< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Vay be bi an ben nerdeyim dedim kendi kendime . Meger galericiler ne kadar temiz onurlu haysiyetli adamlarmis.
Bisey olunca masrafini karsiliyormus, arabayi geri aliyormus, trip falan yapmiyormus. Aga nerde sizin dediginiz bu galericiler yav soyleyin bizde bi bakalim? Konuya gelirsek sen tabiki satamazsin o satar. Adamlarin isi araba alip satmak. Bende evde ayni malzemelerle adana kebap yapiyorum ama kosedeki durumcunun adanasi gibi niye olmuyor ya diye konu acmaya benziyor bu dedigin. He birde konusurken 40 tane hile hurda yalan dolan katmasin bakalim senden pahali satabiliyor mu! |
Arkadaşlar paralı müşteri galeriye gider alır, ev alırkende paralı müşteri emlakçıdan alır. sahibindene bakanların çoğu işi gücü olmayan ölücü ve al satçı tayfası. Parası olan şehir şehir ilçe vb gezmez girer galeriye parayı basar alır. Bu işler böyle yürür. Hala internet alışverişi uygunken Media Markt ,vatan vb mağazalar nasıl fahiş fiyata mal satıyo sanıyorsunuz bu işleri anlamayan ve parası olup kargo vb düşünmeyip parayı basıp alanları kullnıyor. Daha çok örnek verebilirim.
|
Bazı tok satıcı şahısların tavırlarından dolayı da insanlar galeriye yöneliyor. Araba almadan önce bir çok satıcı ile ilginç görüşmemiz oldu. Aracın fiyatı konusunda anlaşıp araca bakmaya gidiyorum fiyatı arttı diyor. 2 saat içinde fiyat mı artar diye itiraz edince o zaman ilk yardım çantasını , kılıfları falan alırım diyor. Bir diğerinde yine anlaştık 3 saatlik yol gittim araç için şehre vardım. Satıcı telefonları açmıyor. Sonra engellemiş , başka biri vasıtası ile ulaştım ben satmaktan vazgeçtim diyor. Başka bir olayda satıcıya diyorum ki aracı kullanıp denemek istiyorum. Yok olmaz alırsan kullanırsın diyor. Şimdi böyle mal satıcıların olduğu bir yerde galericinin aynı aracı daha pahalıya satması normal. Galericilerin de birçok olumsuz tarafı var ama iyi bir usta , iyi bir expertiz varsa korkmayın.
|
Açıklayayım;
Aracı alırken en ufak çiziği bile sorun yapıp fiyattan kırdırıp aynı aracı satarken "2.el araçta olur öyle şeyler abi önemli olan aracın motoru bak saat gibi çalışıyor tıkır tıkır" muhabbetleri. Yanı alırlen baştan kazanıyorlar. Yada eli sıkışmış paraya ihtiyacı olanları bekliyorlar, ölü fiyat teklif ediyorlar. İllaki düşüyor arada. (7/24 sahibindendeler, yeni araç ilana çıkarsa anında bildirim geliyor telefonlarına, onun haricinde akşama kadar laptop başındalar. Laptop başında galerici görmeyen yoktur sanırım.) Aracı alıp güzel bir kozmetik operasyondan geçirmeleri. (pasta cila, far temizliği, sağda soldaki çiziklere rötüş boyası, koltuk döşeme temizleme, deri direksiyon temizliği) Kusurlu, hasarlı, masraf gerektiren araçları piyasasından uyguna alıp geçici çözümlerle idareten ucuza tamir ettirip satmaları. (Otomatik araç geri kaydırıyor, kavrama bitmiş, alırken biliyor böyle olduğunu ona göre ucuza alıyor ama ilana asla geri kaydırma yapmaz yazıyor) Bir grup daha var bunlar filo çıkması eşşek niyetine kullanılmış başta reno olmak üzere araçları alıp yine aynı şekilde süsleyip püsleyip satan galericiler. Bunların kar marjı düşüktür ama aracı uzun süre ellerinde tutmazlar, çok satmaya bakarlar. Sürümden kazanma hesabı) Parası olmayan garibanlara 1 liralık arabayı 2 liraya senet karşılığı satanlar var. ( senet bitince devir işlemi gerçekleştirirler.) Birde sigorta şirketinden hasarlı araçları aldıktan sonra ucuz tamir yoluyla yürür hale getirip 1.elden satanlarda var. Bonus; galericilerin en çok sevdiği müşteri tipi; arkadaşının arkadaşı tanıdığı vasıtasıyla galericiden araç alanlar. Bunlar bal kaymaktır. Her türlü kıvama getirip üzerinden mis gibi para kazanırlar. Düzgün karakterli işini helaliyle yapan galericiler vardır onları tenzih ederim. Fakat ben hiç öyle bir galericiye denk gelmedim henüz. |
Baslik; Galeri ve Galericileri Övme Ana Konu olarak degistirilirse daha guzel olur, boyle tam övemiyoruz.
|
Ben de ilk arabam olan Polo'yu galeriden aldım 2015 yılında.
Adamlar aracı hem bana hem eşime sürdürdü. Oto kuaför ve pasta cilasını yaptı. Beraber expertize götürdük. Benim istediğim bir expertize. Dedikleri neyse öyle çıktı. Çıkmasa expertiz ücretini de karşılayacaklardı. İkinci arabamı da Peugeot plazanın ikinci el bölümünden aldım. Poloyu takasa verdim. 2019 model Peugeot 2008 aldım. Sıfır ayarında az kullanılmış. Bu forumda al sat yapan çok insan var. O yüzden galericileri ve kurumsal şirketleri kötülerler. Ben araba alırken kesinlikle sahibinden araba almam. Satarken de şahısa araba satmam. Kurumsal kimliği olan şirketlerle ya da tanıdığım bildiğim oto galeri ile çalışırım. Galeriler ve kurumsal şirketler fatura ile araç satıyor. Al satçıda ne vergi var, ne harç var. Ne fatura var. Haksız bir rekabet ortamından para kazanıyorlar. Mesela adam 100.000 TL si var ve araba alacak. Kurumsal firma 105.000 TL demiş. Al satçıda 100.000 TL diye gidiyor al satçıdan alıyor. Elinde aracı kimden aldığına dair ne bir fatura ne bir belge var. Sonra araba patlak çıkınca da youtube ta show haberde isyan ediyor. Hakediyorsun kardeşim. 100.000 TL de 5.000 TL için hiç tanıyıp bilmediğin, yaptığın ticaretten sonra bir daha yüzünü görmeyeceğin bir adamdan araba almaya cesaret edebiliyorsan, sonuçlarına da katlanacaksın. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 8 Temmuz 2020; 11:11:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 8 Temmuz 2020; 15:54:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cezdim34 -- 8 Temmuz 2020; 16:2:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|