Şimdi Ara

BlackBerry akıllı telefon bölümünü kapatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • BlackBerry akıllı telefon bölümünü kapatıyor

Bu haberi belki defalarca gündeme getirdik ancak her seferinde firmanın patronu John Chen ısrarla akıllı telefon pazarından çekilmeyeceklerini dile getirmişti. Şimdi işler biraz daha farklı. Artık kaçınılmaz sonun geldiğine dair güçlü işaretler var.

Bir süredir BlackBerry donanım bölümünün kepenk kapatacağına dair iddialar gündeme geliyordu. Patron John Chen de firma olarak bir karar vermeleri gerektiğini belirterek iddiaları destekler nitelikte açıklamalar yapmıştı. Bazı analiz uzmanları bu ay sonu itibariyle firmanın donanım bölümünü kapatacağını ifade ediyor.

BlackBerry donanım geliştirme çalışmalarına Ar-Ge bütçesinin yaklaşık olarak yüzde 65’ini ayırıyor ancak akıllı telefon pazarında yüzde 1 bile pay elde edilemiyor. Önceki çeyrekte firma sadece 500 000 adet telefon satabildi. Son dönemde Android işletim sistemine geçiş yapılması da durumu kurtarmadı.

Ayrıca Bkz.LeEco Le Pro 3 resmi: Snapdragon 821, 6GB RAM, 4070 mAh batarya

Firmanın mali tablolarını açıklayacağı 28 Eylül tarihinde pazardan çıkışına da resmiyet kazandıracağı ifade ediliyor. Firmanın sanal mağazasında tüm aksesuarlar yüzde 40 indirime girmiş durumda ve 27 Eylül’e kadar indirim devam ediyor.

Donanım pazarından çıktıktan sonra BlackBerry’nin yazılım tarafına odaklanacağı belirtiliyor. Bununla birlikte firmanın son Android modeli bize bazı işaretler veriyor. Alcatel ile işbirliğine giderek Idol 4 modelini DTEK50 adıyla piyasaya süren firma, yazılım tarafında kontrolü eline almıştı. Bundan sonra benzer ODM ortaklıklarıyla BlackBerry telefonları görmeye devam edebiliriz. Bir dönemin en çok konuşulan telefonlarını üreten BlackBerry’nin geldiği durum gerçekten üzücü. Bakalım firma gelecek hafta ne tür gelişmeler açıklayacak.

• Kendi işletim sistemlerine yeterince destek verseler, uygulama eksiklerini kapatsalar, çok iyi işletim sistemiydi , üzüldüm aslında

• Rekabet adına kötü oldu.
  • Beklenen oldu. Hayırlı olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: derniere

Rekabet adına kötü oldu.

Rekabet ne getirdi ki ? 1 alana ikincisi. bedavamiydi ? . "Rekabet" denilen sey tamamen bir düzmece mâlesef benim acimdan.
    onlar marka fanatikligi yapsin.
  • Son zamanlarda işin şeyini çıkartmışlardı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trendi yakalasaydı popülerliğini koruyabilirdi.BBM dünyada popülerken saçma saçma donanımlar koymasaydı ve yenilik sunsaydı bu hallere gelmesi daha uzun sürerdi.

Adamlar bir telefon çıkartıyordu 3g yoktu ama ekran dokunmatikti,başka bi telefon çıkarıyordu 3g vardı ekran dokunmatik değildi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Android'e geçmekte çok geç kaldı.Firmanın adı unutuldu.Sonradan android piyasasına girene kadar da sektörde adam çoğaldı. Onlara yer açılmadı. Batıp gittiler böyle. Çok hatalar yaptılar. Benim analizim bu şekilde.

• Panasonic denen firma bir zamanların konuşulan telefonlarını üretiyordu. Telefon işinden çekildiler. Üzüldük mü? Niye üzülelim? Politika değiştirip artık telefon üretmeyeceklerini açıkladılar. Bu kadar basit. Blackberry patent dünyasının kralıdır. Apple bile bir çok BB patentini kullanıyor. Apple sattıkça BB de kazanıyor. Nedir bu üzüldük mesajının anlamı? Hiçbir anlamı yok. Bıdı bıdı yapıyorsunuz sadece.

• İsabet olmuş. Zaten yıllar önce söylemiştim. Forumdan birisi de Blackberry, yani RIM i deli davane gibi savunmuştu. Yine söylediğim çıktı.
    Tabi yine de üzülmemek elde değil. Çok stabil bir platformdu. Bu zamanda kolay bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 23 Eylül 2016; 2:22:02 >
  • RIP Bold 9900

• Geç bile kaldı.

• Firma ölmemiş, alan değiştirmiş. Bundan sonra son kullanıcı ile pek muhatap olmayacak. Aç kalmazlar.
    Çok da fazla şeetmemek lazım.

Bkz. Ericsson... Bir zamanlar Nokia ile kafaya güreşirdi. Motorola ve Panasonic aradan nemalanmaya çalışır, Sony biraz kafasını çıkarıp şirinlik yapardı.

• Blacberry telefonlari hep pahali fiyatla cikti (yurtdisida ayni) hal boyle olunca herkes yolunda devam etti samsung alan yine aldi apple alan yine aldi. Bence Blacberry yapmasi gereken hazir bir marka alginda varken cinli firmalar gibi fiyatla one cikmakti ama fiyatlar yuksek olunca kimse telefonlarin yuzune bakmadi yazik gercekten.

• Batmadi gitti derken nihayet batiyor anlasilan

• mementopolis kullanıcısına yanıt
    Sizde haklı olabilirsiniz ama bana göre ne kadar yüksek seviyede ürün olursa müşterinin seçeneği artar.

Yoksa günümüz rekabeti danışıklı dövüşten başka bir şey değil.
  • darısı diğerlerinin başına

• Zaten beş senedir piyasaya ürün basmadıkları için bu durumun kimse açısından kayıp olduğunu düşünmüyorum.

• darısı tez vakitte uzakdoğulu dandik çöp soni'nin başına. kalitesiz çöpleriyle sorun çıkarma rekoru kırıp, az insanı mağdur etmedi

• darısı tez vakitte uzakdoğulu dandik çöp Zamsung'nin başına. kalitesiz çöpleriyle patlama ekoru kırıp, az insanı mağdur etmedi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.