Şimdi Ara

Black Ops 2 NAT/Port Açmak [Anlatım TD854W] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
8.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: baris3319

birde hocam vermiş olduğun ayarların yerine port olarak 80:80 yapınca bi uyarı geliyor 80 portu modemde wan erişimi için kullanılıyor devre dışı bırakmalısınız dior yardımlarınızı bekliyorum ip kamera elimde kaldı:))

IPTV hakkında çok bilgim olmasada yardımcı olmaya çalışayım.
    IPTV için modeminizde arayüzü IPTV olan ikincil bir kurulum yapmalısınız.Ardından port açarken WAN arayüzünü IPTV olarak ayarlamalısınız.
  • kardeş modemin arayüzünde giriş sayfasında ip tv diye bişiy var onu seçiyorum sonra port açmaya yerine girip 80 portu yazıyorum aynı hatayı veriyo 80 portu wan tarafından kullanılıyormuş devre dışı bırakın diyo bualmıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Runaway 

TTnet'in verdiği TD854W model modemde port açmaya dair sıkıtılar yaşadım.İnternette de yardım edecek bişey bulamamıştım.Biraz uğraşarak port açmayı başardım.

Başka arayan insanlar varsa hem onlara yardım etmiş olmak hem de bu vesile ile diğer modelerin port açım işlemine değinmek için bir anlatım oluşturmak istedim.

#Öncelikle IP'nizi sabitlemelisiniz;
    Eğer nasıl sabitleyeceğinizi bilmiyorsanız,internette araştırırsanız onlarca resimli anlatım bulacaksınız.

#Ardından modemin anasayfasına girerek verilen portları tanıtmalısınız;

Tanıtılacak portlar;3074,3478,4379-4380,27000-27050 nolu portlar.Bu portlar TCP/DPU protokolü altında tanıtılmalı.

Lakin güzide şirket TTnet'in özel yaptırdığı firmware bu protokolü içermiyor.Modem için asıl problem burda başlıyor.

Bu yüzden 8 adet port atayacağız.Yani her port için bir TCP birde DPU protokolü altında port açacağız.

Eğer modeminiz farklı ise ve TCP/UDP protokolü içeriyorsa buna gerek yok.4 port açmanız yeterli olacaktır.

Modemin anasayfasına girerek Gelişmiş/Nat dizinine girerek Sanal Sunucu -Virtual Server- kısmını açıyoruz.

Burda portları şu şekilde atıyoruz;

Burdaki LAN IP adresi cmd komut satırına ipconfig /all yazarak elde edeceğimiz verilerdeki IPv4 adresi olacak.

Aynı işlemi değişiklik yapmadan UDP'yi seçerek tekrar uyguluyoruz.

Aynı işlemi karıştırılmaması için çift kapılı port içinde örnek resim olarak koyuyorum;

Tüm portlar 2 protokolde de tanıtıldıktan sonra listemiz şöyle olmalı;

Sonuçta NAT:Open olarak görünecektir.

Portunuzun açık olup olmadığını kontrol etmek için PFPort Checker programını kullanabilirsiniz.

Eğer hala NAT kapalı görünüyorsa güvenlik duvarı ayarlarına girerek BO2 Multiplayer'a yetki vermelisiniz.
    Arkadaşlar bendede D'link 2640u modem var. Ne yaptıysam ne ettiysem nat Type'ımı open yapamadım. Sürekli moderate'teyim. Arkadaşlarımla oynarken host oluyoruz
    Nat type'ı open olanlar akıyo, benim bağlantım 4 diş olmasına rağmen replay'leri izlerken bakıyorumki adamla dip dibe olmama gerekirken, meğer adam nerdeyse sniper mesafesinden vurmuş beni ..
    (oha o kadarda diil xD ) öernek olarak yani. demek istediğim moderate olmak çok kötü bir şey. Yardımcı olcak biri varsa çok çok mutlu olurum ve duacısı olurum
    Hatta cebimi yazıyorum, mesaj - çağrı - ödemeli atana dönerim, yeterki anlatabilsin ve yapıyım yeter. arayanı bi daha rahatsız etmem, olmasa bile. görgü kurallarından haberdar biriyim :)
    Ayrıca statik ip'mde mevcut, yani sabit ip

Bu arada anlattıklarım ps3'te Gerçekleşen mevzular. Ve ben derdimi ps3 için arıyorum arkadaşlar. Herkeze hayırlı forumlar

0532 162 85 66

• quote:

Orijinalden alıntı: ispanyol_jean

Arkadaşlar bendede D'link 2640u modem var. Ne yaptıysam ne ettiysem nat Type'ımı open yapamadım. Sürekli moderate'teyim. Arkadaşlarımla oynarken host oluyoruz
    Nat type'ı open olanlar akıyo, benim bağlantım 4 diş olmasına rağmen replay'leri izlerken bakıyorumki adamla dip dibe olmama gerekirken, meğer adam nerdeyse sniper mesafesinden vurmuş beni ..
    (oha o kadarda diil xD ) öernek olarak yani. demek istediğim moderate olmak çok kötü bir şey. Yardımcı olcak biri varsa çok çok mutlu olurum ve duacısı olurum
    Hatta cebimi yazıyorum, mesaj - çağrı - ödemeli atana dönerim, yeterki anlatabilsin ve yapıyım yeter. arayanı bi daha rahatsız etmem, olmasa bile. görgü kurallarından haberdar biriyim :)
    Ayrıca statik ip'mde mevcut, yani sabit ip

Bu arada anlattıklarım ps3'te Gerçekleşen mevzular. Ve ben derdimi ps3 için arıyorum arkadaşlar. Herkeze hayırlı forumlar

0532 162 85 66

Bende PS3'e geçtim ve tüm portlarım kapalı olmasına rağmen Nat tipi Open.Sebebi Upnp'yi açmış olmam.Modem ayarlarından Upnp'yi açıp,PS3 ağ ayarlarında da manuel yapılandırmada Upnp'yi açarsanız,nat tipiniz open olacaktır.

• Mesajım bulunsun inşalah yardımcı olur...
  • dostum amele gibi konuyu hortlatmak istemem ama, bana yardım edebilicek bir tek sen varmışsın gibi. neyse benim td854w modemimde anlattığın gibi port açtım. unppyide hallettim. hertürlü şeyi denedim fakat hala NAT type Strickt olarak gözüküyor. skypım vendetta612 yardım edersen sevinirim.

[simage]
     Black Ops 2 NAT/Port Açmak [Anlatım TD854W]
    [/simage]

• Huewei 522d modem kullanıyorum şu an. Oyuna özel port açmamama rağmen, NAT açık. Modem ayarlarından NAT'ı açmam yetiyor yani. Eski modemimde ise port açtığım halde NAT açılmıyor, scrict yazıyordu.

Velhâsıl: Modemden modeme de çok fark ediyor yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 14 Aralık 2013; 12:55:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.

Huewei 522d modemde nat ayarları kendi kendine kapandı. Sorun modemden diye modemi değiştirip Airties 6372 aldım, yine değişmedi. Yukarıda tarif edildiği gibi ne nat açmak, ne dmz açmak, ne upnp açmak, ne de windows'un ve modemin güvenlik duvarını kapatmak ve antiviri devre dışı bırakmak işe yaramadı. Hem Win 8.1'de, hem de 7'de denedim ama nafile. Airties'i aradım. Klasik olarak nat açmanın nasıl olduğunu anlattılar; onu zaten biliyoruz. Superonline'cılar ise işten fazla anlamıyorlar. Superonline, fiber hizmetini kendisi verse de, ADSL hizmetini başka bir firma üzerinden yürütüyor. ADSL hizmetini de kendisi Telekom'dan alıyor. Aklıma kalan tek seçenek olarak Telekom'dan yana bir kısıtlama olduğu aklıma geliyor. Sorun ne olabilir acaba?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.