Şimdi Ara

Black I Case Moding ( %90'ı bitti ve gece fotoları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
11.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba millet. Baktım herkes bir mod yapıyor. Bende yapayım dedim. Yanlız tam anlamı ile yapmak istemiyorum çünkü yurtdışına filan çıkacam 2-3 yıl olmayacağım ve pc yi peder beye bırakacağım. Ondan pek fazla O/C ürünü takmadım makinama. Hala stock fanla idare ediyorum. Zaten O/C yapmıyorum. Sadece Kuzey köprüsü fanı çok fazla ses yapıyor diye pasif soğutucu taktım. Ayrıca kasamın fanları da çok ses yaptığından onlarada bi çare bulmam gerekiyor. Kasam enine biraz dar olduğundan arka tarafa 120mm lik fan sığmıyor. 2 tane 80mm lik fan ile idare edecez artık. Ek olarak ön panele 120mm lik takmayı düşünüyorum. Bunların dışında tabiki plexy üzerine de 140mm lik takacağım. Tabi bunlar hala fikir aşamasında olduklarından yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum. Bu zaman çerçevesi içerisinde sizlerinde fikirlerini alarak daha güzel bir mod yapabileceğime inanıyorum. 1-2 resim çekmiştim. Onları paylaşmak istiyorum. Yanlız fotoğraflar kalitesiz. Nitekim makinam olmadığından telefonla çekiyorum. Bunun için özür dilerim herkesten.

Kasam Asus Ta-250

Bu kablo karmaşası :

Stock fanım. Bunu ilerleyen zamanlarda Florasan turuncu ile boyayacağım.

Bu da Kuzey köprümün çok fazla ses çıkartan fanı. Bunu Zalman ile değiştirdim.

Bu 2 fan da ilerleyen zamanlarda değişecek çünkü abartısız geceleri uyutmuyor. Çok sesli.

Buraya 120mm lik bir fan takmayı düşünüyorum.

Bu da kapağın arkasında kalan kısmı burayı iyi hesap etmek lazım. On-off dümesi ve usbler var. Onların da yerleri değişecek büyük ihtimalle.

Örümcek ağı gibi olan kısımlar tek tek kesilecek ama dış kısımdaki metal korkuluğu bırakacam. Güzel bir görünüm katıyor kasaya.

Bunlar yaklaşık 1-2 hafta önce çekilmişlerdi. Biraz ekleme yaptım makinama onları da bi altta ekleyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_one -- 27 Kasım 2006; 1:40:43 >

• Dewam edelim değil mi

İlk olarak kasama mavi revoltec neon satın almıştım. Fakat yan kapağı kesecek wakit bulamadım.

Zalman pasif soğutucu aldım demiştim. Bu benim ilk modum olduğundan dikkat etmedim ve eve gelince fark ettim ki ekran kartı ile çipset çakışıyor. Ne yapcaz ne etcez derken hafifçe bükmek aklıma geldi ve şu anda bu şekilde.

Kasamın dağınık kablolarını toplamaya başladım yaklaşık 1-2 saatimi aldı

Daha sonra aradan 2-3 gün geçti. Derslerin yoğunluğu bitti ve kasayı boyamaya karar verdim ve bütün parçaları söktüm.

Balkonumuzda duvarları gazete ile kapladım ve başladım boyamaya.

Biraz alaca belece olmuş. İlk kat olduğundan bu şekilde gözüküyor. 2. hatta 3. katı atınca adama benzedi baya.

• quote:

Orijinalden alıntı: black_one

Dewam edelim değil mi

İlk olarak kasama mavi revoltec neon satın almıştım. Fakat yan kapağı kesecek wakit bulamadım.

Zalman pasif soğutucu aldım demiştim. Bu benim ilk modum olduğundan dikkat etmedim ve eve gelince fark ettim ki ekran kartı ile çipset çakışıyor. Ne yapcaz ne etcez derken hafifçe bükmek aklıma geldi ve şu anda bu şekilde.

Kasamın dağınık kablolarını toplamaya başladım yaklaşık 1-2 saatimi aldı

Daha sonra aradan 2-3 gün geçti. Derslerin yoğunluğu bitti ve kasayı boyamaya karar verdim ve bütün parçaları söktüm.

Balkonumuzda duvarları gazete ile kapladım ve başladım boyamaya.

Biraz alaca belece olmuş. İlk kat olduğundan bu şekilde gözüküyor. 2. hatta 3. katı atınca adama benzedi baya.
    Kasanın sol kapağına tabiki plexy takacağım ama sağ kapağa ne yapsam diye düşünüyordum ve aklıma üzerinde yazan asus yazısını bellli olacak şekilde yapmak geldi.

Biraz zımparanın ardından 2 kat astar attım ve hali böyle oldu.

Daha sonra üzerine boya bantı çektim ve maket bıçağı ile hafif bir şekilde şablon çıkardım ve florasan turuncu ile boyadım.

Tabi boş durmuyoruz. Atraksiyon yaratalım dedim ve kasa arkasındaki PCI girişlerini de turuncu yapayım dedim. Önceden mavi boya atmıştım.
    Gazete ile kapladım ve başladım boyamaya

Ama birşeyi unutmuştum. Zımparalamayı !!

Neyse zımpara attım ve daha sonra 2 tanesini boyayıp deneme yaptım.

Böyle göründüğüne bakmayın daha güzel olacaklar. Şimdilik bu kadar yapabildim. Hafta arası ankaraya geçmek zorundayım. 2 güne burda olacağım. Sonra dewam edeceğim. Tabi ilk iş plexy glass olacak

• quote:

Kasanın sol kapağına tabiki plexy takacağım ama sağ kapağa ne yapsam diye düşünüyordum ve aklıma üzerinde yazan asus yazısını bellli olacak şekilde yapmak geldi.

Biraz zımparanın ardından 2 kat astar attım ve hali böyle oldu.

Daha sonra üzerine boya bantı çektim ve maket bıçağı ile hafif bir şekilde şablon çıkardım ve florasan turuncu ile boyadım.

Tabi boş durmuyoruz. Atraksiyon yaratalım dedim ve kasa arkasındaki PCI girişlerini de turuncu yapayım dedim. Önceden mavi boya atmıştım.
    Gazete ile kapladım ve başladım boyamaya

Ama birşeyi unutmuştum. Zımparalamayı !!

Neyse zımpara attım ve daha sonra 2 tanesini boyayıp deneme yaptım.

Böyle göründüğüne bakmayın daha güzel olacaklar. Şimdilik bu kadar yapabildim. Hafta arası ankaraya geçmek zorundayım. 2 güne burda olacağım. Sonra dewam edeceğim. Tabi ilk iş plexy glass olacak

Alıntıları Göster
    Bu kasanın önüne 120mm lik fan takacağım. Defyant hocamızın yaptıkları gibi bi çalışma düşünüyorum. Polyester macunu pendikten 1kgsunu 8 ytl ye aldım. Gelince dewam edeceğim. Bu arada çevresine yuvarlak birşey koymam gerekiyor. Nereden temin edebilirim. Fikri olan var mı ? Borucuları bi gezsem mi ne

• quote:

Bu kasanın önüne 120mm lik fan takacağım. Defyant hocamızın yaptıkları gibi bi çalışma düşünüyorum. Polyester macunu pendikten 1kgsunu 8 ytl ye aldım. Gelince dewam edeceğim. Bu arada çevresine yuvarlak birşey koymam gerekiyor. Nereden temin edebilirim. Fikri olan var mı ? Borucuları bi gezsem mi ne

Alıntıları Göster
    renk seçimin güzel olmuş, asıl iş yan kapağın kesilmesi. nasıl şekilde kesiceksin?

• quote:

Orijinalden alıntı: emir_

renk seçimin güzel olmuş, asıl iş yan kapağın kesilmesi. nasıl şekilde kesiceksin?

Alıntıları Göster
    Bende şimdi onu tartışıordum arkadaşımla. Sence nasıl keseyim ? Ortasında asus yazısı olmasa daha güzel olabilirdi. Bir iki şekil çıkardım yazı işi bozdu. Yazı kalsın dedim. filan ortada bişeler işte bende bilmiorum neyapacağım.
  • quote:

Bende şimdi onu tartışıordum arkadaşımla. Sence nasıl keseyim ? Ortasında asus yazısı olmasa daha güzel olabilirdi. Bir iki şekil çıkardım yazı işi bozdu. Yazı kalsın dedim. filan ortada bişeler işte bende bilmiorum neyapacağım.

Alıntıları Göster
    yuvarlak cisim olarak cd bundle dedikleri şeyin kapağını kullanabilirsin hani ortada çubuğu var cd leri takıyoruz onun kapağı işini rahatlıkla görür

• quote:

Orijinalden alıntı: brk18

yuvarlak cisim olarak cd bundle dedikleri şeyin kapağını kullanabilirsin hani ortada çubuğu var cd leri takıyoruz onun kapağı işini rahatlıkla görür

Alıntıları Göster
    yaw acaba buna bir de egzost fan mı taksam tepesine ? Yorum var mı yorum ?

Bu arada plexy kesimi hakkında yorum da alsam fena olmayacak...
  • quote:

yaw acaba buna bir de egzost fan mı taksam tepesine ? Yorum var mı yorum ?

Bu arada plexy kesimi hakkında yorum da alsam fena olmayacak...

Alıntıları Göster
    Isınan hava yükselir derler.
    Üst tarafa egzost iyi olabilir.
    Hem psu ya yakın yerde egzost fanı olması bence mantıklı olur.

gokhantoros kullanıcı adlı arkadaşımız böyle bir konu açmış. Plexi ile ilgili.

http://forum.donanimhaber.com/m_9813119/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: lunaworks

Isınan hava yükselir derler.
    Üst tarafa egzost iyi olabilir.
    Hem psu ya yakın yerde egzost fanı olması bence mantıklı olur.

gokhantoros kullanıcı adlı arkadaşımız böyle bir konu açmış. Plexi ile ilgili.

http://forum.donanimhaber.com/m_9813119/tm.htm

Alıntıları Göster
    ASUS YAZISINI PLEXİ ÜZERİNE İŞLETEBİLİRSİN İLLA ASUS YAZSIN DİOSAN

• quote:

Orijinalden alıntı: BySerkan

ASUS YAZISINI PLEXİ ÜZERİNE İŞLETEBİLİRSİN İLLA ASUS YAZSIN DİOSAN

Alıntıları Göster
    Güzel bir mod geliyor galiba

boya işlerini evde yapma o boya her yere saçılıyo bela gibi ben balkonda yaptım 3 oda ötede turuncu olmuştu yerler
  • quote:

Orijinalden alıntı: CoxeD

Güzel bir mod geliyor galiba

boya işlerini evde yapma o boya her yere saçılıyo bela gibi ben balkonda yaptım 3 oda ötede turuncu olmuştu yerler

Alıntıları Göster
    Ya aslında çok güzel planlarım var ama imkanım yok diyelim. Zaten bu kasayı peder beye vereceğim için fazla kasmak istemiyorum. Sadece dene amaçlı bir iki işlem yapıyorum. Yoksa ilk yapacağım iş sıfırdan kasa yapmak olacak. Neden dersen sevmiyorum bu tarz kasaları. Piyasada istediğim gibi kasa çeşidi yok. Ondan direk kendim yapacam. Büyük ihtimalle de 1.5 sene filan başlarım işlemlere. Tabi kim öle kim kala

dert etme sen Ufak bi yer ve açık hava. Ayrıca boya tecrübemde var eskiden kalma

Bu arada stock fanı boyadım. Kasaya da vernik atıyorum ki daha bi güzel olsun.

Bu arada sadelik yanlısı bi insan olduğumdan kasa kapağını kare olarak sade bi şekilde keseceğim. Zaten yan tarafa 140mm lik fan gelecek. Aslında kafamda güzel projeler vardı ama ASUS yazısı tamamen kapağı kaplıyor ondan fazla bi seçenek bırakmadı.

• quote:

Ya aslında çok güzel planlarım var ama imkanım yok diyelim. Zaten bu kasayı peder beye vereceğim için fazla kasmak istemiyorum. Sadece dene amaçlı bir iki işlem yapıyorum. Yoksa ilk yapacağım iş sıfırdan kasa yapmak olacak. Neden dersen sevmiyorum bu tarz kasaları. Piyasada istediğim gibi kasa çeşidi yok. Ondan direk kendim yapacam. Büyük ihtimalle de 1.5 sene filan başlarım işlemlere. Tabi kim öle kim kala

dert etme sen Ufak bi yer ve açık hava. Ayrıca boya tecrübemde var eskiden kalma

Bu arada stock fanı boyadım. Kasaya da vernik atıyorum ki daha bi güzel olsun.

Bu arada sadelik yanlısı bi insan olduğumdan kasa kapağını kare olarak sade bi şekilde keseceğim. Zaten yan tarafa 140mm lik fan gelecek. Aslında kafamda güzel projeler vardı ama ASUS yazısı tamamen kapağı kaplıyor ondan fazla bi seçenek bırakmadı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı:black_one

Aslında kafamda güzel projeler vardı ama ASUS yazısı tamamen kapağı kaplıyor ondan fazla bi seçenek bırakmadı.

O bölümü keserek Cam yada Mika yerleştirebilirsin. Benim şahsi fikrim.
    Diğer mod. yapan arkadaşlar bende daha tecrubeli bi de onların fikrini aL !

• quote:

Orijinalden alıntı: Pessimist !

quote:

Orjinalden alıntı:black_one

Aslında kafamda güzel projeler vardı ama ASUS yazısı tamamen kapağı kaplıyor ondan fazla bi seçenek bırakmadı.

O bölümü keserek Cam yada Mika yerleştirebilirsin. Benim şahsi fikrim.
    Diğer mod. yapan arkadaşlar bende daha tecrubeli bi de onların fikrini aL !

Alıntıları Göster
    sade bi şekilde kare olarak kestim bugun yan kapağı. Eğe ve macun ile biraz düzleyeceğim. Plexy alacak yer tuzlada bulamadım. Neyse kadıköy yaparız bi ara. İstanbulda var mı alıncak bi yer varsa biz DH ciyiz üstad plexy alacaz diye alalım direk.

• quote:

sade bi şekilde kare olarak kestim bugun yan kapağı. Eğe ve macun ile biraz düzleyeceğim. Plexy alacak yer tuzlada bulamadım. Neyse kadıköy yaparız bi ara. İstanbulda var mı alıncak bi yer varsa biz DH ciyiz üstad plexy alacaz diye alalım direk.

Alıntıları Göster
    devamını bekleriz

• quote:

Orijinalden alıntı: zigbog

devamını bekleriz

Alıntıları Göster
    SÜPER ABİ SÜPERRR
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrtlln

SÜPER ABİ SÜPERRR

Alıntıları Göster
    Normalde Cpu fanını değiştircektim. Fakat yeni sistem toplayacağım zaman değiştirmeye karar verdim. Şimdilik stock fanımızla idare ediyoruz.
    Tabi boş boş yakışmaz dedik ve hemen bi turuncu sprey attım.

Şu aşamada fanımız biraz ses çıkartıyor. Nedeni de fanın içerisinde bulunan ufak yay. Azıcık yağ sürmek gerekiyor. Fakat evde ay çiçek yağından başka yağ yok

Kasayı tamamen parlak siyaha boyayacağım. Sol kapak zaten plexy olacak. Sağ kapağada birşeyler yapalım demiştim. Önceden de söylediğim gibi Asus yazısını belirginleştirdim. Gri olan kısımlar astardır.

1 kat siyah boya attıktan sonra. ( tabi gazete kağıtlarını çıkarmadım çünkü 1 kat daha atacağım. )

Sıra gelelim sol kapağa. ilk mod çalışmam olduğundan ve bilg. bende kalmayacağından fazla teferruata girmek istemedim ve sade bir şekilde kapağı kestim.

Tabi ufak tefek kazalar olmadı değil...Artık bi şekilde macun ile kapatacağım. Zaten plexyi silikon ile yapıştırmayı düşünüyorum.

Kasayı şu aşamada vernikliyorum ve son hali şu durumda (ayaklarda fırıncı küreği gibi heryerden çıkıyor )

Bu da bizim neon'un on/off düğmesinin takıldığı yer. Toplamda 2 mavi + 2 tane Uv olmak üzere 4 neon koyacağım. 2 tane on/off koyacağım. Yanlız belki bunu kasanın ön kapağında bi yerlere alabilirim.

Almış olduğum polyester macun budur arkadaşlar. 8ytl ye almıştım.Yanlız bu konuda hiç bir tecrübem olmadığından daha önce macun kullanan arkadaşlardan birazcık yardım istiyorum. Sertleştiriciyi ne kadar koymam gerekiyor. Ayrıca bu macuna ek birşeyler katarak çoğaltmam gerekiyor mu ? Su misal ya da benzeri bişeler. Gözüme az gibi geldi de...

Bu da bizim boya takımları. Kasanın iç kısımları için 1 tüp florasan mavi yetti.

Macun için yardımlarınızı bekliyorum...

• quote:

Normalde Cpu fanını değiştircektim. Fakat yeni sistem toplayacağım zaman değiştirmeye karar verdim. Şimdilik stock fanımızla idare ediyoruz.
    Tabi boş boş yakışmaz dedik ve hemen bi turuncu sprey attım.

Şu aşamada fanımız biraz ses çıkartıyor. Nedeni de fanın içerisinde bulunan ufak yay. Azıcık yağ sürmek gerekiyor. Fakat evde ay çiçek yağından başka yağ yok

Kasayı tamamen parlak siyaha boyayacağım. Sol kapak zaten plexy olacak. Sağ kapağada birşeyler yapalım demiştim. Önceden de söylediğim gibi Asus yazısını belirginleştirdim. Gri olan kısımlar astardır.

1 kat siyah boya attıktan sonra. ( tabi gazete kağıtlarını çıkarmadım çünkü 1 kat daha atacağım. )

Sıra gelelim sol kapağa. ilk mod çalışmam olduğundan ve bilg. bende kalmayacağından fazla teferruata girmek istemedim ve sade bir şekilde kapağı kestim.

Tabi ufak tefek kazalar olmadı değil...Artık bi şekilde macun ile kapatacağım. Zaten plexyi silikon ile yapıştırmayı düşünüyorum.

Kasayı şu aşamada vernikliyorum ve son hali şu durumda (ayaklarda fırıncı küreği gibi heryerden çıkıyor )

Bu da bizim neon'un on/off düğmesinin takıldığı yer. Toplamda 2 mavi + 2 tane Uv olmak üzere 4 neon koyacağım. 2 tane on/off koyacağım. Yanlız belki bunu kasanın ön kapağında bi yerlere alabilirim.

Almış olduğum polyester macun budur arkadaşlar. 8ytl ye almıştım.Yanlız bu konuda hiç bir tecrübem olmadığından daha önce macun kullanan arkadaşlardan birazcık yardım istiyorum. Sertleştiriciyi ne kadar koymam gerekiyor. Ayrıca bu macuna ek birşeyler katarak çoğaltmam gerekiyor mu ? Su misal ya da benzeri bişeler. Gözüme az gibi geldi de...

Bu da bizim boya takımları. Kasanın iç kısımları için 1 tüp florasan mavi yetti.

Macun için yardımlarınızı bekliyorum...

Alıntıları Göster
    Birşeyler çıkmaya başlamış...
    Beğendim. Devamını bekliyorum
    Bnim FE3L Hurricane 1 için biraz kopya çekiyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Real RocknRolla

Birşeyler çıkmaya başlamış...
    Beğendim. Devamını bekliyorum
    Bnim FE3L Hurricane 1 için biraz kopya çekiyim

Alıntıları Göster
    bide kasanın son halinin fotosunu koysaydın çok süper olrdu
    ama yinede güsele benzio hele o kuzey köprüyü çok beyendim

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackberry Smoke

bide kasanın son halinin fotosunu koysaydın çok süper olrdu
    ama yinede güsele benzio hele o kuzey köprüyü çok beyendim

Alıntıları Göster
    1-2 gün bekleyin bakim ozaman koyacağım. vizeler bastırdı Şu aşamada kasanın dışıda siyaha boyandı. Süper oldu desem

Ön kapağa takacak olduğum 120mmlik fandan cayar gibi oluyorum çünkü çok uğraştırcak gibi duruyor. Zaten evde olmadığımdan gerekli alet edevat yok. Okuldaki atölyeye bi gideyim gene bakim neler var.

Bu arada bu soft mod fazla kasmıyorum. Bundan sonra bi hard mod yapacağım. Harbi süper olacak...

Macun olayını hala çözemedim. 1-2 deneme yaptım ama malesef istediğim verimi alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_one -- 13 Kasım 2006; 0:52:37 >

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.