Şimdi Ara

BİYOLOJİYİ SEVMEK İÇİN BİR SEBEP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Limit biyoloji el kitabını 11 ve 12’de okudum bende. Şimdi mahallede fıtığı olanları tedavi ediyorum. Önümüzdeki ay işleri büyütüp vinç alacam bir tane
  • huseyinadukeeee kullanıcısına yanıt

Hocam temel bilim öğreniyorsunuz gördüğünüz şeylerin gerçekten fizik, kimya, biyoloji falan olduğunu mu düşünüyorsunuz? merak olmayabilir ama üniversiteye geçecek öğrencilerin en azından temel bilimler hakkında bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.

• biyoloji aslında tersine mühendislik gibi bence ezber yükü olduğu için nefret ediliyor. bence derse çalışırken öncelikli kaygınız ezberlemek olmasın sistemi olayı kavramaya çalışın düzenli tekrarlarla ezberleri de halledersiniz zaten sistemi kavrayıp yorum yapabildikçe sevmeye başlıyorsunuz biyolojiyi. ben bu şekilde 7-6'dan 12-1'e çektim

• quote:

Orijinalden alıntı: luvwithope

Bu sistem türkiyeye özgü bir şey değil ki hiçbir yerde lise döneminde bu kadar keskin ayrımlar yapılmaz dersler arası ben bir doktorun lise fiziğini bilmesini doğru buluyorum tamamen mesleğe yönelik dersler alınırsa bakış açısı çok sığ insanlar olur bence herhangi bi doktorun neden newton fiziği ile ilgili bilgisi olmasın bence esas olmamasını sorgulamak gerekiyor. Sınava girerken çok yönlü şekilde ölçülüyoruz ve bence sistem mükemmel olmasa da sistemin eleştirilecek tarafı doktor olmak isteyen birinin fizik vs görmesi olmamalı 👐🏻
    Saçmalama arkadaşım, lise mezunu herkesin newton fiziği bilmesi gerekiyor zaten, kimse öğretilmesi demiyor,

Üniversite sınavında,katsayılarının aynı olması saçma, yaşın küçük muhtemelen bilmezsin, eskiden ygs lys vardı, YKS isimli uyduruk sistemden çok daha kapsamlıydı,
    18 tane puan türü vardı,
    Sayısal için 4 puan vardı,
    Mesela mf2 tıp içindi,biyo kimya daha değerliydi,
    Mf3 mühendislik içindi fizik daha değerliydi,

Yani 6 7 sene önce bile sistem çok daha dengeliydi...

Edit: mesajının sonunu okumamıştım, şimdi okudum, biraz sert çıkışmışım,pardon. Çok doğru söylemişsin aslında. Sistemin yanlışı, öğretilen konuların kapsamı değil, değerlendirilmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 4 Mart 2021; 13:29:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41861B983

Bu mesaj silindi.
    Öyleydi zaten, niye nasıl kim istedi diye bu kötü sistem geldi? iyi bilmek lazım
  • hocam işe yarar mı bilmiyorum ama ben mehmet ceyhan izleyip gaza geliyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.