Şimdi Ara

LPG Amorti Süresi Karmaşası (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben verileri vereyim size, hesaplama konusunda kafam karıştı.

Örneğin 2400 TL'ye gaz dönüşümü yaptıracağım. Amorti süresi olarak gaz dönüşüm ücreti kaç km sonrası çıkıyor bunu hesaplamak lazım yoksa, 2400 liraya ne kadar benzin alıp, ne kadar yol yapacağız bunu mu hesaplamak lazımdı.. Yardım ederseniz sevinirim.

LPG dönüşüm ücreti: 2400 TL
    Aracım 100 km ortalaması olarak 5-5,5 lt arası benzin tüketiyor. Benzin güncel fiyatı; 7,03 TL.

LPG: 100 km'de 7 lt LPG diyelim. Lpg fiyatı 3 TL şuanda.

• Yıllık ne kadar yapıyorsun?

10.000km için 100lt yakıt (çarpı) Litre Tüketim (çarpı) Lt fiyat

Benzin 100X5.5X7=3850Tl
    Lpg 100X7X3=2100tl + 200 tl benzin (lpg ye geçerken) 2300tl

1550tl yıllık fark ort ayda yuvarlama 130tl eder. 18 ayda amorti etmiş olursun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Yıllık ne kadar yapıyorsun?

10.000km için 100lt yakıt (çarpı) Litre Tüketim (çarpı) Lt fiyat

Benzin 100X5.5X7=3850Tl
    Lpg 100X7X3=2100tl + 200 tl benzin (lpg ye geçerken) 2300tl

1550tl yıllık fark ort ayda yuvarlama 130tl eder. 18 ayda amorti etmiş olursun.
    hocam bundan önceki aracımı 3 yıl kullandım, 3 yılda 49 bin km yapmıştım. LPG olunca insan gezerken çekimser davranmıyor açıkçası, dağa,bayıra,şuraya buraya daha rahat gidip geliyorsun.

Yaptığınız hesaba baktımda, elinize sağlık gerçekten güzel bir hesaplama olmuş. Önce dönüşüm ücreti 18 ayda çıkaracağız, sonrası hep kâr olarak devam edecek.
  • Yılların lpg kullanıcısı olarak çok ince hesap yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum, hesap basit yılda 10 bin km yi geçiyorsan 4-5 yıl binerim diyorsan taktır, hertürlü amorti eder, bunun yanında pisikolojik olarak da insan rahatlar, gaza basarken ayağın titremez, yok ille hesaplayacam diyorsan 500 tl ruhsata işletmeyi de ekle ayrıca yazın lpg ucuzlar ve hem lpg hem benzin tüketimi azalır bir ay sonda zamlar gelmeye başlar kışın 4 tl civarını bulabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Yılların lpg kullanıcısı olarak çok ince hesap yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum, hesap basit yılda 10 bin km yi geçiyorsan 4-5 yıl binerim diyorsan taktır, hertürlü amorti eder, bunun yanında pisikolojik olarak da insan rahatlar, gaza basarken ayağın titremez, yok ille hesaplayacam diyorsan 500 tl ruhsata işletmeyi de ekle ayrıca yazın lpg ucuzlar ve hem lpg hem benzin tüketimi azalır bir ay sonda zamlar gelmeye başlar kışın 4 tl civarını bulabilir
    doğru diyorsunuz hocam. lpg-benzin fiyatları değişebiliyor, ama değişmeyen tek şey tasarruf oranı.

ayrıca ruhsata işletme konusunda şöyle bi durum var; benim aracım 2019 model, ilk muayenesi 2022 yılında. 2022 yılını mı beklicem ruhsata işletme için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ivenrec

doğru diyorsunuz hocam. lpg-benzin fiyatları değişebiliyor, ama değişmeyen tek şey tasarruf oranı.

ayrıca ruhsata işletme konusunda şöyle bi durum var; benim aracım 2019 model, ilk muayenesi 2022 yılında. 2022 yılını mı beklicem ruhsata işletme için.

Alıntıları Göster
    lpg taktırdıktan sonra muayene yaptırıp ruhsata işletmeniz gerekiyor,süre değişmediyse lpg taktırdıktan sonra 30 gün içinde muayene yaptırmanız gerekiyor
  • ivenrec kullanıcısına yanıt
    Proje çizilirse 1 ay süresi var, projeyi çizdirmezseniz iki yıl sonra çizdirip muayeneye sokabilirsiniz, önceki aracımda öyle yapmıştım, yeni araçta muayeneyi beklemedim sigortacı ısrar etti boşuna kasko yaptırmış olursun dedi riske girmedim, ruhsata işletip kaskoya da lpgli diye eklettik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 8 Ağustos 2019; 14:18:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Proje çizilirse 1 ay süresi var, projeyi çizdirmezseniz iki yıl sonra çizdirip muayeneye sokabilirsiniz, önceki aracımda öyle yapmıştım, yeni araçta muayeneyi beklemedim sigortacı ısrar etti boşuna kasko yaptırmış olursun dedi riske girmedim, ruhsata işletip kaskoya da lpgli diye eklettik
    Benim aracımda halihazırda kasko var, nasıl bir yol izlemeliyim? Projeyi LPG montajı yaptığımız yer mi bize veriyor?
    Lpg yi taktırnığınız yer projeyi vs bütün evrakları veriyor o evraklarla önce egzos muayenesine sonra normal muayeneye giriyor sonra o evraklarla notere gidiliyor orda yeni ruhsat alınıyor, kasko için lpg takılınca sigortacınızı veya direk sigorta firmasını arayıp lpg taktırdığınızı söyleyin fiyatını soruyorlar kaskoyu güncelliyorlar 30-40 tl kadar bir fark çıkarıyorlar onu ödüyorsunuz artık koskonuza lpg işlenmiş oluyor

Ekleme: egzos muayenesi zorunlu değilmiş bir sorun, birde eğer lpg yi takan yer vermediyse şoförler odasından ek1 gerekebilirmiş siz lpg takan yerle görüşün ek1 i de veriyormusun diye, muhtemelen veriyordur

Ekleme: egzos 65 tl, muayene 280tl, noter 140 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 8 Ağustos 2019; 16:46:25 >
  • Hocam bende de 2011 i20 var bende senin gibi LPG taktırmayı düşünüyorum. Aracım sabit 6 l benzin yakıyor ama tasarruf sağlayacak mı emin değilim.
    Arkadaş güzel hesap yapmış bende öyle yapmıştım bir de şöyle düşünmende fayda var aylık ortalama 350 400 lira benzine para veriyorsan LPG geçtiğinde ortama 100-150 arasında bir tasarrufun oluyor, LPG montajını da taksitle yaptırırsan taksitin bir kısmını zaten bu tasarruf ödüyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeredotEngin

Hocam bende de 2011 i20 var bende senin gibi LPG taktırmayı düşünüyorum. Aracım sabit 6 l benzin yakıyor ama tasarruf sağlayacak mı emin değilim.
    Arkadaş güzel hesap yapmış bende öyle yapmıştım bir de şöyle düşünmende fayda var aylık ortalama 350 400 lira benzine para veriyorsan LPG geçtiğinde ortama 100-150 arasında bir tasarrufun oluyor, LPG montajını da taksitle yaptırırsan taksitin bir kısmını zaten bu tasarruf ödüyor
    Aynen 12 taksit yapılacak hocam. Yani sizin deyiminize göre amorti süresini düşünmeye gerek yok mu diyorsunuz.

Aracınız tasarruf sağlar.
  • quote:

Lpg yi taktırnığınız yer projeyi vs bütün evrakları veriyor o evraklarla önce egzos muayenesine sonra normal muayeneye giriyor sonra o evraklarla notere gidiliyor orda yeni ruhsat alınıyor, kasko için lpg takılınca sigortacınızı veya direk sigorta firmasını arayıp lpg taktırdığınızı söyleyin fiyatını soruyorlar kaskoyu güncelliyorlar 30-40 tl kadar bir fark çıkarıyorlar onu ödüyorsunuz artık koskonuza lpg işlenmiş oluyor

Ekleme: egzos muayenesi zorunlu değilmiş bir sorun, birde eğer lpg yi takan yer vermediyse şoförler odasından ek1 gerekebilirmiş siz lpg takan yerle görüşün ek1 i de veriyormusun diye, muhtemelen veriyordur

Ekleme: egzos 65 tl, muayene 280tl, noter 140 tl
    Hocam sabah aracımı bıraktım, gaz montajı için. Oradaki arkadaş muayene zamanın ne zaman dedi, bende araç 2019 model, 2022'de ilk muayene dedim, tamam o zaman işletirsin evrakları o zamanın tarihine göre düzenler veririz dedi.

Klişe olacak biraz ama doğruluk payı yüksel 10 bin km üstü yol yapacaksanız mutlaka taktırın, ama ayda 1000 km yapan birisi için çok gerekli değil diye düşünüyorum. Sonuçta aracın kalbine sonradan mekanik şeyler ekleniyor illlaki arıza ve bakım maliyetleri de olacaktır.
    Hayırlı olsun tüketim değerlerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Evet ilk aracımı bende öyle yapmıştım bir sıkıntı yaşamadım ama şimdiki arabamda kasko için ruhsata işlettim, sigortacı ısrar etti eğer lpg den kaynaklı bir sorun çıkarsa kasko ödeme yapmaz dedi 100 milyarlık araba riske girmedim

• quote:

Orijinalden alıntı: HeredotEngin

Klişe olacak biraz ama doğruluk payı yüksel 10 bin km üstü yol yapacaksanız mutlaka taktırın, ama ayda 1000 km yapan birisi için çok gerekli değil diye düşünüyorum. Sonuçta aracın kalbine sonradan mekanik şeyler ekleniyor illlaki arıza ve bakım maliyetleri de olacaktır.
    Hayırlı olsun tüketim değerlerinizi de paylaşırsanız çok sevinirim
    hocam ayda 1000 km yılda 12 bin km yapar. 10 bin km bandını aşıyorsunuz. ayrıca ben bu arabaya en az 5 sene binme düşüncesi ile lpg taktırıyorum. totalde baktığımızda benzin sarfiyatına göre epey tasarruflu olacağı kesin. ayrıca yazları rahat rahat klima açık gezebiliyorsun lpg varken, benzin varken, sarfiyat artacak diye çekiniyorsun klima açmaya vs.vs.

lpg'nin psikolojik rahatlığı da var.

önceki aracım lpg'li renault twingoydu. her türlü yol yaptım,dağ-bayır vs. klimayı rahatça açıyordum, gaza rahatça basıyordum vs.vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.