< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
LPG Tankı Geçerlilik Süresi
LPG tanklarının belirli bir kullanım süresi bulunmaktadır. Bu süre, tankın üretim tarihinden itibaren başlar ve genellikle 10 yıldır.
LPG Tankı Süresi Dolmadan Erken Muayene
LPG tankının süresi dolmadan önce muayeneye götürülmesi zorunludur. Bu muayene, tankın güvenli ve kullanıma uygun olup olmadığını kontrol etmek için yapılır. Muayene süresi yaklaştığında ilgili kurumlar (TüVTÜRK vb.) tarafından araç sahiplerine hatırlatma mesajları gönderilir.
LPG Tankı Değişim Süresi
LPG tankının süresi dolduğunda veya muayeneden geçemediğinde değiştirilmesi gerekir. Değişim süresi, yeni tankın temin edilmesi ve montajının yapılması gibi faktörlere bağlı olarak değişebilir.
TüVTÜRK LPG Tankı Süresi 2023
TüVTÜRK'e göre, 2023 yılında LPG tanklarının geçerlilik süresi üretim tarihinden itibaren 10 yıldır. Bu süre, daha önceki yıllarda üretilen tanklar için de geçerlidir.
LPG Tankında Tarih Yazmıyor
LPG tankının üzerinde üretim tarihi yazmıyorsa, aracın ruhsatına veya faturasına bakarak yaklaşık üretim tarihini öğrenebilirsin.
LPG Tankı Süresi
LPG tanklarının kullanım süresi dolduktan sonra kullanılmaya devam edilmesi yasalara aykırıdır ve tehlikeli durumlara yol açabilir. Bu nedenle, LPG tankının süresini takip etmeli ve süresi dolmadan önce muayene veya değişim işlemlerini gerçekleştirmelisin.