Şimdi Ara

Black Ops 2 NAT/Port Açmak [Anlatım TD854W]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • TTnet'in verdiği TD854W model modemde port açmaya dair sıkıtılar yaşadım.İnternette de yardım edecek bişey bulamamıştım.Biraz uğraşarak port açmayı başardım.

Başka arayan insanlar varsa hem onlara yardım etmiş olmak hem de bu vesile ile diğer modelerin port açım işlemine değinmek için bir anlatım oluşturmak istedim.

#Öncelikle IP'nizi sabitlemelisiniz;
    Eğer nasıl sabitleyeceğinizi bilmiyorsanız,internette araştırırsanız onlarca resimli anlatım bulacaksınız.

#Ardından modemin anasayfasına girerek verilen portları tanıtmalısınız;

Tanıtılacak portlar;3074,3478,4379-4380,27000-27050 nolu portlar.Bu portlar TCP/DPU protokolü altında tanıtılmalı.

Lakin güzide şirket TTnet'in özel yaptırdığı firmware bu protokolü içermiyor.Modem için asıl problem burda başlıyor.

Bu yüzden 8 adet port atayacağız.Yani her port için bir TCP birde DPU protokolü altında port açacağız.

Eğer modeminiz farklı ise ve TCP/UDP protokolü içeriyorsa buna gerek yok.4 port açmanız yeterli olacaktır.

Modemin anasayfasına girerek Gelişmiş/Nat dizinine girerek Sanal Sunucu -Virtual Server- kısmını açıyoruz.

Burda portları şu şekilde atıyoruz;

Burdaki LAN IP adresi cmd komut satırına ipconfig /all yazarak elde edeceğimiz verilerdeki IPv4 adresi olacak.

Aynı işlemi değişiklik yapmadan UDP'yi seçerek tekrar uyguluyoruz.

Aynı işlemi karıştırılmaması için çift kapılı port içinde örnek resim olarak koyuyorum;

Tüm portlar 2 protokolde de tanıtıldıktan sonra listemiz şöyle olmalı;

Sonuçta NAT:Open olarak görünecektir.

Portunuzun açık olup olmadığını kontrol etmek için PFPort Checker programını kullanabilirsiniz.

Eğer hala NAT kapalı görünüyorsa güvenlik duvarı ayarlarına girerek BO2 Multiplayer'a yetki vermelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Runaway  -- 1 Aralık 2012; 14:54:15 >

• İyi sen yöntemini bulmuşsunda.ya rusvkeyi kullananlar ? Rusya ukraine üzerinden VPN ile bağlanip kötü pingle oynamaktan gına geldi.üstelik Rusça yazı ve sesler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam çok yararlı bi konu olmuş bu tür sorun yaşayanlar var onlar için iyi bir rehber olur bu konu...
    Yanlız bir şey dikkatimi çekti benim modem airties rt-204 yani ttnet'den filan almadım..mesela 3074 olan port tcp için açarken yada udp olsun fark etmiyor wan ve lan kutularına 3074:3074 yazmak gerekiyormu ben wan kutusuna 3074 lan kutusuna 3074 yazıp kaydediyorum...Sizinki ttnet modemi olduğu içinmi 3074:3074 böyle yapıyorsunuz...Örnek vermek gerekirse şöyle:

Ben resimde görüdüğün gibi 3074:3074 olarak girmedim resimde görüldüğü şekilde girdim yine oldu...ttnet verdiği mdemi kullanacaklar sizin veridğiniz gibimi girmek zorunda...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lion_Army

Hocam çok yararlı bi konu olmuş bu tür sorun yaşayanlar var onlar için iyi bir rehber olur bu konu...
    Yanlız bir şey dikkatimi çekti benim modem airties rt-204 yani ttnet'den filan almadım..mesela 3074 olan port tcp için açarken yada udp olsun fark etmiyor wan ve lan kutularına 3074:3074 yazmak gerekiyormu ben wan kutusuna 3074 lan kutusuna 3074 yazıp kaydediyorum...Sizinki ttnet modemi olduğu içinmi 3074:3074 böyle yapıyorsunuz...Örnek vermek gerekirse şöyle:

Ben resimde görüdüğün gibi 3074:3074 olarak girmedim resimde görüldüğü şekilde girdim yine oldu...ttnet verdiği mdemi kullanacaklar sizin veridğiniz gibimi girmek zorunda...

Şimdi 3074:3074 yapmış olmam;giriş kapısının 3074,çıkış kapısınında 3074 olduğu anlamına geliyor.Ama yazmadığımız taktirde default olarak çıkışıda giriş olarak kabul ediyor sanırım.

Bu portların uygunlanması istenen protokol TCP/UDP ama bu protokol olmadığından ayrı ayrı uyguladık.Eğer ttnetin verdiği diğer modemleri firmware'larda da bu protokol yoksa bu şekilde uygulanması gerekiyor.Diğer türlü sonuç elde edemedim.

• Bende de 3478:3478'i geçerli port olarak kabul etmiyor Pikatel Airties 101 ve ben de hem buna, hem de bu yasağı koyanlara tüm iyi niyet ve dileklerimi bütün içtenliğimle iletiyorum.

Hangi gerekçeyle ve hangi sebeple koyarsınız bu yasağı ya?

• Oyunda NAT ayarı Moderate idi. Portları açınca Open oldu. Teşekkürler.
  • natlar open olduda server olabilen varmı içinizde. ben daha oyunu yaklaşık 140 ms pingin altında oynayamadım. hiç adam gibi bağlantıyla oynayamadım. hatta iki taraf türk olduğunda bile bağlantı rezaletti.adamları daha görmeden ölüyorum. artık adam vurmak için milletin arkasından dolanmaktan bıktım.birdaha treyarch oyununu kolay kolayına almam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Battle.net port sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mumak

natlar open olduda server olabilen varmı içinizde. ben daha oyunu yaklaşık 140 ms pingin altında oynayamadım. hiç adam gibi bağlantıyla oynayamadım. hatta iki taraf türk olduğunda bile bağlantı rezaletti.adamları daha görmeden ölüyorum. artık adam vurmak için milletin arkasından dolanmaktan bıktım.birdaha treyarch oyununu kolay kolayına almam

Aynen öyle en iyi 80-110 arası oynadım diye tahmin ediyorum.3-4 kişi girdik,host olmayı umduk ama bi' türlü hostda olamadık.Saçma sapan bir adamı host yapıyor herkes 3 çubuk (+100ms).Bi' 6-7 kişi girmek lazım ki host yapsın.
  • quote:

natlar open olduda server olabilen varmı içinizde. ben daha oyunu yaklaşık 140 ms pingin altında oynayamadım. hiç adam gibi bağlantıyla oynayamadım. hatta iki taraf türk olduğunda bile bağlantı rezaletti.adamları daha görmeden ölüyorum. artık adam vurmak için milletin arkasından dolanmaktan bıktım.birdaha treyarch oyununu kolay kolayına almam

Bende de aynı sorun var. Diyelim ki adam önümde ve onu kesmek için bıçak sallıyorum ama enteresan biçimde ölmüyor ve beni öldürüyor. Sonra killcamera'dan beni nasıl vurduğun seyrettiğimde, bıcağı ona değil, onun az önce bulunduğu yerdeki boşluğa salladığımı görüyorum. Veya adamla karşı karşıya kalıyorum veya onu önce ben görüyorum. Benim ekranıma göre ateş etmeye ilk ben başlıyorum ama yine o beni öldürüyor. Seyrediyorum yine; bir bakıyorum ki kimisinde ya daha hiç ateş etmemişim, ya da ateşe yeni başlamış olduğumu görüyorum. Görüntüye göre, şaşkın veya çevresinde olup bitenden haberi olmayan ördek gibi adamın kucağına düşmek için oraya gidiyor gibi bir halim görünüyor. Tam rezillik yani. Arada nerden baksan 1 sn oynuyor. Adamların bağlantıları çok çok iyi bizden. Kesin dalga geçiyorlardır bizimle "Bunlar neden böyle mal mal oynuyorlar" diye...

Oyun her nedense bizi, MW2'nin yaptığı gibi bize yakın olan kişilere değil de Avrupa'lı oyuncuları bağlıyor oyun. Herkesin aynı anda değil de haritası dolanın oyuna başlaması da yeni büyük bir sorun.

Bu sorunu asgariye indirmek için tek yol var benim bildiğim. Bulunduğunuz yerde fiber hattı varsa fiber internete geçin.

• zaten bizim clanda fiber interneti olan arkadaş yeşil bağlantıyla oynuyo
  • quote:

zaten bizim clanda fiber interneti olan arkadaş yeşil bağlantıyla oynuyo

Aynen kardeşim full yeşil bir kez oynayabildim. Arkadaşların dediğin gibi saçmalık 6 kişi party kuruyoruz gene bize host vermiyor saçmalığın önde gindeyi yaw
  • Bende bazen 4 çubuk oluyor ama yukarıda bahsettiğim gecikme sorunu, MW2'de sanki 2 çubukla oynuyormuş gibi var yine. Bence o barlar doğru göstermiyor.

Ayrıca, ne halt etmeye BO1'deki gibi ping yazmak varken orayı çubuğa çevirdiler ki. Millet ileri gider, bunlarsa geri. Ayda-yılda güzel bi özellik çıkartıyorlar, onu da sonra kullanmıyorlar. Hayret bişey yani.

Sorunun kaynağını buldum ben arkadaşlar: Host sistemi MW2'deki gibi düzgün çalışmıyor. Oyun bağlanmak isteyen her kişiyi, ona en yakın bir başka oyuncuya bağlaması gerekirken, seni kalkıpta İngiltere'deki, Fransa'daki oyuncuya bağlarsa, olacağı bu tabi.

Avrupalılar ve Amerikalılar dışındakilere resmen yem muamelesi yapılmakta. Çünkü onlar hiçbir zaman bize bağlanmıyorlar ama biz hep onlara bağlanıyoruz. Haliyle de yüksek ping kaçınılmaz oluyor. Bunu belki de bilerek yaptılar. Sebep olarak ise bizi üçüncü sınıf olarak görmeleri olabilir. Baksanıza, daha oyuna bir türk bayrağı bile eklemiyorlar. Avrupalılar ve Amerikalılar 30, 40, 50 pingle oynarlarken, biz ise 100 pingi gördüğümüzde seviniyoruz. Onlarsa bize, pingin 100 ise oyunu hiç açma diyorlar. Vaziyet bu malesef. Treyarch'a

• @bocekgrafik
    Barlar bencede mw2'dekinden farklı.MW2'de her bar 100ms'yi temsil ederdi.(0-100ms 4 çubuk,100-200ms 3 çubuk vs) Ama BO2'de sanırım 150ms olarak ayarlanmış barlar.

Host olmak gerçekten zor ama sizin düşünceniz biraz -tabiri caiz ise- paranoya gibi.Genele sağlanabilecek potansiyel pinge göre seçim yapıyor bence.5 kişi party olarak girdik.Host karşı taraftandı herkes -7 kişi- 4 çubuk ile oynarken bizimki 3 çubuk idi.
  • öncelikle konu için teşekkürler şuana kadar sanırım en güzel anlatan sizsiniz Türk ler arasında
    Huawei hg 521 model modemim var ve sizin anlattığınız hiç birşeyi bulamadım.Daha önceden cod mw2 ye port açmıştım ama bukadar karmaşık değildi
    Port tanıtmak için girdiğiniz sanal sunucu sekmesini bulamadım mesela acil yardımcı olursanız çok mutlu olurum oyunu hevesle aldık fakat kursağımızda kaldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ghost762

öncelikle konu için teşekkürler şuana kadar sanırım en güzel anlatan sizsiniz Türk ler arasında
    Huawei hg 521 model modemim var ve sizin anlattığınız hiç birşeyi bulamadım.Daha önceden cod mw2 ye port açmıştım ama bukadar karmaşık değildi
    Port tanıtmak için girdiğiniz sanal sunucu sekmesini bulamadım mesela acil yardımcı olursanız çok mutlu olurum oyunu hevesle aldık fakat kursağımızda kaldı.

Modeminizin anasayfasındaki advanced sekmesinden NAT'a girin.Ardından Port Mapping sekmesine tıklayın.Burdan port açacaksınız.Modeminiz TCP/UDP protokolünü destekliyor.Dolayısıyla 4 port açmanız yeterli olacaktır.

External Start Port kısmına giriş kapısını,External End Port kısmına çıkış kapısını yazın.Örneğin; 27000(giriş)-27050(çıkış).
    Internal Host kısmına IPv4 adresini,Internal Port kısmına ise giriş kapısını yazın.Ardından onaylayın.4 port içinde aynı işlemi TCP/UDP altında tekrarladığınızda NAT:Open olacaktır :)

• Inca marka modem kullanıyorm hocam.bu anlattıklarınızı onun uzerınde denesem ping'de duzelme olurmu ?
  • Nat açmak ok de birbirimize bağlansak bile ara deyince sunucu olamiyoruz dikkat edin!!! resmen dolandırıldık bence... verdiğim para haram olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runaway 

quote:

Orijinalden alıntı: ghost762

öncelikle konu için teşekkürler şuana kadar sanırım en güzel anlatan sizsiniz Türk ler arasında

Modeminizin anasayfasındaki advanced sekmesinden NAT'a girin.Ardından Port Mapping sekmesine tıklayın.Burdan port açacaksınız.Modeminiz TCP/UDP protokolünü destekliyor.Dolayısıyla 4 port açmanız yeterli olacaktır.

External Start Port kısmına giriş kapısını,External End Port kısmına çıkış kapısını yazın.Örneğin; 27000(giriş)-27050(çıkış).
    Internal Host kısmına IPv4 adresini,Internal Port kısmına ise giriş kapısını yazın.Ardından onaylayın.4 port içinde aynı işlemi TCP/UDP altında tekrarladığınızda NAT:Open olacaktır :)

Geç cevap için öncelikle özür diliyorum sıkınıtılardan dolaya bilgisayara giremedim;
    Her şey için teşekkürler sonunda oldu ,güzel konu başarılarınızın devamını diliyorum.

• Arkadasim ben aciklama yaptigin modemi ttnetten aldim buna ip kamera baglamak istiyorum eski modemimde basitti 80 portu aciyorduk galiba buna nasil yapicam sana zahmet anlatabilirmisin kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • birde hocam vermiş olduğun ayarların yerine port olarak 80:80 yapınca bi uyarı geliyor 80 portu modemde wan erişimi için kullanılıyor devre dışı bırakmalısınız dior yardımlarınızı bekliyorum ip kamera elimde kaldı:))
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.