Bildirim
Biyo sorusu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Suzulme basıncı =kan basıncı - (OB+ HB(bowman kapsülündeki)
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Süzülme glomerulustan bowmana doğru olduğundan, süzülme basıncının artması için glomerulusun basıncının bowmandan daha çok artması gerekir. Glomerulusun basıncını arttıracak öncülleri seç yani
1. Bowman kapsülünün basıncı artarsa, glomerulus ile bowman arasındaki basınç farkı azalır. Tersi isteniyor
2. Ozmotik basınç emme isteği ile ilgili. Emme isteği artarsa basınç isteği azalır. Bu da istenenin tersi.
3. Glomerulustaki hidrostatik basınç artarsa su itme isteği artar demek. Yani bowman kapsülüne maddeler daha rahat geçer. süzülme basıncı artar.
Turuncu deneme 1 bu nerde görsem tanırım -
Teşekkür ederim anladım şimdi
Aynen :d
Ozmotik basınç artıyorsa kanın yoğunluğu artıyor demektir.Kanin yoğunluğu artarsa da kan basıncı artar kan basıncı artarsa da süzülme hızlanır desek yanlış mı oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış olur hocam. Kan yoğunluğu artarsa kanının ozmotik basıncı artacağından kanın su emme kuvveti artar. Yani burdaki bahsettiğimiz basınç madde çekme isteği şeklinde olandır. Bu da süzülmeyi yavaşlatır
Emme kuvvetinin ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ben bildigim sekilde aciklayayim.Ozmotik basınç artınca yoğunluk artacak.Yogunlugu azaltmak için vücut su atmak istemeyecek böylece daha az süzülme ve daha az idrar ortaya çıkacak.Dogru anlamış miyim ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
osmotik basınç :emme kuvveti :suyun difüzyonu .Cevap yalnız 3 mü hocam?quote:
Orijinalden alıntı: 1skender
Emme kuvvetinin ne oldugunu tam olarak bilmiyorum ben bildigim sekilde aciklayayim.Ozmotik basınç artınca yoğunluk artacak.Yogunlugu azaltmak için vücut su atmak istemeyecek böylece daha az süzülme ve daha az idrar ortaya çıkacak.Dogru anlamış miyim ? -
Doğrudur 👍
Evet cevap bquote:
Orijinalden alıntı: BLACKFACT
osmotik basınç :emme kuvveti :suyun difüzyonu .Cevap yalnız 3 mü hocam?
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Süzülme glomerulustan bowmana doğru olduğundan, süzülme basıncının artması için glomerulusun basıncının bowmandan daha çok artması gerekir. Glomerulusun basıncını arttıracak öncülleri seç yani
1. Bowman kapsülünün basıncı artarsa, glomerulus ile bowman arasındaki basınç farkı azalır. Tersi isteniyor 2. Ozmotik basınç emme isteği ile ilgili. Emme isteği artarsa basınç isteği azalır. Bu da istenenin tersi. 3. Glomerulustaki hidrostatik basınç artarsa su itme isteği artar demek. Yani bowman kapsülüne maddeler daha rahat geçer. süzülme basıncı artar. |
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X