Merhaba, öncelikle üç farklı laptop ile yaptığım denemeleri yazayım;
1-Dell iş istasyonu laptop, i9 işlemci, kendi adaptörü 130w gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile type-c kablo kullanılarak yavaş ama kesintisiz şarj edilebiliyor.
2-HP Laptop 15s-eq3xxx laptop, kendi adaptörü 45w gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile şarj edilemiyor. (Type-C girişi sadece veri aktarım özelliğine sahip, PD/power delivery özelliği yok.)
3-Lenovo 15v G3 laptop, kendi adaptörü 65W gücünde: 33w'lık şarj adaptörü ile şarj edilmeye çalışıldığında anlık şarj alıp kesiyor. 40w'lık Xiaomi powerbank ile denendiğinde hiç şarj almıyor. (Type-c girişi PD/power delivery 3.0 özelliğine sahip)
Powerbank ya da harici adaptör ile şarj kabul edecek bir laptopa ihtiyacım var fakat teknik özelliklerden hangi laptopun şarjı kabul edip etmeyeceği anlaşılamıyor. Yukarıdaki laptoplar arasında Dell'in yüksek watt istemesi dolayısıyla 33w'ı kabul etmeyeceğini düşünüyordum ama durum öyle olmadı. Ve tam aksine Lenovo ne 33w ne 40w kabul ediyor.
Bu durum hakkında bilgi sahibi olan var mı ? Type-C girişlerin 3.1-3.2 gibi farklı versiyonları var bu durum ile alakalı mı ? Laptop sipariş etmeden katalog özelliklerine bakarak durumu anlamak mümkün mü ?
Harddisk/Cd-rom görünmemesi problemi.
Merhaba,
Sadece ssd ile kullandığım laptopuma 2.el bir harddisk aldım. Caddy ile cd-rom girişine bağladım. Harddiski ne "disk yönetimi" ne "cmd diskpart" ne de bıos'ta görebiliyorum. Caddy'de bir problem olabilir diye laptopun cd-rom'unu taktım, pc cd-rom'u da görmüyor. (Cd-rom ve hdd'ye elektrik geliyor) İlgisi var mı bilmiyorum ama sanal sürücü bile oluşturamıyorum. Ayrıca hdd ve cd-rom'dan hangisi takılı olursa olsun pc çok geç açılıp geç kapanıyor.
İnternetten bulup denediklerim: Regedit'ten "nodrives" araması yaptım bulunamıyor.
Regedit'ten "upperfilters-lowerfilters" silinmesi, bende o bolumde filtre yok.
Cmd ile reg.exe ile başlayan 2 satır komutu eklemek de işe yaramadı.
İşletim sistemi: Win7 Ultimate
Önerilere açığım, cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Türknet ile yaşadığım problemi basitçe izah etmeye çalışayım.
İnternetin ilk kesildiği tarih:07.08.2022
Türknet'in verdiği cevap:13.08.2022'e kadar gelecek (GELMEDİ)
Türknet güncelleme:21.08.2022'e kadar gelecek (GELMEDİ)
Türknet son güncelleme:31.08.2022'e kadar gelecek.
Arıza boyunca sorduğum sorular ve Türknet cevapları;
-Sorunun kaynağı nedir ?
Türknet: Saha dolabı (Açıklama yok)
-Sorun kaç kişiyi etkiliyor ?
Türknet: Dolaptan kaç kişi yararlanıyorsa (???)
-İnternet sağlamıyorsunuz ama ödenmemiş faturanız var diyorsunuz, bu konudaki tavrınız nedir ?
Türknet: Sorununuz çözülsün, internet olmayan günleri hesaplayıp faturanızdan düşelim.
Destek sistemlerine de özellikle değinmek istiyorum; destek kaydı açıyorsunuz, size insan isimleri verilmiş yapay zeka robotları (gerçekten insan olduklarına dair hiçbir inancım yok) cevap veriyor. Şöyle ki;
15 gündür internet neden yok ? Şu tarihe kadar genel arızanız var.
Cumartesi akşam desteğe yazıyorum, "pazar gece 03:00'e kadar internet gelecek demişsiniz". O tarihe kadar (4-5 saatten bahsediyor) genel arıza var, o tarihten sonra desteğe yazın.
Bu cevapları bir insanın verdiğini düşünmek insan tanımına hakaret olur. Türk telekom üzerinde hiçbir baskısı olmayan onlardan doğru dürüst cevap dahi alamayan bir iss Türknet. Sorunla ilgili çözüm üretmekten acizler, bu işin altyapı boyutu. İşin insani boyutuna bakalım; 25 gün internet veremediği müşterisine sorun çözülsün ona göre günleri düşelim diyor, 5-6 gün internet verebilirse onun parasını alacak yani, sizi mağdur ettik 1 ay ücretini şimdiden iade ediyoruz gibi bir yaklaşım yok. Türk telekom'dan ara ara bilgi alıp müşteriyi bilgilendirme yok.
Buraya kadar sabredip okuduysanız teşekkür ediyorum. Sizden ricam bu rezil iss'ten bir an önce kurtulmamı sağlamanız, 35 mbit internetin gayet yeterli olduğu bir kullanıcıyım, oyun oynamıyorum bu sebeple fiyat ve sorunsuzluk ilk iki tercih. Evin altyapısını bildirmesi açısından farklı iss'lerin altyapı sorgulamalarında aldığım cevaplar şunlar:
Turknet: 100 mbit fiber. (Sadece bilgilendirme, değiştirmek istiyorum)
Superonline: Fiber altyapısı yok.
Turk telekom: Fiber altyapı var(Hız belirtmiyor)
Comnet: 1000 mbit fiber.
İnternet kutusu:250 mbit fiber.
Opencart import/export XML entegrasyonu hk
|
Router + Modem'in mantığı nasıl çalışıyor ?
|
W116 - W124 kararsızlığı
|
4500-5000 arasında LG Oled 55eg910v nasıldır?
Ateşim düşmüyor.
|
ASUS DSL N-12E Access Point olarak kullanma
PENTAXÇI Canon EOS5D |
Referanslarım: @-BaDBoY- , @anzubesti , @skb-skb , @trusen , @omer99 , @elmoor, @mufassal istida(garuda), @miralay__ , @pegacorn , @NiHilistt |
Son Giriş: 7 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.169
İkinci El Bölümü Mesajları: 344
Konularının görüntülenme sayısı: 18.157 (Bu ay: 229)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.092 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası