır. nedendir bilmiyorum, indirme veya film izleme esnasında sinyal yüksek olmasına rağmen, "internet erişimi yok" diyerekten hattan düşüyor. Farklı işletim sistemlerini kullanmamıza rağmen hepimizde bilgisayarlarımızdan internete bağlanamıyoruz. Gecenin bir vaktide komşunun zilini çalıp, modemi açıp/kapamasını istiyoruz. Sorun o an için çözülüyor. Ancak, özellikle film veya indirme yapılırken kısa süre sonrasında tekrar hattan düşüyor. Sinyalin üzerinde Sarı üçgenin içerisinde ünlem işareti çıkarak güçlü sinyal olmasına rağmen "internet erişimi yok" hatası veriyor. Bayağı sinirlerim bozuluyor. Zaten program indirme sitelerini ücretsiz yavaş indirmeyi seçerek indireceğim part1,2vb... dosyaların yarıda kalmasına sebep oluyor. Burada sorun işletim sistemine, veya modeme bağlanmamalıdır. Bence sınırsız paket diyerekten bize satan Türk Telekomun suçudur. Haaa!!!.. şurada çuvaldızınıda kendimize batırmamız gerekiyor. Batırıkende bu bu duruma iten devlet mi, kuruluşlar mı hatalı. İnterneti hala Avrupa ülkelerine göre pahalıya kullanıyoruz. Bu da vatandaşları illegal yollara itiyor. Buna bilindiği halde internet kullanıcılığının yaygınlaşması için göz yumuluyor. Bunuda hem vatandaş, hemde bu hizmeti sağlayan kuruluşlar biliyor. Bu kuruluşlar ileriyi görebiliyorlar ve her zaman zengin çıkacaklarını bilmekteler. Bu TTnet paketi 1 kişi alıyor. Şifrelere 2 veya daha fazla kişi kullanıyor. Hepsi birden 1 modem üzerinden farklı bilgisayarlar üzerinden aşırı kota yüklemesi olunca bunlar farkediliyor. TTnet'den bu tip kota yüklemelerinden vazgeçirmek için erişimi hattan düşürme eylemine geçmiş olabilir. Hattan düşmemenin mutlaka bir çözümü vardır diye düşünüyorum.

• problem çıkıtığı anda lan ip yapılandırmasında manuel ayarlara geçmeyi deneyin. bu arada chip'i gezerken farkettim.http://www.chip.com.tr/forum/win-7-internet-erisimi-yok-sorunu_t204726_wp1.html#1186941 görüyorsun en hızlı cevap yine dh' den geldi. manuel ayarlar da iflah etmezse, modemin ayarlarını yeniden yapılandırın her bilgisayar için
  • Birden fazla bilgisayar aynı ağı kullandığı için çakışma oluşur bu sorunun çözümü her bilgisayara elle dns atamak.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ömerçipcik Ö kullanıcısına yanıt
    Sağlam hort olmuş :) Bu arada mutlaka çakışma olacak diye bir şey yok. Ayrıca elle DNS değil IP atanması gerekir çakışma varsa.
  • corrosion kullanıcısına yanıt
    dostum bunu netten çok araştırdım çoğu elle ıp vermeyi ya da komut istemi yollarına başvurmuşlar hepsini denedim bi işe yaramadı çözüm çok basit " driver ı kaldırıp baştan kur"
  • Komşudan kablolu internet çekiyorum. Modeme bağlı olmama rağmen belli aralıklarla '' Ipv4 internet erişimi yok.'' hatası alıyorum. Sorun için yardımcı olabilirmisiniz.

Komşuya para vermeden internet kullanıyorum. Eğer sorun benden kaynaklı değilse, rahatsızda etmek istemiyorum onların yerine ttneti arasam uzaktan bi müdahale falan yapabilirlermi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.