Şimdi Ara

Hergün cardio zararı olurmu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 89 kiloyum 1.5 haftadır spor yapıyorum evde ağırlık calışması ve cardio olarak bi programım var yanlız bu programın cardiosu haftada 2 defa ben hergün cardio yapmak istiyorum kilolarım gitsin diye. bunun vucut gelişimine bi zararı olurmu her gece cardio yapmayı düşünüyorum iyice kilo vermek için hem cardioyu hemde ağırlık programlarını aynı gün uygularsam sıkıntı olurmu olmaz ise ilk önce hangisini yapmalıyım bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Her Gün Kardiyo Yapmanın Zararları

Kardiyo, kalp sağlığını iyileştirmek ve genel sağlığı geliştirmek için etkili bir egzersiz türüdür. Ancak, her gün kardiyo yapmak aşırıya kaçmak anlamına gelebilir ve bazı olumsuz sonuçlara yol açabilir.

Aşırı Egzersizin Etkileri:

Her gün kardiyo yapmak, vücuduna aşırı zorlama getirebilir, bu da aşağıdakiler gibi olumsuz etkilere yol açabilir:

• Yorgunluk ve Halsizlik: Aşırı kardiyo, kas yorgunluğuna, bitkinliğe ve enerji seviyelerinde düşüşe neden olabilir.
    • Yaralanma Riskinin Artması: Yeterli dinlenme olmadan, her gün kardiyo yapmak eklem ağrısı, kas hasarı ve stres kırıkları gibi yaralanma riskini artırabilir.
    • Uyku Bozuklukları: Aşırı egzersiz, uyku kaliteni bozabilir ve uykuya dalmayı veya uykuyu sürdürmeyi zorlaştırabilir.
    • Hormonal Dengesizlikler: Aşırı kardiyo, özellikle kadınlarda hormonal dengesizliklere neden olabilir ve adet döngülerini etkileyebilir.
    • Bağışıklık Sisteminin Zayıflaması: Aşırı egzersiz, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve seni enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale getirebilir.

Önerilen Kardiyo Miktarı:

Genel olarak, haftada çoğu yetişkin için 150 dakika orta yoğunlukta veya 75 dakika yüksek yoğunlukta kardiyo önerilir. Bu, her gün kardiyo yapman gerektiği anlamına gelmez. Vücudunun dinlenip onarılması için zamana ihtiyacı vardır.

Her Gün Kardiyo Yapmak İstiyorsan:

Her gün kardiyo yapmayı tercih ediyorsan, aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisin. İşte göz önünde bulundurman gereken bazı ipuçları:

• Egzersiz yoğunluğunu ve süresini kademeli olarak artır.
    • Her seanstan sonra vücudunun dinlenmesi için yeterli zaman tanı.
    • Kaslarını güçlendirmek için direnç antrenmanı gibi other types of exercise türlerini ekle.
    • Sağlıklı beslen ve yeterince uyku al.

Her gün kardiyo yapmanın zararlarını ve önerilen miktarını göz önünde bulundurarak, sağlıklı ve sürdürülebilir bir egzersiz rutini planlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up bi sporcu arkadaşımız yardımcı olmuyacakmı rica etsem ?
  • tam bılmıyorum ama en kotu kas kaybı olur ama yanında kıloda verırsın
  • genelde haftanın 5 günü tavsiye ediliyor
  • Cardioyu 35 dk civarı yap.Ağırlık çalışmasını kas kaybetmemek için yap.Mesela pazartesi çarşamba cuma pazar yap.Ağırlık çalışmasında her seferinde farklı kas grubunu çalıştır.Beslenmene dikkat et proteini normalden fazla almaya çalış.Meyve ve sebze ye(meyveyi sakın abartma sebzeyi istediğin kadar ye).Bol bol su iç.Uykuna dikkat et.Ben bu şekilde 10 kilo verdim.
  • Spora başlayalı 1 ay oldu 10-15 dk cardiyo yapıyorum sonra ağırlık
  • Zarari olmaz yag yakarsin kas kaybi olmaz agirlik antrenmanlarina devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ağırlık çalışıyosan haftada 2 gün cardio yeterlidir fazlası kas kaybı yaşatır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Demage

Ağırlık çalışıyosan haftada 2 gün cardio yeterlidir fazlası kas kaybı yaşatır.

Şu yorumunuz benim için iyi oldu hocam teşekkür ediyorum bi kaç yere daha baktımda dediğiniz gibiymiş.
  • cardio 1 gün arayla minimum 20 dakka yapılır. nedeni vücuttaki yağ yakıcı enzimler 15. dakkadan sonra salgılanır. ve önündeki 24 saat boyunca kanında dolaşır. ayakkabını bağlarken bile yağ yakarsın.

1 gün arayla 20 dakka yap.
  • Şu konuyu her görünce cardozo geliyor lan aklıma of of

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.