Şimdi Ara

Black friday günü alacağım sisteme tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cuma günü malum fiyatlar düşecek gibi bir düşünce içindeyiz. Bu yüzden sistemimi yükseltmek istiyorum.

Elimdeki sistemde kullanacağım ürünler; 500w güç kaynağı, mATX bir kasa, 465gb seagete SATA şeklinde. Birde Radeon HD5700 ekran kartım var ama alacağım sisteme uyumlu olmayacak gibi.

G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM
    AMD Ryzen 3 2200G 3.5GHz Soket AM4+ 65W İşlemci + Onboard Radeon RX Vega 8
    ASRock B450M-HDV Soket AM4 AMD B450 micro ATX 90-MXB830-A0UAYZ Anakart

birde ssd düşünüyorum 120GB ama f/p olarak bir ürün konusunda karar veremedim.

Bu sistem ile pubg csgo lol fifa19 tarzı oyunları oynayacağım. Akışkan bir oyun performansı sunacağını düşünüyorum fakat pekde emin olamadım?

Bütçe soran arkadaşlar olacak şimdiden yazayım; Bütçem bu sistemler kadar yani 1300-1700 tl sıkalasındayım :)

Tavsiyeleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edinmeister -- 20 Kasım 2018; 15:12:47 >

• Hangi SSD'yi alırsanız alın mutlu olursunuz. Bütçenize uygun bir tanesini seçin bence.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    bir arkadaşım ssd için acele etme ekran kartı almayacaksın madem 2400g al. bir iki ay sonra ssd eklersin sistemine diye tavsiyede bulundu. Sizce bu şekilde yapmak daha mı mantıklı?
  • edinmeister kullanıcısına yanıt
    Bu konuda arkadaşınız haklı bence. Ancak 120 GB'lık SSD fiyatlarının 150 TL civarında dolaştığını düşünürseniz, ekstra bir 150 TL ile 2. defa işletim sistemi kurmak vb işleri ikinci defa yapmamış olursunuz.
  • Y-ZiyA kullanıcısına yanıt
    2200G ile 2400G arasında fark var elbet ama ben o kadar büyük bir uçurum olduğunu sanmıyorum. karşılaştırma videolarını izledim fps değerleri birbirine yakın gözüküyor. sistemlerden çok anlayan biri değilim kusura bakmayın.
  • Onboard ekran kartı iş görmez onun yerine amd athlon 200ge ve a320 chipseyli anakart al elinde neredeyse 500 lira para kalacak o paraya ya rx560 al yada biraz daha koy rx570 al...
  • tupacamaru T kullanıcısına yanıt
    1030 ayarında bir ekran kartına denk oluyor diye biliyorum APU sistem. Bu yüzden bunu tercih ettim
  • Fps tabloları sizi aldatmasın. 2200G ile 2400G arasında genel kullanım vs açısından ciddi fark var. Bütçeniz çok zorlanmıyorsa 2400G çok daha iyi iş görür
  • Açıkçası bütçe değil derdim. Önümüzdeki sene Eylül'de evlenmiş oluyorum. 1+1 bir dairem var evlenince geçeceğim için masaüstünü aileme bırakmış olacağım. Ben ise sağlam bi laptop alacağım. Bu yüzden bu süreçte beni de idare edecek bir sistem olsum istiyorum.

X4 950 ve gt1030 üstünden bir sistem kursam daha mı bana uygun olur diye düşünüyorum. Hem fiyat olarak hemde csgo fifa pubg tarzı oyunları oynatır gibime geliyor.
  • ssd alınca oyun akıcı falan olmayacak eğer yükleme takılmaları yaşamıyorsan
  • Ssd sistemi hızlandıtmaktan başka bir işe yaramaz ama ssdye alışmış biri ssdsiz yapamaz. Hdd çok eskidiyse fps drop yaşatır ara ara.

120 gb ssd 150 tlye alınabiliyor. 150 200 tl farkla 2200gden 2400gye geçiş yapılabiliyorsa mantıklı ama degilse ssd daha dogru bir tercih olur
  • SSD oyunlarda yükleme ekranlarının çabuk dolması dışında hiçbir işe yaramaz, belki 1-2 fps oynar o da en fazla.
  • Cuma gününe musallat olanların cuması öyle geçsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.