Şimdi Ara

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benden 4 yıl küçük olan kardeşim ; 8 Temmuz 2013 de girdiği SBS sınavına girdi yaptığı tercihler sonucu biomeikal cihaz teknolojileri alanlıı bir lise kazandı alan hakkında bilgi,görüş,geleceği,iş alanları hakkın fikir ve görüşlerinizle bize yardımcı olun lütfen. Şimdiden teşekkürler.

• Hangı okul hocam?Bıyomedıkal mezunuyum.Belkı benım okulumdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakacık Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇankırıLordu

Yakacık Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi arkadaşım.

O okulu okumadım.Okul hakkında bırsey soyleyemem.Okulda elektronık devreler yaparlar.Stajlarını genellıkle hastanelerın teknık servısınde yaparlar.Okulu bıtırınce 2 yıllık bolumlere gecıs ımkanı olur.Okulu bıtırınce hastanelerın teknık servısınde ıs bulabılır.Derslerın zorlugu ortalamadır.Dersler hakkında ayrıntılı bılgı ıstersen onu da verebılırım.Unutmadan okulda Yasam Destek ve Goruntuleme Cıhazları dallarına ayrılırlar 11. Sınıfın basında.

• Çok teşekkür ederim kardeşim eğer müsaitsen birkaç sorum daha olucaktı ?
  • Mühendisliğini okuyorum ben de. Geleceğin mesleği diye tabir ediliyor her yerde ama yeteneği ve ilgisi yoksa zorlanacağı bir bölüm.
  • özellikle medikal cihaz satan büyük firmaların destek ekiplerinde de güzel maaşlarla iş bulabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Malzeme Bilimi ve Mühendisliği
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Türkiye'de biyomedikal müh. iş bulamıyor,meslek lisesinin durumu ne olur sen düşün kardeşim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cago135

Türkiye'de biyomedikal müh. iş bulamıyor,meslek lisesinin durumu ne olur sen düşün kardeşim

Bulamiyor mu? Kaynaginiz var mi? Is bulma potansiyeli en yuksek olan muhendislik su an. Issiz Biyomedikal Muhendisi gosterin.

• quote:

Orijinalden alıntı: YGA

quote:

Türkiye'de biyomedikal müh. iş bulamıyor,meslek lisesinin durumu ne olur sen düşün kardeşim

Bulamiyor mu? Kaynaginiz var mi? Is bulma potansiyeli en yuksek olan muhendislik su an. Issiz Biyomedikal Muhendisi gosterin.

Genç adam göster bakalım Türkiye'de kaç tane medikal ürün üreticisi var,dikkat edersen ülkemizden bahsediyorum.Yurtdışında tabi ki olağanüstü bir alan.Ama;ülke içinde daha şırınga üretilirken yurtdışında 3b yazıcılarla organlar üretilmeye başlanacak bile.
  • quote:

quote:

quote:

Genç adam göster bakalım Türkiye'de kaç tane medikal ürün üreticisi var,dikkat edersen ülkemizden bahsediyorum.Yurtdışında tabi ki olağanüstü bir alan.Ama;ülke içinde daha şırınga üretilirken yurtdışında 3b yazıcılarla organlar üretilmeye başlanacak bile.

Biyomedikal Muhendislerinin sadece urettigini bilmiyordum,kusua bakmayin.

Su an yeni yasa ile birlikte, 200 yatak kapasitesini asmis butun hastaneler Biyomedikal Muhendisi bulundurmak zorunda. Ozel sektorde de, bu tur tibbi cihazlarin bakim, onarim ve restorasyonunda gorev alinabiliyor. Bunlari bir yana birakalim, Turkiye'de artik universiteler Biyomedikal , Biyomekanik ve Nano Teknoloji uzerine bolum ve enstutiler aciyor. Bu kadar ogretim elemani nereden karsilaniyor? Benim okulum bile bu alanda ogretim elemani sikintisi cekiyor su an. Son olarak, Baskent Universitesi'nden yeni mezun biri bile 4000 TL ile ise basladi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biyomedikal Muhendislerinin sadece urettigini bilmiyordum,kusua bakmayin.

Su an yeni yasa ile birlikte, 200 yatak kapasitesini asmis butun hastaneler Biyomedikal Muhendisi bulundurmak zorunda. Ozel sektorde de, bu tur tibbi cihazlarin bakim, onarim ve restorasyonunda gorev alinabiliyor. Bunlari bir yana birakalim, Turkiye'de artik universiteler Biyomedikal , Biyomekanik ve Nano Teknoloji uzerine bolum ve enstutiler aciyor. Bu kadar ogretim elemani nereden karsilaniyor? Benim okulum bile bu alanda ogretim elemani sikintisi cekiyor su an. Son olarak, Baskent Universitesi'nden yeni mezun biri bile 4000 TL ile ise basladi.

Mezun ol da bakalım,özelden yazarsın işin olursa

• biyomedikal gelecegi olan bir bölüm meslek lisesi icin okumasında fayda var iş imkanı çok ve maaş sıkıntısı cekmez ilerde üniyede iyi bişeyler yaparsa
  • quote:

quote:

Medikal cihazlarının pazarlamasını yapıyorlar genelde. Pazarlama elemanı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yalnızlık Senfonisi

quote:

quote:

Medikal cihazlarının pazarlamasını yapıyorlar genelde. Pazarlama elemanı gibi.

Ben bu konulara pek cevap veren biri degilim aslinda ama is insanlarin aklini karistirdigi ve yanlis yonlendirdigi zaman mudahale ediyorum.
    Benim de bircok Biyomedikal Muhendisi arkadaslarim var, ITU'den Endustri , EE Muhendisligi arkadaslarim da var. ITU'den Endustri Muhendisi arkadasim zor staj bulurken, bizimkiler direkt yerlesti. Pazarlama yapiyor diye de , kimse Ingilizce konusan birine Asgari Ucret vermez. Zaten bu alanda kendini gelistiren, yurtdisinda MBA yapan, farkini koyan insani Turkiye'de kimse pazar elemani olarak kullanmaz.

• Kazandıgı okul meslek lisesi bölümü değil kardeşim. ATM Anadolu Teknik olması gerekıyordu sanırsam. Çok arastırdım bu konuda hakkında çok kişiylede görüştüm söylediğiniz gibi şirketlerde çalışmak maaş imkanını yüksek tutuyor. Dediğiniz gibi de devlet büyük bir sıkıntı atama problemlerı var ve okullarda konu hakkında pek bir bilgi vermiyorlar yani işini kendin öğrenmek zorundasın. Mezun olduktan sonra veya öncesinda ara ara kendını sıkıp işi öğrenmek için gerekirse bedavaya çalışıcaksın biraz heves işi sanırsam.Sevmiyen azimli olmayan zor yapar.
  • Biyomedikal okumayın mümkünse. Şanstır güzel bir yer tutturur bilemem. Fakat çevrem dolayısıyla biyomedikalci bayağı tanıdığım var. Rezil oluyorlar... Çok önemli bir bölüm, fakat yurdumda önemsenmiyor. Bir tanıdık var hiçbirşey yapmadan bir dünya para alıyor, bir tanıdık var iş bulamıyor. İş bulma maceralarınıda düzenli anlatıyor. Okuyorsa hayırlı olsun demek düşer, değilse hemen dönsün derim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.