Şimdi Ara

biyolojide çökme fazla olursa mı akrabalık fazla az olursa mı ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
28.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  biyolojide çökme fazla olursa mı akrabalık fazla az olursa mı ???

@popscorn

@kry94

cevap e diyor ama ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tichion -- 18 Haziran 2014; 15:46:16 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çökme ve Akrabalık Arasındaki İlişki

Biyolojide, "çökme" terimi, bir popülasyonun genetik çeşitliliğinin zaman içinde azalması anlamına gelir. Bu durum, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir, ancak en yaygın nedenler arasında genetik sürüklenme, kurucu etkisi ve yakın akrabalarla çaprazlama bulunur.

"Akrabalık" ise iki birey arasındaki genetik benzerlik derecesidir. Çökme arttığında, bireyler arasındaki genetik benzerlik artar, çünkü daha küçük bir gen havuzundan eşleşirler.

Çökelme Oranı Arttıkça Akrabalık

Çökelme oranı arttıkça, bir popülasyon içindeki akrabalık derecesi de artar. Bunun nedeni, bireylerin daha sınırlı bir eş havuzuna sahip olması ve bu nedenle akrabalarıyla çaprazlama yapma olasılıklarının daha yüksek olmasıdır. Bu durum, genetik çeşitliliğin azalmasına ve popülasyonun uyumlanabilirliğini azaltmasına yol açabilir.

Kanda Çökelme Akrabalık

Kandaki çökelme, akrabalık derecesini ölçmek için kullanılan bir yöntemdir. İki bireyin kan örnekleri karşılaştırılarak, paylaştıkları genetik materyal miktarı belirlenir. Bu bilgi, bireyler arasındaki akrabalık derecesini tahmin etmek için kullanılabilir.

Çökelme ve Akrabalık Derecesi

Çökelme miktarı, akrabalık derecesiyle doğrusal bir ilişkiye sahiptir. Yani, çökelme miktarı ne kadar büyük olursa, akrabalık derecesi de o kadar yüksek olur. Bu ilişki, popülasyon genetiğinde önemli bir kavramdır ve popülasyonların genetik yapısını ve evrimini anlamak için kullanılır.

Çökelme ve Akrabalık İlişkisi

Çökelme ve akrabalık arasındaki ilişki, türlerin evriminde önemli rol oynar. Yüksek çökelme oranlarına sahip popülasyonlar, genetik çeşitliliğin kaybına ve dolayısıyla uyumlanabilirlikte azalmaya karşı daha hassastır. Bu, bir türün çevresel değişikliklere uyum sağlama yeteneğini etkileyebilir ve popülasyonun uzun vadeli hayatta kalmasını tehlikeye atabilir.

Öte yandan, düşük çökelme oranlarına sahip popülasyonlar, daha yüksek genetik çeşitliliğe sahip olma eğilimindedir ve dolayısıyla çevresel değişikliklere daha iyi uyum sağlayabilirler. Bu, bir türün habitat değişiklikleri veya hastalık salgınları gibi zorlu koşullar altında hayatta kalma olasılığını artırır.

Sonuç olarak, çökelme ve akrabalık arasındaki ilişki, biyolojide önemli bir kavramdır. Çökelme oranı arttıkça, akrabalık artar ve bu da popülasyonların genetik çeşitliliğini ve uyumlanabilirliğini etkileyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çökme olursa farklıdırlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çökme fazla oluyorsa antijen farkı fazla demektir buda uzak akraba olduğunu gösterir
  • Çökme ne kadar az ise akrabalık o kadar fazla

• akrabalık derecesi derken 1. 2.3. decereden diye düşünmüş orada 3.derece akraba daha uzak akrabadır
  • bende dediğiniz gibi biliyordum ama cevapta çökelmenin fazla olduğu canlı daha yakın akraba demiş?
  • çok saçma değil mi ya şimdi akrabalık derecesi z>y>x dediği zaman en yakın akraba x'mi oluyor yani

@kry94
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Takip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamamtellagi -- 18 Haziran 2014; 15:56:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tichion

bende dediğiniz gibi biliyordum ama cevapta çökelmenin fazla olduğu canlı daha yakın akraba demiş?

Mobilim soruyudq göremiyorum ama belkide başka bişey demek istiyordur soruda yada cevapta sıkıntı vardır

• Tichion T kullanıcısına yanıt
    soruyu okuyunca o anlaşılıyor dereceden demiş a da değil o zaman e olması için en mantıklısı öyle kabul etmek 1.dereceden akraban 3.dereceden akrabana göre daha yakın olmazmı ?
  • Çökme ne kadar fazla ise akrabalık o kadar fazla olmaz mı ? Çünkü x canlısının kanına x antijeni eklenirse x kanında çökelme meydana gelir.Akrabalar arasıda kan cinsler birbirine en yakındır.Böyle düşündüm ama yanlış olabilir.
  • kry94 kullanıcısına yanıt
    dediğini anladım ama ben okuduğum zaman "akrabalık derecesi en yüksek Z>Y>X" diye okuyorum yani z'nin yakın akraba olduğu sonucu çıkıyor gibi her neyse sanırım öyle düşüneceğiz bu sorularda @kry94
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corcias

Çökme ne kadar fazla ise akrabalık o kadar fazla olmaz mı ? Çünkü x canlısının kanına x antijeni eklenirse x kanında çökelme meydana gelir.Akrabalar arasıda kan cinsler birbirine en yakındır.Böyle düşündüm ama yanlış olabilir.

Antijen değil antikor çökertir
  • He işte hocam canlının vücüdünda bulunmayan antijeni canlının vücüduna enjekte edersen onu yabancı madde olarak algılayıp çökelme meydana getirir vücut.Sorudada antikor antijen muhabbetinde bi sıkıntı var o yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Corcias -- 18 Haziran 2014; 16:07:36 >
  • B'nin antijeni A'ya aktarılıyor. A B'ye karşı antikor üretiyor. A'nın antikorunu X,Y,Z canlılarına veriyorsun. Yani bunlarda B'nin proteinlerine benzer proteinler varsa A'dan eklediğin antikorlarla çökelme verir. Siz B'nin antijenini ekliyor diye düşünüyorsunuz. Oysa B'ye karşı üretilen antikorları ekliyor. En fazla çökelen en yakın akrabadır bu soruya göre. Z>Y>X
  • quote:

Orijinalden alıntı: Corcias

He işte hocam canlının vücüdünda bulunmayan antijeni canlının vücüduna enjekte edersen onu yabancı madde olarak algılayıp çökelme meydana getirir vücut.Sorudada antikor antijen muhabbetinde bi sıkıntı var o yüzden.

Soruda bi sıkıntı yok sen karıştırıyosun biraz ben a kan grubuysam anti a çökertiyo kanı bu örnekten heralde karıştırdın oradaki anti a da a antijeni yok a antikoru var bu çökertiyo.Ya da b kan grubu verilirse a da b antikoru olduğu için çöküyo. Yani çökme çoksa akrabalık az bu yüzden benim antijenlerimin antikoru var onda,uzattım sanırım seni yanlış anlamış da olabilirim neyse işte böyle yani

• neyse beyler özetle böyle soru çıkarsa boş bırakalım bence girdiğimiz strese değmez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.