Şimdi Ara

Motorola Cep Telefonu İşini Bırakıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nomura analiz şirketinden Richard Windsor, kötü giden satışlar nedeniyle Motorola'nın cep telefonu sektöründen çekileceğini söyledi.
    Analistin söyledikleri doğru çıkarsa belki de artık cep telefonu sektöründe Motorola'nın adını duymayacağız.
    Nomura şirketinden Richard Windsor'un öngörüsüne göre son çeyrekte satışları %38 düşen Motorola cep telefonu işinden çekilmeyi ciddi anlamda düşünüyor. Artık Motorola'ya para kazandırması bir yana zarar sokan cep telefonu bölümü tamamen kapatılabilir.
    Araştırmacı Motorola'nın ne zaman cep telefonu işinden çekileceği hakkında ise bir açıklama yapmamış. Cep telefonu işinden çekilmesinin bluetooth kulaklık gibi diğer çevre birimlerinden de çekileceği anlamına geliyor mu o da bilinmiyor.
    Analiz doğru çıkarsa Motorola'nın çekilmesi sadece cep telefonunda olacak. Wimax yonga seti üretimi veya mobil TV üretimleri devam edecek.
    2007 yılında Motorola'nın %23'lük dünya pazar payı %13'e kadar geriledi. Marketteki en etkin isim ise %40'lık pay oranı ile Nokia. Sony Ericsson ve Samsung'da haklı bir paya sahip.

Kaynak:http://www.techno-labs.com/content_screen.asp?YID=2712

• motorolanın bu hantallıgı ile devam etmesi zaten mümkün degil,diger markaların 1 yıl gerisinden geliyor,bazı şeyleri hep o tasarlıyor ama o piyasaya sürene kadar digerleri çoktan başka birşeye yelken açıyor,,,,,gerçi cep telefonu piyasasından çekilmesi şu an için sadece bir öngörü ...hala bazı fikirleri ve arge çalışmaları var örnegin hisseden telefon çalışması....(mesela telefonla konuşuyorsunuz karşı tarafa çok kızgınsınız dolayısıyla bagararak konuşuyorsunuz cihaz bunu algılayıp sesi karşı tarafa çok daha yüksek tonda gönderebiliyor hatta karşı taraftaki telefona titreşim gönderebiliyor) bunun gibi fonksiyonlar verebiliyor......bu tür yazılar okumuştum ..,dolayısıyla çekilse bile bence hemen olmıyacaktır.
  • Daha Skarven falan çıkacak onlar süper..
  • çekilmesin yaw yıllarca nokia kullanan birisi olarak ilk kez motorola kullandım razr v8 ile tam artık motorolacıyım dedim olaya bak
  • v3 deki tuş tasarımını ısıtıp ısıtıp aynı modelin...cümleyi bile tamamlayamıyorum.aynı tasarım tuttu diye aynı modeli değişik isimlerle sürerlerse olacağı budur.üstelik fiyatları da çok pahalı.
  • Fiyatlarının pahalı olduğunu düşünmüyorum.Motorola bir ürünü ilk çıkardığında inanılmaz yüksek fiyatta satışa sunar ancak 1-2 ay sonra fiyatı yarısından fazla düşer Örnek olarak V3i modelini gösterebilirim.Hatta V8'in bile fiyatı 1 hafta önce 250-270 Ytl arasında gerilemiş durumda Aynı tuş tasarımını ısıtıp ısıtıp demişsin ben de öyle düşünüyorum kesinlikle farklı şeyler görmek istiyoruz artık Motorola'dan.Ama hala Nokia kullanıcısı olarak Motorola fanatiğiyim.Sonuçta bu fiyatta bu kadar şık cihazlar bulmak zor gibi.Özellikle Nokia'nın Siroccolarını hayranlıkla izliyorumÖZellik yoksunu yaratıklar bi de binlerce YTL ye satılıyorlar.Tabi herkesin kendi fikri...Asıl konuya gelince ,sonuçta bu haber bi öngörü,klasik razr ların satışının düşmesinden sonra da böyle bi haber ortaya atılmıştı.Ama motorola hala ayaktaZaten Moto olmazsa Amerikalıların cep telefonu kullanması da son bulur.

• motorola ile tanışmam mpx200le oldu. pili haricinde gerçekten çok iyi bi cihazdı (görünüm-ses-işe yararlılıgı ile) şimdide l9 siparişi verdim. kesin ben aldıgım için bırakıyordur bu işi :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sorunsuz cep telefonu yok mu?
    16 yıl önce açıldı
    Cep telefonu önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Motorola kendini geliştiremedi. Bu bir gerçek. Nokia symbianı arkasına aldı ve tutabilene aşk olsun. Motorola buna karşılık juix üretti ama destek vermedi. Yaptı ve öylece bıraktı. Özellik olarakta çok fazla yenilik yapmadı. Çoğu telefonlarının özellikleri birbirine yakın.
  • bi l7 aldım dünya başıma yıkıldı zaten.
  • Motorola'nın bu saatten sonra Nokia'yı yakalamsı çok zor. Rakibi Sony Ericsson ve Samsung olabilir ancak. Benim iki hattım var. Telefonlarımdan birisi her zaman Nokia'dır.Diğer telefonumda Nokia olurdu ama tasarımını çok beğendiğimden son olarak V3 i aldım. İyi ki almışım diyorum. Sürekli telefona bakıyorum çünkü(tasarımı sebebiyle). Ancak detaya indiğinizde kullanım kolaylığı ve özellikler bakımından Nokia ile mukayese bile kabul etmez. Mesela, mesaj gönderiyorsun, iletim raporunu her seferinde aktif hale getirmen gerekiyor. Java uygulamaları karta atıldığında çalıştırılamıyor. Mecburen kısıtlı dahili hafızasına yüklemek gerekiyor.

Sözün özü Nokia dışındaki telefonları ben sadece tasarımı için alırım.
  • Motorola'dan resmi açıklama

Kaynak

"Motorola to Explore Structural and Strategic Realignment of its Businesses to Enhance Shareholder Value

Company will evaluate alternatives to accelerate the ability of its Mobile Device Business to recapture growth and profitability in an expanding global market

SCHAUMBURG, Ill., – January 31, 2008 – Motorola, Inc. (NYSE: MOT) today announced it is exploring the structural and strategic realignment of its businesses to better equip its Mobile Devices business to recapture global market leadership and to enhance shareholder value. The company’s alternatives may include the separation of Mobile Devices from its other businesses in order to permit each business to grow and better serve its customers.

“All of our businesses have exceptional people, products and intellectual property and the ability to achieve category leadership in their markets,” said Greg Brown, President and Chief Executive Officer. “We are exploring ways in which our Mobile Devices Business can accelerate its recovery and retain and attract talent while enabling our shareholders to realize the value of this great franchise.”

The company does not intend to discuss developments with respect to the exploration of strategic alternatives unless or until its Board of Directors has approved a definitive transaction or the process is otherwise complete. There can be no assurance that any transaction will occur or, if one is undertaken, its terms or timing.

About Motorola
    Motorola is known around the world for innovation in communications. The company develops technologies, products and services that make mobile experiences possible. Our portfolio includes communications infrastructure, enterprise mobility solutions, digital set-tops, cable modems, mobile devices and Bluetooth accessories. Motorola is committed to delivering next generation communication solutions to people, businesses and governments. A Fortune 100 company with global presence and impact, Motorola had sales of US $36.6 billion in 2007. For more information about our company, our people and our innovations, please visithttp://www.motorola.com.

Business Risks

This press release contains “forward-looking statements” as that term is defined in the Private Securities Litigation Reform Act of 1995. Such forward-looking statements include , but are not limited to possible actions related to the company's Mobile Devices business. Motorola cautions the reader that the risk factors below, as well as those on pages 16 through 24 in Item 1A of Motorola’s 2006 Annual Report on Form 10-K and in its other SEC filings, could cause Motorola’s actual results to differ materially from those estimated or predicted in the forward-looking statements. Factors that may impact forward-looking statements include, but are not limited to market conditions in general and applicable to possible alternatives for the businesses, and tax and regulatory matters. Motorola undertakes no obligation to publicly update any forward-looking statement or risk factor, whether as a result of new information, future events or otherwise. "

Sanırım bu söylentiye en iyi cevabı gene motorola verdi. Açıklama'nın özeti ;

Motorola dünya mobil cihaz pazarındaki payını arttırabilmek ve müşterilerine daha iyi hizmet sunabilmek için alternatif olarak firma'nın mobil bölümünü diğer şirketlerden ayırıp, müstakil yapabilir. Hissedarların ve müşterilerin bilgisine, motorola her zaman arge, kalifiye çalışanları ve felsefesiyle bu alanda liderliğe oynamıştır ve bundan sonrada bu ideallerini gerçekleştirmek için şirket stratejisini ve yapısını değiştirmeye karar vermiştir.

Bana göre karar yerinde ve motorolaya etkisinin olumlu olacağı yönünde. Zira motorola'nın son zamanlarda nefes darlığına kapıldığı gerçeğini hepimiz biliyoruz. Şirket yapısındaki değişimin ne zaman olabileceği ile ilgili açıklama yapılmamış ama en azından bunu anlayıp, böyle radikal bi kararı almaları bile büyük olaydır.

• umarım ayırma işlemini çabuk yapar,atı alan üsküdarı geçmekte çünkü
  • Çekilmesi imkansız bence, yeni reklam taktiği bu...

Canı cehenneme....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 1 Şubat 2008; 19:37:33 >
  • Bunlar borsa taktiğidir.Tamamen uydurma
  • Pazardan çekilmez Moto...
  • Richard Windsor bir başka satış analizi şirketinden.yani motorola'nın çalışanı değil.zaten bırakacağını değil bırakabileceğini söylemiş.bence tamamen piyasaya fesat karıştırma durumu bu.motorola bir amerikan firması ve amerikada en çok satan cep telefonudur.batması imkansız
  • Bırakmasın zaten. Ne kullanacağız başka
  • Gelişmeler bence çok olumlu. Malum motorola çok yönlü bir firmadır. Teknoloji üretir, diğerlerine satar. Mobil alanı diğerlerinden ayırmaları demek ürünlere daha fazla önem ve daha fazla arge demek. Dünkü çocuk diyeceğim firmaların telefonlarına koydukları özellikleri motorola beceremiyor diye mi koyamıyor sanıyorlar anlamıyorum. Amerikan felsefesi ile amerikan pazarına ağırlıklı çalışıyorlar ama bilmiyorlar ki biz Türkler ve avrupa pazarı cihazdaki özelliklere önem veriyoruz. Bununda farkına en sonunda vardılar heralde.

Hayırlısı olsun. Ben V8 almaktan vazgeçtim. Hafızasını umursamıyordum ama kamerasıda çok tırt... V3X'in kamerası vallahi de billahi de daha iyi. İsteyen karşılaştırsın yani.

Sağlıcakla.
  • v8 i ben de düşünüyordum kardeşim. Çok şekil bir alet. Hafıza olayını dert etmiyorum pek fazla. mp3 leri ufaltarak o sorunu aşarız diye düşünüyordum. Kamera işine gelince; kullanıcıları resim koymadıkları için birşey diyemiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: birolayd

Çekilmesi imkansız bence, yeni reklam taktiği bu...

Canı cehenneme....

Bana olgun olma tavsiyesinde bulunanada bakin hele.

Senin gibi olgun birindende boyle bir cevap beklenirdi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaSSive -- 2 Şubat 2008; 20:26:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.