Şimdi Ara

Bizim ısrarla istediğimiz fiyata satamadığımız..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçları galericiler bizden ucuza alıp sonra bizim satmayı düşündüğümüz fiyatın dahi üstüne satmalarındaki sır nedir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vay be bi an ben nerdeyim dedim kendi kendime . Meger galericiler ne kadar temiz onurlu haysiyetli adamlarmis.
    Bisey olunca masrafini karsiliyormus, arabayi geri aliyormus, trip falan yapmiyormus. Aga nerde sizin dediginiz bu galericiler yav soyleyin bizde bi bakalim?

Konuya gelirsek sen tabiki satamazsin o satar. Adamlarin isi araba alip satmak. Bende evde ayni malzemelerle adana kebap yapiyorum ama kosedeki durumcunun adanasi gibi niye olmuyor ya diye konu acmaya benziyor bu dedigin.

He birde konusurken 40 tane hile hurda yalan dolan katmasin bakalim senden pahali satabiliyor mu!
    Arkadaşlar paralı müşteri galeriye gider alır, ev alırkende paralı müşteri emlakçıdan alır. sahibindene bakanların çoğu işi gücü olmayan ölücü ve al satçı tayfası. Parası olan şehir şehir ilçe vb gezmez girer galeriye parayı basar alır. Bu işler böyle yürür. Hala internet alışverişi uygunken Media Markt ,vatan vb mağazalar nasıl fahiş fiyata mal satıyo sanıyorsunuz bu işleri anlamayan ve parası olup kargo vb düşünmeyip parayı basıp alanları kullnıyor. Daha çok örnek verebilirim.

Bazı tok satıcı şahısların tavırlarından dolayı da insanlar galeriye yöneliyor. Araba almadan önce bir çok satıcı ile ilginç görüşmemiz oldu. Aracın fiyatı konusunda anlaşıp araca bakmaya gidiyorum fiyatı arttı diyor. 2 saat içinde fiyat mı artar diye itiraz edince o zaman ilk yardım çantasını , kılıfları falan alırım diyor. Bir diğerinde yine anlaştık 3 saatlik yol gittim araç için şehre vardım. Satıcı telefonları açmıyor. Sonra engellemiş , başka biri vasıtası ile ulaştım ben satmaktan vazgeçtim diyor. Başka bir olayda satıcıya diyorum ki aracı kullanıp denemek istiyorum. Yok olmaz alırsan kullanırsın diyor. Şimdi böyle mal satıcıların olduğu bir yerde galericinin aynı aracı daha pahalıya satması normal. Galericilerin de birçok olumsuz tarafı var ama iyi bir usta , iyi bir expertiz varsa korkmayın.
    Açıklayayım;
    Aracı alırken en ufak çiziği bile sorun yapıp fiyattan kırdırıp aynı aracı satarken "2.el araçta olur öyle şeyler abi önemli olan aracın motoru bak saat gibi çalışıyor tıkır tıkır" muhabbetleri. Yanı alırlen baştan kazanıyorlar.
    Yada eli sıkışmış paraya ihtiyacı olanları bekliyorlar, ölü fiyat teklif ediyorlar. İllaki düşüyor arada. (7/24 sahibindendeler, yeni araç ilana çıkarsa anında bildirim geliyor telefonlarına, onun haricinde akşama kadar laptop başındalar. Laptop başında galerici görmeyen yoktur sanırım.)
    Aracı alıp güzel bir kozmetik operasyondan geçirmeleri. (pasta cila, far temizliği, sağda soldaki çiziklere rötüş boyası, koltuk döşeme temizleme, deri direksiyon temizliği)
    Kusurlu, hasarlı, masraf gerektiren araçları piyasasından uyguna alıp geçici çözümlerle idareten ucuza tamir ettirip satmaları. (Otomatik araç geri kaydırıyor, kavrama bitmiş, alırken biliyor böyle olduğunu ona göre ucuza alıyor ama ilana asla geri kaydırma yapmaz yazıyor)
    Bir grup daha var bunlar filo çıkması eşşek niyetine kullanılmış başta reno olmak üzere araçları alıp yine aynı şekilde süsleyip püsleyip satan galericiler. Bunların kar marjı düşüktür ama aracı uzun süre ellerinde tutmazlar, çok satmaya bakarlar. Sürümden kazanma hesabı)
    Parası olmayan garibanlara 1 liralık arabayı 2 liraya senet karşılığı satanlar var. ( senet bitince devir işlemi gerçekleştirirler.)
    Birde sigorta şirketinden hasarlı araçları aldıktan sonra ucuz tamir yoluyla yürür hale getirip 1.elden satanlarda var.

Bonus; galericilerin en çok sevdiği müşteri tipi; arkadaşının arkadaşı tanıdığı vasıtasıyla galericiden araç alanlar. Bunlar bal kaymaktır. Her türlü kıvama getirip üzerinden mis gibi para kazanırlar.
    Düzgün karakterli işini helaliyle yapan galericiler vardır onları tenzih ederim. Fakat ben hiç öyle bir galericiye denk gelmedim henüz.
    Ben de ilk arabam olan Polo'yu galeriden aldım 2015 yılında.

Adamlar aracı hem bana hem eşime sürdürdü. Oto kuaför ve pasta cilasını yaptı.

Beraber expertize götürdük. Benim istediğim bir expertize. Dedikleri neyse öyle çıktı. Çıkmasa expertiz ücretini de karşılayacaklardı.

İkinci arabamı da Peugeot plazanın ikinci el bölümünden aldım. Poloyu takasa verdim. 2019 model Peugeot 2008 aldım. Sıfır ayarında az kullanılmış.

Bu forumda al sat yapan çok insan var. O yüzden galericileri ve kurumsal şirketleri kötülerler.

Ben araba alırken kesinlikle sahibinden araba almam. Satarken de şahısa araba satmam.

Kurumsal kimliği olan şirketlerle ya da tanıdığım bildiğim oto galeri ile çalışırım.

Galeriler ve kurumsal şirketler fatura ile araç satıyor. Al satçıda ne vergi var, ne harç var. Ne fatura var. Haksız bir rekabet ortamından para kazanıyorlar.

Mesela adam 100.000 TL si var ve araba alacak. Kurumsal firma 105.000 TL demiş. Al satçıda 100.000 TL diye gidiyor al satçıdan alıyor. Elinde aracı kimden aldığına dair ne bir fatura ne bir belge var. Sonra araba patlak çıkınca da youtube ta show haberde isyan ediyor.

Hakediyorsun kardeşim. 100.000 TL de 5.000 TL için hiç tanıyıp bilmediğin, yaptığın ticaretten sonra bir daha yüzünü görmeyeceğin bir adamdan araba almaya cesaret edebiliyorsan, sonuçlarına da katlanacaksın.
  • Daha önce galeriye dolandirilmamis (iyisine denk gelmis veya sansina arac iyi cikmis), galerinin bu işlerde bilgili ve deneyimli oldugunu düşünen kitle sandiginizdan fazla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahıstan araç almak sanılanın aksine zordur,sıkıntı çıktığı zaman genelde sonuç alamazsınız ama galericinin esnaf olanlarında muhatabınızı bilirsiniz. Örneğin geçenlerde arkadaşa bilindik galeriden araç aldık,araç kafasına yatmaz veya beklenmedik sorun çıkarsa 1000 TL düşüğüne geri alırım veya 1000 km içinde bir sorun çıkarsa parça fiyatını karşılarım dedi. 500 TL civarında bir masraf çıkmıştı,galericiye söyledik parasını verdi. Belki piyasaya göre 1-2 bin TL pahalı idi ama en azından kafan rahat ediyor.

Ben kendi iki aracımı da yine sahışa sattım ama şahıslar bana kendi galericileri vasıtası ile geldi. Yani alıcı galericisine demiş bana şöyle bir araç lazım bul diye,o da aracı buldu. Bu şekilde çalışanlar da var,artık onlar kendi aralarında nasıl hesap kitap yaptılar bilmiyorum.

Bir de galericilerin her işte olduğu gibi adam çarpanları var,onların zaten amacı araç satmak değil adam çarpmak genelde onlar dile getiriliyor malum iyi örnekleri insanlar paylaşmaz ama kötü örnekler çok paylaşılır.

• Bazı tok satıcı şahısların tavırlarından dolayı da insanlar galeriye yöneliyor. Araba almadan önce bir çok satıcı ile ilginç görüşmemiz oldu. Aracın fiyatı konusunda anlaşıp araca bakmaya gidiyorum fiyatı arttı diyor. 2 saat içinde fiyat mı artar diye itiraz edince o zaman ilk yardım çantasını , kılıfları falan alırım diyor. Bir diğerinde yine anlaştık 3 saatlik yol gittim araç için şehre vardım. Satıcı telefonları açmıyor. Sonra engellemiş , başka biri vasıtası ile ulaştım ben satmaktan vazgeçtim diyor. Başka bir olayda satıcıya diyorum ki aracı kullanıp denemek istiyorum. Yok olmaz alırsan kullanırsın diyor. Şimdi böyle mal satıcıların olduğu bir yerde galericinin aynı aracı daha pahalıya satması normal. Galericilerin de birçok olumsuz tarafı var ama iyi bir usta , iyi bir expertiz varsa korkmayın.
  • Arkadaşlar paralı müşteri galeriye gider alır, ev alırkende paralı müşteri emlakçıdan alır. sahibindene bakanların çoğu işi gücü olmayan ölücü ve al satçı tayfası. Parası olan şehir şehir ilçe vb gezmez girer galeriye parayı basar alır. Bu işler böyle yürür. Hala internet alışverişi uygunken Media Markt ,vatan vb mağazalar nasıl fahiş fiyata mal satıyo sanıyorsunuz bu işleri anlamayan ve parası olup kargo vb düşünmeyip parayı basıp alanları kullnıyor. Daha çok örnek verebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: farukkk

Arkadaşlar paralı müşteri galeriye gider alır, ev alırkende paralı müşteri emlakçıdan alır. sahibindene bakanların çoğu işi gücü olmayan ölücü ve al satçı tayfası. Parası olan şehir şehir ilçe vb gezmez girer galeriye parayı basar alır. Bu işler böyle yürür. Hala internet alışverişi uygunken Media Markt ,vatan vb mağazalar nasıl fahiş fiyata mal satıyo sanıyorsunuz bu işleri anlamayan ve parası olup kargo vb düşünmeyip parayı basıp alanları kullnıyor. Daha çok örnek verebilirim.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de arabamı galeriden aldım. Piyasadan 3 kuruş pahalıydı ama en azından tok satıcı tripleri yoktu. Video istedim çekti, satışı almadan sürdüm gezdim. Eğer bişey çıksaydı kapısına gidip bırakıp arabamı geri verebileceğim hissi de oluştu bende büyük galeriydi.. Ondan önce bi tane vatandaşla başka arabada anlaştık ekspertize gönderip vekaletle de aldıracağımı söyledim. Vekaletle araba vermem, gel kendin al vs tripleri yaptı. Biraz fazla verip galeriden aldım ben de

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en basitinden galerici arabanın içini adam gibi temizletiyor.
  • Vay be bi an ben nerdeyim dedim kendi kendime . Meger galericiler ne kadar temiz onurlu haysiyetli adamlarmis.
    Bisey olunca masrafini karsiliyormus, arabayi geri aliyormus, trip falan yapmiyormus. Aga nerde sizin dediginiz bu galericiler yav soyleyin bizde bi bakalim?

Konuya gelirsek sen tabiki satamazsin o satar. Adamlarin isi araba alip satmak. Bende evde ayni malzemelerle adana kebap yapiyorum ama kosedeki durumcunun adanasi gibi niye olmuyor ya diye konu acmaya benziyor bu dedigin.

He birde konusurken 40 tane hile hurda yalan dolan katmasin bakalim senden pahali satabiliyor mu!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 8 Temmuz 2020; 11:11:40 >
  • Hiç katılmıyorum. İstediğiniz aracı getirin galericiyle aynı sürede aynı fiyata satarım. Siz de satarsınız.

Galerici 100’e aldığı aracı 110’a 1 haftada satıyorsa sorun satıcıda demektir. Yok eğer 2 ayda satıyorsa para ve stok maliyetiyle zaten aracı aslında 103-104’e satmış olur ki o kadar kazanç da elde etmeyen adam zaten iş yapmaz.

İlanı düzgün açıp, açıklamaları anlaşılır yazıp, arabayı temizledikten sonra fotoları koyup telefonda da alıcılarla dürüstçe ve nazikçe konuşan herkes aracını galericinin sattığı fiyattan aynı sürede satar.

Geçen sene eşime 2. el araba almaya kalktım; bir aracın içi leş gibiydi içinden çürük portakal çıktı, öteki aracın sahibi aracı karanlıkta göstermek istedi, bir başkası ekspertizden kaçındı, en sonuncusu da hasar hakkında yalan söyledi. Böyle adamlar tabi ki araba satamaz.

• Baslik; Galeri ve Galericileri Övme Ana Konu olarak degistirilirse daha guzel olur, boyle tam övemiyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daci

Baslik; Galeri ve Galericileri Övme Ana Konu olarak degistirilirse daha guzel olur, boyle tam övemiyoruz.
    Aracımızın boyası fıldır fuldur

Aracımızın donanımı full + fulldur

Aracımız muayyerdir
  • boyatır düzeltir farını parlatır temizletir

ağızları da iyi laf yapar. almak istemeyene bile yüklenir vicdan yaptırır o kadar uğraştı alayım bari dedirtir.
  • Açıklayayım;
    Aracı alırken en ufak çiziği bile sorun yapıp fiyattan kırdırıp aynı aracı satarken "2.el araçta olur öyle şeyler abi önemli olan aracın motoru bak saat gibi çalışıyor tıkır tıkır" muhabbetleri. Yanı alırlen baştan kazanıyorlar.
    Yada eli sıkışmış paraya ihtiyacı olanları bekliyorlar, ölü fiyat teklif ediyorlar. İllaki düşüyor arada. (7/24 sahibindendeler, yeni araç ilana çıkarsa anında bildirim geliyor telefonlarına, onun haricinde akşama kadar laptop başındalar. Laptop başında galerici görmeyen yoktur sanırım.)
    Aracı alıp güzel bir kozmetik operasyondan geçirmeleri. (pasta cila, far temizliği, sağda soldaki çiziklere rötüş boyası, koltuk döşeme temizleme, deri direksiyon temizliği)
    Kusurlu, hasarlı, masraf gerektiren araçları piyasasından uyguna alıp geçici çözümlerle idareten ucuza tamir ettirip satmaları. (Otomatik araç geri kaydırıyor, kavrama bitmiş, alırken biliyor böyle olduğunu ona göre ucuza alıyor ama ilana asla geri kaydırma yapmaz yazıyor)
    Bir grup daha var bunlar filo çıkması eşşek niyetine kullanılmış başta reno olmak üzere araçları alıp yine aynı şekilde süsleyip püsleyip satan galericiler. Bunların kar marjı düşüktür ama aracı uzun süre ellerinde tutmazlar, çok satmaya bakarlar. Sürümden kazanma hesabı)
    Parası olmayan garibanlara 1 liralık arabayı 2 liraya senet karşılığı satanlar var. ( senet bitince devir işlemi gerçekleştirirler.)
    Birde sigorta şirketinden hasarlı araçları aldıktan sonra ucuz tamir yoluyla yürür hale getirip 1.elden satanlarda var.

Bonus; galericilerin en çok sevdiği müşteri tipi; arkadaşının arkadaşı tanıdığı vasıtasıyla galericiden araç alanlar. Bunlar bal kaymaktır. Her türlü kıvama getirip üzerinden mis gibi para kazanırlar.
    Düzgün karakterli işini helaliyle yapan galericiler vardır onları tenzih ederim. Fakat ben hiç öyle bir galericiye denk gelmedim henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 8 Temmuz 2020; 15:54:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Vay be bi an ben nerdeyim dedim kendi kendime . Meger galericiler ne kadar temiz onurlu haysiyetli adamlarmis.

Galericiye, bak bi arızası varsa boşa getirtme beni diyorum, yok abi hiç bişeyi yok diyor, yemin ediyor. Peki dedik gittik şanzumanı bozuk. Masrafı 50Tl o bişey değil dedi.
    Galericiyle muhatap olacaksam kalabalık gidecem bi daha 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cezdim34 -- 8 Temmuz 2020; 16:2:42 >

• Hocam bir tik daha iyi galerici icin:
    Trink paradir. Galerici acil ihtiyaci olan adama parayi hemen verir, adam ilanla vs. ugrasmaz zaman kaybetmez. Ya da zor satilan araclarda adam aylarca bekleyecegine galeriye verir.
    Galeri aylarca bekler ama parasini da kazanir.
    Anlasmali oldugu tamirci vardir. Ufak tefek arizasi olan araclari ucuza alir orada ucuza yaptirip satar vs.
    Pazarlik yapmayi iyi bilir, bir sekil alirken sizin arabayi kotuler, satarken over vs..
    Bireysel de oyle insanlar varki arabasinin icini bile temizlemiyor, insanlar da oyle gorunce almiyor ya da degeri dusuyor, nasil ki bir urunun ambalaji satislari etkilyorsa bu da ayni sekilde, saticinin davranislari arabanin temizligi vs.

Durust olmayan galerici icin:
    Durust aracin sahibi hasar kaydi oldugunu acikca soyler ve satamaz ya da cok dusuk teklifler gelir. Galerici bunu alir hasar kaydi oldugunu soylemez, kontrol etmeyen birine denk getiriri ve satar.
    Aracin hemen farkedileyen sorunlari vardir, durust satici satarken bunu soyler o yuzden satamaz, galerici bunu alir. Tamir ettirmez ama arizasini da soylemez satar.

• Sen herşeyi olduğu gibi söylersin, galerici senin duymak istediklerini söyler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.