Şimdi Ara

Bizim ülkemizde hapis cezası yok mu ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam vicdan olarak bakarsak hemfikiriz ancak uygulamada bu şekilde olamıyor maalesef.(Ki bana kalsa sürsünler bu adamı afrikaya hem bizim ülkemiz temizlenir hemde hakettiğini bulur) En basiti somut olayda durum nedir trafik kazası. Kaza olduğu için bu şekilde oluyor. Trafikte ağır hapis cezası almanız için gerçekten çok büyük emek harcamanız lazım. Olaylarda zaten asli kusur yayalara verilmiş. Kim vermiş hakim mi? Hakim napsın şimdi.

Benim eleştirdiğim nokta sürekli bu ülkenin eleştirilmesi. İnanın cidden berbat bir işleyiş var bakın en basit örneği Ankara Adliyesidir ki başkent olduğunu da hesaba katın, icra katlarını dolaşın. Kalemlere girin bakın orda çalışan memurdan tutun hakime kadar o şartlarda hiç bir insan evladı çalışmaz. Koridorlar da da yürünmüyor her yer icra dosyası, mahkeme salonlarında çuvalla dosyalar vs.Herkes oturduğu yerden ahkam kesiyor görende hakimlerin bir eli yağda bir eli balda aman 4 kişi öldürmüş boşver salıverin gitsin dermiş gibi bir hava var.

Dışardan bakınca adam hırsızlık yapmış 3 ay sonra çıkar demek kolay. O adamı tamam 10 yıl yatıralım içerde o zaman sorun çözülecek mi yoksa daha da mı artacak. Kaldı ki sistemin amacı birilerini bir yerlere kapatmak değil doğru yolu göstermektir.

Siz tutup bu adamı 10 yıl içeri atarsanız bu adam çıkınca bu devlete bu millete özelliklede içeri girmesine sebep olana düşman olur. Kısa süreli hapis yatarsa bu sefer mağdurun ailesi bu mu adalet der kendi cezasını kendi keser. Pamuk ipliğine bağlı bir sistem.

Bende aktif araç kullanıyorum benimde hatalarım oluyor, hatta hatırlamıyorum ama illaki benim hatam yüzünden diğer sürücünün tecrübesi sayesinde ölümlü bir kazadan kurtulduk belki. Ben ki ışıklara uyarım kemeri takarım sis yakmam farları milletin gözüne değilde yere ayarlarım hızlı gitmem ama insanım bir dalgınlık nelere sebep oluyor. 2 resim görüp 3 satır habercinin fotoğraflara bakıp yazdığı yazıyla yorum yapmak doğru değil. Başkasına laf söylemek çok kolay. Bu foruma göre zaten trafikte hata yapan tek üye benim herhalde. Herkes kusursuz araç kullanıyor yazıklar olsun bana ne diyim.

Bu arada Türkiye adalet var demiyorum. Eksikleri sayılacaksa 1 milyon kişi birleşsin say say bitiremez ama Avrupada şöyle denmiyor mu kan beynime sıçrıyor. Sorsan avrupaya gitmemiş gittiyse en kral yerinde 3 gün tatil yapmış gelmiş Avrupa şöyle güzel.

Son olarak bu tepkilerin bir kısmı sırf bu adam dolmuşçu olduğu içindir. Çünkü nedir dolmuşçular trafiği katleder. Duygularımızı ön yargılarımızı katarsak berbat olan hukuk sistemi bırakın ilerlemeyi bu günleri arayacak hale geliriz.

Saygı bizden hocam. İyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farks -- 6 Aralık 2012; 22:35:51 >

• Yaa o kadar çok yazip çizmek istiyorum ki aslinda, biliyorum ki boşa yazacağim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

.......Türkiye'de insanlar tesadüfen yaşar,Avrupa'da insanlar tesadüfen ölür...........

ülkemizin özeti bu cümle daha ötesi değil.....

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan032

6 yıl hapis cezası aldı

Gerçek mi bu? Doğruysa eğer iyi ceza sayılır.

Bu yedi aydaki performansını gösterse 6 yılda 10 ölümlü 20 yaralılı kazadan korunmuş olur yollar
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.