Şimdi Ara

BİYOLOJİ REKABET GRAFİĞİ MEB KİTABINDA VAR DİYENLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • REKABET SORUSU M GRAFİĞİ MEB KİTABINDA VAR DİYENLER FOTOĞRAFINI ÇEKİP KOYABİLİR Mİ?

• O kadar meb de va diyen duydum yok mu bi fotoğrafını koyacak?
  • M kesinlikle rekabet değildi.Ben sınavda parazit gibi düşündüm daha çok.Biri artar biri azalır Konagini öldürmez ama konağından maksimum fayda sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nk_1903 -- 25 Haziran 2014; 11:18:47 >
  • M yok ben göremedim meb de ama av avcı da değil o. Ben l m demiştim ama l cevap sanırım :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zoraki Dt

M yok ben göremedim meb de ama av avcı da değil o. Ben l m demiştim ama l cevap sanırım :(
    Biyolojinin sorularının toplandığı konuda l m deniyor kitapta var felan yazmışlar yanına ama bilmiyorum artık
  • M grafiği av avcı ilişkisi değil mi?
  • Sorunun tıpatıp aynısı palme lys biyoloji deneme kitabında vardı.Cevap L idi.Aradım bulamadım çözen var mı başka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Diabolik-

Sorunun tıpatıp aynısı palme lys biyoloji deneme kitabında vardı.Cevap L idi.Aradım bulamadım çözen var mı başka?
    bu sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: negatıfpollyanna

bu sanırım

Alıntıları Göster
    cevabın l ve m olmasının oranı daha yüksek çünkü olabilir diyodu soruda

• ayrıca m grafıgı av avcı deıl kardesım ınıp cıkıs olması lazım sureklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadir405

Güzel bi tesbit. L ve M yaptım ama L diyenlerinkide mantıklı.Birde Av avcı ya rekabet diyen kaynaklarda az denecek kadar değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ertan536

quote:

Güzel bi tesbit. L ve M yaptım ama L diyenlerinkide mantıklı.Birde Av avcı ya rekabet diyen kaynaklarda az denecek kadar değil.

Alıntıları Göster
    Av-avcı grafiğinde av sayısı azaldıkça avcı grafiğinin de belli süre sonra giderek azalması gerekir.

• M grafiği av avcıdan çok parazit canlının konak canlıyla grafiğine benziyordu biri çoğalırken öteki ölmeye başlıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliumut38

Av-avcı grafiğinde av sayısı azaldıkça avcı grafiğinin de belli süre sonra giderek azalması gerekir.

Alıntıları Göster
    YAPMA YA hıc mı av avcı grafıgı gormedık
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerliumut38

Alıntıları Göster
    Rekabet aynı ortam, aynı besin üzerine yapılır. Rekabette biri azalır biri artar. Fakat bu bir döngü haline gelmez.

Tam hatırlamıyorum soruyu ama onlardan sadece bir tanesi doğruydu.
  • quote:

YAPMA YA hıc mı av avcı grafıgı gormedık

Alıntıları Göster
    kafamsakin kardes o grafık senın dedıgın gıbı de olabılır ama 2 tane rekabete gırmıs olanların da
  • quote:

Orijinalden alıntı: DogushanBALCI

Rekabet aynı ortam, aynı besin üzerine yapılır. Rekabette biri azalır biri artar. Fakat bu bir döngü haline gelmez.

Tam hatırlamıyorum soruyu ama onlardan sadece bir tanesi doğruydu.

Alıntıları Göster
    Ben de sırf olabilir dediği için L ve M aldım yoksa yalnız L çok mantıklıydı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrTrM

Ben de sırf olabilir dediği için L ve M aldım yoksa yalnız L çok mantıklıydı.

Alıntıları Göster
    Merhabalar beyler.Ben de sorunun L-M olması gerektiğine inananlardanım.MEB kitabından bahsedince ben de Biyoloji 11 pdf'sini indirip araştırmaya başladım.

K grafiğinin mutualist ilişkiyi L grafiğinin ise rekabeti gösterdiğine herkes hemfikir sanırım.Grafiği MEB kitabında aradım fakat M grafiğine benzer bir grafik bulamadım.L grafiği aynen kitapta bulunmakta.(MEB Biyoloji 11 Sayfa 207)

M grafiğine en benzer kısım ise grafikteki mavi ile çevrelediğim kısım olabilir:

Mavili kısmını alacak olursak:

Bana en yakın bu grafik geldi.Bu grafik de rekabetin hemen altında av-avcı ilişkileri ile ilgili bir etkinlikte geçiyor(MEB Biyoloji 11 Sayfa 208)

Forumda sanırım biyoloji olimpiyatçısı 1-2 kişi var.Onlar da Yalnız L olduğunu düşünüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bunun hakkında?Ayrıntılı bir açıklama olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FakeSlimShady -- 25 Haziran 2014; 12:22:20 >

• Bende L - M yaptım. Çünkü olabilir diyordu.
    Ama bu kadar çelişkili soru sorulması ki ya !!!!
  • Bende l ve m dedim olabilir dediği için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.