Yıllardır aracıma sabit olarak shell lpg ve shell katkılı benzin koyarım geçen gün ustam ile konuşurken konu yakıttan açıldı özetle dersek sheel lpg yancılık oranı çok fazla olduğunu budan dolayı hem sübapları kavuruyor hem çok yakıyor dedi bunu denemek üzere 1 sefere mahsus petrol ofisi fulledim Çanakkale merkez gittim ve geldim Boş depo shell lpg fulleyince 100 km mesafede merkeze varınca gaz 2 ile 3 ışığa göz kırpıyordu En son gittiğim de petrol ofisi boş depo fulledim lpg yi yine aynı mesafe 3 4 ışığa göz kırıyordu Özelikle herşey aşağı yukarı aynı olsun diye dikkat ettim hız sürüş şekli mümkün mertebe ayarladım Daha detaylı hesaplayıp kontrol edeceğim ama drum ortada po lpg herhangi bir çekiş kaybı v.s hiçbir fark göremedim lpg de üstelik bizim burada po lpg shell den 65 kuruş civarında ucuz fiyatı var Bulunduğum yerde benzin istasyonu ⛽ az Türkiye petrolleri Petrol ofisi Bp Aygaz Shell Bunlardan başka istasyon yok maalesef Türkiye petrolleri lpg diğerlerine göre 1.5 2 tl daha ucuz ama araban eski değilse kimse tavsiye etmiyor iyi değil diyorlar onun haricinde hangisi önerirsiniz < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Fazla yakma sorunu (sheel lpg) hangi lpg tavsiye edersiniz
-
-
Po ve BP tercih ediyorum sürekli. Menzil konusunda da sıkıntı yaşamadım kalite konusunda da.
Bir ara kampanya var diye farklı markadan almıştım, shell miydi tam hatırlamıyorum ama olabilir, menzil baya düşmüştü. 50 km civarı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam ben shell puanları harcayıp shell bıraktım artık po yakıt puanı kartı çıkardım demekki sadece bana olmuyormuş menzil düşmesi peki hocam Türkiye petrolleri hiç kullandınız mı bilginiz var mı
En son milangaz almıştım. Hiç tamamen gazı bitene kadar kullanmadım. Bu sefer tamamen bitene kadar kullanarak denemeye karar verdim. Ona göre menzil hesabı yapacağım. Sonuçlarını da yazarim.
PO dan aldığınız gazda basınç fazla olupta biraz depoyu zorlamış ve daha fazla gaz almış olabilir mi ?
TP yakınımda yok pek hocam. Uzun yolda uğramış olabilirim belki bir kez ama uzun yolda çok bastığım için her türlü çok yakıyor zaten ağır araç. Aytemiz vardı ondan almıştım o da kötü değildi.
İş çıkışı yol üstü BP ve Po çok var, bazıları da çok uygun oluyor, Lpg 14.50 civarıydı düne kadar onların çoğunda. Hem yolumun üstü hem uygun olunca onları tercih ediyorum. Hangisinde kampanya varsa ona uğrarım, yoksa BP tercih ediyorum.
Üç senedir, yaklaşık 60 bin km kadar, Prins Lpg sistemli aracımı bu şekilde kullanıyorum. Lpg konusunda sıkıntı yaşamadım pek. 17 bin km olunca kırmızı uyarı ışığı yakıyor, filtre değişim zamanı geldi diye. Başka da yanmadı herhalde o ışık hiç.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 5 Eylül 2023; 13:17:11 >
yok hocam fişten kontrol ettim alınan litrede fazlalık veya eksik bir kısım yok gayet olması gerektiği gibi zaman istepne yerinde simit tüp
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berke_17. -- 5 Eylül 2023; 18:24:25 > -
anladım hocam doğrudur benimde aracımda prins teknomax lpg sistemi bulunuyor ben o kırmızı ışık alarm ı iptal ettirdim 10 binde sürekli her kontak açılışında ötüyor uyarıyor rahatsız edici bulunduğum yerde teknomax bilgisayar da yok sıfırlamada yapılamıyor maalesef bende her 10 bin yağ bakımında gaz filitresini de değiştiriyorum düzenli olarak
-
o gaz bu gaz diye en pahalısına düdüklenmeye gerek yok.en ucuz neredeyse oradan alırım. gittiğim yolda ne kadar lpg yaktığını bilirim. turna gaz ve adını hiç duymadığım bir saçmagaz bile kullandım gayet iyiydi . 2 defa kazıklandım hileli lpg doldurdular daha az km gittim . 2019 yılında tarsus ipragaz , 2021 yılında po balıkesir gönen . araç 10 senedir bende bakımlarını ben yaparım metrede kaç kuruş yaktığını bile bilirim.
-
Shell in benzini de, mazotu da (Özellikle V Power serisi katkılı olanlar), LPG si de diğer yakıtlara göre tabiri caizse daha ince ve rafine olduğu genellikle diğer markalara göre menzili daha düşüktür. Ama bunu karşılığında daha temiz ve atik bir motorunuz olur. Ayrıca Shell güvenirlik konusun da en önde marka olarak görüyorum bugüne kadar beni hiç yanıltmadı. Daha önce LPG li araçlarım oldu, Dizel aracım oldu şimdi Turbo Benzinli aracım var Shell den hiç şaşmadım. Özellikle LPG li araçlarım da LPG filtresi değişimin de filtreye ye baktığımız da her zaman tertemiz çıkıyordu. Önceden bir çok markayı denedim artık çok mecbur kalmadıkça asla başka markadan almam hiç memnun kalmadım. Çok km yapıyorsanız 50 Km az menzil önemli olabilir, ama normal bir kullanıcı iseniz benim gibi bu kadarcık az menzil, benim için önemli değil en azından aracımın yakıt kaynaklı oluşabilecek bir arızadan mustarip olmayacağımı biliyorum. Eski bir aracınız varsa yakıtın türü çok da önemli değildir ama aracın gerçekten pahalı olduğu bu ülkede aracınızda en iyi yakıtı kullanın derim bence. Bu arada ustanızın "sheel lpg yancılık oranı çok fazla olduğunu budan dolayı hem sübapları kavuruyor hem çok yakıyor" lafı tam bir sallamasyon örneği, böyle laflara da inanmayın emin olun zır cahil bir yorum.
Benzer içerikler
- peugeot 207 paket sıralaması
- mercedes gece paketi nedir
- benzinli araba soğukta neden çalışmaz
- silecek su atmıyor muayeneden geçer mi
- otomatik arabayı manuel kullanmak zararlımı
- toyota corolla 2022 fiyat listesi
- honda jazz crosstar fiyat
- toyota supra 1994 fiyat
- elantra n
- uçan araba fiyatları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X