Şimdi Ara

Bizim ısrarla istediğimiz fiyata satamadığımız.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben galerinden araç almam alan arkadaşıma da mani olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be ne temiz dürüst,işini yapan arkadaşlarmış galericiler..

Benimki de soru olmuş yani, yok niye bizim satamadığımız aracı onlar çok daha fazla fiyata satıyormuş, tabi satar böyle kutsal insanlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamın dükkanı dolayısı ile alıcıyla buluşma şansı daha fazla, alıcının gözüne batacak şeyleri düzeltmeyi, cezbedecek şeyleri öne çıkarmayı biliyor.

ayrıca neticede aracı pozisyonunda olduğu için daha rahat yalan söyliyebiliyor.

ama bütün bunlara rağmen ilk sorulması gereken soru onların daha fazla fiyata sattığını nereden biliyorsun. ilan kapanınca o araç o fiyattan satılmış olmuyor.
  • anlamıyorum bu galerici düşmanlığını, adamlar fiyatı belirlemiş satışa koymuş, alacak olan sokar ekspere götürür ustasını inceler, beğenirse işine gelirse alır bu kadar basit. şahısla muhatap olmak istemeyen kurumsal geçmişi olan bilindik galerilerden alım yapan çok insan var.
    ha aracın olumsuz durumunu belirtmeyen galerici veya tekil kullanıcı yok mu elbette var. onu da sadece galericilere mal etmek doğru değil. kimse kimseye zorla herhangi bir şey satamaz

• Forum ile gerçek hayat çoğunlukla uyumsuz ilerliyor. Adam soruyor galericiler niye satıyor diye cevapları beğenmiyorlar sonra Adam 20 senelik 30 senelik galerici esnaf yani herkes çar çakal değil ki bu piyasada. Geçen örneğin arkadaş aracını galericisine verdi aracı da oradan almıştı 76 bine verdi 78 bine sattı galerici. 2 bin TL daha fazlasına satacağını bilmiyor muydu, biliyordu bu arada asgari ücret ile geçinen birisidir ama uğraşmak istemiyor,daha önceki araçlarını da oradan almış vs vs işte. Çoğu kişi böyle piyasada çünkü vakit yok,iş yerinden izin al günlerce satıcı satıcı dolaşmak yorucu kaldı ki sıkıntılı bir tipe rastladığın zaman uğraş dur. Adam sanayide 1000 TL yaptığı masrafı bile senden alacağım diye uğraşıyor sonrasında

• Bir zamanlar aracımı satarken piyasasının alt sınırında olan 78000 yazdığım ilana 64-65000 teklif eden uyanıklara göre iyi fiyat veren galeriye 76000 e verdim. 2 gün sonra 83000 e ilana koydu ve satışı ben verdiğim için alana sordum 82250 ye almış. Ağzım açık kaldı resmen. Buda bir sanat bana göre.

• Ortada bir sihir falan yok, tek yaptıkları, temizlik, detay ve mekanik aksamda ve gidişte sorunları gidermek, en önemlisi de yarın kimse gelip bu araç çalıntı demez, adamlar kontroü iyi yapıyor.

• geçen başka bir konuda da yazmıştım. bunun temelinde insanların açgözlü olması yatıyor.
    aracımı ilana koydum piyasanın da altına, şehir dışında ve yoğun çalışıyorum uğraşacak vaktim yok diye.
    sonrasında arayan soran herkes kendini çok akıllı sandığı için zaten makul fiyat yazdığım aracı iyice öldürmeye çalıştılar.

ben de gittim galeriye verdim.

şimdi galerici geniş zamanda rahat rahat satacak bu aracı, benden 75'e almayan galericiye en az 80 verecek.

adamların işi bu neticede, tüm mesaisini buna ayırıyor.
  • En sevdigim galerici/ al satci jargonu

1. Aracta 15 bin hasar kaydi, 7 parca boya, 3 parca degisen vardir, harici hatasizdir

2. Bos zamanim yok, isteyen ustasini getirtir baktirtir. (En fantastik olani bu. Sanayi ustalari da hizmetcimiz zaten bizim isini gucunu birakip araba gezicek benle

Bunlari yiyen oluyor, hem de cok. Senin 70e koydugun araci 60a almaya calisir bikar galeriye verirsin ondan 85e kaparlar. Bu is boyle.

• MYılmaz4646 kullanıcısına yanıt
    Ben de ilk arabam olan Polo'yu galeriden aldım 2015 yılında.

Adamlar aracı hem bana hem eşime sürdürdü. Oto kuaför ve pasta cilasını yaptı.

Beraber expertize götürdük. Benim istediğim bir expertize. Dedikleri neyse öyle çıktı. Çıkmasa expertiz ücretini de karşılayacaklardı.

İkinci arabamı da Peugeot plazanın ikinci el bölümünden aldım. Poloyu takasa verdim. 2019 model Peugeot 2008 aldım. Sıfır ayarında az kullanılmış.

Bu forumda al sat yapan çok insan var. O yüzden galericileri ve kurumsal şirketleri kötülerler.

Ben araba alırken kesinlikle sahibinden araba almam. Satarken de şahısa araba satmam.

Kurumsal kimliği olan şirketlerle ya da tanıdığım bildiğim oto galeri ile çalışırım.

Galeriler ve kurumsal şirketler fatura ile araç satıyor. Al satçıda ne vergi var, ne harç var. Ne fatura var. Haksız bir rekabet ortamından para kazanıyorlar.

Mesela adam 100.000 TL si var ve araba alacak. Kurumsal firma 105.000 TL demiş. Al satçıda 100.000 TL diye gidiyor al satçıdan alıyor. Elinde aracı kimden aldığına dair ne bir fatura ne bir belge var. Sonra araba patlak çıkınca da youtube ta show haberde isyan ediyor.

Hakediyorsun kardeşim. 100.000 TL de 5.000 TL için hiç tanıyıp bilmediğin, yaptığın ticaretten sonra bir daha yüzünü görmeyeceğin bir adamdan araba almaya cesaret edebiliyorsan, sonuçlarına da katlanacaksın.

• Bundan sonra ben de fiyatı 5 lira, 10 lira fazla olsa dahi galerici den alacağım, bugüne kadar hata yapmışım...

Sahibindende araç ararken dahi filtreleyip sadece sahibinden kısmını işaretliyordum bir de...

• al/satcıya ne araba alırım ne satarım
    galeriden araç almam satmam da ( galeri alıyorsa ucuza gidiyordur) kurumsal olsa ne olmasa ne üçkağıtçı
    mümkün mertebe ilk sahibinden alırım yetkili bayiden olursa tercih sebebim olurum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atade28

Ben de ilk arabam olan Polo'yu galeriden aldım 2015 yılında.

Adamlar aracı hem bana hem eşime sürdürdü. Oto kuaför ve pasta cilasını yaptı.

Beraber expertize götürdük. Benim istediğim bir expertize. Dedikleri neyse öyle çıktı. Çıkmasa expertiz ücretini de karşılayacaklardı.

İkinci arabamı da Peugeot plazanın ikinci el bölümünden aldım. Poloyu takasa verdim. 2019 model Peugeot 2008 aldım. Sıfır ayarında az kullanılmış.

Bu forumda al sat yapan çok insan var. O yüzden galericileri ve kurumsal şirketleri kötülerler.

Ben araba alırken kesinlikle sahibinden araba almam. Satarken de şahısa araba satmam.

Kurumsal kimliği olan şirketlerle ya da tanıdığım bildiğim oto galeri ile çalışırım.

Galeriler ve kurumsal şirketler fatura ile araç satıyor. Al satçıda ne vergi var, ne harç var. Ne fatura var. Haksız bir rekabet ortamından para kazanıyorlar.

Mesela adam 100.000 TL si var ve araba alacak. Kurumsal firma 105.000 TL demiş. Al satçıda 100.000 TL diye gidiyor al satçıdan alıyor. Elinde aracı kimden aldığına dair ne bir fatura ne bir belge var. Sonra araba patlak çıkınca da youtube ta show haberde isyan ediyor.

Hakediyorsun kardeşim. 100.000 TL de 5.000 TL için hiç tanıyıp bilmediğin, yaptığın ticaretten sonra bir daha yüzünü görmeyeceğin bir adamdan araba almaya cesaret edebiliyorsan, sonuçlarına da katlanacaksın.
    Elinde belge mi yok? Noter satış belgesinde hepsi açık açık yazmıyo mu?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.