Şimdi Ara

Blackberry curve 3g (9300) ve vodafone kampanyası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
18.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kuzeyboyun çok teşekkürler yardımların için. İphone fazla kişide var herkesde görünce telefondan soguyorum ve dokunmatik istemiyorum uzunca bi süre. Bb güzel bi tercih olucak.
  • BB Os 6 çıkana kadar flashli videoları açmak için şu geçici yolu tavsiye ediyim.

vuclip.com

hatta site aracalığıyla videoları bile indirebiliyorsunuz. Umarım yardımcı olur.
  • Teşekkürler baya iyi oldu bu, takılmadan izliyorum şu an bir david guetta videosunu ( high seçimde ). Peki blackberry tarayıcısında açıyorum bu siteyi, bis ücreti dışında ücret yazma ihtimali yok değil mi ?

sombre06

Hayırlı olsun şimdiden. Evet iPhone ve çakmalarının herkeste olması can sıkıcı bir durum. Bilip bilmeyen birçok insanın elinde olması değersiz kılmaya başladı. Ben şu an çok memnunum o açıdan, sanki bana özelmiş gibi hissediyorum telefonum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyboun -- 16 Eylül 2010; 17:34:20 >
  • Bikaç sorum daha var ama umarım sizi sıkmam :);

Telefonun kutusundan deri kılıf çıktı mı?
    Vodafone ile ücret olaylarını görüştünüz mü? Benim şuan turkcell faturam 60-65 civarında geliyor. Vodafone a geçince bunu biraz daha düşürebilmeyi umuyorum. Telefon yüzünden faturamın yine bu rakamlarda gelmesini istemem.
    Ses kalitesi nasıl acaba?(konuşmalarda vs.)
    Sizce 24 ay boyunca bu telefonu kullanmak mı yoksa 9700 alıp onu kullanmak mı? Biraz ilginç bir soru oldu ancak arada 650 lira fiyat varkı oluyor. 650 lira daha verip 9700 almak daha mı mantıklı olur? İkisininde özellikleri aynı sayılır. Ancak benim aklımı çelen şey 9700'ün ekranı oluyor her seferinde. 8520'nin ekranına baktım ve beğendim ancak çoğu kişi 8520'nin ekran kalitesinin internet,video,resim gibi şeylere bile engel olduğunu yazmış.

Sonuçta 2 senede 1 kere telefon alıyoruz ve %100 memnun olabilmek istiyorum.

• Sırayla cevap vereyim ne demek. Yardımcı olabiliyorsam ne güzel benim için :)

9700'ün kamerası ve ekranı dışındaki özellikleri aynı. Ama 9700'ü elime aldığımda ne bileyim, onda medya tuşları olmaması vs beni sıkıcı bir telefon kullanacakmışım düşüncesine itmişti. Curve'e gelince 320-240 ekran aslında böyle bir büyüklükteki ekranda oldukça yeterli. Ama tabii şöyle düşünün biri hd ready, diğeri full hd zevki veriyor :) Kendi yüklediğim video çok güzel bir seyir zevki verdi. Webdeki videolarda sadece yeterli diyebilirim

Deri kılıf çıkmıyor, bunu gördüğümde harbiden ağlayasım geldi 30 liraya ayrıca sağlam bi tane almak gerekecek

Vodafone'dan 55 liralık (vodafone ve sabit hatlarla sınırsız, gerisi ile 500 dakika ) ve üstüne de 9 liralık mesaj paketi ( vodafone 5 bin, her yöne 500 ) ile ben kendi ihtiyaçlarımı "fazlasıyla" karşılayabileceğimi düşünüyorum. Bunun yanında Cep Avantaj 35 liralık ve Cep Fly 24 liralık tarifelerde yeterli gibi duruyordu.

Ses kalitesi çok iyi geldi nokia'dan sonra ama sanıyorum bold2 kadar iyi değildir. Çünkü sar vs değerleri bold2ye göre çok düşük, mutlaka orda bir tasarruf söz konusudur ki o sar düşük çıkıyor bold'a göre :)

Yanlış anlamayın üniversite son sınıf öğrencisiyim, iş hayatı yaklaşıyor diye girdim bu blackberry işine bir anlamda da. 9300 hem multimedia yatkınlığı ve biraz daha genç çizgileri ile geçişteki çok güzel bir telefon oldu benim için. 9700 biraz daha "üst" ve birazcık da ne yalan söyleyeyim "sıkıcı" görünüyor. Curve 3g şu an sorun çıkarmadı, ve çıkarmayacaksa kesinlikle aradaki farka "değmez" diyorum. o farka gidilir bir ipod touch 4 nesil 32 gb bile alınır sonuçta :D Ama 1 haftada çok üstün bir garanti veremiyorum bu değerlendirmelerimde. Tabii ki Blackberry adı kendi başına bir garanti olmalı diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyboun -- 16 Eylül 2010; 21:17:02 >

• Sanırım oyumu 9300'den yana kullanacağım. Aradaki 650Tl'yi vermek yerine belki 1.5 sene sonra kontrat bitimine doğru yeni bir blackberry cihaz alabilirim ve BIS üyeliğimi devam ettirebilirim. Sar değerlerine çok fazla takılmıyorum çünkü blackberry gibi bir markada zaten o derece yüksek bir sar değeri olabileceğine ihtimal vermiyorum. Benim için müzik dinlemenin ayrı bir önemi var. Zaten bluetooth kulaklıka dinliyorum genelde. O yüzden pause/play yada forward gibi tuşların telefon üstünde olması işime geliyor. İşte bu olay zaten 9300'e yönelmemi sağlayan şeylerden biri. Dışardayken telefonun kilitini açıp şarkı seçip vs. uğraşmak istemiyorum. Kulaklığımın üzerinde ileri/geri tuşları olmadığı için telefonu açmadan sadece üstündeki tuşlarla müzik değiştirmek baya kolaylık olacaktır.

Size son bir sorum ve ricam olacak

Youtube/Facebook gibi yerlerden video izlerken BIS üzerinden mi bağlanıyor? Rica etsem fizy.com gibi bir siteden müzik dinlemeyi dener misiniz? 16gblık kart almamın nedeni müzik olacak ve o parayı ona vereceğime fizy vs. siteler üzerinden müzik dinlenebiliyorsa büyük kolaylık sağlayacak bana bu. Flash desteği yok galiba ancak anladığım kadarıyla siteler aracılığyla kullanılabiliyor.

Yardımlarınız için çok teşekkürler . Cihazınız tekrardan hayırlı olsun. İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

• Flash desteği yine karşıma çıktı. Normalde tarayıcı ile girince fizy mobil versiyonu üzerinde çalışıyoruz diye bir uyarı çıkıyordu. Tarayıcı modunu firefox'a getirdim fizy açıldı ama flash yüzünden şarkıları oynatmadı. Youtube uygulaması var , video arama bulma vs hepsi oluyor ama daha videoları açamadım. Facebook videoları açılmıyor. Bunların hepsi ek uygulamalarla ya da başka bazı siteler üzerinden girerek halloluyormuş ( halloluyor hatta youtube videosu izledim başka siteden donma olmadan ) ama 1-2 ay sonra gelecek os6 ve flash desteği ile umarım bu çılgınlık sona erer artık

Ben 2 yıl kontratlı aldım ve ben de 2 yıl sonunda o zamanın yeni çıkan bir blackberry cihazı ile devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü saf bis ücreti 30 lira iken ayda 18-20 lira civarına yeni bir telefon alınmış olacak ki çok mantıklı geliyor :)

• Bugün vodafone shopa gittim. Bold 9000 satmaya çalıştı bana adam. Hatta boldda windows var bunlar su gibi gidiyo dedi bold 9000 için. Ama ben curve 3g yi almak taraftarıyım yeni nesil güzel bi bold çıkarsa geçerim. Yarın ereyonu arayıp emin olduktan sonra sipariş geçicem çünkü turkcell yazıyo. Ama boldun şekli curveye göre daha çekiciydi. Bide bold 9700 e bile os 6 destegi gelmeyecekmiş ama curve 3gmize os 6 destegi gelecekmiş. Yeni boldda os 6 ile beraber önyüklü olarak çıkacakmış. Yabancı bi blogda okudum. Yani bana şu an için curve 9300 i almak daha uygun geliye yükseltme destegi ve müzik tuşlarıda çok güzel işlevsel. Bunlarıda dikkate alabilirsiniz yazayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sombre06 -- 18 Eylül 2010; 17:54:22 >
  • Cihazı aldım kargodan gelmesini bekliyoum cihaz turkcell cihazı oldugu için imei numarasını aldıgım yere bildirmem gerekiyomuş vodafonela kullanabilmek için. Bb ilk defa kullanıcam bundada *#06# ile imei numarasını ögrenebilirmiyim acaba.
  • Cihazın kutusundaki etikette imei numarası yer alıyor ayrıca dediğiniz *#06# kombinasyonu ile de imei öğrenebiliyorsunuz.

Ek olarak! Önemlidir!

Bis aboneliği yaptırıcaksanız, kesinlikle vodafone müşteri hizmetleri, ordanda blackberry konusundaki teknik servisle görüşün ve vodafone live apn'sini kapattırın. Bu konuda hemen yardımcı oluyorlar, vodafone live apn üzerinden bağlanmak ücretli! Böylece faturanızda istemediğiniz ücretlerle karşılaşmazsınız! Sadece bis apn üzerinden bağlanırsınız!
  • tesekkurler kuzeyboun bis almayi dusunmuyorum sinirsiz net ve opera isimi gorur ama cok ayrinti bilgi bicok kisiyi kurtardin:)
  • Umarım öyle olur :) Çünkü ben böyle boş yere 4 liracık zarar ettim, vodafone'daki bb teknik servisteki hatun olmasa belki daha da devam edecekti bu durum, size de hayırlı olsun yeni telefonunuz :)
  • Yorumlarını bekliyoruz sombre06 :)
  • Daha telefonu almadan kılıf derdine düştüm şuan .
    Bulduklarım şunlar

Şunlar fena değil
    http://www.senacases.com/blackberry-cases/blackberry-curve-8520-cases/ultra-slim-pouch-sleeve/
    http://shop.crackberry.com/blackberry-leather-pocket-pouch/4A185A4280.htm
    Bu hoşuma gitti ama biraz büyük
    http://www.extremepda.com/SWISS-ARMY-WALLET.html
    Boyunu tam olarak resimlerden çıkaramadım. Ama bel aparatı çıkarılırsa güzel olabilir.
    http://www.extremepda.com/BBOEMCASE-23468001.html

Büyük ihtimalle bold 9700'ün kılıfından alırım. Gayet güzel duruyor.
    http://www.cases.com/rim23469001.htm

Vaja kılıflar çok güzelde biraz tuzlu fiyatları Ama rengini vs. kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Baya güzel
    http://www.vajacases.com/blackberry/

• Aslında yararlı bir araştırma olmuş. Swiss leatherware case aslında takım elbise vs ile kullanmak için çok mantıklı ve şık. Ceket cebi dışında ya da deri bir laptop/omuz çantası dışında taşınmaz ama o. Günlük kullanım için de ilk linktekinden bir tane alınabilir. 2li takım güzel olur :p sonuncusundan tek bir tane almaktan daha ucuz ve seçenekli :D

Ayrıca bu micro sd işini düşünüyorum da, micro sdhc class 6 ya da class 2 uyar mı telefona ? Mesela :

http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC/Samsung/Samsung-PLUS-8GB-Micro-SD-Memory-Card---Class-6

ya da

http://www.mymemory.co.uk/Micro-SDHC/Memory2Go/Memory2Go-16GB-MicroSD-(SDHC)-Class-2-Memory-Card-(Includes-Adaptor)

• kuzeyboun teşekkürler umarım hayırlı olur.
    tissue geçer geçmez bende sorulara cevap vermeye başlarım bb hakkında teknik bilgim çok yok ama en azından 5800 dan buna geçiyorum müzikal yönden değerlendirebilirim

kuzeyboun ben sınırsız cepnet ve opera mini ile kullanacağımı söylemiştim. ama aklıma takılan bişeyler var bu apn lerle oynamama gerek varmı bu şekilde kullanınca kendi tarayıcısına şu an için girmesemde olur ama operayla bağlanabilmek için bi ayar varsa paylaş lütfen vede bu bis yanlışlıkla girince açılan ve tl yiyen bişeymi yoksa erişiminiz reddedildi tanımlamadan kullanamazsınız tarzı bişeymi. Ben vodafone mh ye mesaj attım önce cevap gelirse paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sombre06 -- 18 Eylül 2010; 17:59:32 >
  • sombre06

Sen zaten vodafone live ile bağlanacaksın bu konu seni ilgilendirmiyor sen zaten paralı olan paketi alıyorsun, sen bis ile bağlanmayacaksın ki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyboun

sombre06

Sen zaten vodafone live ile bağlanacaksın bu konu seni ilgilendirmiyor sen zaten paralı olan paketi alıyorsun, sen bis ile bağlanmayacaksın ki :)

işte onu soruyorum istesemde bağlanamam bis ile paket tanımlamadan yani ekstra ücret ödemek istemiyorum zaten benim ödediğim aylık 8 lira haricinde bişey yansımasında. teşekkürler kuzeyboun konunun admini gibi herşeyi sana soruyorum bende ama idare et
  • Yok ya ne olacak :) eskiden 100 bin kişiye yöneticilik yaptık forumlarda alışığız bu duruma

Bis ile bağlanamazsınız istesenizde, apn aktif edilmediği için, yani ek ücret ödeme olasılığınız yok. Ama adil kullanım hakkı vs muhabbetlerini iyi okuyun , o sınırsız pek de sınırsız olmayabilir :)
  • Aylikcepneti bayadir kullaniyrum gercekten dedikleri kadar /Gibi sinirsiz. 100 mb i her ay gecerim ekstra ucret odemedim rahat rahat kullanabilirsiniz myvodafonedan kntr ediyorum. yalniz 100 mb dan sonra hizi baya bi dusuyo ama zaten her halukarda yavas :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.