Şimdi Ara

Neden kendi sesimiz bize farklı başkasına farklı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
3
Favori
4.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bilimsel bi açıklama varmı arkadaşlar ?

• Up, kimse merak etmiyomu ya oO
  • nasıl yani benm sesim bana başka klonuştuğum kişiye başka tonlarda mı duyuluyor?Benm ses genelde kamerada çok cırtlak çıkar :) ama dedğin olayi bilmiyorum açıklama gelirse aydınlanırız....
  • Sesini kaydedip dinlediğinde kendin konuşurken duyduğundan çok daha farklı gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_c_g -- 3 Ekim 2009; 14:52:41 >
  • Çünkü konuştuğun zaman ortaya çıkan titreşimler kafatasının üzerinden kulağına da iletiliyor. Senin sesini duyanlar sadece ağzından çıkan titreşimleri duyuyorlar ancak sen hem ağzından çıkan titreşimleri hem de kafatasının kulağına taşıdığı titreşimleri duyuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 3 Ekim 2009; 14:54:14 >
  • çünkü kendi sesine alışıyorsun telefondaki ses kendi sesin değil kayıt sadece o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SSH

Çünkü konuştuğun zaman ortaya çıkan titreşimler kafatasının üzerinden kulağına da iletiliyor. Senin sesini duyanlar sadece ağzından çıkan titreşimleri duyuyorlar ancak sen hem ağzından çıkan titreşimleri hem de kafatasının kulağına taşıdığı titreşimleri duyuyorsun.

evet böyle bişeyler okumuştum ben de
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi bizim konuşurken konuştuğumuz sesimiz aslında dışardan farklı mı algılanıyor?
  • Sesini kaydet dinle, aradaki farkı göreceksin. Karşındaki insanın duyduğu ses, kaydettiğin gibi sana farklı gelecek olan sestir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Şimdi bizim konuşurken konuştuğumuz sesimiz aslında dışardan farklı mı algılanıyor?

Mikrofon varsa sesini kaydet dene..
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

Şimdi bizim konuşurken konuştuğumuz sesimiz aslında dışardan farklı mı algılanıyor?

senin sesin olduğunu düşündüğün (yani kendin duyduğun) sesin aslında dışardan algılananla alakası yok :P
  • konuşurken çıkan ses kafatasından iç kulağa giderkenki yarattığı titreşime alışıyorsun kayıttan gelende o etki olmadığı için sesin çok zayıf ve güçsüz geliyor halbuki seni 2 türlüde duyan aynı duyuyor.Ses sana garip geliyor saececd
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karabela Hüsnü

konuşurken çıkan ses kafatasından iç kulağa giderkenki yarattığı titreşime alışıyorsun kayıttan gelende o etki olmadığı için sesin çok zayıf ve güçsüz geliyor halbuki seni 2 türlüde duyan aynı duyuyor.Ses sana garip geliyor saececd

mantıklı çünkü mikrofon ile kaydedip sonradan dinleyince arada çok büyük farklılıkalr oluyor.Onun nedeni bence başk.Arkadaşım konuşmasını hem normal olarak farklı algılıyorum ama mikfonda daha farklı algılıyorum yani yanlış bir dene me olmuş....
  • Kaydettim ve dinledim. Yeni bir popstar doğuyor

• quote:

Çünkü konuştuğun zaman ortaya çıkan titreşimler kafatasının üzerinden kulağına da iletiliyor. Senin sesini duyanlar sadece ağzından çıkan titreşimleri duyuyorlar ancak sen hem ağzından çıkan titreşimleri hem de kafatasının kulağına taşıdığı titreşimleri duyuyorsun.

Aynen böyle.
  • Eğer mikrafonla kayıt edip dinlersiniz , o ses ; karşı tarafın duyduğu sestir.
  • Şimdi yani bizim gerçek ses tonumuz aslında konuşurken duyduğumuz kendi ses tonumuz mu?
    Yoksa kaydedip dinlediğimiz ve bize normalden farklı gelen ses tonu mu?

Hangisi gerçek?Yani tüm insanların duyduğu hangi tondaki ses?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BARLAS TURAN

Şimdi yani bizim gerçek ses tonumuz aslında konuşurken duyduğumuz kendi ses tonumuz mu?

Kaydedip dinlediğin ve sana normalden farklı gelen ses tonun tüm insanların duyduğu ses tonun.
  • quote:

quote:

Şimdi yani bizim gerçek ses tonumuz aslında konuşurken duyduğumuz kendi ses tonumuz mu?

Kaydedip dinlediğin ve sana normalden farklı gelen ses tonun tüm insanların duyduğu ses tonun.

O zaman orjinal sesim baya kötüymüş,konuşurken duyduğum ses tonum çok iyiydi

Meğer herkes benim kötü sesimi duyuyormuş

• quote:

quote:

quote:

O zaman orjinal sesim baya kötüymüş,konuşurken duyduğum ses tonum çok iyiydi

Meğer herkes benim kötü sesimi duyuyormuş

Aynen. Sınıfta çektiğimiz bi videoda sesimi duyunca kim bu ya dediğimde herkesin bana dönüp mal mal bakmasından sonra kendi sesimden soğudum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.