|
Bildirim
|
|
Dizi Netflix'e geçtikten sonra bariz bir değişim yaşamış.Göreceli olabilir ama bana göre orjinalliğinden uzaklaşmış.
|
Katılmıyorum.
Bu dizinin ilk bölümünü dört—beş sene önce seyrederken dizinin olayının yapay bilinci işlemek gibi basit bir şey olmadığının gayette farkındaydım. Ben Charlie Brooker'ı da takip ediyordum o sıralar ve adam açık bir şekilde bu dizinin tamamen sistem eleştirisi ve insanları "rahatsız" etmek üzere kurulu bir dizi olduğunu söylüyordu. Yani adam bu diziyi bu şekilde oluşturdu ve anlatmak istediği şeyler bu yöndeydi. Fifteen Million Merits ise dizinin izlediğim senaryo, kurgu, müzik ve sinematografi olarak en iyi bölümü. Yine o bölüm üzerinden gidersek Brooker yaptığı işi sadece şova döken Bing gibi oldu ve diziyi iyice tam Netflix dizileri kıvamında kafa yormayacak, rahatsız etmeyecek, sistem eleştirisi yapmayacak bir basitliğe indirdi. Bana göre durum bu. Saydıkların içinde White Christmas güzel bölüm, Black Museum'da onun çakması olsa da o da idare eder sayılır. Ama diğerleri Black Mirror adına yakışmayacak basitlikte boş bölümler. |
Evet doğru söylüyorsunuz onu sürekli vurguluyor zaten ama beni dk başı başa döndürmesine sinir oldum, diyorum ya bu bir film oyun değilki ayrıca Black mirror izleme amacım izleyip şaşırmak bu tür şeylerle uğraşmak için izlemiyordum, ayrıca da anlattıkları şey benim zaten inancımla ters düştüğü için üzerimde sıfır etki yaptı diyebilirim.
|
Daha basit, seçtiğimiz seçeneğe göre senaryonun ilerlemesini, tıkanmaması ve saçmalamamasını beklerdim. Neticede oyun oynamıyoruz film izliyoruz. Yok tekrar başa dön şunu seç bunu seç, illaki bana o seçeneği seçtirtip senaryoyu devam ettireceksen bana neden seçim şansı tanıyorsun.
|
Abartılan 4. bölümü sadece iyiydi, sonundaki düğüm kısmı çok yaratıcıydı onun dışında paso sevişme.. Açıkcası bu diziye yakıştıramıyorum böyle sahnelerin fazla kullanılmasını..
|
Bu sezonu hiç beğenmedim. Hele şu Miley Cyrus lu bölüm tam bir vasat. Diğerleri eh izlemek için izledim. O eski sezonları arıyorum harbi..
Üstte bir arkadaş yazmış sonuna kadar katılıyorum bu dizi Netflix'e geçtikten sonra amacindan sapitti. Yahu keske Christopher Nolan veya J.J Abrams felan yazsa senaryo. Adamlar cekmek icin çekmişler. |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 2 Mayıs 2012; 0:51:13 > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhrimeN -- 10 Mayıs 2012; 11:54:58 > |
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|