Şimdi Ara

Bizimkisi bir tv hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Halbuki tek istediğim akşam geldiğimde 1 saat haber izlemek varsa 1 saat de dizi, hafta sonu ligtv de maç izlemek, harici hard diskimi takıp hafta da 1 veya 2 film izlemek. öyle kocaman bi televizyonum olsun falanda demedim, zaten 2.5metreden izlicektim. ama bak neler oldu..

led tv furyasıdır gidiyo bizde alalım dedik bi tane yeni ev yeni eşyalar tv de yeni olsun dedim. biraz araştırdıktan sonra abimin aldığı 46 inç samsuga benzer 40 42 inç bişey bakıyodum daha uygun olur diye. çerçeve güzeldi samsung da, keşke hemen alsaydım en azından çerçevesi için almış olcaktım. Lg mi samsung mu derken işin içine daha önce duymadığım özellikler girmeye başladı neye göre almalıydım biraz kafam karıştı, biraz daha araştırayım almışken iyi bişey olsun dedim, demez olaydım. Meğer ne tv ler ne markalar ne özellikler varmış. her özelliğin ne işe yaradığını kurcalamaktan ne istediğimi unuttum, sanki alacağım tv yi yarışmaya sokacam ilk 3 e girsin, yahu sen şimdiye kadar 51 ekran tüplü telefunken izleyen adam değilmiydin, sen değilmiydin ekranın üst kısmı katlanıyoduda acaba tüpü mü bitti deyip tamirciye götüren, neyine senin 1080 cözünürlük falan, sen hayatında kaç kere 3d film izledin de vay efendim gözlüğüm aktif mi olsun pasif mi yok onun derinliği yok bunun baş ağrısı, taş çatlasın 2 ya da 3 kere 3d izlemişimdir ne izlediğimi hatırlamıyorum bile. zaten yorgun argın eve gelcen 1 yada 2 saatlik tv izleme vaktin olcak onuda baş ağrısı yapan şeyler mi izlicen, bırak ya. Lafı uzatmayım velhasıl kelam tv siz ev olmazdı bende alacaktım artık, elektro marketin birinde bakarken tamam dedim şu, görevli arkadaşa bi kaç soru sordum tamam dedim alıyorum, o arkadaş depoya telefon açtı ve kapalı kutu kalmadığını öğrendi, bende tv alamayacağımı. Pes etmek yok, sonra sizi buldum bir sürü marka hakkında yorumlarınızı okudum aranızda çok fena bilgili adamlar var ne yalan söyleyim onlara deli gözüyle bakıyorum (cehaletimden ötürü tabi).

Dedim bende derdimi yanarsam bi çare olunur belki en son pana plazma almaya karar verdim ama hangisi olacağına karar veremedim. 50 serilerinin panelinin plastik 30 serilerinin cam olduğunu ve 30 ların daha uzun ömürlü olacağını okudum, st serisinde fiyatına göre çok iyi olduğunu da crt tv den daha kötü olduğunu da aynı başlık altında okudum, st 30 un 600hz st50 nin 2000hz olduğunu biliyoruz, tamam yazılımla falan oluyo bunlar ama bu kadar fark neden ( 2000hz olduğu için mi plastik ? ne alaka ) gt serisinin şu an için en iyisi olduğunu mağaza satıcıları da söylüyo fiyatı da ona göre tabi, peki ut serisi nasıl onuda sizlerin yardımıyla öğreneyim de tımarhaneye yatayım artık

• ben de karmaşık modeller arasında kayboluyorum bazen. tam birine karar veriyorsun yok ışık sızması yok parlak ekran. tekrar vazgeçiyorsun. anladığım kadarıyla şu an led tvler hala gelişim aşamasında.

şu an toshiba 40lv655p lcd kullanıyorum. bu tv yi bıraktığımda daha iyi görüntü sunan tv alacağımı hiç düşünmüyorum. tek artısı benim tv 50hz. yeni alacağım 100 hz panel hızında olacak.

ihtiyacımız olmayan şeylere para kaptırmamak adına sana 2,5 senedir çok memnun olduğum aynı yılda satılan şu tvyi öneririm. parlaklığı kesinlikle sona kadar açamıyorum. göz ağrıtıyor.

http://www.bimeks.com.tr/urun/116196/toshiba-40rv733-40-lcd-tv.aspx

• önerin için teşekkür ederim ama hiç lcd bakmamıştım, gerçekten güzel tv. şimdi lcd mi plazma mı diye sormak saçma olur belki ama toshi önerisini daha önce de aldım. kaliteli üretime önem veren bir firma olduğunu çalışanından duydum. panasonic plazmaların st ut ve gt serileri arasında bir de st50e ile st30e arasındaki farkı çözebilmiş değilim. st30 ların cam panel olduğundan dolayı daha uzun ömürlü olacakları söyleniyo, diğer yandan st50e yi öve öve bitiremiyolar. Bu üç seri arasından makul fiyatıyla 50'' ten aşağı bi öneri alabilirsem çok makbule geçer dostlar
  • Keşke çok kafanı karıştırmadan alsaydın birtane. Ben 50PM6800 ü tek geçerim. Panasonic hakkında bir bilgin yok. Kusura bakma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Evrenukal

Keşke çok kafanı karıştırmadan alsaydın birtane. Ben 50PM6800 ü tek geçerim. Panasonic hakkında bir bilgin yok. Kusura bakma

Doğrudur hocam kesinlikle bir şey iddaa etmem. zaten tavsiye istememin nedeni bu. peki siz neden PM6800 ı önerdiniz ?
  • Yanlış yazmışım. Benim panasonic hakkında bir bilgim yok .

50PM6800 FULL HD SMART 3D olarak 128cm lik bir plazmaya göre fiyatı çok uygun. O yüzden öneriyorum. Piyasadaki diğer plazmaların hiç birinden eksik kalır yanı yok.
  • fiyat performans olarak st50 alınabilir .....

panasonic ut50 giriş seviyesidir boyut olarak ve fiyatı uygun ..alınabilir ..

panasonic gt ve vt üst model plazmalar .... paraya bakar

gündüz güneş ışığında yansıma olur plazmada ama akşamcı için çok iyidir...

youtube dan videoları izle istersen çünkü her mağazada bulunmuyor ....ama mağazada izlemekte gerekiyor .
    st50
    http://www.youtube.com/watch?v=yaITe3gabuA
    http://www.youtube.com/watch?v=HUIvkUl56Mg
    http://www.youtube.com/watch?v=ZQZA4x0gc_w
    http://www.youtube.com/watch?v=3Rc18KGz0Yc

ut50
    http://www.youtube.com/watch?v=DPC3zZysFMY
    http://www.youtube.com/watch?v=hLaAWpPHA2Q
    http://www.youtube.com/watch?v=cjjeGc6MCF0
    http://www.youtube.com/watch?v=bgzD6go-O6c

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 20 Nisan 2013; 6:00:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yalnızca bir dizi değildi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sular seller gibi ezberlemişsin.
  • Benim de tüm televizyon bilgim ağırlıkla burası olmak üzere forumlardan, oradan buradan okuduklarımdan ibaret. 5 sene önce yine uzun süre okuyup öğrendikten sonra kendi kullanımıma göre plazmanın bana daha uygun olduğuna karar vermiştim. Panasonic 42PX80 almıştım ve zerre sorun yaşamadım, yaptığım seçimden de hep memnun kaldım.

2-3 ay önce artık ekranı büyütmenin gerektiğini düşünüp yine araştırmalara başladım. Bu kez işim daha kolay gibiydi çünkü memnuniyetimden dolayı direkt olarak Panasonic plazmaları araştırdım. Yine de çok kolay olmadı ama sonunda seçimimi yaparak dün 55ST50 siparişini verdim.

Aynı şekilde ben de çok isyan ettim, insan okudukça batıyor ve karar veremez hale geliyor. Şimdi sana ST50 al çünkü şu yönden çok iyi şu yönden iyi değil diye ukalalık yapacak bilgim yok, defalarca söylenenleri kopyala yapıştır yapmış olurum.

Ama neticede bu adam haftalarca yerli-yabancı birçok kaynak araştırarak iyisiyle kötüsüyle ST50 almaya karar verdi ve doğru karar verdiğine inanıyor.

• Seni çok iyi anlıyorum bende tv almaya karar verdim 2 aylık bir inceleme sürecim oldu fıttırıyodum az daha omu şumu bumu derken en sonunda kararımı verdim ve lg 42lm620s aldım ve çok memnun kaldım. Öncelikle teknomarketteki görevlilere sakın kanma ellerinde hangi tv varsa onu allayıp pullayıp kakalamaya çalışıyolar. Fiyat aralığın nedir bilmiyorum ama 1000 tl civarı olsun diye yola çıktım sonra 3D olsun , dahili uydu alıcı olsun istedim normalde 1400 tl ye lg 42lm615s alıcaktım bunda smart yoktu sonra 1400 tlye hiç bir yerde bulamadım hep 1500 tl dediler gittim lg bayisine lm620s için sıkı bir pazarlık yaptım bu smartlı modeldi 1550 tlye aldım. Şuan indirimlerden 1600 tlye 42lm640s alabilirsin buda hem çok ince çerçeveli hemde dahili wifi bulunan modeli ben alırken 1700 tlden aşağı bulamadım bende sırf çerçeve için 150 tl fazla vermek istemedim zaten lm620s alarak 1000 tllik bütçemi fazlasıyla aşmıştım. Kısacası lg yi kuzenimde gördüm beğendim ve kanım kaynadı lgye öbür tvleride araştırdım hiç biri lg kadar özellikli ve uygun fiyatlı değildi. Samsung tavsiye etmiyorum sırf kasası çok güzel diye özelliksiz tvlere bir sürü para istiyo üstelik 3D gözlükleri pilli ve kutudan 2 tane çıkıyo sonradan almak istesen dünyanın parası tanesi 100-150 tl lgde 4 tane gözlük 80 tl. Philips baktım milattan önce kalma kasalı tvlere 1600 tl istiyolar ki lgnin kasası philipse nazaran uzay kasa kalıyo. 3D çok gereklimi bilemedim fazla test etme imkanım olmadı ama ileride popüler olur belki yeni filmler çıktıkça. Smart kesinlikle olmalı tvnin internete bağlanması mükemmel bişey tv almadan tvde nette mi gezicem sanki gerek yok diyodum ama iyiki denk gelmişte smart tv almışım youtubeden istediğin diziyi açıp izlemek inanılmaz bir kolaylık Laptopu kablosuz bağladım tvye pcdeki filmleri kolayca açıp izliyorum laptoptaki fotoğrafları videoları pratikçe tvde açıyorum üstelik laptopu açar açmaz direk tv tanıyo yani herseferinde bağlantı kurmak zorunda kalmıyorum. Ekstra olarak iphondan tvyi yönetebiliyorum lg uygulaması sayesinde iphone ekranı mause oluyo klavye oluyo iphone kumanda oluyo buda çok hoşuma gitti çünkü tv kumandasıyla smart özellikleri kullanmak zor oluyo. Hep sony almak istedim ama fiyatları pahalı lg kısmet oldu çokda memnun kaldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ve panasonic 42ST50E alınmıştır. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Digitürk de alıyorum bu hafta izlenimlerimi paylaşırım, teşekkürler..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.