Şimdi Ara

Biyo 2 sorusu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kimse bahsetmedi bu soru hakkında ama bence bu soru da yanlış

Biyo 2 sorusu hakkında

Kırmızıyla icine aldıgım yeri çaprazlarsanız cevabın D şıkkı da olabilecegini göreceksiniz. Çünkü o caprazlamada hastalıklı kız birey olusamaz eger otozomal olsaydı. geriye tek şey kalıyor gonozomal..

Bir yerde hatam var mı? Merak ediyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apply_Poison -- 7 Temmuz 2009; 17:46:11 >

• otozomal olnca nie hasta kız olşmasn. otozomaln cinsiyetle hiç bi alakası yok
  • Şimdi caprazlarsak XRY XrXr

olusabilecek kız bireyler hep XRXr ve fenotipinde göstermez sadece tasıyıcı durumdadır. Ama XrXr kız birey olusabildigini söylüyor.

Bu otozomal olmadıgını Y geniyle tasınabilen bir hastalık oldugunu yani Gonozomal oldugunu acıklamaz mı?

Yanlıs anlamayın bide kısmet olmadı hicbir hocaya sormak sadece merak ettim nerede yanlıs yaptım diye..
  • aa Aa olsn a şıkkındaki. çaprazlarsan olr otozomal. senin d şıkkınn da ilk seçenek dogru olablr ama 2. secenek yanlş.
  • 2. secenekte dogru olabilir M de dikkat edersen XRY XRXR genotipli iki birey caprazlanmıs ve XrXr kız olusmus. Otozomalda böyle birşey mümkün degil..
  • D yapıp silip A diye düzelttim. Ne stresti bu öss ya.
  • cevap a değil mi? ben direk a'yı kontrol ettim doğruydu. diğerlerine bakacak zamanım yoktu zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 biyoloji sorusu
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşte cevap A da cıkıyor D de ben D yi kontrol ettim D dedim benim günahım ne =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.