Şimdi Ara

Aracımıza parça getirmemiz için şirket kurmamızı istiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamızla kaza yapmıştık. Türkiyede parça yok. ( Sharan Sağ kapı) Bulgaristanda bir tanıdık vasıtasıyla parça bulduk.

Adam Edirneye getirip kargoya verecekti. Parçayı gümrükten geçirmemişler arabayla, vergisini ödeyerek bile geçirmiyorlar bu nedir böyle? (Bide adama ceza yazmışlar, 15 gün Türkiyeye giriş yasağı vermişler)

Şirket kurup ithal edin diyorlar Parçalar çıkma parça. Nasıl yapılır bu işler bilen var mı? Daha önce Almanyadan kamyonla getirmiştik vergisini ödeyerek. İyice yaşanmaz bir hal aldı Türkiye, çile çektirmeye yönelik....

Kendi arabamızı yaptırmak için şirket kurup ithal ederiz oldu....

• Edirne'ye uzak değilseniz arabayla Bulgar'a geçip, parçayı değiştirip gelebilirsiniz aslında. Ya da direk Bulgaristan'dan kargolasın, gümrük vergisini öder alırsınız. Sonuçta parça sayısı tek. Aracın ruhsatı ile gümrüğe gidip, ticaret için almadığınızı, arabanıza takacağınızı söyleyip alırsınız.
    Çıkma parçanın ithalatı yasak diye biliyorum. Sadece sıfır kullanılmamış parçalar resmi ithal edilebilir.

Çıkma parçalar hurda kapsamında ithal edilebilir belki, ama o zaman da "Metal Hurda Yetki Belgesi" isteyebilirler. Bu yüzden size şirket kurmanız gerekli demişlerdir.
    Adama da kaçakçılıktan ceza yazmışlardır. Ki yaptığı da o. Bireysel olarak ithalatı yasak olan bir eşyayı "Metal Hurda Yetki Belgesi" olmadan ülkeye sokmaya çalışıyor.

Sıfır kullanılmamış parça ithalatında beyan ile 1500 Euro'ya kadar ürünleri kişisel kullanım için vergisini vererek ithal edebilirsiniz. Ürünün faturası ile başvurmanız yeterli.

Kullanılmış parça getirmek, yakalandığınızda büyük sıkıntı.
    Görmezden gelebilirlerdi, ki genelde böyle yaparlar, ama bu defa ters birine denk gelmiş.
    Veya yakalanan kişi bunu alışkanlık haline getiren, bu işin ticaretini yapan birisi.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Şirket Kurarak Bulgaristan'dan Araç Parçası İthal Etmek

Bulgaristan, ikinci el ve çıkma araç parçaları için popüler bir kaynaktır. Otomobil parçalarını Bulgaristan'dan daha uygun fiyatlara ithal etmek isteyenler, şirket kurmayı düşünebilirler.

Şirket kurmak, aracınıza parça getirmek için resmi bir yol sağlar. Şirketiniz aracılığıyla Bulgaristan'daki tedarikçilerden toplu olarak parça ithal edebilir ve gümrük vergileri konusunda kolaylık sağlayabilirsiniz.

Bulgaristan'dan araç parçası ithal etmek için kullanabileceğiniz birkaç yöntem vardır:

• Bulgaristan Yedek Parça Siteleri: Bulgaristan merkezli oto yedek parça satan birçok web sitesi bulunmaktadır. Bu siteler, çeşitli araç markaları ve modelleri için geniş bir parça yelpazesi sunar.

• 2. El Yedek Parça İthalatı: Bulgaristan'da birçok çıkma parça tedarikçisi vardır. Bu tedarikçiler, kullanılmış ancak iyi durumda olan araç parçaları satarlar.

• Bulgaristan Çıkma Parça: Bulgaristan'da çıkma parça pazarı oldukça gelişmiştir. Çıkma parçalar, daha uygun fiyatlı bir alternatif arayanlar için iyi bir seçenektir.

Şirket kurmadan önce, Bulgaristan'daki tedarikçilerle bağlantı kurmanız, ithalat gereksinimlerini araştırmanız ve gümrük vergilerini anlamanız önemlidir. Şirket kurma süreci karmaşık olabilir, bu nedenle bir muhasebeci veya avukatla görüşmenizi tavsiye ederiz.

Şirket kurarak Bulgaristan'dan araç parçaları ithal etmek, aracınızı onarmak veya bakımını yapmak için daha uygun fiyatlı bir yol sağlayabilir. Yukarıda belirtilen kaynakları kullanarak ve gerekli adımları izleyerek, ihtiyaç duyduğunuz parçaları Bulgaristan'dan güvenle ithal edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Parçayı Bulgaristan'dan kargolatın gümrükte durumu açıklayıp vergisini verip alın. 1500 euroya kadar yerel posta ile gönderildiği sürece sorun olmaz
  • Edirne'ye uzak değilseniz arabayla Bulgar'a geçip, parçayı değiştirip gelebilirsiniz aslında. Ya da direk Bulgaristan'dan kargolasın, gümrük vergisini öder alırsınız. Sonuçta parça sayısı tek. Aracın ruhsatı ile gümrüğe gidip, ticaret için almadığınızı, arabanıza takacağınızı söyleyip alırsınız.
  • Uğraşmamak için özellikle yapıyorlar. Şahıs iseniz sözlü beyan yapıp vergisini verip sokabilirsiniz. Sözlü beyan yapmak istiyorum deyin olmadı gidip amirine şikayet edin.
  • Arkadaş caddy ile kaza yaptı.doğuş bagaj sacı almanyadan 1 ayda getirtirdi.zaten parça pek olmuyor.isteyince doğuş getirmiyormu
  • o anki memurun cinsliğine denk gelmiş, bulgar'lar neler sokuyorlar türkiye'ye..
  • Çıkma parçanın ithalatı yasak diye biliyorum. Sadece sıfır kullanılmamış parçalar resmi ithal edilebilir.

Çıkma parçalar hurda kapsamında ithal edilebilir belki, ama o zaman da "Metal Hurda Yetki Belgesi" isteyebilirler. Bu yüzden size şirket kurmanız gerekli demişlerdir.
    Adama da kaçakçılıktan ceza yazmışlardır. Ki yaptığı da o. Bireysel olarak ithalatı yasak olan bir eşyayı "Metal Hurda Yetki Belgesi" olmadan ülkeye sokmaya çalışıyor.

Sıfır kullanılmamış parça ithalatında beyan ile 1500 Euro'ya kadar ürünleri kişisel kullanım için vergisini vererek ithal edebilirsiniz. Ürünün faturası ile başvurmanız yeterli.

Kullanılmış parça getirmek, yakalandığınızda büyük sıkıntı.
    Görmezden gelebilirlerdi, ki genelde böyle yaparlar, ama bu defa ters birine denk gelmiş.
    Veya yakalanan kişi bunu alışkanlık haline getiren, bu işin ticaretini yapan birisi.

• eğer yakınsanız edirneye, çıkın dışarda tamir ettirin girin içeri. gerek yok bu kadar uğraşmaya
  • Bulgaristan'dan çok parça getirttim,iş esasında tecrübeli ve işbilen kişiler vasıtası ile bu işlere girmek.Merak etmeyin hepsinin bir yolu yordamı var.
  • Çıkma araç parçası normalde gümrükten geçmez. Bunda bir gariplik yok.
  • Kullanılmış araç parçaları izne tabi ama izin verilmiyor yasak yani. Memurun cinsliği falanda yok olması gereken bu adam işini yapmış.
  • 0 ve faturalı parçalar için şirket kurmaya gerek yok sadece toplamda %20 vergi ödüyorsunuz
  • faho kullanıcısına yanıt
    Denk gelmişken sorayım. Çıkma parça getirtmek yasak diye bir söylem var ve bunun kanıtı olarak da ithalat rejimi madde 7'yi gösteriyorlar (Eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithali izne tabidir.).
    Ama yanlış bilmiyorsam bu madde ticareti yapılacak mallar için geçerli. Yani ben bireysel olarak kendi aracım için alıyorum, ticari amacımın olmadığı belli. Dolayısıyla yanında fatura veya ödeme belgesi olduğu sürece kullanılmış parça getirmek yasak olmamalı.
    Ben bugüne kadar 4 defa yurtdışından parça aldım. 2'si ufak idi direkt geldi kapıma. Bir tanesi 2 kg'lık bir koli idi, gümrüge takıldı ve koli üstünde beyan edilen bedel üzerinden vergi kesilip sorunsuz teslim aldım. Öbürü 1 kg'lık bir koli idi ama üstünde fiyat değeri yoktu. Gümrüğe gidip yaptığım ödemenin çıktısını verdim(ücreti gönderdiğim kişi ile kargonun göndericisi aynı) ve o fiyat üzerinden vergi kestiler, ödeyip teslim aldım. Gümrük memuru da bizzat gördü kullanılmış parça olduğunu.
    Sıfır parçalarda zaten sorun yok.
    Ben artık bu işi bizim çıkmacı esnafın uydurduğunu düşünüyorum.

Edit: Ben kargo yoluyla alıyorum bu arada. Bizzat gümrükten geçiş farklı mı işliyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 24 Ocak 2019; 21:20:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nacker

Denk gelmişken sorayım. Çıkma parça getirtmek yasak diye bir söylem var ve bunun kanıtı olarak da ithalat rejimi madde 7'yi gösteriyorlar (Eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithali izne tabidir.).
    Ama yanlış bilmiyorsam bu madde ticareti yapılacak mallar için geçerli. Yani ben bireysel olarak kendi aracım için alıyorum, ticari amacımın olmadığı belli. Dolayısıyla yanında fatura veya ödeme belgesi olduğu sürece kullanılmış parça getirmek yasak olmamalı.
    Ben bugüne kadar 4 defa yurtdışından parça aldım. 2'si ufak idi direkt geldi kapıma. Bir tanesi 2 kg'lık bir koli idi, gümrüge takıldı ve koli üstünde beyan edilen bedel üzerinden vergi kesilip sorunsuz teslim aldım. Öbürü 1 kg'lık bir koli idi ama üstünde fiyat değeri yoktu. Gümrüğe gidip yaptığım ödemenin çıktısını verdim(ücreti gönderdiğim kişi ile kargonun göndericisi aynı) ve o fiyat üzerinden vergi kestiler, ödeyip teslim aldım. Gümrük memuru da bizzat gördü kullanılmış parça olduğunu.
    Sıfır parçalarda zaten sorun yok.
    Ben artık bu işi bizim çıkmacı esnafın uydurduğunu düşünüyorum.

Edit: Ben kargo yoluyla alıyorum bu arada. Bizzat gümrükten geçiş farklı mı işliyor bilmiyorum.
    Esasında yurtdışı alışverişler Paypal ülkemizde iken legal bir şekilde alışveriş yolu ile güzel bir şekilde yapılabiliyordu,Almanya Dusseldorf'tan 1 iri insanın direkt girebileceği ebatta koli dahi getirttim geçmişte.

Dediğiniz gibi ürün bedeli üzerinden ya da ürün bedeli + kargo bedeli toplamının üstünden kesilen gümrük vergisi ile %100 legal yapılıyordu.Ptt de işin son kısmında dahil oluyordu mevzuya.

Maalesef Paypal'ın ülkemizden çıkarılması Avrupa üzerinden yapılan yekünlü yurtdışı alışverişlerini baya bir bozdu,parası olan da alamıyor ya da yakın ülkelerden bir şekilde bu işten ekmek yiyen güçlü kanallar vasıtası ile kullanılmış almaya bakıyor.

Şu an; geçmişte Yurtdışında ikamet ve Paypal hesabı oradan kayıtlı olup ülkemizde yaşayan kişiler rahatlıkla kullanabiliyorlar bu sistemi.

• cormen kullanıcısına yanıt
    Geçirdik daha önce Almanyaya giden bir kamyoncu getirdi kamyon kasasında vergisi ödenerek
  • Type55 kullanıcısına yanıt
    Sıfır gibi muamele görülmüüş/gördürülmüştür. Gümrük mevzuatı kinci el parça ithalatına izin vemriyor. Israrcı olmayın zira kaçakçılık suçu işlediğinizi kendiniz itiraf ediyorsunuz.
  • “Vergisi ödenerek” getirdik.
    Mevzuat çerçevesinde yani.
    Gümrükte vergisi ödenerek geçirileceği söylendi ve geçirdiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type55 -- 31 Ocak 2019; 10:6:21 >
  • araba neydi ki? parçası yok bu kadar.
  • özel durumlar haricinde ki oto yedek parçası kesinlikle olmuyor. 2.el yedek parça ithalatı ciddi yaptırım gerektiren bir suçtur. başınız ağırır.

yapıalcak iş basit bulgar'a geçip yaptırıp gelmek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.