Şimdi Ara

Black I Case Moding ( %90'ı bitti ve gece fotoları) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
11.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kurumuş macunu söken birşey var mı bildiğiniz ? Nasıl temizlicez bu macunu ?
  • Temizledim sonunda Selülozik tinerler çok rahat temizliyor. Sadece sertleştiricinin fazla olduğu kısımlarda biraz sıkıntı çıkartıyor. Hadi bakalım hayırlısı ile moda dewam
  • güzel gidiyor dostum, eline sağlık.
  • bitmiş halini çok merak ettim eline sağlik devam
  • Normal şartlarda bitmişti çoktan fakat bu hafta 5 vize birden gelince ara vermek zorunda kaldım. Yaptığım iş temiz ve titiz bir iş olduğundan da uzun sürüyor. Naparsın moding işte Şuanda yapılacaklar :

Yan kapağa plexy.

Haftasonu 140mm lik ve 80mmlik fan alıncak.

Psu mod.

Zor bir ihtimal olmasına karşın ön kapağa 120mmlik fan...
  • arkadaşım aynı kasa bendede var benim sana bir sorum olacak o ön paneldeki fanı sen mi taktın yoksa takılı mı geldi?
  • arkadaki 80liğin tekini söküp öne taktım. Arkaya da en az 8 yıl önce aldığım pII nin fanını taktım. Aman takayım deme. Kasanın fanları tam anlamıyla kamyon gibi... Deliklerden dolayı öne taktığın fan da çok ses çıkartacaktır.
  • selam dostum eline sağlık güzEl bi çalışma olmuş yanlız ben bişey sormak istiyorum. bu kasanın üstünü asus diye boyamışsın acaba bunu kullanırken herhangi bi asus yazısının çıktısını alıp bundan faydalandınmı ki eğer faydalandıysan benimde o fontu bulmama yardım edermisin ?
  • Şimdi kasanın üzerinde zaten ASUS yazısı mevcut. Üzerine 3 kat boya bandı çektim ve ince uçlu maket bıçağı ile şekli çıkardım. Sonra kapağın diğer kısımlarını kapattım ve boyadım. Bu kadar basit bi işlem. Ayrıca bi şema kullanmana gerek yok...

Yorumlar için ayrıca tşk ederim.
  • dostum bendede aynı kasa varda ben biraz daha geniş çaplı girmeyi düşünüyorum bu işin içine tamamlanıncada zaten resim falan atarım burayada umarın düzgün bişeyler çıkar. :)
  • bide bişey daha sormak istiyorum dostum bu polyester macunu tam olarak ne için kullandığını öğrenebilirmiyim ?
  • bu yazı sence nası olur dostum yan kapağa ?

Black I Case Moding ( %90'ı bitti ve gece fotoları)
  • yapabilirsen güzel olur. Polyester macunu şu iş için kullanıyorum. Ön kapağın alt kısmındaki delikli yeri kestim onun yerine 120mm lik silenx siparişi verdim. Cumartesi geliyor. Onu takacağım. Bunun için de şekil vermem gerekiyor. Bunun dışında sol kapağı direk olarak macunladım üzerine boya çektim. Biraz derin çizikler vardı. Mecburen macun çekmek zorunda kaldım. Anlayacağın bilgisayara istediğin şekli vermek için yapabilirsin bu macun olayını. Fotoğraf makinam olmadığından resim koyamadım ama en kısa zamanda ayrıntılı fotoları ekleyecem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_one -- 20 Kasım 2006; 23:44:28 >
  • Fan siparişlerini vermiş bulunmaktayım. Cumartesi alacam hepsini.

2 tane 80mmlik SilenX ( Kasa arkası için )
    1 tane 120mmlik SilenX ( Ön kapak için )
    1 tane 140mmlik Aerocool Streamliner ( Plexy için )

Bu arada bu sabah atölyeye gidip ön tarafa takılacak fan için delik açtım.

HDDlerin takıldığı hazne biraz çıkıntılık yapıyordu onu da biraz içeri eğerek kestim. Ama biraz daha törpülemek lazım.

Bu da kasanın önündeki plastik panelin kesilmiş hali.

Bu da bugün aldığım sese duyarlı UV'ler

Birazdan macun işlemlerini başlayacağım. Büyük ihtimalle akşama onların da fotolarını koyarım. Şu aşamada kalan şeyler yan panel için plexy ve kasanın ön kapağında bulunan USB ve ses girişleri. Plexy işi kolay da ses panelini nereye koyabilirim ? Fikri olan var mı arkadaşlar ? Belki disket sürücüsünün yerini kesip oraya koyabilirim. Ne dersiniz ?

•  Black I Case Moding ( %90'ı bitti ve gece fotoları)

1. Kısıma ilerleyen zamanlarda fan kontrol ya da LCD tarzında birşeyler koyacağım.

2. Kısmı kestikten sonra macun filan çekip ön paneldeki ses vs.. devresini oraya yerleştirmeyi düşünüyorum.

Uyar mı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_one -- 21 Kasım 2006; 15:00:10 >
  • kolay gelsin sana cier iyi parçalamışın kasayı :D ben kasanın bu ön sineklik tarzı bulunan kısmına flex ile sigara paketinin 2-3 katı genişliğinde bi kutu yaparak içinede ışıklandırma ve ışıklı fan koymayı düşünüyorum ayrıca bu kutunun etrafınıda slikonla çevirip içine bebek yağı ( şeffaf renk olmasına özen göstererek ) koymayı düşünüyorum hani görüntü amaçlı diğer türlü pek bi mod değişikliğine girebileceğimi sanmıyorum umarım iyi bi proje tasarlayabilirim ayrıca kasanın üstünüde kesip yarısı kadarını yine flexle kaplayıp, üstünü cam ile kapattığım HDD yi koymayı düşünüyorum tabi gene ışıklar ön planda olacak ayrıca uv ışık kullanarak bu hdd nin okuyucusunu boyamayıda düşünüyorum. hdd tabiki kobay olacak kaybetme riskide büyük o yüzden bu olayı 40 Gb lik eski bi hdd ile denemeyi düşünüyorum kafada plan çok ama para sıkıntısı var işte ooof off para para para rahmetli napolyon nuur içinde yatsın. ( el-faatiha )

• quote:

Orjinalden alıntı: black_one

Bu kasanın önüne 120mm lik fan takacağım. Defyant hocamızın yaptıkları gibi bi çalışma düşünüyorum. Polyester macunu pendikten 1kgsunu 8 ytl ye aldım. Gelince dewam edeceğim. Bu arada çevresine yuvarlak birşey koymam gerekiyor. Nereden temin edebilirim. Fikri olan var mı ? Borucuları bi gezsem mi ne

alışmalarını takdir ediyorum umarım istediğin güzelliğe kavuşursun..ancak defyant hocanın yaptığı çalışmalar artık TR dede yapılmaya başlanıyor ve biraz destekle inanın TR de olamayacak birşey yok ki hep bunu savunurum biraz da içimize bakalım neler var diye...

aşağıdaki kasaların hepsi DH üyelerine ait onlar sana her türlü bilgiyi verebilir aslında...

supremum http://forum.donanimhaber.com/m_8743735/mpage_3/tm.htm

alifidan http://forum.donanimhaber.com/m_9606087/tm.htm

InTerCeptor http://forum.donanimhaber.com/m_8916269/mpage_2/key_/tm.htm

evet şimdi sorularına geleyim...120mm fan takacaksan 12 lik pimaş boru dediğimiz senin işini çok rahat görür..yüksekliği de kendi tercihine göre ayarlama imkanın var...

ama litfen biraz buralara bakalım..bu forumda bu resimler yayınlanmış iken bu tür bir ihtiyaç için dışarıdan birinin resmini koymak çok zoruma gitti...

anlayacağınızı umar iyi forumlar dilerim...

• Fanlar geldi millet ve tek kelime ile muhteşemler yaw. Bu kadar sessizini beklemiyordum. SilenX 1 numara imiş yaw. Kasanın ön kısmına yerleştirdim 120mm liği ve ayar çekiyorum şu anda. Yükseklikleri filan ayarlayıp macun vs. yapacam. Yanlız foto veremiyorum makina yok

@interceptor

hocam ilgin icin saol. Zamanında senin mod yapılırken de yorumda bulunmuştum. Güzel iş yapıorsun diye. Ben kendi başlığımı açarken o an elimde o resim vardı. bende ondan onu örnek gösterdim. Alınganlık göstermene gerek yok. Seninkinin de defyantınkinden farkı yok. Sizin başlıklar ozaman altlarda kalmıştı aramayayım şimdi diye elimin altındakini verdim. Kaldıki geçen haftalarda sana bu macun konusunda pmden danışacaktım ama waktim olmadı.
  • yok be dostum yanlış anlama sadece gözüme çarptı da yazdım..yoksa problem değil ama hem biz de desteklenmiş oluruz..

bu arada fanların resmini bekliyorum
  • Bundan sonra sizleri desteklicem

Fanların resimlerini firebaldan koyayım.

silenX 80mm :

SilenX 120mm :

AeroCool Streamliner 140mm :

Makina gelir akşama ozaman atarım foto.

Bu arada Makinayı topladım. Anakartı filan yerine oturttum. Neonları yerleştirdim. Kablo toplama işlemlerini tamamladım. Ama kablo toplamalar istedğim sonucu vermediler. Çünkü kasa çok dar iş yaptırmıyor kendisine... Canım çıktı.

Şu aşamada kalanlar :

Yan kapak macun + boya
    Plexy'e 140mm lik fan takımı
    Ön panel macunlama + boya

Macun bitmese idi bugun tamamlayacaktım ama bitti işte. Yarın gidip alacam bi kutu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.