Şimdi Ara

Black Friday kampanyalı MSI MPG Infinite X2 - RTX 4090 (Hollanda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. Herkese iyi günler dilerim. Black Friday indirimleri kapsamında şu üründe çok güzel bir indirim var ve bu fırsatı değerlendirmek istiyorum.

Parçaların fiyatlarını tek tek çıkarınca buradaki fiyatı geçiyor. Birde toplama vs filan uğraşmak istemiyorum çünkü artık kafamın alacağını sanmıyorum. ( eskiden çok uğraşırdık :) )

Aslında AM5 soketten dolayı gönlüm hep AMD'den yanaydı ama piyasada doğru düzgün AMD hazır sistem yok. Olanlarda indirimde değil. Şuan için en iyi fırsat bu.

Parçaların uyumu, kronik sorunlar vs gibi şeyler için size sormak istedim.

Bu şekilde hem garantili hemde hazır bir sistem almak sizce mantıklı mı?

Değerli cevaplarınız için hepinize şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YusfRdem -- 11 Kasım 2023; 17:17:42 >

• Anakartı belli olmayan bi makinayı ben almam. Poweri bile belli değil.Ayrıca 4800 mhz ram de, ne oluyor.Çok düşük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 11 Kasım 2023; 19:17:19 >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Aslında yazıyor. Sanırım göremediniz.

Anakart: Z690

Power supply: MSI MPG A1000G PCIe5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Power iyi. Anakart Z690 olması iyide, hiç değilse marka ve modelini belirtselerdi daha iyi olurdu Ancak Z690 anakart ,her halukarda bu işlemciyi bi şekilde besler.

Yalnız işlemci soğutucu olarak ne var Onu da göremiyorum. Bu işlemci zaten soğutucusuz satılır .Ne takmışlar.

• Hocam soğutucu olarak uzerinde MSI slient storm cooling 2 diye adlandirdiklari 240mm sıvı soğutma var. Ancak bu soğutucu sanırım ayrı olarak satılmıyor çünkü hiç bir şekilde bulamadım. Ama kendi sitesinde sessiz ve güçlü soğutma vs gibi bahsetmisler. Orjinal sitesinde de çok detaylı bilgiler yok ama linkini bırakıyorum.

https://www.msi.com/Desktop/MPG-Infinite-X2-13FX/Overview

• MSI ın biraz eski model bi soğutması .240 mm olması biraz düşündürüyor. Keşke 360 mm olsaydı.

Bu soğutucu ile işlemcinin power limitelri pek açılamaz gibime geliyor Çünkü watt yükseleceği için ,soğutucu yeterli olmaz bence.

Ryzenli makinalar yokmu.

• Ryzenli hazır sistem yok gibi bir şey. Olanlarda indirimde değiller maalesef. Yoksa bende AMD istiyordum. Bu bilgisayarın attığım site linkinde bi pdf vardı. Sonradan özelleştirme yapılabileceğini gösteriyordu ancak şuan o pdf dosyasını bulamadım. İstenirse extradan fan filan nasıl takilacsgini göstermişlerdi.

Soğutucunun farkı çok üzer mi ki. Hiç bilgim yok sıvı soğutma hakkında.

• YusfRdem kullanıcısına yanıt

13900K yı power limitler açılırsa 240 mm radyatör soğutamıyor Emin olmak için nette biraz daha araştırdım. Power limit dediğim olay,işlemcinin watt olarak önünü açıyorsun,biosdan.Açmazsan ,işlemcinin performansı ,bi yere kadar çıkabiliyor. Olay bu yani.

Ryzen 7700X li falan bi sistem yokmu. Nasıl olsa en kötü 2K kullanacaksın.

• Maalesef yok. Sadece toplama hazır sistemler var ve onlarda indirimde değiller. Fiyatlari 4200 eu dolaylarında geziyor. Sadece bir tane toplama amd 7700x3d var. 3700 istiyor ama 800w psu koymuşlar. Fiyatına baktığımda çokta ucuz bir psu olduğunu gördüm. Açıkçası 4090 için yetersiz olduğunu düşünüyorum.

• Sen boşver o zaman .Rtx 4090 olmayıversin.RTX 4080 e geç. 4090 ile arasında öle uçurum yok. Çok yakınlar .RTX 4080 ,RTX 3090Ti gibi yakın zamanın efsane e.kartından bile üstün .

Bi pc de zaten en çabuk eskiyen parça e. kartıdır. 4080 in yetmediği yerde, 4090 da yetmez. Bi de aralarında 100 wattan fazla bi watt farkı var.

Hiç boşuna aşırıya kaçma,yani.

RTX 4080ile 4090 arasında çok büyük para farkı var .. 7800X3D Ryzen şu an dünyanın en iyi oyun işlemcilerinden. 240 mm bi sıvı soğutma bu işlemciyi kesiyor .7-8 binlik bi anakart ile efsane bi sistem kurabilirsin.

• Yukarıda da dediğim gibi AMD li bir hazır sistem şuan için teknoloji sitelerinin sadece 1 tanesinde 1 adet var.

Diğerleri toplama ve indirimde değiller. 4090'lı toplama AMD yok bile nedense. Hepsinde intel var.

4080li toplama AMD ekran görüntüsü atıyorum hocam: (Sıvı soğutma dahi yok. Kule tipi var)

Bu da bahsettiğim 4090 ve AMDli bilgisayar:

Görebileceğiniz üzere fiyat farkı bir hayli yüksek.

• RTX 4080 li bi makinayı paraça parça toplama imkanı yokmu. Ryzen 7800X3D işlemci ,RTX 4080 E.kartı ,32 gb ram B650 bi anakrt (orta-üst seviye).

Bakabilirmisin.7800X3D ,oyunda 13900K dan iyidir.

• Yani aslında ben sürekli yüzde yüz oyun odaklı da bir şey aramıyorum. Laser kesim makinem var evde bir şeyler yapıyorum onla da mesela.

Hani oyunda amd atıyorum yuzde 10 iyidir belki ama bunun benim için çok dert olduğunu sanmıyorum.

Amd li Dell Alienware R15 kasalarda indirime girdi bugün. Ama o kasaları hiç tavsiye etmiyorlar. Çünkü aşırı sıkışık. Upgrade w imkan vermiyor. 1 cm bile bosluk yok ekran kart ile kasa arasinda. Laptop un masaustu hali gibi bisi. Ve anakart kasaya ozel anakart ne oldugu belli değil.

Sizin sorunuza cevap vermeyi unuttum. Kendimde toplayabilirim elbet parça parça. Ama o zaman başlıkta ki hazır sistemden daha pahalıya geliyor. 4080 için 4000 EU dan fazla bir para çıkıyor. Daha ucuza 4090 varken mantıksız kalıyor :)

Oyun odaklı değilseniz neden RTX 4090 alıyorsunuz. Boşuna para vereceksiniz,yani.

• Rtx 4090 hayvani güçte kart olup candır ;)

Bileşenler fena değil, her türlü mutlu eder.

Tek sorun 13900k hemen elden çıkartıp daha ısınmayan 14700kf serisi işlemci alman gerek.

Bu upgrade yapabilirmisin peki?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OverClocKing kullanıcısına yanıt

Belki hemen yapmam ama bir zaman sonra ihtiyaç hasıl olursa her şekilde yapabilirim. Aslında AMD olsaydı çok daha ileriye dönük olurdu. 15. Nesil ile birlikte anakarti da değiştirmek gerekecek. Ama 13. Nesilinde hemen çöp olacağını sanmıyorum :)

Yuzde yüz oyun odaklı değilim dedim :)

Xbox dan flight simulator oynamaktan canım çıktı mesela 4090 da çok güzel oynanır :)

Hemen yapman gerek, 13900k 240mm ile soğumadığından dolayı 13400f gibi çalışıyor ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İntel ise 240mm nin yeterli olacağını söylemiş 13900kf için. Sıfır işlemciyi alıp değiştirmek ilk aşamada ne kadar mantıklı bilemiyorum eğer değişirsem bu 15. Nesil filan olur heralde. Analart ile birlikte değişirim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.