Şimdi Ara

Bla bla (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
4
Favori
81.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
586 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yarın
    Mng kargoya manifesto işi için Bi konuşucam. Burdan Bş arkadaş tavsiye etti
    Güvenlik sertifikası için biraz araştırdım 20 ekimde sınav varmış. 20 eylüle kadar başvuru tarihi var.
    Sizin bahsettiğiniz güvenlik içinde sertifika istenir mutlaka. Ama yinede Bi soruşturmaya fayda var tabi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rog maximus kullanıcısına yanıt
    Guvenlik icin degil,fabrikanin kapisindaki guvenlik odasindan Arcelige ise girmek icin form dolduruluyor.

• rog maximus kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam burda bir firmada üretim sorumlusuyum keşke yakın olsaydık yardımcı olurdum. Allah yardımcınız olsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozensoul

Bir mimarın çaycılık temizlik işlerini istemesi bana hiç gerçekçi gelmedi kusura bakmayın. Biraz ütopik, yalan oldugunu söyleyemem sizi tanımıyorum ancak mimarım ama temizlik yapıyorum diye ilan verseniz sıraya girer bizim halk en azından ayda 7 8 bininiz var bana kalirsa söylediğiniz ütopyalar dünyasında bile... Bilemedim csb gibi
    Bir mimar ama nerede mimar. Çomaristanda ise sıkıntı olmasın sakın.

Üstlerde yazdığım benzer bir olaya bizzat şahidim. Ayrıca kendim inşaat mühendisi ve 10 yıllık değerleme uzmanıyım. 2 ay önce bir arkadaşımız işsiz sebebiyle koçtaşa girdi.
    Evliysen
    Çocuğun varsa
    Evin kira ise herşeyi yaparsın.

1 ay önce esenyurtta amcamın kiracısı eşinin boğazını keserek katletti. 7 senelik kiracı ve tek neden maddiyat. Ödenmeyen 6 aylık kirada vardı. Onun bunun evladı sanki kurban kesmiş. 4 günde eve girmiş çıkmış. Çocuğuda var. Sorduk soruşturduk konu komşudan akrabalarından polisten savcıdan hani bir aldatma, kıskançlık veya başka sebep olabilir. Katille daha önceleri bir kaç konuştum. Çok sakin bir adam. Yani millet o adamın karısını nasıl hunharca öldürdüğünü hala daha akledememiş.

Bunların en büyük sebebi maddiyat. Eğer kiran ödenmez, çocuğun aç kalırsa eşinde beynini ütüler. Bozulan psikoloji ile herşey yapmaya müsait olursun.

Bugün itibariyle ünv. kontenjanlarını %90 azalt 190 sene sonra ancak işsizlik düzelir beyaz yakalıda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmeta60

Konu sahibi icin soyledim,37 yas icin dogru soyluyorsunuz ama bi arkadasim 38 yasinda ise aldilar,belki bu arkadasinda bi sansi olur.
    Arkadaşın üretime girdi ise o yaşta ve tecrübesi olmadan ya adamı vardır yada hakikaten çok şanslı. Ben o işletmenin eski personeliyim uzun dönem çalıştım o yüzden böyle bir yorumda bulundum.
  • Belki saçma bir soru olacak ama, Ikea'ya başvurdunuz mu? Depo ve mağaza düzenleme işçisi için sürekli ilanları oluyor, gece vardiyasında vs girebilirsiniz diye tahmin ediyorum. Çok para vermez ama en azından kurumsal firma, maaşı gününde alırsınız.
    Ankara'da iş bulmak imkansız gibi, her yer iş arayan insan dolu. Emekliler, öğrenciler, mesaiden sonra part time çalışmak isteyen memurlar bile var. Bir de üstüne kaçak çalışan Suriyeliler, Afganlar, Özbekler vs. olunca basit iş bulmak çok zorlaştı (zaten piyasanın durumu malum).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 37 yaşında olduğuna emin misin? Cevapların 17 yaşındaymışsın gibi. İş görüşmelerinde de böyleysen işin zor. Psikoloğa gitmeni öneririm.

• öne çıkardım hemen bulursun umarım..
  • umarım bir iş bulursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: rog maximus

Evet işkura gittim. Kayıtlıyımda. Ama sorun şu ki bilgiler otomatik çıktığı için mesleğe göre elaman yönlendiriyor. Öyle ben ne iş olsa yaparım diyemiyorsun
    Meslek ekle kismindan deneyimin oldugu islerle ilgili meslek ekleyebilirsin kendine ... garson temizlik gorevlisi reyon elemani şoför vb... diye

• Yukarı

• yazanlar olmuştur belki ama
    burger, bim, a101, yurtiçi kargo ... buralar devamlı eleman alımı yapan yerler.
  • A101 e başvurun yeni açılan gölbaşı depo şubesine farklı iş alanlarında alımlar var. Bende idari işler departmanında çalışmaya başladım pek mutlu değilim ancak işsizlikten iyidir.

• Iki aydır kariyer net üzerinden başburmadığım firma kalmadı. Daha sadece bir dönüş alabildim. Mezun olmak üzereyim bir buçuk seneden fazla tecrübem var, yüksek onur ortalamasına sahibim ama yine de fayda etmiyor. Ekonomi net Bi şekilde eriyor bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kültürlü cingen -- 24 Temmuz 2019; 10:36:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rog maximus

Zaten o kendini geliştirmeyen asgari ücrete tamam diyen. Ofiste şantiyede görevi olamayan her işe koşan tipler bitiriyor mesleğin itibarını.
    Sonra patron kesimi alışıyor her işi istemeye ve az ücret vermeye.
    Sağolsunlar her ilde bir üniversitesi kampanyasıyla ve bitmek bilmeyen ekonomik sıkıntılar yüzündende piyasada zaten gereğinden fazla mezun olunca artık ele ayağa düştü meslekler.
    Adam sana istediğin şekilde konuluyor ahkam kesiyor çünkü biliyor sen olmasan daha ucuza adam bulur. Kıymet kalmadı.
    İtibarını bitirenler az paraya razı olanlar değil.

Piyasanın 100 mimara ihtiyacı varsa ortada 300 işsiz mimar varsa ve 300 mimarın en az 250 tanesi 5 para etmez ise o mesleğin itibarı kalmaz zaten.

Aynı şey öğretmenler için de geçerli.

• Umarım en kısa zamanda bulursun hocam.
  • Vallaha ben üniversiteden yeni mezun oldum. Bir sürü yere başvurdum ne arayan oldu ne soran. Daha mezun olalı 2 ay oldu ama anamdan babamdan para istemeye utanıyorum. Ayak işi yapmayı da kendime yediremiyorum 17 yıl okuduk sonuçta. Ama mecbur kalırsam onu da denerim. 25bin kyk borcu (şehir dışında okudum,ailemin durumu kötü. Bir kere bile kendime harcayamadım hep kira faturaya gitti.) orada kazık gibi duruyor 2 yılı var. Ne olacak hiç bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Estranged.

Vallaha ben üniversiteden yeni mezun oldum. Bir sürü yere başvurdum ne arayan oldu ne soran. Daha mezun olalı 2 ay oldu ama anamdan babamdan para istemeye utanıyorum. Ayak işi yapmayı da kendime yediremiyorum 17 yıl okuduk sonuçta. Ama mecbur kalırsam onu da denerim. 25bin kyk borcu (şehir dışında okudum,ailemin durumu kötü. Bir kere bile kendime harcayamadım hep kira faturaya gitti.) orada kazık gibi duruyor 2 yılı var. Ne olacak hiç bilmiyorum.
    hangi bölümden mezunsunuz?

• adam mamakta ikamet ediyorum diyo gölbaşında iş söylüyorsunuz komik günün üç saatini yolda mı geçirecek adam
  • Merhaba, ben de Ankara'da ikamet etmekteyim, üniversiteden yeni mezun oldum Türkçe Öğretmenliği bölümünden. Ankara'da yüksek lisans yapmak istiyorum fakat bu süre zarfında da çalışmak için sizin gibi iş arıyordum, yakın zamanda kolej dersane falan baktım cevap bekliyorum, diğer iş alanlarında ise gerçekten iş bulunmuyor. Çağrı merkezlerinde falan bulabilirsiniz belki, özellikle İşin Olsun adlı uygulamadan daha çok geri dönüşler aldım o uygulamaya da bakmanızı öneririm umarım istediğiniz işi bulursunuz.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.