Şimdi Ara

Biyo sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben mi yanlış düşünüyorum c olması gerekmez mi?

Biyo sorusu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Süzülme glomerulustan bowmana doğru olduğundan, süzülme basıncının artması için glomerulusun basıncının bowmandan daha çok artması gerekir. Glomerulusun basıncını arttıracak öncülleri seç yani
    1. Bowman kapsülünün basıncı artarsa, glomerulus ile bowman arasındaki basınç farkı azalır. Tersi isteniyor
    2. Ozmotik basınç emme isteği ile ilgili. Emme isteği artarsa basınç isteği azalır. Bu da istenenin tersi.
    3. Glomerulustaki hidrostatik basınç artarsa su itme isteği artar demek. Yani bowman kapsülüne maddeler daha rahat geçer. süzülme basıncı artar.
  • Suzulme basıncı =kan basıncı - (OB+ HB(bowman kapsülündeki)

• Süzülme glomerulustan bowmana doğru olduğundan, süzülme basıncının artması için glomerulusun basıncının bowmandan daha çok artması gerekir. Glomerulusun basıncını arttıracak öncülleri seç yani
    1. Bowman kapsülünün basıncı artarsa, glomerulus ile bowman arasındaki basınç farkı azalır. Tersi isteniyor
    2. Ozmotik basınç emme isteği ile ilgili. Emme isteği artarsa basınç isteği azalır. Bu da istenenin tersi.
    3. Glomerulustaki hidrostatik basınç artarsa su itme isteği artar demek. Yani bowman kapsülüne maddeler daha rahat geçer. süzülme basıncı artar.

• Turuncu deneme 1 bu nerde görsem tanırım
  • Ogydogy kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim anladım şimdi

• Aydnoguz A kullanıcısına yanıt
    Aynen :d

Ozmotik basınç artıyorsa kanın yoğunluğu artıyor demektir.Kanin yoğunluğu artarsa da kan basıncı artar kan basıncı artarsa da süzülme hızlanır desek yanlış mı oluyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Geometri sorusu
    5 yıl önce açıldı
    türev sorusu???
    13 yıl önce açıldı
    kimya Kçç sorusu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1skender 1 kullanıcısına yanıt
    Yanlış olur hocam. Kan yoğunluğu artarsa kanının ozmotik basıncı artacağından kanın su emme kuvveti artar. Yani burdaki bahsettiğimiz basınç madde çekme isteği şeklinde olandır. Bu da süzülmeyi yavaşlatır

Emme kuvvetinin ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ben bildigim sekilde aciklayayim.Ozmotik basınç artınca yoğunluk artacak.Yogunlugu azaltmak için vücut su atmak istemeyecek böylece daha az süzülme ve daha az idrar ortaya çıkacak.Dogru anlamış miyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: 1skender

Emme kuvvetinin ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ben bildigim sekilde aciklayayim.Ozmotik basınç artınca yoğunluk artacak.Yogunlugu azaltmak için vücut su atmak istemeyecek böylece daha az süzülme ve daha az idrar ortaya çıkacak.Dogru anlamış miyim ?
    osmotik basınç :emme kuvveti :suyun difüzyonu .Cevap yalnız 3 mü hocam?
  • 1skender 1 kullanıcısına yanıt
    Doğrudur 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: BLACKFACT

osmotik basınç :emme kuvveti :suyun difüzyonu .Cevap yalnız 3 mü hocam?

Alıntıları Göster
    Evet cevap b

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.