Şimdi Ara

Bizde bmw mercedes neden 2 kat pahalıya satılıyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
2.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

endüstri devi,her yerde sömürgeleri bulunan ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamaktan vazgeçin artık.

niye forum degilmi burası. ulke kıyaslamıyoruzki araba fiyatı kıyaslıyoruz. Sen konuları karıstırmıssın galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isiciter150 -- 16 Haziran 2013; 1:08:23 >
  • Golf'e 65 bin liradan kuyruklar oluşuyosa, araç 3 ay sonra geliyosa bmw'yi sana 60 binden satmazlar kardeşim kusura bakma. 120 bine satarlar.

Hem keriz olup hem bu kadar ağlayan sızlayan bir millet de görülmemiştir. İki saat konuşun şimdi burada çok pahalı :( diye. Ve bunların bazıları tüm ülkeyi soyup soğana çeviren partilere oy verir, vergiye ağzına kadar dayarlar sonra söylenirler.
  • Şu fiyatları da koysandın da böyle sonu saçma sapan bir yere gidecek konuyu açmasaydın.
    verilen cevaplardan dolayı sadece senin nickini aratarak cevaplarına baktım ama bir fiyat koymamışsın
    316 57 bin liraya satılması gerek demiş geçmişsin...

BMW'nin ingiltere sitesindeki en boş 316i (ki bizdeki gibi de değildir hakkatten boşdur ordaki arabalar ingiltere paketi diye baz paket yoktur yani)
    23.180 sterlin %18 vergisini çıkınca 19.644 sterlin yapar tl'ye çevir 57 bin lira sadece vergisiz fiyatı
    %40 ötv sonrada ötvli fiyata (verginin vergisi yani) %18 kdv koy 94.100 lira yapar. 96.400 zaten türkiye sitesinde de

i30 14.500 sterlin vergiyi düş 36 bin lira
    türkiye vergilerini ekle 59.000 lira (yani türkiyedeki fiyattan pahalı)
    türkiyede 45.000 liradan başlıyor.

Mercedese de bakalım c serisi amg ye 28.980 sterlin vergiyi düşünce tl olarak 71 bin lira
    türkiyedeki vergileri koy 117.650 lira türkiye sitesinde ise 116.900 lira

Nedir problem ?

• Vergi kaçıran çok. Herkes paşa paşa her yaptığı alışverişe fiş kesip alsaydı bu kadar artmazdı vergiler. Birçok insan sadece en düşük vergi ödeyeceği rakamı ödüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: isiciter150

quote:

endüstri devi,her yerde sömürgeleri bulunan ülkelerle Türkiye'yi kıyaslamaktan vazgeçin artık.

niye forum degilmi burası. ulke kıyaslamıyoruzki araba fiyatı kıyaslıyoruz. Sen konuları karıstırmıssın galiba

Iste elmayla armutu birbirine karıstırma zırvalıgından vazgecin dıyoruz,Turkiye nin g8 klasmanına yukselmesi ıcın daha en azından 5yıl var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Iste elmayla armutu birbirine karıstırma zırvalıgından vazgecin dıyoruz,Turkiye nin g8 klasmanına yukselmesi ıcın daha en azından 5yıl var.

5 yıl mı?

5 in önüne kendinden büyük veya eşit, ardına 0-9 arası bir rakam koysan daha iyi olurmuş, bence.

• Yıldızı yeterciler ile arkadan itişçiler yüzünden
  • quote:

Orijinalden alıntı: SADIKs

Şu fiyatları da koysandın da böyle sonu saçma sapan bir yere gidecek konuyu açmasaydın.
    verilen cevaplardan dolayı sadece senin nickini aratarak cevaplarına baktım ama bir fiyat koymamışsın
    316 57 bin liraya satılması gerek demiş geçmişsin...

BMW'nin ingiltere sitesindeki en boş 316i (ki bizdeki gibi de değildir hakkatten boşdur ordaki arabalar ingiltere paketi diye baz paket yoktur yani)
    23.180 sterlin %18 vergisini çıkınca 19.644 sterlin yapar tl'ye çevir 57 bin lira sadece vergisiz fiyatı
    %40 ötv sonrada ötvli fiyata (verginin vergisi yani) %18 kdv koy 94.100 lira yapar. 96.400 zaten türkiye sitesinde de

i30 14.500 sterlin vergiyi düş 36 bin lira
    türkiye vergilerini ekle 59.000 lira (yani türkiyedeki fiyattan pahalı)
    türkiyede 45.000 liradan başlıyor.

Mercedese de bakalım c serisi amg ye 28.980 sterlin vergiyi düşünce tl olarak 71 bin lira
    türkiyedeki vergileri koy 117.650 lira türkiye sitesinde ise 116.900 lira

Nedir problem ?

Verdiğiniz i30 fiyatı İ30 classic'e ait türkiyede satılan style donanıma eşit bir araç almak istesek ingilterede 16700 sterline çıkıyor fiyat.Bu fiyatı türkiye fiyatına göre uyarlarsak 41-42 bin lira eder aracın vergisiz fiyatı.Bu aracın üzerine dediğiniz gibi 40 ötv +18 kdv ekleniyor ve araç türkiye'de 45 bine satılıyor.

Bmw örneğinize tamamen katılıyorum.

Benim konuya yazdığım diğer mesajda açıklamaya çalıştığım gibi.Otomobil firmaları araçların baz fiyatını daha düşük tutuyorlar ülkemize ihraç ederken.Eğer ingiltere'ye ihraç edilen fiyattan ülkemize gelmiş olsa yukarıda i30 modelinde verdiğiniz örnek gibi aracın başlangıç fiyatının 60 binden yüksek olması gerekirdi.

İ30'un ingilteredeki vergisiz fiyatı 41-42 bin lira - Türkiyedeki vergili fiyatı 45 bin lira
    316i'nin ingilteredeki vergisiz fiyatı 61-62 bin lira* - Türkiyedeki vergili fiyatı 96 bin lira

*=Sizin örneğinizde manuel şanzımanlı fiyat alınmış,türkiyedeki aracın otomatik vites fiyatı 96400tl olduğu için otomatik vites fiyatı ile değiştirdim.

Hesaplamaya kabaca şu haliyle bakacak olursak buradan çıkacak sonuç;Hyundai vb markalar otomobillerinin vergisiz fiyatlarını düşürerek ülkemize araç satıyorlar.BMW vb markalar bu yolu diğer markalar kadar izlemiyor.Bunun sebebide ülkemizdeki bu markalara ait algının diğer markaların çok çok üstünde olması ve otomobil vergi sistemimizinde bu duruma çok güzel katkıda bulunması.(İlk mesajımda örnek vermiştim.)

Umarım sizin ve benim mesajımdan sonra durum iyice anlaşılmıştır.İyi forumlar dilerim.

Düzeltme:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyradel -- 19 Haziran 2013; 14:03:50 >

• Bmw sitesinde en boş 3.16i ve 3.20i ötvsiz fiyatlarını karşılaştırdım.

3.20i: 69.444 tl
    3.16i: 68.850 tl

Yani gördüğünüz gibi Bmw sadece 600 lira fazla kazanıyor 3.20i den. Bunun sebebi 2000 motorlardaki vergi nedeniyle fiyat farkı uçuk seviyelere çıktığı için. Distibitörde düşük motorların fiyatını arttıyor. Yani benim güzel devletim kendi eliyle 1600 motor bmw almak isteyen vatandaşının elindeki parayı yurt dışına hediye ediyor.
  • Vekillerimiz 5.20d yerine 7.50ye binsin diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrt20 -- 18 Haziran 2013; 23:32:14 >
  • quote:

quote:

quote:

bende onu dedim işte elmayla armutu karıstırma zırvalıgından vazgeçin.

• Bu sorunun cevabı "Mercedes C serisinde Reanult'un 1.6DCI motorunu kullanacak" başlığı altındaki yorumlarda var.

Bizim insanımız Mercedes ve BMW'yi Avrupa ülkelerine göre çok daha ayrıcalıklı bir mevkiye koyuyor. Yani bu araçlar TR'de hakettiklerinden çok daha fazla değer görüyorlar, hakettiklerinden daha fazla prestij atfediliyor bu markalara.
  • arkadan itişli arabalara cok ayrı bir sevda var. Şahinler doğanlar ortadan kalkınca bmw ve mercedes fiyatları daha da artacak gibi geliyor
  • milletvekilleri ve bakanlar da bu paraları aralarında kırışıyorlardır.
  • bmw ve mercedesi turkıyeye getirenler milletvekili mi
  • avrupali gitsin porsche alsin.biz o paraya cla 200 alalim.
    teyip..

• Birazdan konuya atlarlar o zaman Ceed>İ30>1 serisi yazmayın.Bence koreli üreticilerin insiyatifidir.İngiltere'de Koreli üreticilere ambargo var mı?Birde satış çok yoksa bu nedenle bu fiyatlara satılıyor olabilir.Bu arada Top Gearda bazı stüdyo konuklarını ceed coupe ile piste çıkarmıştı.

• birde şunu belirletim

kia ve hyundainin ithal araçalrına extra %10 gümrük vergisi alınıyor.kore ab üyesi olmadiğindan .aynısı jetta içinde geçerli oda meksikadan getirdiği için araçları oda gümrük vergisi veriyor.

zaten merso BMW tr fiyatları uçtuğundan .bir çok galeri kendisi ithal etmeye başladı bu araçaları.kendisi kaybediyor distribütörlerin.

satılan BMW %25 i belkide distribütör çıkışlı değil.tam oran nedir bilemiyorum.

200 bin tll lik aracı 160a neden almim ki varsın garantisi olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.