Şimdi Ara

Blackberry curve 3g (9300) ve vodafone kampanyası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
18.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl yani. BIS kullanırkende 100mb geçince yada 1gb geçince hız düşüyor mu? Zaten 10 günde bile belki 1-2 gb geçerim ben. Ayın kalanında aynı hızı alamazsam ne anladım ben bu işten?

Yoksa bu hız düşümü sadece diğer internet servislerine mi özgü?

Bide ben alabilsem şu telefonu keşke. Bu salı halledicem inşallah.
  • Bis alınca cepneti kapatayımmı? Gerek var mı? Bisle her yere girilmez mi? Tşk ederim.
  • FirstClass bis'te hız düşmesi yaşamadım. 5 mblik bir müzik videosu indirme süresini düşününce gayet iyi ben sıkılmaya başlamadan inmiş oluyor. vuclip gibi yerlerden online izlerken de takılma olmuyor öyle diyeyim ve bis için böyle bir adil kullanım sınırının olduğunu sanmıyorum, zaten blackberry bir tür vip servisi, böyle sınırlara gelmez bu iş :)

@sombre06 çünkü maalesef 3g'den edge hızına düşüyor, yani %10'una nerdeyse... teorik olarak tabii, pratikte 5te biri falan

@mcbilisim evet kapatın gerekli değil, üstüne gidip 10 mesaj kadar üstte koyu harflerle yazdığım bir uyarı var, vodafone live apn'sini kapatmakla ilgili, onu da yapın, tasarruf edersiniz :)

Vodafone beni dövecek, zarar ettiriyorum adamları sürekli

• arkadaşlar bis olmadan kullanmak hangi özellikleri kısıtlıyor acaba ? Ben kontratsız almayı düşünüyorum üzerine bis'e para vermek istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyboun

Vodafone beni dövecek, zarar ettiriyorum adamları sürekli

Valla benim aklımda daha çok fizy vs. siteler üzerinden müzik dinlemek var. Flash desteğide varmış sanırım os6'da. OS6 çıktığında o tarz sitelerden çok rahat müzik dinlenebilir. Vodafone bana napar bilmem o kadar müzikten sonra . Hatta şimdi düşündümde, os6 çıkarsa telefondan dizi bile izlenir dizi izleme sitelerinden . O ekranda video izlemek zevk vermesede müzik dinlemek fln ii olur. Memory card'ın içine müzik atma gibi bir derdimiz olmaz hiç değilse.

Yarn inşallah vodafone'a geçicem. 6 günde geçiyormuş sanırım. Yani bi 7-8 gün içinde vodafone'lu ve BIS'li olurum diye düşünüyorum.

Herkese yardımları için çok teşekkürler. Özellikle Kuzeyboun'a .

• BIS kullanımında sözkonusu bir hız düşmesi yaşanmaz lakin Kuzeyboun'un dediği gibi pekte VIP bir hizmet değil BIS servisi. Şayet vodafone ingilterenin kontratlı blackberry paketlerini incelerseniz verdikleri data kullanım limitleri insanı ağlatacak düzeyde. Gerçi Blackberry cihazları üzerinden bu rakamlara ulaşmakta BIS gereği sıkıştırılmış paketlerle zor.

BIS harici data kullanımlarının ve faturada istenmeyen tutarların önüne geçmek için müşteri hizmerlerini arayarak WAP ve Internet APN'lerini kapattırıp cihaz üzerinden ver transferinin sadece Blackberry APN üzerinden yapılmasını sağlayın. Bu şekilde istenmeyen ücretlerin önüne geçebilirsiniz. Kuzeyboun'da belirtmiş bu konuyu. Cihazınıza kuracağınız bazı üçüncü parti yazılımlar BIS hizmeti yerine diğer bağlantı noktalarını kullanabilir ve sizde ekstra ücretlerle karşılaşabilirsiniz. Bu yüzden cihazınız üzerinden veri transferini sadece Blackberry APN'si üzerinden yaptıracak şekle getirin.

Önemli bir diğer hususta video izleme konusunda ben 9500 Storm kullanıcısıyım gerek Strom gerekse Bold modellerinde ne yazıkki video streaming özelliği BIS bağlantısı üzerinden değil WAP bağlantısı üzerinen olmakta tabi bu durumda ilave ücretlerle karşılaşılmakta.

Ayrıca cihazı alıpta bağlantıyı sonuna kadar sömürmekte pek mümkün değil zira blackberry tarayıcısı üzerinden yapabileceğiniz max. download miktarıda bildiğim kadarı ile sınırlandırılmış durumda tabi bu durum BIS kullanırken geçerli.

Diğer konu ise BIS kullanmadan Blackberry kullanmak. Pek mantıklı bir olay değil bu çünkü bu cihazlar temelde BIS hizmeti üzerine kurulu olduğundan siz bu hizmeti satın almadığınızda sizi bir takım özelliklerinden mahrum bırakacaktır. Push-mail, facebook, msn, twitter gibi uygulamalar hep BIS üzerine kurulu olduğundan biz olmadan çalışmayacak ve kullanıcıalrını muadil programlara mahkum edecek ve BIS olmadığı için siz mesajlarınız anlık oalrak alamayacaksınız. BIS almak istemeyenler için kişisel düşüncem Blackberry yerine başka bir markaya yönelmeleridirki alacakları mevcut internet paketleri ile cihazlarını daha verimli bir şekilde kullanabilsinler. Gerçi normal internet paketleri ile Blackberry'i çalıştırmak mümkün iken temel özelliklerden mahrum kalınmakta.

Bu cihazlar temel olarak iş dünyasını hedeflediğinden ve bireysel kullanıcıları hedeflerine çok kısa süre önce aldıklarından dolayı cihazlar için geliştirilen uygulamalarında büyük çoğunluğu iş yaşantısı ile ilgili olup edinmek isteyeceğiniz kaliteli programların büyük çoğunlu ücretli olacaktır. Cihaz almak isteyenler bunuda göz önünde bulundurmaları gerekir.

Kişisel düşüncem bu cihazların halen bireysel kullanıcılar açısından tam olarak olgunlaşmadığı lakin hızla olgunlaşmaya devam ettiği yönünde. Bunu gözönüne alın cihaz araştırması yaparken. Bu sebeple Blackberry cihazlardan multimedya açısından harikalar beklemek biraz hayalperestlik olur ama halen üzerindeki kurumsal kimliğine karşın yeteri multimedya özelliklerine sahip cihazlardır.

İnsanın hayatını en az diğer smartphone'lar kadar kolaylaştırırlar kişisel ihtiyaçlarınıza göre çok daha fazlada kolaylatırabilirler ama bazen gecenin 3'ünde öten bir telefon sizi sinirde edebilir. Bağımlılık yaptığı doğrudur başparmak ağrısına yol açabilir. Son bir senedir 9500 Storm cihazım ile mutlu meaut bir hayat sürmekteyiz ve rahatlıkla söyleyebilirimki hayatımı tahmin ettiğimden daha fazla kolaylaştırdı. Neticede ihtiyaçlar iyi değerlindirildikten sonra karar verilen ve BIS ile birleştirilen bir Blackberry insanın hayatını çok ama çok kolaylaştırmaktadır ama almadan önce muhakkak kişisel ihtiyaçlar gözden geçirilmelidir yoksa aldığınız cihaz sizin ihtiyaçlarınızı karşılayamıyor ise size külfet getirmekten başka bir işe yaramaz.

• Benim sadece Blackberry apn'si açık yani vodafone müşteri hizmetleri temsilcisi bu şekilde ayarladı ve radyo programlarını kullanamıyorum bu yüzden. Ancak internet üzerinden mobil video izleme sitelerinden gayet rahat ve takılma olmadan videolar izleyebiliyorum. Sanırım da Curve 3G'ye os6'nın gelmesi ile birlikte flash desteği de gelince bu olay daha da rahatlayacak. Zaten multimedia manyağı ise bir insan gidip iphone ya da koca amoled ekranlı bir samsung alması daha mantıklı bunu ben de diyorum. Ama bu blackberry'lerde multimedia, videostreaming gibi şeyleri kullanılmayacağı anlamına gelmiyor bence, orta seviyede bir "kişiselleştirme" için yeterli buluyorum.

BIS için vip dememin sebebi de, paketli yapısından daha çok push mail gibi normal internetle sağlanmayan getirmesiydi. Gerçi nokia'nın benzer bir uygulaması vardı ama ayrıca ek ücret istiyordu ve her bir mail için geçerliydi sanırım. Yoksa son hız mükemmel bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum zaten ama online olarak videoları donmadan izlediğim için çoğunlukla yeterli buluyorum.

Ayrıca bir şey daha var, cihaz konusunda tekrar etmek istediğim bir şey daha var, acaba 9700 mü 9300 mü alsam diyenler için kısaca :

9300 +'ları:
    Kısa yol ortam tuşları
    Daha hafif, daha genç bir görünüm.
    Wireless N desteği
    Daha düşük SAR değerleri
    32 gb microsd kart desteği ( 9700 de 16 gb )
    Daha düşük fiyat

9700 +ları
    Daha yüksek çözünürlükte ekran ve kamera
    Daha güçlü bir pil
    Daha güçlü bir "iş telefonu" görünümü
    Daha çok uyumlu uygulama

Geri kalan bütün değerler ( işlemci ram boyutlar ekran boyutu vs ) aynı tamamen.

FirstClass ne demek ben teşekkür ederim , sonuçta bu şekilde bilinçleniyoruz ki ankh_'a da ben teşekkür ediyorum bilinçli bir kullacı olduğunuz belli, uzun ve detaylı açıklama bir çok arkadaşın tercihlerini yapmakta kolaylık olacaktır.

• Kuzeyboun siz faturanızda ekstra ücretler ile karşılaşmamak için doğru olanı yapmışsınız. Blackberry alacak ve alan ama ekstra ücretler ile karşılaşmak istemeyen kullanıcılarında aynı yolu izlemesi lazım.

Aslında biz ülke olarak şanslıyız bağlantı kotaları konusunda. Ülkemizdeki operatörler arasında da bana göre en şanslı BB kullanıcıları Turkcell kullanıcıları çünkü Turkcell sunduğu mega paketin 4gb kota koymasına karşın tüm APN'ler bu kota üzerinden kullanılabilmekte. Avea ve Vodafone kullanıcıları için ise sadece blackberry APN'si üzerinden yaptıları kullanım sınırsız.

Kuzeyboun haklısınız Blackberryler üzerinde multimedya kullanılmaz demek haksızlık ama bazı APN'ler kapattırıldığında bazı multimedya özelliklerini kısıtlayacağı için bir kısım kullanıcıların beklentilerinin altında kalabilir. Siz kendi ihtiyaçlarınıza göre kullanımınızı belirlemiş olduğunuzdan mevcut bağlantınız sizin ihtiyaçlarınızı yeterince karşılamakta. Ben cihaz üzerinden video seyretmediğim için son durumunun ne olduğunu bilmiyorum ama bazı streaming olaylarının wap üzerinden yapıldığını biliyorum. Ama dediğiniz gibi cihazınızı kişilleştirmiş ve ihtiyaçlarınızı karşılıyor ise sorun yok demektir.

RIM bir dönem push-email hizmetini diğer telefon üreticileri içinde sağlıyordu hatta bir dönem siemens blackberry özellikli telefon çıkartmıştı ama bildiğim kadarı ile RIM bu hizmeti artık dışarıya vermemekte. Yinede Iphone'dada bu özelliği mobile me hizmeti ile temin etmek mümkün Iphone kullanıcıları daha iyi bilirler bu durumu.

Diğer bir noktada cihazı Vodafone'dan almak isteyen fakat numarasını taşımak istemeyenler için. Hiç çekinmeden telefonu alarak kendi hattları ile kullanabilirler. Çünkü Blackberry cihazlarda sim kilidi basit bir kod yardımı ile kaldırılabilmekte ve bu kod müşteri hizmetlerinden edinilebilir. Hatta yakın zamanda bu şekilde bir cihaz edindik ve sim kilidi daha cihazı satın alırken Vodafone Shop çalışanları aracılığı ile kaldırıldı. Yani kısacası sim kilidi kaldırmak için Iphone gibi bir zahmete girilmemekte.

Blackberry alacak olanlar için verilebilecek en güzel tavsiye herhalde öncelikle daha ucuz bir model ile başlamaları çünkü cihazı beğenmemeleri durumda bu cihazların ikinci el piyasasında ederleri malesef fazla değil. Sırf görünüşünü beğenerek BOLD'a dünya kadar para verip pişman olup zarara girmektense daha makul cihalarla başlayıp eğer cihazı severseniz ve ihtiyaçlarınızı karşılar ise tecrübe kazandıktan sonra üst cihazlara geçmeleridir. Tabi benim gibi dokunmatik ekran bir Blackberry sahibi olmak isterler ise mecburen biraz daha fazla ödemek zorundalar.

• Bu arada benim blackberry sevdamın geldiği nokta da o siemens. Aslında tam olarak "Siemens SK65" , sıfır olarak 3 sene önce 150 liraya almıştım. Bildiğim kadarı ile de blackberry logosu taşıyan ve RIM dışı bir firmaya ait olan tek cihaz. Hep merak etmiştim blackberry servisi nasıl kullanılıyor diye :) Ve aslında çook güzel telefondur, hala sağlam da biraz'cık kocaman kendisi, şu an kız arkadaşıma yedek telefonluk yapmakta

Evet evet, ikinci el piyasasının çok düşük olduğunu ben de farkettim, (sanırım) 8520 curve'u dün babam 250'ye görmüş, o kadar düşük mü seninki de diye soruyordu hatta çünkü (sanırım) benim 9300 sandı :)

Bu arada sanırım dediğiniz durum youtube uygulaması için geçerli sanırım. Youtube'a hem uygulamadan hem browser'dan girebilmeme rağmen video oynat dediğimde "ek ücretler ödemeniz gerekebilir" uyarısı çıkıyor ve kabul etmeme rağmen video oynatmıyor ama m.vuclip.com ( aslında biraz dandik bir site araması çok süper değil ama idare eder ) üzerinden hem herhangi bir youtube videosunu izleyebiliyorum hem de indirebiliyorum tabii çok yüksek bir çözünürlükte değil, hatta (hi) yüksek çözünürlük bile cihazın kendi çözünürlüğünden biraz daha düşük. Ama bu site üzerinden ne izlerken ne indirken donma, takılma vs gibi sıkıntı yaşamadım :) Umarım os6 ile birlikte gelen flash desteği sonucunda hala videolar için wap apn kullanmak istemez bu arkadaş

• güzel kampanya
  • O Siemens'i haturlıyorum çevirdiğinizde altından tam bir klavye çıkmaktaydı. O zamanlar Blackberry hizmetinin ne olduğu konusunda fikir sahibi olsamda pek ilgimi çekmemişti nede olsa iş adamı değildim ve bu tarz bir özelliğin ve ek maliyetin bana bir getirisi yoktu. Blackberry ile asıl tanışmam PDA'lere olan ilgimin artmasıydı ama hem çok büyük cihazlar hemde ben yeteri kadar bir PDA edinme ihtiyacı içinde değildim. Ne zamanki bu tarz bir cihaz ihticı duydum ve tekrar aramaya giriştim o zaman karşımda iki marka vardı biri Apple diğeri ise RIM hoşuma giden ve ne oldupunu bildiğim cihazlar ürüten iki firma bende tercihimi işi hayatı sebebiyle RIM'den yana kullandım ve bu tercihiimden dolayı memnunum. Öyleki bayramda ufak bir aksilik yüzünden telefonumu kullanamadığım için sanki dünyadan kopmuş gibi hissettim kendimi o an anladım Blackberry bağımlılık yapar derlerken neyi anlatmaya çalıştıklarını. (Bu arada RIMin sunduğu gibi bir mesajlaşma hizmeti sunmasada kabul etmek lazımki Iphone'da iş dünyasında sağlam temeller üzerinde ve en az Blackberryler kadar kullanılabilen bir cihaz bence en büyük eksiğide mesajlamada RIMin sunduğu hizmeti verememesi ama buda zaten RIM2i RIM yapan özellik :D )

Bidiğim kadarı ile çünkü uzunca bir süre iş yoğunluğundan BB dünyasında neler yaşandığını takip edemedim benim kullandığım 9500 modeli için OS 6 desteği gelmeyeceke bu yüzden flash sorunu ne olur bilemem. Dediğim gibi ben cihaz üzerinden video seyreden bir insan değilim o yüzden bunun eksikliğini yaşamıyorum. WAP olayını cihazı almak isteyen arkadaşların ilerde süpriz faturalar ile karşılaşmaması için söyledimki ki sizde bunu belirtmişitiniz zaten. Ama sizinde dediğiniz gibi WAP'ın kapattırılması bazı video ve ses streaming olaylarını engellemekte cihazı almayı düşünen kişilerinde bunlarıda göz önünde tutmaları gerekir. Ama dediğiniz siteden video seyretmek mümkün ise sanıyorum pek çok kullanıcı için çözüm olacaktır.

İşte bu ikinci el piyasası yüzünden BB'lerin büyülü dünyasına girmek isteyenler için ilk öneri cihazlarına çok fazla para akıtmamaları. Çünkü BB alıp cihazı sevmeyenlerde var ve bunlar cihazlarını sattıklarında yok parasına vermekteler. Bu yüzden alışıp sevene kadar makul bir cihazla bu işe başlamak en doğrusu hatta belki temiz ve ucuza bulunmuş bir ikinci el cihaz bile bu işi görür.

Üst mesajlarda SAR değerleri ile ilgili bir mesaj vardı Blackberry'lerin SAR değerleri yüksektir ama izin verilen yasal değerler içindedir. Lakin tüm Smartphonelar incelendiğinde neredeyse tümünün SAR değerlerinin normal telefonlardan yüksek olduğu görülecektir. Örnek çok tutulan bir cihaz olduğu için söylüyorum Iphone o da yükek SAR değerine sahiptir.

• turkcell içinde konusma olan bir paket çıkaracakmış, ben onu bekliyorum her durumda daha avantajlı olacak cunku wap'ta dolasınca vodafone hattıma ucuk rakamlar gelmişti bende kızıp turkcelle geri dondum. tükürdügümü yalamıştım yani:) acele karar vermenin bedeli...
    o kadar yıl turkcell blackberry kullandım hiç extra odemedim konusma dısında. bu faturadaki ne deyince vodafone musteri temsilcisi once agzında bir seyler geveledi sonrada sadece bb mailleriniz fiyata dahil internet degil gibi birsey dedi.. nedir bu işin detayı bilen var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: symbia

turkcell içinde konusma olan bir paket çıkaracakmış, ben onu bekliyorum her durumda daha avantajlı olacak cunku wap'ta dolasınca vodafone hattıma ucuk rakamlar gelmişti bende kızıp turkcelle geri dondum. tükürdügümü yalamıştım yani:) acele karar vermenin bedeli...
    o kadar yıl turkcell blackberry kullandım hiç extra odemedim konusma dısında. bu faturadaki ne deyince vodafone musteri temsilcisi once agzında bir seyler geveledi sonrada sadece bb mailleriniz fiyata dahil internet degil gibi birsey dedi.. nedir bu işin detayı bilen var mı?

Şöyle söyliyim; Vodafone ve Avea kullanıcıalrı için Blackberry APN'si üzerinden yapılan internet kullanımı sınırsız yani ne bu cihaza gelen mailler, cihaz üzerindeki tarayıcı üzerinden yaptığınız internet kullanımı ve BIS kullanarak internete bağlanan üçüncü parti yazılımlar. Bu iki operatörde WAP ve Internet APN'leri üzerinden yapılan kullanımlar ekstra ücrete tabi. Bunun önüne geçmek için Vodafone ve Avea kullanıcıları müşteri hizmetlerinden WAP ve Internet APN'lerini kapattırıp cihaz üzerindeki veri transferini sadece ama sadece Blackberry APN'si üzerinden yapmak istediklerini söyleyerek diğer iki bağlantı noktası olan APN'leri kapattırmalıdırlar. Bunu yapmak ne sonuç doğrur derseniz bazı sitelerden video izleyemez, bazı sitelerden radyo dinleyemez ve cihazınızı bilgisayara bağladığınızda modem olarak kullanamazsınız. Birde Blackberry APN'si kullanmayan bazı üçüncü parti yazılımları kullanazsınız ama bildiğim kadarı ile çoğu bilinen üçüncü parti uygulamalar Blackberry APN üzerinden çıkış alıp mevcut BIS hizmetinizi kullanmakta.

Turkcell kullanıcıları iin durum daha farklı Turkcell kullanıcılarının hali hazırda 4gb'lık bir kotaları mevcut ve bu kotaya bu 3 APN türünden yapılan bağlantılar dahil yani Turkcell kullanıcıları kotalarını aşmadıkları sürece ekstra ücret ödemezler.

• Çok yavaş ilerliyor bu topic. Arkadaşlar bilgileriniz yorumlarınız almış ve alacak arkadaşlar için çok değerlidir.
  • pil süresi ile ilgili bilgi verebilir misiniz? normal bir kullanımda 2 günü buluyor mu?
  • tissue

İlk başlarda bir gün civarındaydı ama giderek artıyor. Şu an 2 gün civarında ve umarım 2.5-3 güne çıkarsa bana yeterli olacak. Ortalama bir kullanım sergiliyorum sayılabilir ( Biraz konuşma , biraz müzik, biraz video vs ).

ankh_

Değerli yorumların için teşekkürler. Dediğinden sonuçla Curve 3g'nin blackberry dünyasına giriş yapmak isteyenler için iyi bir seçim olduğunu söyleyebilirim. Üstelik os6 desteği de bu seçimi destekleyen bir konu.
  • Ne yazıkki 9300 yerine bold 9000 aldım. 9300 ellerinde yoktu ve zaten önermediler. Müşteri hizmetlerinden gelen eleman ikisinide kullandığını ve 9000'in daha iyi olduğunu detaylıca anlattı. Kafama yattı benimde. Bende bold 9000'den yana kullandım tercihimi. Bold 9000 özellik olarak daha iyi ancak biraz daha geniş. İnşallah alışırım. Ayrıca bence klavyesini deneyin derim almadan önce. Bold klavyesi bana çok daha rahat geldi. Curve 8520'nin klavyesi pek hoşuma gitmedi. Bold ile yazarken parmaklarınızın eniyle basıp yazabiliyorsunuz ama curve'de biraz daha parmak uçlarıyla kullanılıyor. (En azından benim için öyle oldu) Bold'un ekranı biraz daha iyi. Kamerasında flaş var vs vs. 9300'ün os6 olması daha iyi ama 1.5-2 sene sonra değiştiririm 9000'i ve daha yeni bir modele geçerim diye düşünüyorum. O zaman kadar belki daha yeni bir os çıkar. Ya da iphone tarzı bir telefona geçiş yaparım. Bu arada herkese yinede teşekkürler. 2-3 gün içinde vodafone'a geçiş yapıcam. Sim kart vs hazır. Geçiş işlemleri vs. hakkında bilgi almak isteyenler olursa sorabilir.

İyi forumlar.

• Ya açıkçası müşteri hizmetlerindeki elemanlara güvenmiyorum, ellerinde kalanları satmaya çalışıyorlar gibi geliyor. Evet ekranı daha iyi ve kamerası flaşlı ama bunun dışında hiçbir artısı yok ki trackball'un bir süre sonra aşınıp tipsizleşmesi, 256 değil 128 mb rami olması, os6 geçişinin ve wireless-n desteği olmaması bence baya dezavantaj olarak geliyor. Normalde bende gittiğimde bi yerdeki eleman bu 8520'nin aynısı vs vs sen bold 2 al vs bir sürü hikaye anlatmıştı , ama 9300'ün geldiği yerdeki eleman tam tersi konuştu, ki elinde 9000 varken de, bu da eskiyor artık, torch bi gelse de diye hayıflandı

Ama ne yalan söyleyeyim hala 9300'ün klavyesine alışmaya çalışıyorum. Bold 9000'un klavyesi daha kolay ve rahat görünüyor yalan yok :)

• Cihazı almadım daha. Yani hala kararsızım. Eleman getiricek eve kadar 1-2 güne. Karar veremiyorum Bold'un klavyesi aşırı rahat geldi banada. 9700'ün klavyesi bile 9000 kadar düzgün değil. 9000'in tuşları daha büyük ve daha rahat yazılıyor. os6 ve wireless n çok umrumda değil aslında. Ram vs. olaylarına gelirsek, blackberry os zaten yavaşlamıyor symbian vs gibi. O yüzden bir problem çıkacağını sanmıyorum. Ama yinede karar veremedim. Neyse artık. 9000 ile idare edicem 1.5-2 sene kadar . Yanında 30tl lik konuşma paketi + 6 tl lik sms aldım. Fatura her ay düzenli olarak 100 gelecek artık. O yüzden 9700'e fln gözüm kaymadı hiç. Vodafone ucuz diye geçtik bakalım. Turkcell'den pahalıya gelirse parçalarım ben bu telefonu

• Ben de size benzer şekilde 55 liralık paket (vodafone ve sabit sınırsız - diğerleri ile 750 dakika ) vardı annemin, onun hattını çalıp aldım, üstüne bir de 9 liralık mesaj paketi, sınırsız bis ve 9300'le tam 114 ediyor. Baya bir "sınırsız" oldu ama 9 liralık pakette her yöne mesaj sayısı 500, 1000 olsaydı canım feda olacaktı tam. Dediğim gibi yalan yok 9000 daha rahat ve geniş görünüyor, daha "kalite" kokuyor ama bu karşılaştırmaları yaparken keşke bir 9300 görüp yapsaydınız çünkü 9300 ve 8520 arasında bene baya bi fark var, kasa kalitesi olarak bile :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.