Şimdi Ara

Biyomedikal Mühendislik okuyan arkadaşlar cvplarınızı bekliyorum 2013 (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
95
Cevap
9
Favori
49.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: murattekno

quote:

Orijinalden alıntı: karaposu1

quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

quote:

Biyomeikal muh in altinda teknikerler var . Onlar yapiyor biz denetliyoruz . İmzamiz geciyor . Doktorla isimiz yok bizim makinalarla var .

nasıl yani doktorla hiç işimis yok üste biyomedikal mühendisliği okuyan arkadaş. doktorlara makineleri öğrettiğimizi söylemiş

İyide sen surekli doktora makina ogretmiceksinki .... Arada elbet doktorla isin olcak ama normal zamanda eger hastanede calisiyorsan yaptigin bir is olmucak . Ben boyle anladim .

anladım sağol ya,

Alıntıları Göster
    arkadaşlar biyomedikal mühendisleri ile doktorlar aynı işi yapmıyor siz genel itibariyle cihazlar ile ilgileniyorsunuz onlar ise hastalarla, ama diyelim ki 1 cihazı elinizde imkan varken 2-3 haftada onaramazsanız o doktor gelip size hesap sorar çünkü bu sağlık sektörü yapacağınız en ufak kalibrasyon hatası insan ölümüne neden olur, o insan sizlerin yakınları bile olabilir. doktorun size karşı ustunluğu gibi bir şey düşünmeyin ama öyle bir şey olamaz çünkü alanınız farklı tabi ki öyle insanlar vardır karakter meselesidir birazcık o da ama öyle hakları yoktur. ayrıca applikasyon meselesine gelirsek evet ameliyatlara girme olasılığımız da var, şahsen beni kan tuttuğu için pek hoşnut olmuyorum bu bilgiden ama ameliyatta orada olup doktora gerekli bilgileri vermemiz olasılık ihtimalinde. ayrıca doktorlara o cihazları kullanmayı da öğreteceğiz, teknik elemanlara da öyle, mesajlarınızı da geç görüyorum geç cevap veriyorum kusura bakmayın hepinize başarılar :)

• ucerbeserfirat U kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam cvp yazdıgınız için. Çevremdekiler ne iş yapıcaksın diyince sizin yazdıklarınızdan söylüyorum.
  • merhaba ben lise 3. sınıf biyomedikal öğrencisiyim. yaz stajım için istanbul avrupa yakasında staj yapabileceğim teknik servisler hakkında yardımcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: silberkatze

merhaba ben lise 3. sınıf biyomedikal öğrencisiyim. yaz stajım için istanbul avrupa yakasında staj yapabileceğim teknik servisler hakkında yardımcı olur musunuz?
    merhaba arkadaşlar
    ben 2009 kocaeli üniversitesi biyomedikal cihaz teknolojisi mezunuyum
    2 yıldır özel sektörde çalışıyorum
    istediyınız soru hakkında yardımcı olabilirim ama arkadaşlarım yanlış bilgilerde bulunmuşlar
    benım gördüğüm kadarıyla doktor istedıyı sekılde sızı yönlendıre bilir.
    bu arada cok nadır cıhazı tamır yapabılırsınız.
    eğitim konusunda ise firmalar surekli yardımcı oluyorlar birde ben hıc muhendısın yerınden kalktığını görmedım türkiyede mühendisin işi imza atma n] javascript:void(AddText(''))
  • morfin54 kullanıcısına yanıt
    ben biomedical müh 1. sınıftayım. şuan nerde çalışıyorsunuz
    staj meselesinde tavsiyelerle yardımcı olabilirmisiniz? şuan kocaelindeyseniz bilgi paylaşımı amcaıyla sizinle görüşmek isterim.eger mümkünse telinizi pm atarsanız sevinirim
    aynen doğru söylüyorsun türkiyede mühendisin işi imza atmak. Özellikle kamu sektöründe yeni öğrendiğim bilgiler ile birlikte belli bir bölgenin hastaneleri size veriliyor daha sonra o hastaneleri teftişe çıkıyorsunuz kontrol ediyorsunuz belgeleri falan iş kamuda böyle ancak eğer özel sektörde tutunmak istiyorsanız mühendisin işi imza atmak verisiyle yola çıkamazsınız yağın da pasın da içine gireceksiniz ki makineleri cihazları iyice tanıyabilesiniz, doktor sana en fazla şu cihaz bozuldu der sen de onu teknik servise yönlendirirsin, veya şu cihaza ihtiyaç var der onu da doktor kendisi söylemez sizin oradaki muhatabınız hastane müdürüdür. Doktor ona söyler o da size. Yani anlatmak istediğim bir hastaneye bağlı değilsiniz en azından şuanda türkiye için böyle belli bir bölge veriliyor siz o bölgeden sorumlu oluyorsunuz, öyle doktor keyfine göre sizi yönlendiremez yani ne kadar açıklayıcı yazdım bilmiyorum ama umarım anlamışsınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucerbeserfirat

aynen doğru söylüyorsun türkiyede mühendisin işi imza atmak. Özellikle kamu sektöründe yeni öğrendiğim bilgiler ile birlikte belli bir bölgenin hastaneleri size veriliyor daha sonra o hastaneleri teftişe çıkıyorsunuz kontrol ediyorsunuz belgeleri falan iş kamuda böyle ancak eğer özel sektörde tutunmak istiyorsanız mühendisin işi imza atmak verisiyle yola çıkamazsınız yağın da pasın da içine gireceksiniz ki makineleri cihazları iyice tanıyabilesiniz, doktor sana en fazla şu cihaz bozuldu der sen de onu teknik servise yönlendirirsin, veya şu cihaza ihtiyaç var der onu da doktor kendisi söylemez sizin oradaki muhatabınız hastane müdürüdür. Doktor ona söyler o da size. Yani anlatmak istediğim bir hastaneye bağlı değilsiniz en azından şuanda türkiye için böyle belli bir bölge veriliyor siz o bölgeden sorumlu oluyorsunuz, öyle doktor keyfine göre sizi yönlendiremez yani ne kadar açıklayıcı yazdım bilmiyorum ama umarım anlamışsınızdır.
    teknoloji fakültesi tavsiye eden arkadaşı dikkate almamalısın.. mezunlarının 2.sınıf mühendis muamelesi göreceği aşikar..yarım dönem staj da avantaj değil dezavantajdır.. mühendislikte zaten ders sayısı fazla bi döneme de staj koyarsan şişer de şişer diğer dönemler..zaten 2 ve 3. sınıfların yazında staj yapılıyor..pratiğini geliştirmek isteyen için yeterlidir yaz stajları..

ÖZEL SEKTÖRDE DE SATIŞCIYSAN DOKTORA HERTÜRLÜ MUHTAÇSIN AMA TEKNIK SERVISSEN İŞLER DEĞİŞİYOR DOKTOR SANA MUHTAÇ KALIYOR ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNÜYORSANANIZ YABANCI DILINIZ OLSUN SİZİN İÇİN YETERLİ BENIM GÖRDÜĞÜM KADAR ÖZELDE OKULUNU OKUMUŞUNU VE YABANCI DILI BILENI HAVADA KAPIYORLAR BAŞARILAR HERKEZE
    Aynen öyle hocam doğru söylüyorsunuz, şuanda geçen sene kayseri mezun verdi devlet üniversitesi olarak, tabi özel üniversitelerin labaratuarları olsun imkanları olsun baya baya iyiler lafım yok ancak devlette çaba göstermeye çalışıyor bu meslekte mezun olupta oturup işsiz kalan görmedim açıkçası tabi önceki yazılarda dediğim gibi öncelikli olarak yabancı dil şart, türkiyedeki bir gelenek olmuş artık üstte biri varsa her zaman alttakini ezer diye, ben bundan bahsettim gelipte doktor sizi ezemez derken, ki ezemez de özel sektörde satışta ürün satmak için başhekimi doktoru etkilemek gerekir o bölümde biraz ağız kokusu çekilir haklısınız lafım yok ona
  • quote:

Orijinalden alıntı: alistrator

teknoloji fakültesi tavsiye eden arkadaşı dikkate almamalısın.. mezunlarının 2.sınıf mühendis muamelesi göreceği aşikar..yarım dönem staj da avantaj değil dezavantajdır.. mühendislikte zaten ders sayısı fazla bi döneme de staj koyarsan şişer de şişer diğer dönemler..zaten 2 ve 3. sınıfların yazında staj yapılıyor..pratiğini geliştirmek isteyen için yeterlidir yaz stajları..

Kusura bakma ama insanları yanlış yönlendiriyorsun şuanda, sırf meslek liseli çıkışlılar mühendis olamasınlar diye böyle abuk sabuk teoriler öne sürüyorsunuz, birincisi yasada belirtilmiştir Teknoloji Fakültesi çıkışlılar her zaman bir mühendistir bunun ikinci sınıfı birinci sınıfı olmaz imza yetkileri olmasın diye uğraştılar ancak bu oldukça gereksiz bir savaş oldu ve savaşı teknoloji fakülteleri kazandı bkz.http://teknoloji.kocaeli.edu.tr/YOKsnc.pdf
    İkinci olarak bir dönem stajın olumsuzluğundan bahsetmişsiniz ancak ben size değil tüm mezun mühendislere sormak istiyorum devlet üniversitelerinden mezun olduklarında ne biliyorlar diye, kontrol kalemi tutmayı bilmeyen elektrik elektronik mühendisleri yetişiyor, üniversiteler sadece diploma almanızı sağlar gördüğünüz derslerin ileride sadece 20% si işinize yarar ki şişme gibi bir durum söz konusu değil verilmek istenen bilgi her türlü verilir, birinci sınıf ve son sınıf temel derslerdir birinci sınıfta temel matematik temel fizik görürsün edebiyat inkılap görürsün son sınıfta ise genel olarak iş hukuku endüstriyel uygulamalar gibi dersler vardır bu da işe hazırlayıcı derslerdir, şuan yeni mezun olan istediğiniz mühendise sorun eğer üniversite hayatı boyunca kendini iyi yetiştirememişse iş tecrübesi yoksa pratik hiçbir şey bilmiyorsa ne gibi zorluklar çekmiş gidin sorun bir, endüstri stajı pratik geliştirme işe hazırlama stajıdır ve bu endüstrilere mezun yetiştirme amacıyla yapılmıştır, yani buna bile bahane bulmak nasıl bir şey hala anlayamıyorum, yaz stajları demişsiniz ayrıca kusura bakmayın da 20-30 iş gününün zaten 15 iş gününde staj yerine alışma süreci olarak geçiyor verimli olacaktır mutlaka ama sanıldığı gibi pratik yeterlilik sağlayacağını pek düşünmüyorum.
    Ayrıca ben normal girişle teknoloji fakültesine girdim, ilk başta ben de araştırdım durumlar nasıl mezun olunca ne gibi zorluk olur mühendislik seviyesi olur mu diye ve sonuç bu yazdıklarım hiçbir problem yok artısı var eksisi yok size tavsiyem bir kanı öne sürmeden önce iyice bir araştırın. Saygımda kusur etmediğimi düşünüyorum, teşekkürler iyi günler..
    Hepinize başarılar malum final dönemleri pek giremiyorum geç dönebilirim onun için kusura bakmayın

• quote:

quote:

Kusura bakma ama insanları yanlış yönlendiriyorsun şuanda, sırf meslek liseli çıkışlılar mühendis olamasınlar diye böyle abuk sabuk teoriler öne sürüyorsunuz, birincisi yasada belirtilmiştir Teknoloji Fakültesi çıkışlılar her zaman bir mühendistir bunun ikinci sınıfı birinci sınıfı olmaz imza yetkileri olmasın diye uğraştılar ancak bu oldukça gereksiz bir savaş oldu ve savaşı teknoloji fakülteleri kazandı bkz.http://teknoloji.kocaeli.edu.tr/YOKsnc.pdf
    İkinci olarak bir dönem stajın olumsuzluğundan bahsetmişsiniz ancak ben size değil tüm mezun mühendislere sormak istiyorum devlet üniversitelerinden mezun olduklarında ne biliyorlar diye, kontrol kalemi tutmayı bilmeyen elektrik elektronik mühendisleri yetişiyor, üniversiteler sadece diploma almanızı sağlar gördüğünüz derslerin ileride sadece 20% si işinize yarar ki şişme gibi bir durum söz konusu değil verilmek istenen bilgi her türlü verilir, birinci sınıf ve son sınıf temel derslerdir birinci sınıfta temel matematik temel fizik görürsün edebiyat inkılap görürsün son sınıfta ise genel olarak iş hukuku endüstriyel uygulamalar gibi dersler vardır bu da işe hazırlayıcı derslerdir, şuan yeni mezun olan istediğiniz mühendise sorun eğer üniversite hayatı boyunca kendini iyi yetiştirememişse iş tecrübesi yoksa pratik hiçbir şey bilmiyorsa ne gibi zorluklar çekmiş gidin sorun bir, endüstri stajı pratik geliştirme işe hazırlama stajıdır ve bu endüstrilere mezun yetiştirme amacıyla yapılmıştır, yani buna bile bahane bulmak nasıl bir şey hala anlayamıyorum, yaz stajları demişsiniz ayrıca kusura bakmayın da 20-30 iş gününün zaten 15 iş gününde staj yerine alışma süreci olarak geçiyor verimli olacaktır mutlaka ama sanıldığı gibi pratik yeterlilik sağlayacağını pek düşünmüyorum.
    Ayrıca ben normal girişle teknoloji fakültesine girdim, ilk başta ben de araştırdım durumlar nasıl mezun olunca ne gibi zorluk olur mühendislik seviyesi olur mu diye ve sonuç bu yazdıklarım hiçbir problem yok artısı var eksisi yok size tavsiyem bir kanı öne sürmeden önce iyice bir araştırın. Saygımda kusur etmediğimi düşünüyorum, teşekkürler iyi günler..
    Hepinize başarılar malum final dönemleri pek giremiyorum geç dönebilirim onun için kusura bakmayın

2.sınıf mühendis derken kastettiğim diplomasının mühendislik fakültesi kadar değerli olmadığıdır..yasalara göre hakkari üni. mezunuyla odtü mezununun da bi farkı yoktur..

asıl yanlış yönlendiren sizsiniz.. yaz stajını 20 gün çalıştın kapının önüne direk koymuyorlar rica edersin istediğin kadar daha staj yapabilirsin..hayır arkadaş kimle bu konuları tartışsak kontrol kalemi tutmayı bilmeyen mühendis format atmayı bilmeyen mühendise sarılıyor bi yerinde,mühendislik fakültelerinde de bir sürü lab dersi var.. bu yönden hiç eksiğimiz yok..

kusura bakma da demekki fazla araştıramamışsın, kariyer sitelerine girersen artık bi sürü ilanda mühendislik fakültesi mezunu diye adamlar ek olarak belirtiyor..ama ben hiç sadece teknoloji fakültesi diye ayırıp da ilan açan görmedim..

şuan bizi işe alacakların çoğu mühendistir onlarında teknoloji fakültesine bakışı bellidir..adamlar biliyor çünkü teknoloji fakültesinin sadece bi isim değişikliği olduğunu teknik eğitimlerin adını teknoloji yapmakla mühendis yetiştirilmiyor..

hadi meslek liselileri anlarım adamların başka şansı yok özel kontenjanda anca buralara yerleşebiliyorlar da (istanaları vardır tabiki) bu kadar mühendislik fakültesi dururken buralara gelmek bana saçma geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mwazowski -- 11 Haziran 2014; 23:13:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mwazowski

quote:

quote:

2.sınıf mühendis derken kastettiğim diplomasının mühendislik fakültesi kadar değerli olmadığıdır..yasalara göre hakkari üni. mezunuyla odtü mezununun da bi farkı yoktur..

asıl yanlış yönlendiren sizsiniz.. yaz stajını 20 gün çalıştın kapının önüne direk koymuyorlar rica edersin istediğin kadar daha staj yapabilirsin..hayır arkadaş kimle bu konuları tartışsak kontrol kalemi tutmayı bilmeyen mühendis format atmayı bilmeyen mühendise sarılıyor bi yerinde,mühendislik fakültelerinde de bir sürü lab dersi var.. bu yönden hiç eksiğimiz yok..

kusura bakma da demekki fazla araştıramamışsın, kariyer sitelerine girersen artık bi sürü ilanda mühendislik fakültesi mezunu diye adamlar ek olarak belirtiyor..ama ben hiç sadece teknoloji fakültesi diye ayırıp da ilan açan görmedim..

şuan bizi işe alacakların çoğu mühendistir onlarında teknoloji fakültesine bakışı bellidir..adamlar biliyor çünkü teknoloji fakültesinin sadece bi isim değişikliği olduğunu teknik eğitimlerin adını teknoloji yapmakla mühendis yetiştirilmiyor..

hadi meslek liselileri anlarım adamların başka şansı yok özel kontenjanda anca buralara yerleşebiliyorlar da (istanaları vardır tabiki) bu kadar mühendislik fakültesi dururken buralara gelmek bana saçma geliyor..

Alıntıları Göster
    Sonra sanayide çalışmayında

• Teknoloji fakültesinin geçmişi kaç yıl, en fazla kaç mezun var biliyor musun da gelmiş kariyer sitelerinden bahsediyorsun, değer meselesini geçiniz adamlar daha değer verir siz de taraflı düşünmeseniz alımlarda tecrübeli birini almayı daha çok istersiniz, bu bir. ikincisi ise üniversite sadece diplomadır kusura bakma da 50 yaşında ilkokul çıkışlı bazı insanlar 30 yıllık mühendisten daha mükemmel işler yapıyor, okul sadece teoriktir lab derslerin ne kadar çok olursa olsun pratiğe dökebileceğin alanlar kısıtlıdır bu da iki

Staj muhabbetine gelirsek yeni yasaları da bir incele derim, mevcut gününden fazla staj yapılınca sigortayı devlet karşılamıyor ki bu da büyük şirketlerin en önemli konusudur. Eğer zaten çok büyük yerde yapmazsan sigorta yapmasına da gerek yok hallederler ama siemens draeger tarzı büyük kuruluşlar mevcut gün sayısı kadar orda tutarlar seni, fazlasına müsade etmezler okulla konuşup stajı uzatmak istersen de en fazla 5 gün eklerler bunu da belirteyim.

Mühendis her yerde mühendistir bunun ikinci sınıfı birinci sınıfı olmaz, he önceliği olur o da fakülteden değil okuldan kaynaklanır. Önyargı olarak adam direkt Odtü mezununu alır. Ancak bu yine sana bağlıdır kendini geliştiren her yerde tutulur çok tanıdığım var marmara çevre müh. mezunu bir tanıdığım itülü gençlerle girdiği mülakatta kendisi seçildi, neden? yetiştirilmişlik işte bu
    lütfen teknoloji fakültelerini kıskanmayın ve yanlış yönlendirmeyin insanları. Ayrıca laboratuar ve diğer imkanlarını da araştırırsan bilgi sahibi olursun bu konuda. Mühendislik fakültelerindeki 'lab' sıkıntısını herkes biliyor. bizim okulda bile var o sıkıntıyı çekenler 'lab' var ama sadece adı var deniliyor. Sen istersen kocaeli biyomedikal müh. yaz o siteyi incele ordakiler doğrudur merak etme. hadi eyvallah

• quote:

Teknoloji fakültesinin geçmişi kaç yıl, en fazla kaç mezun var biliyor musun da gelmiş kariyer sitelerinden bahsediyorsun, değer meselesini geçiniz adamlar daha değer verir siz de taraflı düşünmeseniz alımlarda tecrübeli birini almayı daha çok istersiniz, bu bir. ikincisi ise üniversite sadece diplomadır kusura bakma da 50 yaşında ilkokul çıkışlı bazı insanlar 30 yıllık mühendisten daha mükemmel işler yapıyor, okul sadece teoriktir lab derslerin ne kadar çok olursa olsun pratiğe dökebileceğin alanlar kısıtlıdır bu da iki

Staj muhabbetine gelirsek yeni yasaları da bir incele derim, mevcut gününden fazla staj yapılınca sigortayı devlet karşılamıyor ki bu da büyük şirketlerin en önemli konusudur. Eğer zaten çok büyük yerde yapmazsan sigorta yapmasına da gerek yok hallederler ama siemens draeger tarzı büyük kuruluşlar mevcut gün sayısı kadar orda tutarlar seni, fazlasına müsade etmezler okulla konuşup stajı uzatmak istersen de en fazla 5 gün eklerler bunu da belirteyim.

Mühendis her yerde mühendistir bunun ikinci sınıfı birinci sınıfı olmaz, he önceliği olur o da fakülteden değil okuldan kaynaklanır. Önyargı olarak adam direkt Odtü mezununu alır. Ancak bu yine sana bağlıdır kendini geliştiren her yerde tutulur çok tanıdığım var marmara çevre müh. mezunu bir tanıdığım itülü gençlerle girdiği mülakatta kendisi seçildi, neden? yetiştirilmişlik işte bu
    lütfen teknoloji fakültelerini kıskanmayın ve yanlış yönlendirmeyin insanları. Ayrıca laboratuar ve diğer imkanlarını da araştırırsan bilgi sahibi olursun bu konuda. Mühendislik fakültelerindeki 'lab' sıkıntısını herkes biliyor. bizim okulda bile var o sıkıntıyı çekenler 'lab' var ama sadece adı var deniliyor. Sen istersen kocaeli biyomedikal müh. yaz o siteyi incele ordakiler doğrudur merak etme. hadi eyvallah

"kıskanmayın"

tabi canım bilmez miyiz teknoloji fakültesinin labları meşhurdur da artık o lablarınızda tanrı parçacığı da bulsanız bi işe yaramaz:
    http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=9887&tipi=2

• quote:

Orijinalden alıntı: Mwazowski

quote:

Teknoloji fakültesinin geçmişi kaç yıl, en fazla kaç mezun var biliyor musun da gelmiş kariyer sitelerinden bahsediyorsun, değer meselesini geçiniz adamlar daha değer verir siz de taraflı düşünmeseniz alımlarda tecrübeli birini almayı daha çok istersiniz, bu bir. ikincisi ise üniversite sadece diplomadır kusura bakma da 50 yaşında ilkokul çıkışlı bazı insanlar 30 yıllık mühendisten daha mükemmel işler yapıyor, okul sadece teoriktir lab derslerin ne kadar çok olursa olsun pratiğe dökebileceğin alanlar kısıtlıdır bu da iki

"kıskanmayın"

tabi canım bilmez miyiz teknoloji fakültesinin labları meşhurdur da artık o lablarınızda tanrı parçacığı da bulsanız bi işe yaramaz:
    http://www.tmmob.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=9887&tipi=2

Alıntıları Göster
    verilen kararın yök ün dosyayı sunarken yaptığı bir usül hatasından kaynaklandığını ve şuanda usül hatası giderildiği için tekrardan mühendislik ünvanı kullanılabileceğini size bildirmek isterim detaylı açıklama şuradahttp://www.tefmed.org/2014/06/27/uaktan-teknoloji-fakultelerine-mujde/ onun için korkulacak bir şey yok adı üstünde siz "mühendislik" okuyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucerbeserfirat -- 28 Haziran 2014; 13:40:56 >

• quote:

verilen kararın yök ün dosyayı sunarken yaptığı bir usül hatasından kaynaklandığını ve şuanda usül hatası giderildiği için tekrardan mühendislik ünvanı kullanılabileceğini size bildirmek isterim detaylı açıklama şuradahttp://www.tefmed.org/2014/06/27/uaktan-teknoloji-fakultelerine-mujde/ onun için korkulacak bir şey yok adı üstünde siz "mühendislik" okuyorsunuz.

Alıntıları Göster
    bnde karabük ü yazmayı düşünüyorum am pek bilgi paylaşılmamış o üniversitele ilgili birde bölüm içn dah çok erkek ağırlıklı ve okuması zor diyorlar ne kadarı doğru acaba bi bayan olarak merak ettim şimdiden teşekkürler

• hangi üniversitede okundugu cok önemli midir? bu sene iyi puan yapamadım bazı özel üniversitelerin %50 bursuna yetiyor ama sonradan işsiz kalmaktan korkuyorum açıkcası. Hangi okuldan mezun oldupun çok önemli bir faktördür genelde bu biyomedikal mühendisligi icinde gecerli midir? gönül rahatlığıyla %50 bursu mu yazmalı yoksa mezuna mı kalmalı? Yardımcı olursanız çok sevinirim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelkiz -- 30 Haziran 2014; 17:41:02 >
  • acabaaa kullanıcısına yanıt
    bizim sınjıfta 60 kişi var 30 u bayan . açıkçası bayanlar için daha rahat bir meslek gibi geldi bana.
  • quote:

bizim sınjıfta 60 kişi var 30 u bayan . açıkçası bayanlar için daha rahat bir meslek gibi geldi bana.
    biyomedikal mühendisliği ağır bir bölümdür çünkü komplex bir mühendislik, içinde bilgisayar pogramlama da makine mühendisliği de elektronik(ağırlıklı olarak) işlenmektedir. Bana sorarsanız zorluk göreceli bir kavram yani çalışınca yapılmayacak bir şey yok gibi dersler ağır evet ama yatarak geçerekte pek bir şey öğrenilmez zorlama mutlaka olacak ama yani çevre mühendisliğiyle kıyaslarsanız ağır diyebilirim, benim sayısal zekam daha kuvvetlidir sözel anlamda pek iyi değilim onun için mekanik elektronik tarzı derslerde aşırı zorlanmıyorum.
    bölümdeki bayan sayısına gelince kocaeli üniversitesi 3. sınıf olacağım bu sene, şuanda 12 bayan 6 erkeğiz bayanlar çoğunlukta, ama bayanların çoğunlukta olması "yaa bayan mesleği bu" denmesine yol açmaz bazı kısımlar bayanları da baya zorluyor haberiniz olsun

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.