Şimdi Ara

Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
25.748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Decemst

millet ülke kıstası yaparken ilimden bilimden bahseder, biz domates biberle kıyaslıyoruz şahane.

daha gecen yine birisi kopruden gecerken video koyuyodu sole guzel bole guzel diye
  • mgora kullanıcısına yanıt
    Turkiye 30 bin dolara ithal ettigi arabayi burda 60 70 bin dolar a satarsa kdv nin ÖTV si diye vergi alirsa kusura bakmada zamanla falanda olmaz ekonomiye bir bak bakalim dogru olan ne var 2007 den sonra Türkiye nin gelişmesi durdu gelismekte olan ulkelerde görülen orta gelir tuzaginin icinde kaldi ve senelerdir yerinde sayıyor üretilen bir şey yok ayrıca sirf üretiyorum diye uretmek de işe yaramaz ayni fiyata daha kalite ürün almak varken sırf yerli üretilmiş diye neden vestel alayim ?
  • Türkiyenin en buyuk ihracat kalemi ve artik ekonomik sirkulasyonda insaatin da onunde olan otomotivdir. Bu sektoru ciddi ciddi tehdit ediyor. 2017 model araclara ortalama %10 zam geliyor. Tum zamanlarin en kotu Aralik ayi oldu. Sadece Kasim ayinda tum araclara 2 - 3 zam birden geldi. 2017 sonuna kadar en az 10 kez zam gelecek 2018 de su an 80 bin olan arac 100 bine çıkmış olacaktir. O zaman kapanan bayiler silsilesine hizla yenileri eklendikce ciddi bir tehlike ortaya cikar. Otomotivi kaybettiniz mi bittiginizin resmidir.

Dis borçlanmanın dusmesi icin dolarin hizla asagiya inmesi lazim. Bir birim mal icin 1 tl borclaniyorsak su an 3.5 kati borclaniyoruz. Ihrac kalemlerimiz de euro kuruyla cikis yapiyor.

Acil mudahale lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 8 Ocak 2017; 11:26:37 >
  • Ekonomi durgunmuş pehhh...

5 senedir aynı ürünleri kullanıyorum. aldığım zamankinden daha pahallı ediyor bilgisayarım.

Sıcak fırsat diye 4500 liralık laptop konusu gördüm içim cız etti.
  • harunkmc H kullanıcısına yanıt
    Ötv lazım ama para lazım devlete , devlet vergi toplayamıyor dolayısı ile dolaylı vergi topluyor , mesela taksiciler ne vergi veriyor o kadar plakaları para ediyor hiçe yakın , doktorlar hiçe yakın vs vs.
    Diyanet işleri başkanımızın mercedes'i , müftülerin wolksvagen'leri , korumalar , polisler hep masraf hep masraf.

Bunun dışında muhaliflik gözümüzü kör etmemeli yerli sanayiye şans tanımamız lazım bir anda olmuyor , sony'nin pirinç pişirme cihazını bilirsiniz mesela.
  • 9.sınıfta 12.sınıfta staj paralarımla canavar gibi pc toplarım diyordum o zamanlar dolar 1.30 civarlarında yani toplayacağım pc 1300 lira ediyordu.12.sınıfta 3000 lira ediyordu :DD Sonuç 6 senedir aynı pcyi kullanıyorum
  • asosyal mühendis kullanıcısına yanıt
    Ne 2 aylık maaşı kardeşim? Adam 1 aylık maaşıyla babalar gibi oyun laptopu alıp üstüne iphone 7 çekiyor üstüne parası kalıyor. Biz ölmüşüz bizim nesli perişan ettiler.
  • 12 senelik pc kullaniyorum o yuzden degistirecek gucum yok Turkiyede ucuz olan tek sey insan hayati

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Yanlis anlasilmasin hocam ben hic bir partiyi tutmuyorum yalniz şu bir gercek ki ekonomi den tut can güvenliğine taciz tecavüz den tut eğitim ve ordu ya kadar hepsi suan berbat halde ve bu durumda egerki sorumlu aranacaksa bu biz değil bizim oylarimizla meclisde olanlardir. Çıkıp da hikaye kitabi okuyarak insanlari uyutmak yerine biraz çözüm odakli is yapmalari gerekir. Vergi almasin demiyorum ama ÖTV vergisi bildigin haraç ayrica dogudan alamadigi kaçak elektirik parasini ben vermek zorunda değilim 90 lira elektirik geliyor kullanim 50 tl gerisi vergi avrupanin baska bir yerinde böyle bir yönetim anlayışı yok
  • Ulusal paranin döviz karşısında değer kazanmasi için iki yol var yerli uretime yonelip ihraç edilen ürünleri üretmek digeri ise faizleri artirmak fakat sayin Cumhurbaşkaniz çıkıyor merkez bankasına baskı yapıyor faizleri çıkarmayı bırak düşürun peki bu gidisle dolar 5 lirayi gorecek
    bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. bakın burada ne diyor:https://tr.wikipedia.org/wiki/Apple_A8 apple işlemcisi diyor. hani sizin yok dediğiniz. bir de alacağız dediğiniz vestel firması var. halkı kazıklamaya çalışıp telefonu satmayınca yurtdışından gelen telefonlara ek vergi isteyen vestel. tembel ama kurnaz vestel. evet ülkede yerli malı satılmaya çalışılıyorsa general mobile'ın yaptığı gibi f/p ürünü çıkararak yapılır. ama gm nin aksine türkiyede birleştirilerek yapılır. vestel gibi 700 liralık telefona 1000 lira fiyat koyarak yapılmaz.
  • İsraf eden bir topluma az bile... 1,5 sene önce G3 aldım hala kullanıyorum her işimi görüyor. Her sene yeni telefon alanlar düşünsün, Ocak 2013'de sistem topladım ilk gün ne veriyorsa bugün de aynısını veriyor. Öncekini 2005'da almıştık, 8 sene gitti o kasa... Şükürsüzlük yapmak yerine elindekinin yenisini almaya ihtiyacınızın olup olmadığına karar verin önce.

Kaldı ki, alan da gayet güzel alıyor aslında. Sorun sizin alım gücünüzde, aşağıdaki konuda Aralık 2016 otomobil satışları var, peynir ekmek gibi araba satılmış ülkede.

https://forum.donanimhaber.com/aralik-2016-marka-model-bazinda-satis-adetleri--123076941

• Biz hükümeti eleştirince orta yaşlı amcalar siz eskiyi bilmiyorsunuz bilmem ne kuyrukları vardı diyorlardı. E bunu başımızdakiler de söyledi durdu. 2012 yılını 1960 yılıyla kıyaslayanlar olduğu sürece biz 1960 seviyesine düşene kadar %50 mutlu kalacak demek ki. Bizi daha zor günler bekliyor. Maddiyatı geçtim manevi olarak da sıfırlandık. Şu ülkede huzur var mı? Umut var mı? Bende yok ama seçim olsa sonuç değişmeyecek. İşte o yüzden dayanabildiğimiz kadar dayanacağız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: selamivural

Aygaz tüpü yarin alacam, intrnetten fiyatına baktim, 81 lira olmuş, en son 60 lira civariydi 1 ay önce:(

Onun fiyatini suriyeliler yukseltiyor. Suriyeliler yuzunden tuplerde patladi
  • quote:

Orijinalden alıntı: AxFs

Bölümüm bilgisayar laptop almam gerek ama alamıyorum. Ederi taş çatlasa 2500tl olan cihaz olmuş 3500

Notebook bölümünde de konum var hocam bende aynı dertten müzdaribim. Ne zamandır fiyat düşsün diye bekledikçe 1 ila 2 bin lira zam geldi beklediğim cihazlara video ve fotoğrafta işliyorum.En büyük hobilerimden biridir bisikletime binip gün boyunca fotoğraf çekip eve dönüp onlarla uğraşmak.Ama gel gör ki gtx1060 lı makine olmuş 7 bin lira .
  • İşlemci,ekran kartı bunlar büyük arge ve yatırım isteyen donanımlar ama,

Ram,usb bellek,hdd bunların yerli üretim olması,daha uygun olmaları tutmaz mıydı sizce?
  • Bir laptop alayim dedim 4000 5000 den asagi duzgun laptop yok
  • Önlem almak gerekirken....
  • 3000 veren 5000de verir rahat ol sen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamivural kullanıcısına yanıt
    Geçen ay 60mıydı? 2012 de üniversitede iken son aldığım tüpe 68 lira para vermiştim çok net hatırlıyorum. Dalga geçmek için demiyorum, yorumu görünce cidden çok şaşırdım.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.